Skip to Content

RANDY HILLIER är oberoende kanadensisk parlamentsledamot i Onta­rios delstatsparlament. Han är en landsbygdsaktivist som tidigare varit ordförande för Ontarios markägarförening och känd före detta professionell hockeyspelare, som bland annat vunnit NHL:s Stanley Cup med Pittsburgh Penguins. Här ses han försöka ställa frågor till delstatens premiärminister Paul Calandra, men avbryts av talmannen och beordras sätta sig ner. Hillier fick aldrig svar på de viktiga frågorna varför ”interneringsläger” planeras ”från kust till kust” i Kanada samt hur många och vilka regeringen tänker frihetsberöva. Han tystades dessutom när han vädjade om en försäkran från Calandra att inte delstatens befolkning skulle spärras in i dessa. Stillbild: Ontarios parlament
KANADA

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

PappersupplaganNya Tider v. 43

I Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

Publicerad: 21 oktober, 2020, 13:27

  • Svenska

Läs även

Randy Hillier, en politiker i Ontario, har nyligen uppmärksammat den kanadensiska regeringens hitintills okända planer på att bygga isoleringsanläggningar ”från kust till kust”. Det skedde den 8 oktober under en frågestund i Ontarios delstatsparlament när han bad att få klarhet i vad dessa skulle användas till. Han hänvisade till en anbudsförfrågan (6D112-202772/A) från Ottawa (Kanadas regering) daterad den 16 september gällande ”Begäran om information beträffande serviceföretagare för federala karantäns- och isoleringsanläggningar åt Kanadas regering”. Nya Tider har läst dokumenten.

Det verkar vid en första anblick enbart vara karantän för resande, tills man tittar närmare på anbudsförfrågan och ser att de kan användas för alla kanadensare, ”av folkhälsoskäl” men även av ”andra relaterade federala behov associerade med åtgärder mot COVID-19-pandemin”.

Det är en av flera uppseendeväckande dokument som kommit ut i Kanada den senaste tiden. En annan anbudsförfrågan (W8486-195737/A) daterad den 15 september med rubriken ”Medel för upploppskontroll” gäller införskaffandet av 36 000 militärklassade, N1365: Military Chemical Agents (sv. militära kemiska substanser), det vill säga tårgasgranater. Detta är ett mycket stort antal i ett land som Kanada, där oroligheter och upplopp inte hör till vanligheterna. Leverans av tårgasbehållarna ska enligt regeringens anbudsförfrågan ske senast den 31 mars 2021.

Kollage: Twitter

 

JUSTIN TRUDEAU är Kanadas premiärminister sedan 2015 och partiledare för Kanadas liberala parti sedan 2013. Här syns Trudeau när han den 18 augusti presenterar sin nya finansminister Chrystia Freeland (t.v.). Båda sade att de ska lägga fram en plan för att starta om (reset) landets ekonomi och ”bygga tillbaka bättre” (Build Back Better), exakt samma ord som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, USA:s presidentkandidat Joe Biden och många andra toppolitiker använt den senaste tiden (se kollaget). Stillbild: Global News, Kollage: Twitter

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”Utanförskapet” kostar samhället 338  599 kronor per individ

ANALYSDen 7 maj presenterade organisationen Svenskt näringsliv en beräkning av vad det så kal­la­de utanförskapet kostar de svenska skattebetalarna. Resultatet är skrämmande, den totala kostnaden är cirka 270 miljarder kronor per år (2020). Antalet personer, eller egentligen ”helårsekvivalenter”, i arbetsför ålder som försörjs av ersättningar och bidrag uppgår till hela 800 000 personer. Beräkningarna bygger på en rapport från SCB som offentliggjordes i mars.

”Allvarlig situation”: Över 150 pensionerade amerikanska generaler undertecknar brev som angriper Bidens administration

UTRIKESDet verkar vara ett tidens tecken att uniformerad personal kritiserar landets ledning i öppna brev. Efter tre uppmärksammade fall i Frankrike har nu turen kommit till USA. Över 150 före detta militära chefer har undertecknat ett brev där de beskriver hot mot landets ”överlevnad”, på grund av Bidens administrations politik. De varnar för att USA är i ”djup fara” efter ett ”fullskaligt angrepp på våra konstitutionella rättigheter”. De tillägger att nationen är i kamp mot ”socialism och marxism”.

AfD går till val på invandrings­stopp och upphävda restriktioner

TYSKLANDHelgen den 10-11 april samlade Alternativ för Tyskland (AfD) över 550 delegater från hela landet i Dresden, för att fastställa ett valprogram inför det kommande valet till Förbundsdagen. Slutresultatet ses som en seger för en mer hårdför falang, med krav på utträde ur EU, mycket begränsad invandring och ett upphävande av de restriktioner som införts med hänvisning till Covid-19.

Ryssland dubbar officiellt USA och Tjeckien som ”ovänliga” stater

UTRIKESDen ryska regeringen säger att amerikanska ambassaden inte längre kan anställa lokal personal enligt en lag president Putin undertecknade förra månaden.

Tesla stoppar betalning med Bitcoin – kryptovalutan föll i värde

UTRIKESEfter att Tesla stoppat betalningar med kryptovalutan Bitcoin, då man menar att den är miljöskadlig, föll Bitcoin i värde med cirka 12 procent men har sedan dess återhämtat sig lite. Tesla kommer dock inte att sälja av de Bitcoin man äger skriver biltillverkarens VD Elon Musk på Twitter. Värdeminskningen av Bitcoin efter utspelet tros vara runt 3 000 miljarder kronor på världsplan.

Pilsnerkorv – Mytologisk folkhälsokorv på burk

KULTURPå nätforumet Flashback finns en tråd om hur man bäst tillagar pilsnerkorv. Tråden, som startades 2009 och har inlägg ända fram till idag, sladdar senare in i en analys av korvens ingredienser innan den detonerar i en dråplig samtidsironi där även Pridefestivalen flyger förbi. Sveriges mest mytologiska charkprodukt har en speciell historia och den är inte slut än.

Sex av tio franska poliser redo att rösta på Marine Le Pen i andra omgången 2022

UTRIKESPartiledaren för Rassemblement National (RN) ligger högt i gunst bland polisen redan i den första omgången av det franska presidentval som ska hållas 2022 och slår både Xavier Bertrand och Emmanuel Macron. Samtidigt ansluter sig den franska polisen till militären och publicerar ett eget öppet brev till landets ledning.

Vit makt eller svart brottslighet?

UTRIKESAttackerna mot asiater ökar i USA. Under första kvartalet 2021 var det 164 procent fler så kallade hatbrott mot asiatiska amerikaner än under samma period förra året.

Gå till arkivet

Send this to a friend