Skip to Content

Gustav Kasselstrand.
TAL TILL NATIONEN

Kasselstrand: “Lagen om hets mot folkgrupp ska avskaffas”

I sitt "Tal till nationen" säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand att återvandringen är nyckeln till ett fungerande Sverige. Han säger även att svenskar inte ska straffas för att de säger sin mening, och att SVT och Sveriges Radio ska läggas ned eftersom de inte arbetar för svenskarnas intressen.

Publicerad: 18 juni, 2018, 16:42

 • Svenska

Läs även

Den senaste månaden har många partiledare valt att spela in sitt “Tal till nationen”, där man berättar om sina visioner för Sverige och hur man vill att landet ska se ut om tio år. Alternativ för Sveriges Gustav Kasselstrand släppte sitt tal den 18 juni, och menar att det är återvandringen som är nyckeln till en bättre framtid.

Kriminaliteten ska stävjas genom att straffen höjs, menar Kasselstrand. Tvåtredjedelsfrigivning och mängdrabatt skall tas bort, och “det liberala åklagarväsendets makt över utvisningar bryts” genom att “alla utländska kriminella utvisas per automatik”. Kasselstrand säger även att poliser ska tillåtas att vara just poliser, och att polisen inte ska jaga svenskar som nyttjar sin yttrandefrihet.

 Lagen om hets mot folkgrupp ska därför avskaffas. Den är illegitim eftersom den sätter svenskar i fängelse som nyttjat sin yttrandefrihet och eftersom den skrämmer andra svenskar till tystnad, säger Kasselstrand och kommer in på Alternativ för Sveriges profilfråga: återvandringen.

 Här kommer vår profilfråga in, som jag anser är helt avgörande för att allt annat ska kunna fungera: Återvandring. Sverige lämnar både asylsystemet och kvotflyktingsystemet. Vi inleder därmed arbetet att skicka hem de som missbrukat vår gästfrihet. Det handlar om de som kommit hit illegalt, de som ljugit sig till uppehållstillstånd och medborgarskap, de som begått brott och de som utnyttjat vårt välfärdssystem utan att göra rätt för sig.

Kasselstrand talar även om media, och säger att framtidens mediekår inte står på politikernas sida och jagar medborgare, utan står på medborgarnas sida och jagar politiker.

 

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Massinvasion

  En tillgång. Begåvad man. Lycka till.

 • sarah

  Om det nu blir så att Jimmie Åkesson blir statsminister 2018 så lär han bli avlöst av Gustav Kasselstrand, Jeff Ahl eller någon annan i Afs 2022.

 • Lunk N Tuss

  BÅDE SD och Afs behövs! Ett stort SD bryter isen och utgör en stor politisk makt. Därför hoppas jag att även den som tycker att Afs har ÄNNU bättre politik, ändå lägger sin röst på SD till valet. Se SD och Afs som en tvåstegsraket och att det skulle vara tokigt att bränna av bägge redan i staten.

 • Sverigepartist

  Bra Kasselstrand!
  Det finns bara tre bra partier: NMR (bäst), Afs (mycket bra) och SD (acceptabelt) https://uploads.disquscdn.com/images/9ed3ad7b1d414cb4f58d0e331f483e16eef19bea6ecfe807fcc252d2e5ec8040.jpg

 • latmask

  AfS säger det SD tänker. Vi får se vilket parti som uppträder mest korrekt mot det andra.

 • Staffan Karlsson

  Videon går inte att spela. Youtube har alltså stoppat yttrandefriheten.

 • Anders Bo Ro

  Held og lykke til, AfS!

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

POLITIKRegeringen Löfven vill införa ett åsiktsförbud mot vad man kal­lar ”rasistiska organisationer”. Det uppger Socialdemokraterna på sin hemsida.

Afghanska våldtäktsmän dömda för flera våldtäkter

INRIKESDe afghanska männen hade satt i system att våldta unga svenska kvinnor i Uppsala. Nu har de dömts för våldtäkter av två unga kvinnor. Men straffen blir låga. En av gärningsmännen, som våldtog två olika kvinnor vid olika tillfällen, har dessutom dömts för att ha våldtagit ett barn – men hans utvisning har aldrig verkställts.

Dags att ifrågasätta inflationsmålet?

ANALYSUnder de senaste tio åren har mycket i den nationalekonomiska debatten kretsat kring att nå det uppsatta inflationsmålet, öka tillväxten och inte minst räntenivån. I Sverige borde vi ha haft en stark tillväxt, men per capita har vi legat still under nästan hela denna period. Detta trots en kraftigt räntedopad ekonomi som i praktiken innebär att vi devalverat kronan gentemot omvärlden med över 10 procent på bara några år.

Våg av skattehöjningar att vänta på kommunal nivå

EKONOMIEn våg av skattehöjningar på kommunal nivå står för dörren, enligt uppgifter från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Gå till arkivet

Send this to a friend