Skip to Content

Kristdemokratiska Jessica Schedvin hyllar Lärarförbundet för deras beslut om att bojkotta Sverigedemokraterna. "Ett viktigt beslut", anser Schedvin. Foto: Twitter
DEMOKRATI

KD-politiker: “Sverigedemokrater skall inte vara lärare” – KD:s presstjänst svarslösa om demokrati

Digital utgåva

Jessica Schedvin, politisk sekreterare för Kristdemokraterna, twittrade om att Sverigedemokrater inte skall vara lärare. Nya Tider ringer upp partiets presstjänst för att få svar på KD:s demokratisyn.

Publicerad: 12 april, 2018, 22:19

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anders Bo

  AHA?

 • latmask

  Kan en lärare tillhöra MED eller Afs eller NMR eller….fler förslag?
  Kan en lärare vara en kristen demokrat? Kan en lärare tillhöra KD?

  • Klarsyn

   Knappast medlem i KD med tanke på det partiets antidemokratiska läggning.

 • birger birgersson

  Idag kanske 10% av lärarna röstar på SD, utan att vara aktiva. Väldigt få lärare vågar ta det steget att vara politisk aktiv inom SD p.g.a. att det antagligen skulle leda till uppsägning, trakaserier eller båda dera.

  Jessica Schedvin gör här bort sig ordentligt och frågan är om det inte är grundlagsvidrig. Det går förvisso att gå runt detta med att hänvisa att någon är en säkerhetsrisk via SÄPO. Flera vänsteraktivister har hindras t.ex att inta vissa militära ämbeten p.g.a..

  Berufsverbot användes i Västtyskland om jag ej kommer ihåg fel, på ett liknande sätt som i Sverige men lite mer utbrett och det gällde fler yrken och då framförallt i Bayern. I DDR tror jag att det hette något annat men i praktiken var det samma sak och dessutom var det fan så mycker mer utbrett.

 • BigMan

  Samma diskussion förs om att Sd:are inte ska sitta som nämndemän i tingsrätter.
  Med facit i hand så är det uppenbart var hotet mot Sverige och vår demokrati kommer ifrån.

  Muslimer med sina egna åsikter om vad som ska gälla, sharia. Därifrån kommer det störtsta hotet mot våra värderingar. De som skapat detta samhälle är vita tanter från lärarförbundet.
  Samma människor som när flickor på skolor, där mitt barn går/gått, avfärdar sexuella trakasserier med att de s.k. nyanlända har haft det svårt.

  Dessa feminister funderar inte över om flickorna har det svårt eller hur de uppfattar att bli avfärdade av lärare och rektorer för att de inte följer rådande lag, utan bagatelliserar grova brott!
  Det skriks högt om lagar och förbud att nämna saker vid dess rätta namn, men samma människor lever inte upp till de normer man säger sig följa.

  Det förtryck som befrivs i Sverige är kommer både från muslimer och från dem som representerar landet i offentlig verksamhet. Det sistnämnda kan inte bortförklaras med att deras intelligens är låg utan snarare ett uttryck för ett demokratiskt underskott där man agerar efter känslor i stället för rättssäkert!

 • Denny Abrahamsson

  Hellre muslimer som knappt kan svenska.

Facebook censurerar sidor med miljontals följare

MEDIERFacebook har offentligt meddelat att man stängt ned hundratals alternativa sidor som rapporterar om övervåld från poliser, granskar transparensen i olika regeringar och lyfter andra frågor som inte rapporteras i systemmedia. Sidorna är populära med miljontals följare, men Facebook menar att man bekämpar ”falska konton” för användarnas bästa.

EU på väg införa ”länkskatt” på internet − väcker kritik

TEKNIKSökmotorer och andra kommersiella aktörer som länkar till nyheter och annat upphovsrättsskyddat material ska tvingas betala för detta. Det röstade EU för den 12 september, men slutligt beslut väntas först nästa år. Samtidigt går EU vidare med att tvinga internetjättar som Youtube och Facebook att censurera innehåll som användare lägger upp.

Kasselstrand: ”Vi vill ha noll invandring och en omfattande återvandring”

INTERVJUGustav Kasselstrand brinner för återvandringsfrågan och tycker att man som politiker måste våga driva frågan som den viktigaste av dem alla. Han anser att Sverige­demokraterna inte längre är oppositionella nog, och är i dag partiledare för Alternativ för Sverige, som nått stora framgångar i sociala medier sedan det lanserades i mars. Tre riksdagsledamöter från SD gick över till Alternativ för Sverige efter lanseringen och driver i dag partiets politik i riksdagen. Vi har talat med Kasselstrand om invandringen, SD och valrörelsen.

EU-möte i Stockholm om den ”galopperande populismen”

ÖVERSTATLIGHETNya Tider besökte ett seminarium den 5 juni i Europahuset i Stockholm, arrangerat av ”EU-kommissionen i Sverige” och de tyska och franska ambassaderna. Ämnet var ”Fakta mot rädsla – hur bemöter vi populister?” Vi fick höra en panel som är grundligt skakad av ”populisternas galopperande framgångar” i praktiskt taget hela Europa.

Svensk myndighet ska radera ”trollkonton” på Facebook inför valet

INRIKESNyligen slöts en överenskommelse mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Facebook, om att den svenska myndigheten skall få förtur i arbetet med att släcka ned så kallade ”trollkonton” på det sociala nätverket. Detta som en del i arbetet med att stoppa påstådda påverkanskampanjer mot det svenska valet i september 2018.

Europaparlamentets kostnader skenar iväg

Den nederländska tidningen De Telegraaf rapporterar att Europaparlamentets kostnader ökat med 300 miljoner euro sedan 2011. För 2018 ligger budgeten på hisnande 1,95 miljarder euro, motsvarande 19 miljarder kronor.

“Tankebrottslingar” greps och utvisades

Den konservativa bloggaren och journalisten Brittany Pettibone och hennes partner, österrikiske Martin Sellner, skulle på fredagen hålla ett tal om yttrandefrihet vid Speaker’s Corner i Hyde Park i London, men greps av brittiska myndigheter så snart de landat. Pettibone skulle även intervjua Tommy Robinson, tidigare ledare för organisationen English Defense League (EDL).

Fabian Fjälling ger upp efter våldtäktshot från journalistkårens hatsvans

Ikväll meddelade Fabian Fjälling att han ger upp sitt arbete för Granskning Sverige. Beslutet fattas efter att den svenska journalistkårens så kallade hatsvans riktat förtäckta våldtäktshot mot Fabians fru och döttrar.

Gå till arkivet