Skip to Content

Den 2 oktober försvarade Ulla Lundegård i en debatt­artikel i Expressen att en syrisk man i Nacka får disponera tre lägenheter värda 14 miljoner för att inhysa sin familj med tre fruar och 16 barn. Månggifte kunde ge ett ”mycket mer intressant liv” än en traditionell familj. Efter att Nya Tider uppmärksammade att feministen tycker att det är bra att flera kvinnor passar upp på mannen har hon hört av sig och meddelar att hon inte tycker det hon skrivit.
INRIKES

”Jag är emot månggiften, min artikel i Expressen var bara en brandfackla”

PappersupplaganNya Tider v. 42

Publicerad: 21 oktober, 2017, 09:14

 • Svenska

Läs även

Debattören Ulla Lundegård kunde inte förstå upprördheten bland svenskarna över den syriska familjen i Nacka, som vi skrev om i NyT v. 39/2017. För att övertyga läsarna om att muslimska månggiften inte var märkligare än något annat, fantiserade Lundegård ihop en hypotetisk svensk familj som hade partnerbyte med en annan familj, fick utomäktenskapliga barn, skilde sig, gifte om sig, skilde sig på nytt, blev tillsammans med sina svärföräldrar och fick ännu fler utomäktenskapliga barn.

Denna påhittade familj var konstigare än Nacka-familjen, och därför ska svenskar inte ”kasta sten i glashus”, menade hon.
Lundegård ansåg dessutom att det fanns flera fördelar med muslimska män som håller sig med egna harem på skattebetalarnas bekostnad. Exempelvis kan en kvinna ta hand om hushållet om någon annan inte hinner och fruarna kan turas om att ge mannen kärlek. Att inte se saken på det sättet var fördomsfullt, menade hon i sitt debattinlägg och skrev bland annat: ”Om den kreativa tanken kan släppas lös utan fördomar och fastlåsta traditionsbundna normer, kanske det rentav kunde framställas på detta vis. Barnen har tre mammor med olika egenskaper och åldrar som kan rycka in då det behövs. De kan till och med dela med sig av sin kärlek till mannen”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Parsifal

  Börjar det inte bli väldigt tjatigt med alla dessa ”debattörer”, talespersoner och organisationsföreträdare som vägrar svara på frågor och avbryter intervjuer så fort som frågorna börjar avvika från påbjuden konsensus? Ingen avvikelse från Åsiktskorridoren och systemmedias konformism tolereras. Allt ska tydligen ske på deras villkor annars är det fritt fram att bete sig som ett kräk.

 • Kallegusta

  Avslöjande hyckleri, där åsikter förändras då de ifrågasätts. Svaga människor ges utrymme och påbjuds att skriva i falska lögnaktiga medier med en islamistisk propaganda agenda. Landets självutnämnda intelligentsia visar sig igen vara allt annat än intelligent.

 • Dacke

  ” Exempelvis kan en kvinna ta hand om hushållet om någon annan inte hinner ..” Var det inte så det svenska hushållet var förr, att mannens fru stannade hemma och tog hand om hushållet? Ulla Lundegård menar antagligen att en annan kvinna i haremet skall ta hand om de andra fruarnas barn också med allt vad det innebär?
  Är säker på att U.L. ser rött om en svensk man ber sin fru att stanna hemma och ta hand om barnen? Givetvis kommer han då att kallas mansgris med en förlegad och reaktionär grundsyn. Undrar vad han kommer att kallas om han propsar på att ha flera fruar och lägger fram Ulla Lundegårds förslag om hur hushållet, ”klaras bäst”?

 • Anders Bo

  4 koner lyder ideelt. De kunne skiftes, til at arbejde. Så en hele tiden var hjemme, til at passe mig og børnene.

  Der er jo så et par små detaljer med ligeberettelse og straffelov…

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Läkare: ”Människor kvävs av vården och media mörkar”

INRIKESLäkare i olika regioner rekommenderas att i vissa fall vid Covid-19 ge morfin till patienter som har svårt att andas – en behandling som hämmar drivet för syreupptagning. Nättidningen Exakt24 har träffat Jon Tallinger, specialist­läkare i allmänmedicin, som begärde tjänstledigt efter att ha vägrat behandla i enlighet med rekommendationerna.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Alla mobiltelefoner kopplas ihop för global kontaktspårning – Flera säkerhets- och integritetsexperter slår nu larm

UTRIKESDe multinationella teknikgiganterna Apple och Google samarbetar nu för att skapa ett massivt övervakningssystem som ska underlätta för världens regeringar med kontaktspårning av sina medborgare. Det ger den tekniska förutsättningen för att alla människor i hela världen ska kunna övervakas och spåras i realtid. Detta görs i folkhälsans namn denna gång, precis som det tidigare gjordes i namn av kriget mot terrorn. Många välkomnar det nu som då av rädsla för en lika skrämmande som oftast osynlig och i mycket okänd fiende.

Gå till arkivet

Send this to a friend