Skip to Content

JALAL AZOZ var en av de som terroriserade ett lugnt bostadsområde i Upplands-Bro genom att köra snabbt och vårdslöst på alla dygnets timmar. Efter att en man som bor i området hade fotograferat honom vid ett sådant tillfälle kom han samma kväll tillbaka och kastade en handgranat mot dennes villa. Då mannen inte tidigare hade hotats utgick både han själv och polis från att attacken utförts av den person som hade blivit upprörd över fotograferingen, och eftersom Azoz tidigare konfronterats vid poliskontroller kunde han snabbt identifieras. Foton: Förundersökningsprotokollet
BROTT & STRAFF

Jalal Azoz kastade handgranat mot barnfamilj

PappersupplaganNya Tider v. 21

Sent en kväll i juni förra året kastade den då 18-årige Jalal Azoz en handgranat mot en familjs bostad. Detta som hämnd för att pappan i familjen fotograferat honom under en buskörning i bostadsområdet. Attunda tingsrätt bedömde att gärningen hade ett straffvärde på fyra år, men på grund av Azoz ålder dömdes han den 5 maj i år till två års fängelse. ”Det är viktigt att folk vågar göra sådant här, vågar anmäla de här människorna, vågar stå upp mot dem lite grann”, säger familjefadern till Nya Tider. Azoz förekommer nu samtidigt i en annan rättegång, där han står åtalad för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Publicerad: 26 maj, 2021, 18:23

  • Svenska

Läs även

Våren och sommaren 2020 var stökig i Upplands-Bro, med bilbränder, bombhot och så kal­lad ”buskörning” med mopeder och crossmotorcyklar. Det har handlat om ett mindre gäng yngre personer med bakgrund i Mellanöstern, som kört omkring i villaområdet både dag och natt. De boende var upprörda, inte minst efter att en 4-åring hade blivit påkörd. En polisanmälan gjordes, men sedan anmälaren blivit hotad drogs den tillbaka.

Fotograferingen som ledde till granatattack

En av de boende i området, en 33-årig familjefar som vi här kommer att kal­la Peter, var den 29 juni på väg hem i bilen. I bilen satt även hans fru och de två barnen i lågstadieålder. Han noterade då två personer utan hjälm som körde en crossmotorcykel respektive en vespa snabbt och vårdslöst. I ett senare vittnesmål säger Peter till polisen:

– Ser i backspegeln att det kommer två kända gangsters på motorcykel utan hjälm. De kör väldigt vårdslöst. Kör om på insidan, åker fel håll i rondellen, någon annan får tvärnita, kör om mig väldigt fort med mera. Jag har sett de här personerna köra som svin tidigare i Bro.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Regeringens valårsbudget för 2022 – flera fläskiga flirtar

ANALYSInnehållet i regeringens förslag till statsbudget för valåret 2022 har portionerats ut till media under de senaste veckorna. Den slutliga presentationen, när finansministern lämnar över hela budgetförslaget till riksdagen, sker den 20 september. Regeringens förslag flirtar med både Centerpartiet och Vänsterpartiet, eftersom deras aktiva stöd för budgeten är avgörande för att den skall gå igenom. Regeringen flirtar också med de stora invandrargrupperna i storstädernas utanförskapsområden, genom kraftigt ökade bidrag.

Åtta dog på äldreboende – sju var fullvaccinerade

INRIKESEfter att åtta boende på ett äldreboende i Överkalix dött på kort tid med Covid-19, varav sju var fullvaccinerade, ställs frågor gällande om vaccinationerna verkligen ger det skydd de lovar. Men istället för att ta ett steg tillbaka och värdera resultaten av vaccineringen höjs istället röster för en tredje dos.

”Politisk konst” både bredare och friare i Polen än i Sverige

KULTUR

Medborgargarde misshandlade invandrare

INRIKESEfter ett mycket stort antal återkommande händelser där en invandrare antastar kvinnor och jagar barn i Perstorp i Skåne har lokalborna fått nog av polisens oförmåga att lösa situationen. Efter flera varningar och händelser där mannen angripits under sommaren var det dags igen. Han söktes upp under tisdagskvällen och misshandlades av ett flertal maskerade gärningsmän beväpnade med tillhyggen.

Efterspelet till tumultet vid Kapitolium: Nu förföljs systemkritiker öppet i USA

USAEfter ”stormningen” av Kapitolium den 6 januari, där anhängare till president Trump trängde in i byggnaden för att protestera mot valfusk och korruption, har USA:s myndigheter tagit i med hårdhandskarna mot regimkritiker, ivrigt påhejade av merparten av landets massmedier.

Biden vill tvinga amerikaner att vaccinera sig: ”Vårt tålamod är på upphällningen”

USAI ett tal den 10 september utmålade USA:s president Joe Biden ovaccinerade amerikaner som ett hot mot de vaccinerade och förkunnade att uppemot 100 miljoner amerikaner nu ska tvingas att ta sprutan, annars hotar han att straffa dem. Talet har kal­lats ”skrämmande” och har fått oppositionen att sluta sig samman för att bekämpa vad man menar är diktatoriska åtgärder.

Efter kyrkovalet: AfS får tre mandat i kyrkomötet

INRIKESResultatet av kyrkovalet den 19 september innebär att det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) tar sig in i kyrkomötet, Svenska kyrkans högsta beslutande organ. De fick tre mandat och 1,24 procent av rösterna. Sverigedemokraterna å sin sida backar med några procentenheter. Socialdemokraterna är fortsatt största partigrupp vid kyrkomötet.

S-politiker misstänkt för flera våldtäkter

INRIKESJomark Polintan,31, är en politiker som har viktiga uppdrag inom Socialdemokraterna i Värmland. Efter att han begärts häktad på den högre misstankegraden för ett flertal våldtäkter han ska ha begått mot en närstående kvinna under två års tid tvingas han nu lämna sina politiska uppdrag meddelar Socialdemokraterna.

Gå till arkivet

Send this to a friend