Skip to Content

Gustav Kasselstrand.
TAL TILL NATIONEN

Kasselstrand: ”Lagen om hets mot folkgrupp ska avskaffas”

I sitt "Tal till nationen" säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand att återvandringen är nyckeln till ett fungerande Sverige. Han säger även att svenskar inte ska straffas för att de säger sin mening, och att SVT och Sveriges Radio ska läggas ned eftersom de inte arbetar för svenskarnas intressen.

Publicerad: 18 juni, 2018, 16:42

  • Svenska

Läs även

Den senaste månaden har många partiledare valt att spela in sitt ”Tal till nationen”, där man berättar om sina visioner för Sverige och hur man vill att landet ska se ut om tio år. Alternativ för Sveriges Gustav Kasselstrand släppte sitt tal den 18 juni, och menar att det är återvandringen som är nyckeln till en bättre framtid.

Kriminaliteten ska stävjas genom att straffen höjs, menar Kasselstrand. Tvåtredjedelsfrigivning och mängdrabatt skall tas bort, och ”det liberala åklagarväsendets makt över utvisningar bryts” genom att ”alla utländska kriminella utvisas per automatik”. Kasselstrand säger även att poliser ska tillåtas att vara just poliser, och att polisen inte ska jaga svenskar som nyttjar sin yttrandefrihet.

 Lagen om hets mot folkgrupp ska därför avskaffas. Den är illegitim eftersom den sätter svenskar i fängelse som nyttjat sin yttrandefrihet och eftersom den skrämmer andra svenskar till tystnad, säger Kasselstrand och kommer in på Alternativ för Sveriges profilfråga: återvandringen.

 Här kommer vår profilfråga in, som jag anser är helt avgörande för att allt annat ska kunna fungera: Återvandring. Sverige lämnar både asylsystemet och kvotflyktingsystemet. Vi inleder därmed arbetet att skicka hem de som missbrukat vår gästfrihet. Det handlar om de som kommit hit illegalt, de som ljugit sig till uppehållstillstånd och medborgarskap, de som begått brott och de som utnyttjat vårt välfärdssystem utan att göra rätt för sig.

Kasselstrand talar även om media, och säger att framtidens mediekår inte står på politikernas sida och jagar medborgare, utan står på medborgarnas sida och jagar politiker.

 

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Rapport från kyrkovalet

INRIKESMarkant ökat valdeltagande. Köer in till vallokaler. Socialdemokraterna mobiliserar mot nationella högerpartier. En kvinnlig valfunktionär vid vallokal Pedagogen Park i Mölndal bekräftade klockan18.15 att betydligt fler röstat idag än vid tidigare kyrkoval.

IMF vill kartlägga internetvanor vid låneansökan – får mothugg av EU

INRIKESStrax innan årsskiftet 2020/2021 föreslog Internationella valutafonden (IMF) att kreditprövningar av privatpersoner även ska beakta människors internetvanor och hälsostatus. Detta får nu mothugg av EU:s datatillsynsman, EDPS, som avråder medlemsländerna från att göra ytterligare intrång i människors privatliv, i detta fall för att bedöma eventuell kreditvärdighet.

Sverige ska börja vaccinera barn – trots vaccinrisker för just barn

INRIKESUnder torsdagens extrainsatta pressträff bekräftade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer godkänna vaccinering av barn från 12 år efter höstlovet. Samtidigt har en ny studie från USA visat att just pojkar mellan 12-15 år kan löpa sex gånger högre risk att drabbas av hjärtmuskelinflammation av coronavaccin, än risken de löper av att bli allvarligt sjuk i Covid-19. ”Det här gör vi för barnens skull”, sade Stefan Löfven.

Homopräst vägrar viga heterosexuella par

INRIKESDen homosexuella prästen Lars Gårdfeldt, i Carl Johans församling i Göteborg, har beslutat att vägra viga heterosexuella par.

SD i Region Skåne begär extradebatt om gäng- och klankriminalitet

INRIKESDen 15 september meddelade Sverigedemokraterna i Region Skåne att de nu lämnat in en begäran om extradebatt i Regionfullmäktige om den invandrarrelaterade gäng- och klankriminaliteten. Niclas Nilsson, SD:s gruppledare och regionråd i Region Skåne säger i en kommentar till Nya Tider att det bland annat är händelserna i Lund på senare tid som blev droppen.

Hanif Bali tillbakavisar anklagelserna om olämpliga sexuella kontakter med flicka

INRIKESHanif Bali, känd och kontroversiell politiker inom Moderaterna, står anklagad internt inom partiet för påstådda sexuella kontakter med en ung flicka, kontakter som ska ha börjat när flickan var 15 år gammal. I ett längre inlägg på Facebook klargör han att det rör sig om grundlösa anklagelser och kallar det hela för en komplott skapad av hans politiska motståndare.

Svensk man grep afghan som våldtagit barn på öppen gata

INRIKESDen svenske hjälten Håkan Johannesson var ute och provkörde sin nya bil med sina unga söner när han såg något som inte stod rätt till – det ledde till att han stoppade och grep en afghansk asylsökande pedofil.

Nya bevis för att Estonia sänktes

Den 10 september 2021 träffade den finske ingenjören Harri Ruotsalainen den estniska Estonia-gruppen vid Riigikogu, Estland parlament. Hösten 1994 arbetade Ruotsalainen vid den finska räddningstjänsten i Helsingfors och deltog i Estonias räddningsinsats. Han berättade om de omständigheter som av den svenska regeringen hade hemligstämplats för 25 år, senare 100 år.

Gå till arkivet

Send this to a friend