Skip to Content

Den 2 oktober försvarade Ulla Lundegård i en debatt­artikel i Expressen att en syrisk man i Nacka får disponera tre lägenheter värda 14 miljoner för att inhysa sin familj med tre fruar och 16 barn. Månggifte kunde ge ett ”mycket mer intressant liv” än en traditionell familj. Efter att Nya Tider uppmärksammade att feministen tycker att det är bra att flera kvinnor passar upp på mannen har hon hört av sig och meddelar att hon inte tycker det hon skrivit.
INRIKES

”Jag är emot månggiften, min artikel i Expressen var bara en brandfackla”

PappersupplaganNya Tider v. 42

Publicerad: 21 oktober, 2017, 09:14

 • Svenska

Läs även

Debattören Ulla Lundegård kunde inte förstå upprördheten bland svenskarna över den syriska familjen i Nacka, som vi skrev om i NyT v. 39/2017. För att övertyga läsarna om att muslimska månggiften inte var märkligare än något annat, fantiserade Lundegård ihop en hypotetisk svensk familj som hade partnerbyte med en annan familj, fick utomäktenskapliga barn, skilde sig, gifte om sig, skilde sig på nytt, blev tillsammans med sina svärföräldrar och fick ännu fler utomäktenskapliga barn.

Denna påhittade familj var konstigare än Nacka-familjen, och därför ska svenskar inte ”kasta sten i glashus”, menade hon.
Lundegård ansåg dessutom att det fanns flera fördelar med muslimska män som håller sig med egna harem på skattebetalarnas bekostnad. Exempelvis kan en kvinna ta hand om hushållet om någon annan inte hinner och fruarna kan turas om att ge mannen kärlek. Att inte se saken på det sättet var fördomsfullt, menade hon i sitt debattinlägg och skrev bland annat: ”Om den kreativa tanken kan släppas lös utan fördomar och fastlåsta traditionsbundna normer, kanske det rentav kunde framställas på detta vis. Barnen har tre mammor med olika egenskaper och åldrar som kan rycka in då det behövs. De kan till och med dela med sig av sin kärlek till mannen”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Parsifal

  Börjar det inte bli väldigt tjatigt med alla dessa “debattörer”, talespersoner och organisationsföreträdare som vägrar svara på frågor och avbryter intervjuer så fort som frågorna börjar avvika från påbjuden konsensus? Ingen avvikelse från Åsiktskorridoren och systemmedias konformism tolereras. Allt ska tydligen ske på deras villkor annars är det fritt fram att bete sig som ett kräk.

 • Kallegusta

  Avslöjande hyckleri, där åsikter förändras då de ifrågasätts. Svaga människor ges utrymme och påbjuds att skriva i falska lögnaktiga medier med en islamistisk propaganda agenda. Landets självutnämnda intelligentsia visar sig igen vara allt annat än intelligent.

 • Dacke

  ” Exempelvis kan en kvinna ta hand om hushållet om någon annan inte hinner ..” Var det inte så det svenska hushållet var förr, att mannens fru stannade hemma och tog hand om hushållet? Ulla Lundegård menar antagligen att en annan kvinna i haremet skall ta hand om de andra fruarnas barn också med allt vad det innebär?
  Är säker på att U.L. ser rött om en svensk man ber sin fru att stanna hemma och ta hand om barnen? Givetvis kommer han då att kallas mansgris med en förlegad och reaktionär grundsyn. Undrar vad han kommer att kallas om han propsar på att ha flera fruar och lägger fram Ulla Lundegårds förslag om hur hushållet, “klaras bäst”?

 • Anders Bo

  4 koner lyder ideelt. De kunne skiftes, til at arbejde. Så en hele tiden var hjemme, til at passe mig og børnene.

  Der er jo så et par små detaljer med ligeberettelse og straffelov…

Stor risk för ekonomisk brottslighet i bostadsrättsföreningar

ANALYSI efterspelet till några uppmärksammade bedrägerier mot bostadsrättsföreningar har Fastighetsägarna låtit Sweco genomföra en undersökning av hur utsatta bostadsrättsföreningar i allmänhet är för ekonomisk brottslighet. Resultatet av undersökningen, som presenterades i en rapport den 1 oktober i år, visar att risken för att utsättas för bedrägerier är mycket stor. Stora brister i den ekonomiska förvaltningen, dålig styrning och bristande engagemang från medlemmarna anges som viktiga riskmoment.

Samhällskritisk akademiker frihetsberövad av över tio poliser

Det fattades inga polisiära resurser när Stockholmspolisen frihetsberövade, kroppsvisiterade, och i ilfart förde bort den flerfaldigt examinerade akademikern och samhällskritikern Bilyana Martinovski från Arlanda flygplats. Orsaken? Hon var misstänkt för förtal av Kajsa Klein på #jagärhär, men det fick hon inte reda på förrän flera timmar senare.

Göteborgs rånvåg – senaste offret tolv år gammal

INRIKESVarje månad utförs i Göteborg i genomsnitt över 30 personrån, där vanligen både gärningsmän och offer är unga. Hot och våld utövas vid dessa attacker, men bytena begränsar sig till mobiltelefoner och jackor. ”Under ett par års tid har vi haft en ganska kraftig ökning, och det fortsätter”, säger en polischef till Nya Tider.

Rasismen mot vita markägare i Sydafrika tas upp i Sveriges riksdag

INRIKESDen allt mer trängande situationen för vita markägare i Sydafrika kommer att tas upp i Sveriges riksdag. Detta sedan Roger Richtoff och Björn Söder från Sverigedemokraterna uppmärksammat frågan i en fristående motion. Nu vill de att den svenska regeringen agerar för att förmå Sydafrikas regering att stoppa planerna på rasistisk mark­expropriation. Richtoff säger till Nya Tider att motionen är ett sätt att uppmärksamma frågan.

Astrid Lindgrens värld söker barnskådespelare – efterfrågar särskilt ickesvenskar

Inför säsongen år 2020 söker Astrid Lindgrens värld i Vimmerby nya barnskådespelare. I jobbannonsen efterfrågar man särskilt ickesvenska barn som kan ”berika verksamheten” med etnisk och kulturell mångfald. När Nya Tider vill ställa frågor till ansvariga vid temaparken tycks ledningen ha fått kalla fötter och vill inte kommentera jobbannonsen över huvud taget. Diskrimineringsombudsmannen menar dock att detta skulle kunna vara fråga om möjlig diskriminering av svenskar.

Åkesson tar avstånd från Alternativ för Sverige

I ett samtal med Navid Modiri får Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson frågan vad han tycker om Alternativ för Sverige. Åkesson svarar att partiet är bildat av personer som ville föra Sverigedemokraternas ideologiska utgångspunkter i en annan riktning än han själv, och att Alternativ för Sverige drar till sig ”knäppgökar”. Själv menar han att han gärna går i en Prideparad.

Politikfakta raderat efter S-kritik

INRIKESDen mycket populära nyhetssidan Politikfakta blev den 23 september drabbat av det digitala bokbålet då sidan försvann från Facebook utan närmare förklaring. Några dagar senare var kanalen uppe igen, men glädjen för läsarna blev kort och den 13 oktober togs sidan återigen bort.

Staffanstorps polisstation sprängdes – läsarbilder visar att allt är lugnt igen

INRIKESBombdådet mot Staffanstorps polisstation väckte sensation men möttes också av axelryckningar hos många invånare. ”Det är ju så här det är nu för tiden”. Här visar vi bilder från en läsare som tittade till stället dagen efter när reparationerna påbörjats. En elsparkcyklist är efterlyst för pojkstrecket.

Gå till arkivet

Send this to a friend