Skip to Content

KRÖNIKA

Johanssons bumeranger

Publicerad: 17 september, 2016, 22:26

  • Svenska

I augusti förra året medverkade Morgan Johansson, Sveriges justitie- och migrationsminister, i ett brittiskt radioprogram på BBC som behandlade situationen med migranterna vid eurotunneln i Calais, Frankrike. Dåvarande premiärministern David Cameron hade dessförinnan uttryckt oro för att de skulle ta sig till England och även kallat dem för illegala migranter, vilket de också är enligt gällande lagar. Johansson sade då att det fanns två sorters politiker; sådana som gör skillnad på folk och vill öka gapet och sprider fördomar, och så de som ser på vad som är gemensamt och vill bygga på det för att leva tillsammans. David Cameron tillhörde den första gruppen och han själv den andra, menade han.

Han sade också att Storbritannien inte tog sitt ansvar, utan skulle ta emot fler asylsökare, som Sverige gör. Han svarade inte på reporterns fråga om han inte såg det som ett problem att välfärdssystemet ansträngdes när det kom så många.

Den 24 november kom svaret på frågan, när han som migrationsminister var med om att – alltför sent – vända svensk migrationspolitik 180 grader och lägga Sverige i EU:s bottenskikt från att tidigare haft EU:s mest generösa asylpolitik. Syftet var att kraftigt minska antalet asylsökare för att skydda Sveriges välfärdssystem.

Och nu är han på gång igen med att kritisera David Cameron direkt efter utfallet av Storbritanniens EU-omröstning. Det faller sig väl naturligt för honom, eftersom han är vänstersosse och Cameron är högerpolitiker. Men det har passerat anständighetens gräns när han twittrade följande om Cameron:

”Världsrekord i dåligt ledarskap. Splittrar EU och UK, delar sitt eget parti och får själv avgå.”
Låt oss titta lite närmare på vad han egentligen skriver.

Världsrekord i dåligt ledarskap: det är en omåttlig överdrift och Johansson har inte någon som helst koll på resten av världens ledarskap för att kunna påstå detta och med hans lättsinniga bruk av ordet, så skulle det ju passa in på honom själv när det gäller opålitlighet – i augusti fanns ingen gräns för hur många asylsökare Sverige kunde ta emot och i november vill han till och med stänga Öresundsbron utöver flera andra asylåtstramningar. Johansson blir aldrig någon ledare, för han säger en sak och gör något annat, medan Cameron har gjort det han har sagt.

Splittrar EU och UK: de var redan splittrade, han lyssnade på folket och agerade därefter, medan Johansson inte har en aning om vad folket tycker, utan reagerar först när allt har gått överstyr.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Caspar Nilsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

En motreaktion på kulturmarxismen kommer

OPINION: DAN AHLMARKSka de etablerade partierna reagera tillräckligt snabbt mot mass­invandring och kulturmarxism, eller är det andra aktörer som får ta över ledarskapet i svensk politik? Ju längre utvecklingen får fortgå, desto radikalare nödgas reaktionen bli, menar veckans debattör Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Föreläsningen som aldrig blev av

KRÖNIKA

Misstror väljarna demokratin eller politikerna?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEnligt författarna till en tysk socialdemokratisk rapport har väljarna mist förtroendet för demokratin. Men det visar sig att det är precis tvärtom, folket vill ha mer demokrati – gärna direktdemokrati, men menar att det politikerna som har svikit demokratin.

Nej, det är inte vårt fel!

MILJÖDEBATTAMAZONAS: Människor som är rotade i sitt land, ursprungsfolket eller de som odlat upp landet och skapat nationen, måste ytterst vara de som har ansvar för sitt landskap, skriver Åke Blomdahl som svar på Svenska Dagbladets artikel om bränderna i Amazonas. I de fall där ett folks vanvård av sitt land är så allvarlig att det leder till fara för andra folk, eller om viktiga naturliga eller kulturella världsarv hotas, ska grannfolken införa sanktioner eller överväga krig, ockupation och tvångsförvaltning som en sista utväg.

Hipsterrevolutionen i Hongkong

ANALYSSanningen om den så kallade revolutionära rörelsen i Hongkong: Ett samarbete mellan västerländska säkerhetstjänster och utländska studenter från överklassen. Medan många i Hongkong är skeptiska till makthavarna i Kina, tas protesterna över av utländska krafter. Manuel Ochsenreiter, geopolitisk expert och redaktör för den tyska tidskriften Zuerst, menar att protesterna i Hongkong varken är spontana eller förankrade i befolkningen.

Journalist om östtysk ”högerpopulism”: Östtyskar känner ingen skuld

KRÖNIKAEn tysk journalist har skrivit en rätt märklig artikel om Tyskland i vilken han först underkänner tesen att tyskar i öst är en nazistisk pöbel och framlägger ett rätt rikt material om hur det egentligen är fatt med Tyskland – för att sedan bortse från sina egna iakttagelser, återinföra teorin att tyskar i öst är nynazister och förklara detta med att östtyskarna har kommit på efterkälken i moraliskt hänseende, därför att de inte har lärt sig leva med och vara stolta över den tyska skulden.

Loj opposition kommer trumfa kass regering

DEBATT

Dåligt granskad yrkesgrupp med makt

DEBATT

Gå till arkivet

Send this to a friend