Skip to Content

Gustav Kasselstrand.
TAL TILL NATIONEN

Kasselstrand: “Lagen om hets mot folkgrupp ska avskaffas”

I sitt "Tal till nationen" säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand att återvandringen är nyckeln till ett fungerande Sverige. Han säger även att svenskar inte ska straffas för att de säger sin mening, och att SVT och Sveriges Radio ska läggas ned eftersom de inte arbetar för svenskarnas intressen.

Publicerad: 18 juni, 2018, 16:42

 • Svenska

Läs även

Den senaste månaden har många partiledare valt att spela in sitt “Tal till nationen”, där man berättar om sina visioner för Sverige och hur man vill att landet ska se ut om tio år. Alternativ för Sveriges Gustav Kasselstrand släppte sitt tal den 18 juni, och menar att det är återvandringen som är nyckeln till en bättre framtid.

Kriminaliteten ska stävjas genom att straffen höjs, menar Kasselstrand. Tvåtredjedelsfrigivning och mängdrabatt skall tas bort, och “det liberala åklagarväsendets makt över utvisningar bryts” genom att “alla utländska kriminella utvisas per automatik”. Kasselstrand säger även att poliser ska tillåtas att vara just poliser, och att polisen inte ska jaga svenskar som nyttjar sin yttrandefrihet.

 Lagen om hets mot folkgrupp ska därför avskaffas. Den är illegitim eftersom den sätter svenskar i fängelse som nyttjat sin yttrandefrihet och eftersom den skrämmer andra svenskar till tystnad, säger Kasselstrand och kommer in på Alternativ för Sveriges profilfråga: återvandringen.

 Här kommer vår profilfråga in, som jag anser är helt avgörande för att allt annat ska kunna fungera: Återvandring. Sverige lämnar både asylsystemet och kvotflyktingsystemet. Vi inleder därmed arbetet att skicka hem de som missbrukat vår gästfrihet. Det handlar om de som kommit hit illegalt, de som ljugit sig till uppehållstillstånd och medborgarskap, de som begått brott och de som utnyttjat vårt välfärdssystem utan att göra rätt för sig.

Kasselstrand talar även om media, och säger att framtidens mediekår inte står på politikernas sida och jagar medborgare, utan står på medborgarnas sida och jagar politiker.

 

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Massinvasion

  En tillgång. Begåvad man. Lycka till.

 • sarah

  Om det nu blir så att Jimmie Åkesson blir statsminister 2018 så lär han bli avlöst av Gustav Kasselstrand, Jeff Ahl eller någon annan i Afs 2022.

 • Lunk N Tuss

  BÅDE SD och Afs behövs! Ett stort SD bryter isen och utgör en stor politisk makt. Därför hoppas jag att även den som tycker att Afs har ÄNNU bättre politik, ändå lägger sin röst på SD till valet. Se SD och Afs som en tvåstegsraket och att det skulle vara tokigt att bränna av bägge redan i staten.

 • Sverigepartist

  Bra Kasselstrand!
  Det finns bara tre bra partier: NMR (bäst), Afs (mycket bra) och SD (acceptabelt) https://uploads.disquscdn.com/images/9ed3ad7b1d414cb4f58d0e331f483e16eef19bea6ecfe807fcc252d2e5ec8040.jpg

 • latmask

  AfS säger det SD tänker. Vi får se vilket parti som uppträder mest korrekt mot det andra.

 • Staffan Karlsson

  Videon går inte att spela. Youtube har alltså stoppat yttrandefriheten.

 • Anders Bo Ro

  Held og lykke til, AfS!

Fyra MENA-kvinnor i Linköping döms för grov mordbrand

PÅ PLATSDen 9 maj meddelade Linköpings tingsrätt dom i målet mot ”MENA-ligan”, bestående av nio stycken kvinnor från Mellanöstern och Afrika i åldern 19 till 25 år. Domen är ett svårt bakslag för åklagaren, men fyra kvinnor döms i alla fall för grov mordbrand till kännbara fängelsestraff. Rättsprocessen har kostat skattebetalarna mångmiljonbelopp. Nya Tider var på plats i Linköping.

