Skip to Content

KRÖNIKA

Johanssons bumeranger

Publicerad: 17 september, 2016, 22:26

  • Svenska

I augusti förra året medverkade Morgan Johansson, Sveriges justitie- och migrationsminister, i ett brittiskt radioprogram på BBC som behandlade situationen med migranterna vid eurotunneln i Calais, Frankrike. Dåvarande premiärministern David Cameron hade dessförinnan uttryckt oro för att de skulle ta sig till England och även kallat dem för illegala migranter, vilket de också är enligt gällande lagar. Johansson sade då att det fanns två sorters politiker; sådana som gör skillnad på folk och vill öka gapet och sprider fördomar, och så de som ser på vad som är gemensamt och vill bygga på det för att leva tillsammans. David Cameron tillhörde den första gruppen och han själv den andra, menade han.

Han sade också att Storbritannien inte tog sitt ansvar, utan skulle ta emot fler asylsökare, som Sverige gör. Han svarade inte på reporterns fråga om han inte såg det som ett problem att välfärdssystemet ansträngdes när det kom så många.

Den 24 november kom svaret på frågan, när han som migrationsminister var med om att – alltför sent – vända svensk migrationspolitik 180 grader och lägga Sverige i EU:s bottenskikt från att tidigare haft EU:s mest generösa asylpolitik. Syftet var att kraftigt minska antalet asylsökare för att skydda Sveriges välfärdssystem.

Och nu är han på gång igen med att kritisera David Cameron direkt efter utfallet av Storbritanniens EU-omröstning. Det faller sig väl naturligt för honom, eftersom han är vänstersosse och Cameron är högerpolitiker. Men det har passerat anständighetens gräns när han twittrade följande om Cameron:

”Världsrekord i dåligt ledarskap. Splittrar EU och UK, delar sitt eget parti och får själv avgå.”
Låt oss titta lite närmare på vad han egentligen skriver.

Världsrekord i dåligt ledarskap: det är en omåttlig överdrift och Johansson har inte någon som helst koll på resten av världens ledarskap för att kunna påstå detta och med hans lättsinniga bruk av ordet, så skulle det ju passa in på honom själv när det gäller opålitlighet – i augusti fanns ingen gräns för hur många asylsökare Sverige kunde ta emot och i november vill han till och med stänga Öresundsbron utöver flera andra asylåtstramningar. Johansson blir aldrig någon ledare, för han säger en sak och gör något annat, medan Cameron har gjort det han har sagt.

Splittrar EU och UK: de var redan splittrade, han lyssnade på folket och agerade därefter, medan Johansson inte har en aning om vad folket tycker, utan reagerar först när allt har gått överstyr.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Caspar Nilsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

SD störst i Sverige, socialdemokratin i kris i hela EU

KRÖNIKA

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

OPINION: TOMMY ULMNÄSTommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Terror- eller antiterror-general?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUSA:s lönnmord i Irak på Irans ikoniske general Qassem Soleimani har inte bara sänt chockvågor genom Mellanöstern och betecknats som en ”Game changer”, utan även splittrat delar av den invandringskritiska rörelsen i Sverige. Så vad anklagas han egentligen för och av vem?

Till minne av Sir Roger

DÖDSRUNA

Politisk vendetta

OPINION

En Ketchup-effekt?

OPINION: JAN TULLBERGI TV-programmet Agenda den 17 november 2019 intervjuades Stefan Löfven av Anders Holmberg om gängbrottslighet och utanförskapet. Statsministern hävdar då i den förinspelade intervjun att segregationen inte har med invandringen att göra, samt att om fattiga svenskar bosatt sig i dessa förorter så hade de också bildat samma typ av våldsamma gäng. Löfvens insats blev i efterhand hårt kritiserad, inte minst i de egna leden. Veckans debattskribent, Jan Tullberg som är docent i företagsekonomi, menar att intervjun blottlägger den offentliga lögnen.

Dubbla måttstockar i hetslagstiftningen

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om Åsa Westerberg som blivit dömd för hets mot folkgrupp efter att ha skrivit illa om muslimer på grund av Islamiska statens härjningar. Även om hon uttryckt sig grovt visar fallet hur viktigt det är för makthavarna att tysta kritik av det mångkulturella projektet.

Mannens tre åldrar – och varför patriarkatet är lösningen på dagens problem

OPNION: FREDRIK LARSONÄldre stabila män behövs för att vägleda unga vilsna killar. Patriarkatet är alltså inte ett problem, utan snarare lösningen på dagens problem. Det menar Fredrik Larson, som är låtskrivare och sångare som gör folkrock med svenska texter. Han menar att det behövs en fast hand för att fostra unga män – inte några feminister.

Gå till arkivet

Send this to a friend