Skip to Content

RANDY HILLIER är oberoende kanadensisk parlamentsledamot i Onta­rios delstatsparlament. Han är en landsbygdsaktivist som tidigare varit ordförande för Ontarios markägarförening och känd före detta professionell hockeyspelare, som bland annat vunnit NHL:s Stanley Cup med Pittsburgh Penguins. Här ses han försöka ställa frågor till delstatens premiärminister Paul Calandra, men avbryts av talmannen och beordras sätta sig ner. Hillier fick aldrig svar på de viktiga frågorna varför ”interneringsläger” planeras ”från kust till kust” i Kanada samt hur många och vilka regeringen tänker frihetsberöva. Han tystades dessutom när han vädjade om en försäkran från Calandra att inte delstatens befolkning skulle spärras in i dessa. Stillbild: Ontarios parlament
KANADA

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

PappersupplaganNya Tider v. 43

I Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

Publicerad: 21 oktober, 2020, 13:27

 • Svenska

Läs även

Randy Hillier, en politiker i Ontario, har nyligen uppmärksammat den kanadensiska regeringens hitintills okända planer på att bygga isoleringsanläggningar ”från kust till kust”. Det skedde den 8 oktober under en frågestund i Ontarios delstatsparlament när han bad att få klarhet i vad dessa skulle användas till. Han hänvisade till en anbudsförfrågan (6D112-202772/A) från Ottawa (Kanadas regering) daterad den 16 september gällande ”Begäran om information beträffande serviceföretagare för federala karantäns- och isoleringsanläggningar åt Kanadas regering”. Nya Tider har läst dokumenten.

Det verkar vid en första anblick enbart vara karantän för resande, tills man tittar närmare på anbudsförfrågan och ser att de kan användas för alla kanadensare, ”av folkhälsoskäl” men även av ”andra relaterade federala behov associerade med åtgärder mot COVID-19-pandemin”.

Det är en av flera uppseendeväckande dokument som kommit ut i Kanada den senaste tiden. En annan anbudsförfrågan (W8486-195737/A) daterad den 15 september med rubriken ”Medel för upploppskontroll” gäller införskaffandet av 36 000 militärklassade, N1365: Military Chemical Agents (sv. militära kemiska substanser), det vill säga tårgasgranater. Detta är ett mycket stort antal i ett land som Kanada, där oroligheter och upplopp inte hör till vanligheterna. Leverans av tårgasbehållarna ska enligt regeringens anbudsförfrågan ske senast den 31 mars 2021.

Kollage: Twitter

 

JUSTIN TRUDEAU är Kanadas premiärminister sedan 2015 och partiledare för Kanadas liberala parti sedan 2013. Här syns Trudeau när han den 18 augusti presenterar sin nya finansminister Chrystia Freeland (t.v.). Båda sade att de ska lägga fram en plan för att starta om (reset) landets ekonomi och ”bygga tillbaka bättre” (Build Back Better), exakt samma ord som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, USA:s presidentkandidat Joe Biden och många andra toppolitiker använt den senaste tiden (se kollaget). Stillbild: Global News, Kollage: Twitter

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Skrämmande! Det var många som tidigt sade att när coronahysterin ebbat ut kommer vi att ha ett helt annorlunda samhälle. Vi har sett att Google, Facebook, Twitter och Youtube censurerat alternativa mediciner mot Covid-19 och även stora mediekanaler som CNN, ABC och även de största tidningarna. Det här är bara början på det nya samhälle som håller på att konstrueras av de mäktiga finansoligarkerna. Det är heller ingen tillfällighet att Boris Johnson är involverad i ”Build Back Better”? Boris Johnson har dessutom tagit ställning för Biden i valet. Efter hans sjukhusvistelse var det helt plötsligt en helt annan Boris Johnson som uppenbarade sig på arenan? Han propagerade för en nedstängning av samhället – precis som Joe Biden? Nu är det Kanada som tänker bygga upp dessa koncentrationsläger, men var så säker att nästa gång byggs dem i England. Lägren byggs inte bara för ev. misstänkta sjuka i covid-19, utan kanske främst för dem som har en annan uppfattning än Big Pharma? Dessutom lär de här ”arbetslägren” komma till pass för att ”kyla” ner de som har en avvikande uppfattning än vad den nya Adeln har i sinne?
  I slutet på 70 talet sade en vän till mig som då var politiskt engagerad att, ”vi har bara fått den här jorden till låns och det kommer en tid då de vill ha tillbaka den”. Alltså ingen tillfällighet att Prins Charles är en av ivrarna, liksom Rockefeller, Rothschild, Soros, Warren Buffet, Ted Turner och ett dussin till som står för – Ny Världsordning.

