Skip to Content

RANDY HILLIER är oberoende kanadensisk parlamentsledamot i Onta­rios delstatsparlament. Han är en landsbygdsaktivist som tidigare varit ordförande för Ontarios markägarförening och känd före detta professionell hockeyspelare, som bland annat vunnit NHL:s Stanley Cup med Pittsburgh Penguins. Här ses han försöka ställa frågor till delstatens premiärminister Paul Calandra, men avbryts av talmannen och beordras sätta sig ner. Hillier fick aldrig svar på de viktiga frågorna varför ”interneringsläger” planeras ”från kust till kust” i Kanada samt hur många och vilka regeringen tänker frihetsberöva. Han tystades dessutom när han vädjade om en försäkran från Calandra att inte delstatens befolkning skulle spärras in i dessa. Stillbild: Ontarios parlament
KANADA

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

PappersupplaganNya Tider v. 43

I Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

Publicerad: 21 oktober, 2020, 13:27

  • Svenska

Läs även

Randy Hillier, en politiker i Ontario, har nyligen uppmärksammat den kanadensiska regeringens hitintills okända planer på att bygga isoleringsanläggningar ”från kust till kust”. Det skedde den 8 oktober under en frågestund i Ontarios delstatsparlament när han bad att få klarhet i vad dessa skulle användas till. Han hänvisade till en anbudsförfrågan (6D112-202772/A) från Ottawa (Kanadas regering) daterad den 16 september gällande ”Begäran om information beträffande serviceföretagare för federala karantäns- och isoleringsanläggningar åt Kanadas regering”. Nya Tider har läst dokumenten.

Det verkar vid en första anblick enbart vara karantän för resande, tills man tittar närmare på anbudsförfrågan och ser att de kan användas för alla kanadensare, ”av folkhälsoskäl” men även av ”andra relaterade federala behov associerade med åtgärder mot COVID-19-pandemin”.

Det är en av flera uppseendeväckande dokument som kommit ut i Kanada den senaste tiden. En annan anbudsförfrågan (W8486-195737/A) daterad den 15 september med rubriken ”Medel för upploppskontroll” gäller införskaffandet av 36 000 militärklassade, N1365: Military Chemical Agents (sv. militära kemiska substanser), det vill säga tårgasgranater. Detta är ett mycket stort antal i ett land som Kanada, där oroligheter och upplopp inte hör till vanligheterna. Leverans av tårgasbehållarna ska enligt regeringens anbudsförfrågan ske senast den 31 mars 2021.

Kollage: Twitter

 

JUSTIN TRUDEAU är Kanadas premiärminister sedan 2015 och partiledare för Kanadas liberala parti sedan 2013. Här syns Trudeau när han den 18 augusti presenterar sin nya finansminister Chrystia Freeland (t.v.). Båda sade att de ska lägga fram en plan för att starta om (reset) landets ekonomi och ”bygga tillbaka bättre” (Build Back Better), exakt samma ord som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, USA:s presidentkandidat Joe Biden och många andra toppolitiker använt den senaste tiden (se kollaget). Stillbild: Global News, Kollage: Twitter

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Paris

Protester över hela världen mot vaccinpass och restriktioner

VIDEOUnder parollen World Wide Rally For Freedom anordnades lördagen den 24 juli gemensamma protester över hela världen. Över 180 städer hade anmält sig och utifrån det bildmaterial som arrangörerna fått in verkar uppslutningen ha varit enorm, upp till tiotusentals eller hundratusentals deltagare på sina håll. Även i städer som är i total lockdown bröt människor igenom poliskedjorna och ropa ”Frihet!”.

Minst 45 000 amerikaner har avlidit inom tre dygn efter covid-vaccination

COVID-19Visselblåsare med unik insyn i både USA:s rapporteringssystem för misstänkta biverkningar av vaccin, inklusive dödsfall, och olika sjukförsäkringssystem har slagit larm om att de egentliga siffrorna är minst fem gånger högre än de officiellt angivna, som redan de är höga. Det framkommer också någonting hitintills okänt, att det finns dolda parallella rapporteringssystem. Man känner sedan tidigare till att siffror i rapporteringssystemet VAERS är underrapporterade med 10-100 gånger. Läggs den offi­ciella statistiken i ett diagram ser vi hur illa det är och att fler dött från covid-vaccinen än alla andra vaccin sammantaget som någonsin rapporterats. Därför har nu en stämningsansökan lämnats in mot hälsomyndig­heterna om att de utsätter befolkningen för ”omedelbar, potentiellt livshotande skada”.

Återfallsförbrytare född och uppvuxen i Finland utvisas

FINLANDHögsta förvaltningsdomstolen i Finland har godkänt utvisning av en notoriskt kriminell man till Somalia, trots att han är född i Finland och bott hela sitt liv i landet med permanent uppehållstillstånd. Han säger sig aldrig någonsin ha varit i Somalia, men utvisas ändå, med hänvisning till att brottsligheten utgör ”bristande anpassning” till det finska samhället.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år även mot delta – klart bättre än vaccin

COVID-19Enligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 ger de antikroppar som kroppen producerat ett skydd mot både originalviruset och flera av mutationerna, inklusive delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd minst ett år efter infektion. Det är bättre än vaccin, där man förväntar sig att det ska behövas en ny spruta en gång per år. Nu höjs allt fler röster för att hälsomyndigheterna ska börja erkänna och acceptera immunitet från genomgången sjukdom.

Hur säkra är vaccinerna om vaccinerade fortfarande blir smittade och smittar?

UTRIKESDen aggressiva marknadsföringen av covidvaccinpass och drakoniska sanktioner mot ovaccinerade världen runt går inte så smidigt som makthavarna hade hoppats. Vaccinerade personer kan fortfarande smittas och överföra sjukdom, så detta motsäger uppenbarligen argumentet att de ovaccinerade skadar andra. Och hur säkra är vaccinerna?

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

SSU-politikern som petats efter öl med SD:are: ”Samtalsklimatet i Sverige mår mycket dåligt”

INRIKESDen petade SSU-politikern Alexander Paulsson från Karlstad säger till Nya Tider att man måste kunna sätta sig ner med en politisk motståndare och föra ett civiliserat samtal. Förra veckan skrev vi om att hans nominering till SSU:s förbundsstyrelse dragits tillbaka sedan han setts samtala med en företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund över en öl. Men han skulle ”definitivt” kunna göra om det, säger han idag.

Australiens premiärminister: De som dör av vaccin skulle ha tagit reda på riskerna

VIDEOAustraliens premiärminister Scott Morrison menar att ingen är tvingad att ta covid-vaccin, att alla har haft möjlighet att informera sig om riskera och att de som låter sig vaccineras har gjort ett informerat val.

Gå till arkivet

Send this to a friend