Skip to Content

RANDY HILLIER är oberoende kanadensisk parlamentsledamot i Onta­rios delstatsparlament. Han är en landsbygdsaktivist som tidigare varit ordförande för Ontarios markägarförening och känd före detta professionell hockeyspelare, som bland annat vunnit NHL:s Stanley Cup med Pittsburgh Penguins. Här ses han försöka ställa frågor till delstatens premiärminister Paul Calandra, men avbryts av talmannen och beordras sätta sig ner. Hillier fick aldrig svar på de viktiga frågorna varför ”interneringsläger” planeras ”från kust till kust” i Kanada samt hur många och vilka regeringen tänker frihetsberöva. Han tystades dessutom när han vädjade om en försäkran från Calandra att inte delstatens befolkning skulle spärras in i dessa. Stillbild: Ontarios parlament
KANADA

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

PappersupplaganNya Tider v. 43

I Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

Publicerad: 21 oktober, 2020, 13:27

  • Svenska

Läs även

Randy Hillier, en politiker i Ontario, har nyligen uppmärksammat den kanadensiska regeringens hitintills okända planer på att bygga isoleringsanläggningar ”från kust till kust”. Det skedde den 8 oktober under en frågestund i Ontarios delstatsparlament när han bad att få klarhet i vad dessa skulle användas till. Han hänvisade till en anbudsförfrågan (6D112-202772/A) från Ottawa (Kanadas regering) daterad den 16 september gällande ”Begäran om information beträffande serviceföretagare för federala karantäns- och isoleringsanläggningar åt Kanadas regering”. Nya Tider har läst dokumenten.

Det verkar vid en första anblick enbart vara karantän för resande, tills man tittar närmare på anbudsförfrågan och ser att de kan användas för alla kanadensare, ”av folkhälsoskäl” men även av ”andra relaterade federala behov associerade med åtgärder mot COVID-19-pandemin”.

Det är en av flera uppseendeväckande dokument som kommit ut i Kanada den senaste tiden. En annan anbudsförfrågan (W8486-195737/A) daterad den 15 september med rubriken ”Medel för upploppskontroll” gäller införskaffandet av 36 000 militärklassade, N1365: Military Chemical Agents (sv. militära kemiska substanser), det vill säga tårgasgranater. Detta är ett mycket stort antal i ett land som Kanada, där oroligheter och upplopp inte hör till vanligheterna. Leverans av tårgasbehållarna ska enligt regeringens anbudsförfrågan ske senast den 31 mars 2021.

Kollage: Twitter

 

JUSTIN TRUDEAU är Kanadas premiärminister sedan 2015 och partiledare för Kanadas liberala parti sedan 2013. Här syns Trudeau när han den 18 augusti presenterar sin nya finansminister Chrystia Freeland (t.v.). Båda sade att de ska lägga fram en plan för att starta om (reset) landets ekonomi och ”bygga tillbaka bättre” (Build Back Better), exakt samma ord som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, USA:s presidentkandidat Joe Biden och många andra toppolitiker använt den senaste tiden (se kollaget). Stillbild: Global News, Kollage: Twitter

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Passionerat om jämtska

KULTURJämtskan är ett av Sveriges genuina folkmål och vissa menar att det mer är ett eget språk än en dialekt. Det finns runt 30 000 talare och kanske dubbelt så många förstår jämtska. En svårighet för jämtskans bruk och bevarande har länge varit att det saknats ett enhetligt skriftspråk. År 1995 författade Akademien för jamska en vägledning för hur man ska skriva, men den som verkligen gått till botten med skriftspråket är Håkan Roos, fil. mag. i nordiska språk, som nyligen gett ut en bok i ämnet. Frågan är i hur god jord den faller hos de jämtsktalande.

Ökad elförbrukning, obalanser och risk för avveckling av kärnkraften trycker upp elpriset

ANALYSRegeringen har under det senaste året satsat hårt på ett antal olika projekt som går ut på att öka elektrifieringen av allt från transporter till tunga industriella processer. Samtidigt inleds en storskalig satsning på elektrifiering av både gods- och persontransporter på väg. Expansionen av energislukande datorhallar kräver också enorma mängder el. Bara dessa tre sektorer kräver tillsammans tillskott på el motsvarande cirka 70-80 procent av nuvarande elkonsumtion i Sverige fram till 2030. Samtidigt agerar regeringen för att snabbavveckla kärnkraften, cirka 30 procent av Sveriges elproduktion.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Gå till arkivet

Send this to a friend