  • LookMoo

   Om man tar ett steg tillbaka så är dessa influensa vacciner at best USELESS, i värsta fall farliga.. Att hoppas på att ett COVID-19 vaccin skall bli/vara bättre är att ägna sig åt vilda spekulation. Folk kommer bli smittade oavsett om alla vaccinerar sig.

   Historiskt sätt har makten alltid planerat för sin egen överlevnad och kontinuitet. Företag för största möjliga marknadsdominans. Folket är sekundärt i denna jämförelse.

   Eliten i Thailand börjar nu bli lite lösa i magen. För 2 veckor sedan var det inte tal om att släppa in turister, om de inte var beredd att uppfylla stenhårda krav. Nu börjar man backa från allt. Thailands fallet visar hur snabb det svänger i Corona tider… utan pengar ingen elit.

 • LookMoo

  Funkar inte ansiktsmask ??

  De platser som man skall skapa räcker bara till att inhysa ett mindre antal insjuknande av de totala antalet smittade..

  Snarare är det anläggningar som skall inhysa ”Eliten” inom lokal och statlig Byråkrati.

 • Snövit

  De ska låsa in bl a coronavaccinvägrare och alla andra sorters dissidenter i de nya koncentrationslägren. I England, Skottland och jag gissar Wales också eftersom de nu blir lockdownhårda är det rätt febril aktivitet på ”tomma” militäranläggningar. Det har rapporterats om militärer eller poliser från andra EU länder men också invandare/ icke britter. Vete katten vad de gör där, allihop.

  De planerar ialla fall samma sak som USA, Kanada, Australien som alla använder Rockefellers och World Economic Forums program och slogan Build Back Better. Vilket för övrigt Pakistan också har börjat med men i mindre iögonenfallande omfattning.

  • birgerr

   dom försöker väl att provosera fram något så dom får en anledning att låsa in folk när dom gör upplopp

 • birgerr

  om det varit i sverige skulle jag nästan kunnat tro på det men det kanske kommer

 • begood

  Motsvarar antagligen ”FEMA camps” i USA.

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Storbritannien påbörjar: ”Massiv grön återställningsplan”, Nytt skatteförslag: Betala för varje körd mil

STORBRITANNIENStorbritanniens premiärminister Boris Johnson har som en del av en ”Grön revolution” proklamerat slutet för alla bensin- och dieselfordon på önationen, inga nya sådana fordon får säljas från år 2030. För att täcka upp för uteblivna framtida skattein­täkter på runt motsvarande 450 mil­jarder kronor från fossilbränsledrivna fordon så vill finansminister Rishi Sunak redan nu börja pungslå brittiska bilister för varje mil de kör. Detta sker inom ramen för det FN-lanserade begreppet ”Bygga tillbaka bättre” och en tiopunktsplan för Storbritannien som Boris Johnson nu lagt fram. Nya Tider går här igenom den punkt för punkt. Flera länder runt om i världen har beslutat om eller diskuterar samma eller liknande planer.

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

EU kan komma att förbjuda bensin- och dieseldrivna bilar redan 2025

INRIKESEnligt uppgifter i tysk press förbereder EU-kommissionen lagstiftning som kan göra det omöjligt att köra bilar som går på bensin eller diesel redan om fyra år.

Migranters penningtransmissioner till Västafrika nu främsta källan till utländsk valuta

UTRIKESMigranternas penningförsändelser håller snabbt på att bli den främsta källan till utländsk valuta i västafrikanska länder, visar en studie om transaktioner från Frankrike till Elfenbenskusten, Mali och Senegal.

Europeiska unionen och FN varnar Frankrike rörande pressfriheten inför ny lagstiftning

UTRIKESEU-kommissionen svarade i måndags på en förfrågan om det franska förslaget om en ny säkerhetslag genom att varna för att nyhetsmedier måste kunna ”arbeta fritt”. Detta följer på liknande kritik från FN.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

Gå till arkivet

Send this to a friend