Skip to Content

Aquarius som har fraktat migranter till Italien för Lâkare utan gränser. Foto: Wikipedia/Ra Boe
NOTIS

Italien godkänner ny lag mot människosmugglare

Digital utgåva

I den pågående strävan av Italiens inrikesminister Matteo Salvini att stoppa de organisationer som plockar upp migranter utanför Libyens kust för att sedan föra dem till italienska hamnar har man godkänt en ny lag genom ett speciellt regeringsdekret.

Publicerad: 6 augusti, 2019, 16:50

  • Svenska

Läs även

Dekretet innebär att det maximala bötesbeloppet för fartyg som olovligen tar sig in på italienskt farvatten höjs från 50 000 till 1 miljon euro (motsvarande nästan 11 miljoner kronor). Det slår även fast att kaptener som trotsar order om att hålla sig borta skall gripas, samt att myndigheter automatiskt skall beslagta skeppen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend