Skip to Content

Ebba Busch Thor under Kristdemokraternas riksting i Umeå den 8-10 november. Stillbild: TV4
INRIKES

KD vill införa försörjningskrav för ”ensamkommandes” anhöriga

PappersupplaganNya Tider v. 48

Bara under 2015 kom runt 35 000 personer till Sverige i kategorin ”ensamkommande”, alltså personer som anlände själva och uppgav en ålder under 18 år. I många fall har dessa skickats av familjer i hemländerna i syfte att erhålla uppehållstillstånd, för att sedan kunna ta hit hela familjen som anhöriginvandrare. Vid sitt senaste riksting beslutade Kristdemokraterna att försörjningskrav skulle gälla även ensamkommandes anhöriga. Till Nya Tider säger partiets presschef Per Gudmundson att det handlar om att skydda barn från att utnyttjas av föräldrarna.

Publicerad: 25 november, 2019, 15:29

 • Svenska

Läs även

När fenomenet ”ensamkommande flyktingbarn” dök upp i Sverige framställdes de i medierna inte bara som barn, utan ofta också som alldeles ensamma i världen. I själva verket har de huvudsakligen män som klassificerats enligt denna kategori vanligen släkt i hemlandet, och sedan 2015 har 13 340 personer sökt uppehållstillstånd som anhöriga till ”ensamkommande”.

Inte sällan verkar själva syftet med resan ha varit just att övriga familjen ska kunna ansluta senare. Fenomenet med föräldrar som skickar iväg en son för att möjliggöra flytt av hela familjen har gett upphov till uttrycket ”ankarbarn”.

Demonstration för ”ensamkommandes” rätt att stanna i Sverige trots avslag på asylansökan. Många av dem har uppenbarligen kommit som ”ankarbarn”, då 13 340 personer sedan 2015 har ansökt om uppehållstillstånd som deras anhöriga. Foto: Nya Tider

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • SefastTronde

  Det är helt naturligt att “ekonomiska migranter” skall försörja sig själva om de kommer hit, och inte försörjas av bidrag från den svenska staten. Ta bort allt som heter försörjningsstöd från de som inte är svenska medborgare.

  • Knutkalas

   vore det inte bättre att skicka hem dom till sina anhöriga i stället betydligt billigare

   • BrunoKarluno

    Helt rätt! Samtliga av dessa bidragslycksökare borde förpassas bort från svensk jord hem till sitt land i Centralasien. Kanske det vore dags för dem att själva försöka bygga upp den välfärd de så gärna vill ta del av från Sverige och dess skattebetalare.

 • Snappherren

  Värst vad KD och M har blivit intresserade av SD:s partiprogram.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend