Skip to Content

JALAL AZOZ var en av de som terroriserade ett lugnt bostadsområde i Upplands-Bro genom att köra snabbt och vårdslöst på alla dygnets timmar. Efter att en man som bor i området hade fotograferat honom vid ett sådant tillfälle kom han samma kväll tillbaka och kastade en handgranat mot dennes villa. Då mannen inte tidigare hade hotats utgick både han själv och polis från att attacken utförts av den person som hade blivit upprörd över fotograferingen, och eftersom Azoz tidigare konfronterats vid poliskontroller kunde han snabbt identifieras. Foton: Förundersökningsprotokollet
BROTT & STRAFF

Jalal Azoz kastade handgranat mot barnfamilj

PappersupplaganNya Tider v. 21

Sent en kväll i juni förra året kastade den då 18-årige Jalal Azoz en handgranat mot en familjs bostad. Detta som hämnd för att pappan i familjen fotograferat honom under en buskörning i bostadsområdet. Attunda tingsrätt bedömde att gärningen hade ett straffvärde på fyra år, men på grund av Azoz ålder dömdes han den 5 maj i år till två års fängelse. ”Det är viktigt att folk vågar göra sådant här, vågar anmäla de här människorna, vågar stå upp mot dem lite grann”, säger familjefadern till Nya Tider. Azoz förekommer nu samtidigt i en annan rättegång, där han står åtalad för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Publicerad: 26 maj, 2021, 18:23

  • Svenska

Läs även

Våren och sommaren 2020 var stökig i Upplands-Bro, med bilbränder, bombhot och så kal­lad ”buskörning” med mopeder och crossmotorcyklar. Det har handlat om ett mindre gäng yngre personer med bakgrund i Mellanöstern, som kört omkring i villaområdet både dag och natt. De boende var upprörda, inte minst efter att en 4-åring hade blivit påkörd. En polisanmälan gjordes, men sedan anmälaren blivit hotad drogs den tillbaka.

Fotograferingen som ledde till granatattack

En av de boende i området, en 33-årig familjefar som vi här kommer att kal­la Peter, var den 29 juni på väg hem i bilen. I bilen satt även hans fru och de två barnen i lågstadieålder. Han noterade då två personer utan hjälm som körde en crossmotorcykel respektive en vespa snabbt och vårdslöst. I ett senare vittnesmål säger Peter till polisen:

– Ser i backspegeln att det kommer två kända gangsters på motorcykel utan hjälm. De kör väldigt vårdslöst. Kör om på insidan, åker fel håll i rondellen, någon annan får tvärnita, kör om mig väldigt fort med mera. Jag har sett de här personerna köra som svin tidigare i Bro.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Liten hund plågades svårt i flera år – fick avlivas av veterinär

INRIKESEtt fall av grovt djurplågeri har lett till att en 80-årig man nu står åtalad vid Malmö tingsrätt. Mannen hade enligt åtalet tvingat en hund som var sjuk, blind och döv att bo i en liten förvaringslåda i plast under vidriga förhållanden. En veterinär beslutade att avliva hunden omedelbart för att den skulle slippa lida mer. ”Det var ett utav de värsta fall jag någonsin har sett vad gäller djurplågeri och vanvård”, sade veterinären i polisförhör.

Radikalfeministisk mediakändis gör avbön och ångrar manshatande drev på nätet

INRIKESMediaprofilen Cissi Wallin, som ofta gjort sig känd för upptrissade hatdrev mot män, väljer nu att krypa till korset i en avbönskrönika i Expressen den 1 juni. Reaktionerna på hennes ”avbön” har dock inte varit odelat positiva, särskilt att hon inte har bett någon om ursäkt för den skada hennes olika hatdrev orsakat enskilda människor.

Framgångar för SD i Skånes regionstyrelse

INRIKESVid sitt sammanträde den 3 juni fattade regionstyrelsen i Skåne beslut om att bifalla två initiativärenden från Sverigedemokraterna, där de fick igenom att regionstyrelsen ska skicka två skarpa brev till regeringen. Det ena handlar om att man från Skånes sida vill se en omstart av kärnkraftsreaktorn Ringhals 1, samt att Bromma flygplats inte läggs ner. SD:s gruppledare och regionråd Niclas Nilsson säger i en kommentar till Nya Tider att framgången var symboliskt viktig som politisk isbrytare.

Stödet för EU fortsätter att sjunka – SCB: ”Säkerställd minskning”

INRIKESStatistiska centralbyrån presenterade under tisdagen den 8 juni den stora EU-sympatiundersökningen, som kommer ut två gånger per år. Anhängarna till unionen minskar för fjärde mätningen i rad, och är nu nere på 56,4 procent.

Fortsatta bidrag till Ibn Rushd i Huddinge

INRIKESHela sjuklövern, förstärkta av lokalpartierna Huddingepartiet och Drevvikenpartiet, beslutade tisdagen den 7 juni att fortsätta betala bidrag till Muslimska Brödraskapets frontorganisation, studieförbundet Ibn Rushd i Huddinge.

Göteborgskravallerna – fredagen den 15 juni 2001

INRIKESFredagen den 15 juni 2001 utbröt de värsta kravallerna men polisen började också återfå kontrollen genom att släppa låt gå-strategin. Kanske hjälpte det också att göteborgare, främst fotbollssupporters med stort våldskapital, gick till motangrepp mot terroristerna. Under dagen vandaliserades stora delar av Avenyn och på kvällen sköts den livsstilskriminelle vänsterextremisten Hannes Westberg.

Exakt24:s studio vandaliserad efter granskning av extremvänstern

INRIKESEfter Exakt24:s granskning av extremvänstern i Göteborg blev deras studiolokal vandaliserad. Samma systemmedier som gärna pratar om ”hot mot demokratin” när de själva utsätts för så kal­lat näthat har totalt ignorerat den fysiska attacken mot en nyhetsredaktion, liksom de tidigare angreppen mot en reporters hem. När Nya Tider söker svar om varför, väljer man att inte svara eller skylla på att man ”inte känner till det” trots att samtliga alternativmedier skrivit om det.

Tjugo år sedan Göteborgskravallerna

INRIKESDen 14 juni 2001 inleddes Göteborgskravallerna som ett resultat av naiva politikers överseende med terrorister vars budskap de delvis sympatiserade med. Media var redan då på terroristernas sida och nu tävlar de om att relativisera händelserna där egendom för mångmiljonbelopp förstördes. Förevändningen för kravallerna var det EU-toppmöte som Göteborg stod värd för och president George W Bushs statsbesök.

Gå till arkivet

Send this to a friend