Skip to Content

Gustav Kasselstrand.
TAL TILL NATIONEN

Kasselstrand: ”Lagen om hets mot folkgrupp ska avskaffas”

I sitt "Tal till nationen" säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand att återvandringen är nyckeln till ett fungerande Sverige. Han säger även att svenskar inte ska straffas för att de säger sin mening, och att SVT och Sveriges Radio ska läggas ned eftersom de inte arbetar för svenskarnas intressen.

Publicerad: 18 juni, 2018, 16:42

 • Svenska

Läs även

Den senaste månaden har många partiledare valt att spela in sitt ”Tal till nationen”, där man berättar om sina visioner för Sverige och hur man vill att landet ska se ut om tio år. Alternativ för Sveriges Gustav Kasselstrand släppte sitt tal den 18 juni, och menar att det är återvandringen som är nyckeln till en bättre framtid.

Kriminaliteten ska stävjas genom att straffen höjs, menar Kasselstrand. Tvåtredjedelsfrigivning och mängdrabatt skall tas bort, och ”det liberala åklagarväsendets makt över utvisningar bryts” genom att ”alla utländska kriminella utvisas per automatik”. Kasselstrand säger även att poliser ska tillåtas att vara just poliser, och att polisen inte ska jaga svenskar som nyttjar sin yttrandefrihet.

 Lagen om hets mot folkgrupp ska därför avskaffas. Den är illegitim eftersom den sätter svenskar i fängelse som nyttjat sin yttrandefrihet och eftersom den skrämmer andra svenskar till tystnad, säger Kasselstrand och kommer in på Alternativ för Sveriges profilfråga: återvandringen.

 Här kommer vår profilfråga in, som jag anser är helt avgörande för att allt annat ska kunna fungera: Återvandring. Sverige lämnar både asylsystemet och kvotflyktingsystemet. Vi inleder därmed arbetet att skicka hem de som missbrukat vår gästfrihet. Det handlar om de som kommit hit illegalt, de som ljugit sig till uppehållstillstånd och medborgarskap, de som begått brott och de som utnyttjat vårt välfärdssystem utan att göra rätt för sig.

Kasselstrand talar även om media, och säger att framtidens mediekår inte står på politikernas sida och jagar medborgare, utan står på medborgarnas sida och jagar politiker.

 

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Massinvasion

  En tillgång. Begåvad man. Lycka till.

 • sarah

  Om det nu blir så att Jimmie Åkesson blir statsminister 2018 så lär han bli avlöst av Gustav Kasselstrand, Jeff Ahl eller någon annan i Afs 2022.

 • Lunk N Tuss

  BÅDE SD och Afs behövs! Ett stort SD bryter isen och utgör en stor politisk makt. Därför hoppas jag att även den som tycker att Afs har ÄNNU bättre politik, ändå lägger sin röst på SD till valet. Se SD och Afs som en tvåstegsraket och att det skulle vara tokigt att bränna av bägge redan i staten.

 • Sverigepartist

  Bra Kasselstrand!
  Det finns bara tre bra partier: NMR (bäst), Afs (mycket bra) och SD (acceptabelt) https://uploads.disquscdn.com/images/9ed3ad7b1d414cb4f58d0e331f483e16eef19bea6ecfe807fcc252d2e5ec8040.jpg

 • latmask

  AfS säger det SD tänker. Vi får se vilket parti som uppträder mest korrekt mot det andra.

 • Staffan Karlsson

  Videon går inte att spela. Youtube har alltså stoppat yttrandefriheten.

 • Anders Bo Ro

  Held og lykke til, AfS!

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Läkare: ”Människor kvävs av vården och media mörkar”

INRIKESLäkare i olika regioner rekommenderas att i vissa fall vid Covid-19 ge morfin till patienter som har svårt att andas – en behandling som hämmar drivet för syreupptagning. Nättidningen Exakt24 har träffat Jon Tallinger, specialist­läkare i allmänmedicin, som begärde tjänstledigt efter att ha vägrat behandla i enlighet med rekommendationerna.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Alla mobiltelefoner kopplas ihop för global kontaktspårning – Flera säkerhets- och integritetsexperter slår nu larm

UTRIKESDe multinationella teknikgiganterna Apple och Google samarbetar nu för att skapa ett massivt övervakningssystem som ska underlätta för världens regeringar med kontaktspårning av sina medborgare. Det ger den tekniska förutsättningen för att alla människor i hela världen ska kunna övervakas och spåras i realtid. Detta görs i folkhälsans namn denna gång, precis som det tidigare gjordes i namn av kriget mot terrorn. Många välkomnar det nu som då av rädsla för en lika skrämmande som oftast osynlig och i mycket okänd fiende.

Gå till arkivet

Send this to a friend