Skip to Content

Den 2 oktober försvarade Ulla Lundegård i en debatt­artikel i Expressen att en syrisk man i Nacka får disponera tre lägenheter värda 14 miljoner för att inhysa sin familj med tre fruar och 16 barn. Månggifte kunde ge ett ”mycket mer intressant liv” än en traditionell familj. Efter att Nya Tider uppmärksammade att feministen tycker att det är bra att flera kvinnor passar upp på mannen har hon hört av sig och meddelar att hon inte tycker det hon skrivit.
INRIKES

”Jag är emot månggiften, min artikel i Expressen var bara en brandfackla”

PappersupplaganNya Tider v. 42

Publicerad: 21 oktober, 2017, 09:14

 • Svenska

Läs även

Debattören Ulla Lundegård kunde inte förstå upprördheten bland svenskarna över den syriska familjen i Nacka, som vi skrev om i NyT v. 39/2017. För att övertyga läsarna om att muslimska månggiften inte var märkligare än något annat, fantiserade Lundegård ihop en hypotetisk svensk familj som hade partnerbyte med en annan familj, fick utomäktenskapliga barn, skilde sig, gifte om sig, skilde sig på nytt, blev tillsammans med sina svärföräldrar och fick ännu fler utomäktenskapliga barn.

Denna påhittade familj var konstigare än Nacka-familjen, och därför ska svenskar inte ”kasta sten i glashus”, menade hon.
Lundegård ansåg dessutom att det fanns flera fördelar med muslimska män som håller sig med egna harem på skattebetalarnas bekostnad. Exempelvis kan en kvinna ta hand om hushållet om någon annan inte hinner och fruarna kan turas om att ge mannen kärlek. Att inte se saken på det sättet var fördomsfullt, menade hon i sitt debattinlägg och skrev bland annat: ”Om den kreativa tanken kan släppas lös utan fördomar och fastlåsta traditionsbundna normer, kanske det rentav kunde framställas på detta vis. Barnen har tre mammor med olika egenskaper och åldrar som kan rycka in då det behövs. De kan till och med dela med sig av sin kärlek till mannen”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Parsifal

  Börjar det inte bli väldigt tjatigt med alla dessa “debattörer”, talespersoner och organisationsföreträdare som vägrar svara på frågor och avbryter intervjuer så fort som frågorna börjar avvika från påbjuden konsensus? Ingen avvikelse från Åsiktskorridoren och systemmedias konformism tolereras. Allt ska tydligen ske på deras villkor annars är det fritt fram att bete sig som ett kräk.

 • Kallegusta

  Avslöjande hyckleri, där åsikter förändras då de ifrågasätts. Svaga människor ges utrymme och påbjuds att skriva i falska lögnaktiga medier med en islamistisk propaganda agenda. Landets självutnämnda intelligentsia visar sig igen vara allt annat än intelligent.

 • Dacke

  ” Exempelvis kan en kvinna ta hand om hushållet om någon annan inte hinner ..” Var det inte så det svenska hushållet var förr, att mannens fru stannade hemma och tog hand om hushållet? Ulla Lundegård menar antagligen att en annan kvinna i haremet skall ta hand om de andra fruarnas barn också med allt vad det innebär?
  Är säker på att U.L. ser rött om en svensk man ber sin fru att stanna hemma och ta hand om barnen? Givetvis kommer han då att kallas mansgris med en förlegad och reaktionär grundsyn. Undrar vad han kommer att kallas om han propsar på att ha flera fruar och lägger fram Ulla Lundegårds förslag om hur hushållet, “klaras bäst”?

 • Anders Bo

  4 koner lyder ideelt. De kunne skiftes, til at arbejde. Så en hele tiden var hjemme, til at passe mig og børnene.

  Der er jo så et par små detaljer med ligeberettelse og straffelov…

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

POLITIKRegeringen Löfven vill införa ett åsiktsförbud mot vad man kal­lar ”rasistiska organisationer”. Det uppger Socialdemokraterna på sin hemsida.

Afghanska våldtäktsmän dömda för flera våldtäkter

INRIKESDe afghanska männen hade satt i system att våldta unga svenska kvinnor i Uppsala. Nu har de dömts för våldtäkter av två unga kvinnor. Men straffen blir låga. En av gärningsmännen, som våldtog två olika kvinnor vid olika tillfällen, har dessutom dömts för att ha våldtagit ett barn – men hans utvisning har aldrig verkställts.

Dags att ifrågasätta inflationsmålet?

ANALYSUnder de senaste tio åren har mycket i den nationalekonomiska debatten kretsat kring att nå det uppsatta inflationsmålet, öka tillväxten och inte minst räntenivån. I Sverige borde vi ha haft en stark tillväxt, men per capita har vi legat still under nästan hela denna period. Detta trots en kraftigt räntedopad ekonomi som i praktiken innebär att vi devalverat kronan gentemot omvärlden med över 10 procent på bara några år.

Våg av skattehöjningar att vänta på kommunal nivå

EKONOMIEn våg av skattehöjningar på kommunal nivå står för dörren, enligt uppgifter från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Gå till arkivet

Send this to a friend