Terrordebatt i riksdagen

RIKSDAGENAdam Marttinen (SD) anklagade i en riksdagsdebatt om terrorism den sittande regeringen för att agera passivt när IS-terrorister återvänder från slagfältet i Syrien och Irak. Han krävde att utländska terrorister ska kunna utvisas på livstid från Sverige. Under debatten ifrågasatte Marttinen också Vänsterpartiets kopplingar till vänsterns terrororganisation AFA, en grupp som han tycker att det borde vara kriminellt att engagera sig i.

Afrikansk hemtjänstmedarbetare misstänks ha våldtagit 80-årig svensk kvinna – lokal pensionärsföreningsordförande vill se fler invandrarmän inom äldreomsorgen

INRIKESEn svensk 80-årig kvinna misstänks ha blivit våldtagen av en afrikansk manlig hemtjänstarbetare i Stockholmsförorten Bromma den 8 maj. Mannen i fråga är nu anhållen. När Nya Tider kontaktar Lena Hedquist, ordförande för den lokala pensionärsföreningen SPF Seniorerna i Bromma, säger hon sig inte ha hört talas om händelsen, trots att den rapporterats i såväl Aftonbladet som Expressen. När hon får veta att mannen som misstänks för våldtäkten är eritrean försvarar hon i förstone inte den utsatta 80-åriga kvinnan, utan hon vill tvärtom se fler exotiska män inom hemtjänsten.

Eurovision 2019: Sverige kom sexa och blev omsprunget av Ryssland

TEL AVIVOmröstningen i samband med Eurovision Song Contest i Israel under natten den 19 maj blev dramatisk och fick en snöplig avslutning för Sveriges musik- och medieelit. De hade nämligen kallt räknat med att John Lundvik med sitt bidrag ”To late to love” skulle vinna hela tävlingen med en promenadseger. Så blev det inte. Sverige slutade på en 6:e plats då de europeiska Tv-tittarna fått säga sitt, och fick dessutom se sig omsprunget av Sveriges absoluta hatobjekt, nämligen Ryssland som visserligen inte vann men likväl slutade på en tredje plats.

Salafister demonstrerar mot Säpos insats mot radikala imamer

INRIKESPå Norrmalmstorg i Stockholm 18 maj samlades de mest radikala muslimerna från Gävle, Västerås, Umeå och Göteborg till demonstration mot att fem av deras imamer tagit in i Migrationsverkets förvar. Mötet inleddes med kollektiv bön, sedan tågade man under tystnad till Gustav Adolfs torg och lämnade en petition till Regeringen.

Försvarsberedningens rapport ett paradigmskifte

FÖRSVARETFörsvarsberedningen presenterade sin rapport den 14 maj. Förslagen innebär omfattande organisationsförändringar och målsättningar som definitivt bryter med det tidigare utdömda insatsförsvaret. Detta är de första stegen till att återupprätta invasionsförsvaret. Försvarsberedningen är däremot till skillnad från förra gången oenig och det gäller ett infekterat bråk om skrivningar avseende finansiering där åsikterna går isär vad som gäller.

Jordbruksverket lobbar för miljöförstöring och fortsatt användning av farlig ogräskemikalie – på grund av påstått klimathot

INRIKESDen mycket giftiga kemikalien glyfosat, som används i det mycket vanliga ogräsbekämpningsmedlet Roundup, kan komma att förbjudas inom EU år 2022, om EU-parlamentet beslutar om detta. Nu vill dock det svenska jordbruksverket se en fortsatt användning av den farliga kemikalien genom att hänvisa till det påstådda klimathotet. Jordbruksverket sällar sig nu alltså till klimatlobbyn och vill offra reella miljöfördelar som ett mer varierat växt- och djurliv invid åkermarkerna till förmån för en just nu rådande klimattrend.

Södertälje hårt drabbat av socialbidragsfusk – man med Ferrari ville få socialbidrag

INRIKESSödertälje, en kommun där de etniska svenskarna numera är i minoritet, är även en kommun med stora problem med bidragsberoende. 200 miljoner kronor om året betalar Södertälje ut i försörjningsstöd. Men en stor del av detta kan vara rent bidragsfusk.

Gå till arkivet