Skip to Content

Val 2014

Journalisterna styr valdebatten

Publicerad: 12 september, 2014, 07:40

  • Svenska

Läs även

Valdebatten är ett sömnpiller. Eftervalsdebatten kan däremot bli en rysare. Anledningen är att Sveriges politiskt korrekta journalister inte klarar av sitt uppdrag. De är en homogen grupp i en tydligt avgränsad socioekonomisk struktur, avskild från svenska folket, såväl geografiskt, socialt som åsiktsmässigt och är mest intresserade av sitt. De har lågt renommé bland befolkningen och klantar alltid till det.

I 2002 års val styrde media vilka frågor som skulle diskuteras. Efter valet blev det regeringskris. Peter Eriksson i Miljöpartiet (MP) förklarade då att de sagt samma sak under hela valrörelsen, men journalisterna hade inte varit intresserade. Ett nyval var nära. På den tiden gullade journalisterna endast med Vänstern. Numera tillhör MP också favoriterna.

Efter valet 2006 förde journalisterna en kampanj mot regeringsbildningen. Ministrar som kanske skulle ha kunnat förändra det djupt korrumperade och nepotistiska Sveriges Radio motades bort. Den färglösa Lena Adelsohn Liljeroth blev kulturminister. Tyvärr kunde de inte få en kulturmarxist som minister i en borgerlig regering. Liljeroth fick duga. Hon var ofarlig.

I 2010 års val skötte journalisterna hela valrörelsen åt riksdagspartierna genom en långdragen smutskampanj mot SD.

I årets valdebatt har PK-journalister gått över till att examinera partiledarna. När Mats Knutsson & Anna Hedenmo höll läxförhör i SVT med Jimmie Åkesson använde de sig av ett facit de hade fått från Moderaterna. Förvirrande och trist.

Jag skulle vilja ha en möjlighet att rösta bort journalisterna så att man fick lyssna till spännande debatter. De debatterna kommer nog efter valet. Verkligheten tränger sig på.

Urbaniseringen i Sverige är högst i Europa. Sverige tar dessutom emot omkring 2 500 ”flyktingar” i veckan. Asylinvandringen med alla grupper som är kopplade till denna invandring är också högst i Europa.

På Facebook är alla måna om att visa att de inte är rasister. Den ena är präktigare än den andra. Så kommer barnen hem från skolan och berättar. Föräldrarna går till banken och tar ett lån och flyttar till ett ”lugnare” område.

Sverige ligger nu sexa i världen för hushållens skuldbelåning enligt tidningen Dagens Industri. Den sammanlagda skulden (staten, kommunerna, hushållen) enligt Riksgäldskontoret och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) ligger på cirka 5 000 miljarder kronor, om man räknar samman dessa tre källor. Situationen är värre än i Grekland före kollapsen.

Bostäderna är slut. Priserna stiger. Ungdomar från landsbygden måste tacka nej till utbildningar i städerna därför att de inte kan få någonstans att bo. Stadsungarna bor kvar hemma och kan utbilda sig, men inte leva ett vuxet liv.

Vi måste bygga ett nytt Norrköping varje år för att hålla något så när jämn takt med inflyttningstrycket, men det blir för lånade pengar. ”Flyktingarna” kan inte betala hyrorna, så byggbolagen bygger för de svenskar som kan få lån. Pengarna styr och bostäderna byggs i ”svenska” segregerade områden. 75 procent av nybyggnationen i dag är småhus eller bostadsrätter.

Upphör invandringen så minskar efterfrågan på bostäder och därmed banklånen. Hela tillväxten sedan år 2000 beror på lånade pengar. Invandringen i sig själv skapar inget välstånd, men den ser till att människor lånar pengar till bostäder. De pengarna skapar efterfrågan i den svenska ekonomin när de är i omlopp. Upphör invandringen hamnar Sverige i en ekonomisk recession. Fortsätter invandringen så växer landets låneskuld ännu mer tills systemet kraschar. I journalisternas frågeformulär finns inte denna verklighet.

Räkna med stora överraskningar efter valet när dessa problem måste hanteras. Uteslut inte nyval inom två år.

Stefan Torssell

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Presstitutes – om köpta journalister

OPINION: PIA HELLERTZÄr den västerländska pressen fri, oberoende och objektiv? Ett antal visselblåsare inom media skriker Nej! De vittnar om hur stora dagstidningar skriver artiklar på beställning åt säkerhetstjänster i politiska syften eller låter sig köpas av storföretagen. Veckans debattör, filosofie doktor Pia Hellertz, berättar bland annat om den tyske journalisten Udo Ulfkottes självbekännelse i boken Köpta journalister.

Gå till arkivet

Send this to a friend