Skip to Content

De brittiska resenärer som landar på Heathrows internationella flygplats från ”rödmarkerade” länder leds av väktare, i åsyn av andra passagerare, direkt till väntande bussar som för dem till en karantänläggning. Läckta uppgifter, vittnesmål och foton visar undermålig mat, inlåsning på rummen och utevistelse endast 20 minuter per dag och då under ständig övervakning. De intagna hindras till och med från att tala med människor utanför stängslet. För tio dagars karantän får en intagen betala över 20 000 kronor, och om de drabbas av ett positivt resultat från ett PCR-test, blir vistelsen ännu längre och dyrare.
STORBRITANNIEN

Karantänsanläggning på Heathrow internationella flygplats chockar

PappersupplaganNya Tider v. 27

Resenärer tvingas idag inte bara att genomgå PCR-test, utan i vissa länder också till lång och mycket dyr karantän. Allt fler vittnar nu om dålig behandling och usla förhållanden under karantäntiden, som de måste genomgå trots att de är fullt friska. Många länder som Storbritannien ger heller inga undantag eller ens lättnader för vaccinerade. Spelreglerna ändras också med kort varsel, så de som ändå vågar resa riskerar att hamna i omöjliga situationer som slutar med höga kostnader eller att de blir strandsatta. Lockdowns och stängda gränser motiveras sedan en tid främst av det påstådda hotet från olika ”mer smittsamma” varianter. Pfizers tidigare forskningschef menar att det är ren lögn i syfte att lura befolkningarna, och han förklarar hur det egentligen ligger till.

Publicerad: 7 juli, 2021, 12:25

  • Svenska

Läs även

Karantäntvång infördes i Storbritannien den 15 februari 2021 och sades vara nödvändigt för att förhindra spridning av coronaviruset och dess påstådda varianter från länder och territorier varifrån resor till Storbritannien är förbjudna. Hemvändande britter som har besökt eller passerat genom något av dessa 56 län­der (den 2 juli) tvingas vid ankomst genomgå en fullständig karantän under minst tio dagar på ett av myndigheterna godkänt hotell. Kostnaden för de tio dagarna är 1 750 pund (20 600 kronor) per vuxen, 650 pund för medföljande vuxen och 350 pund för barn. För en tvåbarnsfamilj blir det motsvarande 36 600 kronor. Det handlar således om stora pengar för de aktörer som ges de lukrativa statliga kontrakten.

KARANTÄNSHOTELL I STORBRITANNIEN. Här syns Holiday Inn i staden Kenilworth. Den som försöker filma det konfronteras av vakter och hotas av den kvinnliga chefen, som påstår att det är förbjudet att filma på allmän plats – medan hon själv gör det. Hemvändande britter talar om ”vidriga” upplevelser och sedan i maj har också en stor mängd anmälningar kommit från brittiska kvinnor som sextrakasserats av vakter. Företaget G4S sticker ut i dessa anmälningar. Stillbild: Auditing Britain

 

Den som bryter mot karantäns­reglerna straffas exceptionellt hård med böter på mellan 60 000 och 120 000 kronor eller fängelse i upp till tio år, något som skrämmer folk till lydnad.

I mitten av juni chockades förbipasserande av synen som mötte dem vid storflygplatsen Heathrow, utanför London. En av dessa stannade sin bil och försökte tala med en av de karantänsatta, en video som nu upprört många på sociala medier.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Passionerat om jämtska

KULTURJämtskan är ett av Sveriges genuina folkmål och vissa menar att det mer är ett eget språk än en dialekt. Det finns runt 30 000 talare och kanske dubbelt så många förstår jämtska. En svårighet för jämtskans bruk och bevarande har länge varit att det saknats ett enhetligt skriftspråk. År 1995 författade Akademien för jamska en vägledning för hur man ska skriva, men den som verkligen gått till botten med skriftspråket är Håkan Roos, fil. mag. i nordiska språk, som nyligen gett ut en bok i ämnet. Frågan är i hur god jord den faller hos de jämtsktalande.

Ökad elförbrukning, obalanser och risk för avveckling av kärnkraften trycker upp elpriset

ANALYSRegeringen har under det senaste året satsat hårt på ett antal olika projekt som går ut på att öka elektrifieringen av allt från transporter till tunga industriella processer. Samtidigt inleds en storskalig satsning på elektrifiering av både gods- och persontransporter på väg. Expansionen av energislukande datorhallar kräver också enorma mängder el. Bara dessa tre sektorer kräver tillsammans tillskott på el motsvarande cirka 70-80 procent av nuvarande elkonsumtion i Sverige fram till 2030. Samtidigt agerar regeringen för att snabbavveckla kärnkraften, cirka 30 procent av Sveriges elproduktion.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Gå till arkivet

Send this to a friend