Skip to Content

Skattebetalarna i Karlstad stod för notan på 70 000 kronor när Moderaterna anordnade ”välkomstmingel” för flera hundra mötesdeltagare när partiet hade kongress i kommunen. (Bilden är från ett annat tillfälle.) Foto: Nya Tider
INRIKES

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

PappersupplaganNya Tider v. 43

När Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Publicerad: 24 oktober, 2020, 15:31

 • Svenska

Läs även

SSU höll kongress på exklusiva konferensanläggningen Karlstad CCC hösten 2019. Det stenrika ungdomsförbundet hade innan kongressen vädjat om att skattebetalarna i staden skulle betala en stor del av kalaset.

Nya Tider har tagit del av dokument från kommunens omvärldsnämnd.

”Vi hoppas på ett bidrag från Karlstad kommun”, skriver SSU i sin ansökan till omvärldsnämnden.

”Möjlighet att njuta av god mat, Klarälven, utsikten och stadsvyn”

Under ”Vad söker ni bidrag för” skriver förbundet följande:

”Den sista kvällen, söndag den 11 augusti, bjuder vi in till kongressfest. Detta är en möjlighet för våra ombud att umgås, njuta av god mat och underhållning. I den preliminära planeringen tittar vi tillsammans med KCCC på att göra en grillbuffé på bryggan för att ombuden verkligen ska få njuta av Klarälven, utsikten och stadsvyn. Ett skönt ombyte från att sitta inne i plenumsalen hela dagarna.”

SSU skriver att de beräknas bli 400 gäster och vill att allt ska finansieras av skattebetalarna.

”Offerten från KCCC ligger på 448 kronor inklusive moms per person för mingeldricka, grillbuffé och glass med kaffe/te”.
”Vi söker bidrag för att bekosta kongressfestens middag, där det finns möjlighet för en representant att komma och säga några korta ord om Karlstad.”
Det sökta beloppet uppgår till 179 200 kronor, således 448 kronor per person. SSU menar att kostnaden för skattebetalarna motiveras med att det är en ”fantastisk möjlighet” för kommunen som erbjuds att säga ”ett par korta ord”:

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Är det sånt här vi kallar politikerförakt? Alltså, ett förakt för politiker! Det normala förfarandet bör vara att det politiska förbundet betalar notan, som sedan skickas det en helt oberoende instans, som är tillsatt av icke politiskt bundna jurister och revisorer. Det normala är att avslå de politiska förbundens begäran, med att det ligger inte i skattebetalarnas intresse att betala för politiska partiers förlustelser – avslag! Varför står inte skattebetalarna för räkningen av Rörfirman Andersson % söners firmafest? Är det något speciellt med politiker och deras fester? Givetvis gäller det även på riksnivå där det måste bli ett slut med att skinna skattebetalarna, som redan betalar alldeles för mycket i skatt!

  • LookMoo

   En del är mer jämställda än andra, plundra skattebetalarna är liksom affärsidén.

 • Thore Jeppsson

  Vilken dj–la skandal. Såhär får inte skattebetalarnas pengar användas! Alla partier får partistöd på lokal, regional och riksnivå och därmed får det vara nog. Vad säger kommunrevisionen? Någon borde ställas till ansvar.

 • Esse Non Videri

  Detta är inget unikt! Det sker dagligen över hela landet. Egennyttan är större än det allmännyttiga att företräda folket hos dessa politiker.

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Gå till arkivet

Send this to a friend