Skip to Content

Kinas nationella genbank. Foto: CNGB
UTRIKES

Kina samlar in DNA från gravida kvinnor i väst – kan användas till genetiska vapen

Digital utgåva

Över åtta miljoner kvinnor världen över har använt sig av fosterdiagnostiska tester tillverkade av det kinesiska företaget BGI som har starka kopplingar till Kinas militär. Nu har det avslöjats att dessa DNA-prov sparas och används till att bygga upp en gigantisk databas över icke-kinesers genetiska sammansättning. En databas som kan användas för att producera genetiska biologiska vapen, virus eller sjukdomar som kan utrota hela folkslag.

Publicerad: 14 juli, 2021, 13:16

  • Svenska

Läs även

Rådgivare till den amerikanska staten varnade redan i mars för att den massiva genbanken som det kinesiska företaget BGI Group bygger och analyserar med hjälp av avancerade datorprogram skulle kunna ge Kina en annorlunda väg till ekonomiskt och militärt övertag.

Det har nu uppdagats att Kina är i full gång med dessa planer och man har redan kommit över DNA från 8,4 miljoner gravida kvinnor i 52 länder, inklusive Sverige. Genom att analysera de NIPT-test företaget producerar, vilka används för att identifiera potentiella genetiska avvikelser och genetiska sjukdomar hos foster, likt Downs Syndrom, har man kunnat få tillgång till inte bara barnens, utan även kvinnornas DNA, rapporterar Reuters. Med detta bygger man världens största genbank och utvecklar avancerade datorprogram för att snabbt kunna gå igenom den genetiska informationen – vilken är en potentiell guldgruva av genetisk kunskap.

Samtidigt som vetenskapen får en allt större förståelse för sambanden mellan olika gener och mänskliga egenskaper innebär den mest diversifierade och omfattande uppsättningen av genetiskt material en enorm strategisk fördel. Teknologin skulle kunna ge Kina global dominans när det kommer till läkemedelstillverkning eller leda till skapandet av genetiskt modifierade ”supersoldater”, något som den kinesiska militären eftersträvar. Att man i hemlighet lagt beslag på miljontals västerländska kvinnors DNA är dock något som oroar experter av andra, ännu mer skrämmande anledningar.

Kina har enligt amerikanska militära underrättelsekällor flera pågående program för att utveckla biovapen och virus ämnade att på olika vis angripa specifika demografiska grupper, något som inte bara kan användas för att slå ut potentiella fiendesoldater – utan även utrota hela folkslag.

8,4 miljoner kvinnors DNA stulet

Det är Reuters som avslöjar att det militärt anknutna kinesiska företaget BGI Group stjäl gigantiska mängder genetisk information via sitt populära fosterdiagnostik-test NIFTY (Non-Invasive Fetal TrisomY), ett så kallat NIPT-test som används i 52 länder, inklusive Sverige. Testerna är baserade på blodprov från gravida vilka sedan analyseras och kan uppvisa hela 84 olika former av genetiska- och kromosomavvikelser hos foster, som till exempel Downs Syndrom.

GBI:s NIPT-test används i 52 länder – men den kinesiska staten kan använda sig av det genetiska materialet hos västerländska kvinnor för egna syften. Grafik: Nya Tider

Dessa tester skickas sedan till Kina för att analyseras och i samband med detta sparar företaget DNA, enligt dem själva i tre år för kinesiska kvinnor, som därefter kan begära att deras tester förstörs, och maximalt fem år för kvinnor från resten av världen. Dessa saknar däremot möjligheten att begära att deras prover förstörs.

Totalt har 8,4 miljoner kvinnor använt sig av NIFTY än så länge, enligt BGI Group, men någon statistik för hur många kvinnor från de olika länderna som använt sig av provet saknas. BGI fick patent för sitt NIFTY-test 2011 och inledde en omfattande internationell marknadsföringskampanj 2013. 2016 sålde ungefär 2 000 kliniker testerna och användandet har stigit så tillvida att cirka 2 miljoner kvinnor använde sig av testet 2018. 2019 hade BGI intäkter på runt 4 miljarder kronor från sin ”reproduktiva hälsodivision”, en summa som utgjorde 42 procent av deras totala intäktsbas.

I samband med att kvinnor gör testet får de fylla i information om sig själva, sin medicinska historia samt om de tillåter företaget att använda testet för vetenskaplig forskning. Men detta utan att samtidigt klargöra att den kinesiska staten enligt sina nationella säkerhetslagar kan tvinga kinesiska företag att när som helst ge dem vilken information de än begär samt tvingas samarbeta med vad än den kinesiska staten begär.

I informationen som delges kvinnorna som tar testet uppges att deras prover skickas till Hong Kong, men man uppger däremot inte att företaget har sitt huvudkvarter och analyscenter i miljonstaden Shenzhen på det kinesiska fastlandet. Det genetiska materialet i sig analyseras och laddas upp i en massiv molnbaserad DNA-databas som enligt Reuters utredning dessutom inkluderar information om kvinnornas ursprungsland, medicinska bakgrund, och fostrens kön.

Företaget förnekar att man skulle blivit tillfrågad, eller gett data från sina NIFTY-test till kinesiska myndigheter för varken nationell säkerhet eller andra militära syften. Man hävdar vidare att man inte i några steg av processen kan identifiera personlig data eller att det finns någon möjlighet att matcha data från testerna med personerna de kommit från.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Faktaruta: NIPT

NIPT är en förkortning av Non-Invasive Prenatal Testing, och är en form av fosterdiagnostik vilket bygger på att DNA från fostret i liten mängd överförs till den blivande mammans blod och kan analyseras genom ett vanligt blodprov. Det betyder att testet görs utan att läkaren tar prov från moderkakan eller fostervatten och är därmed säkrare för både mamman och fostret.

Testet kan tas från vecka 10. Tillförlitligheten anses mycket stor och testet kan leta efter ett flertal olika former av kromosomavvikelser utöver Downs syndrom, likt trisomi 13, Pataus syndrom och trisomi 18, Edwards syndrom men även andra syndrom som Turners och Klinefelters syndrom.

Det erbjuds i vissa landsting och regioner i Sverige som en kostnadsfri behandling och på en del privata kliniker där det kostar runt 5 000 kronor. Det finns flera olika producenter av NIPT-tester, och BGI:s NIPT-test NIFTY är bara ett av flera som används i Sverige.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ecuador drar tillbaka Julian Assanges medborgarskap

YTTRANDEFRIHETEcuador har dragit tillbaka Wikileaksgrundaren Julian Assanges medborgarskap, som han fick år 2018. Assanges advokat Carlos Poveda, själv från Ecuador, är besviken och menar att beslutet fattats på ett felaktigt sätt och att Assange själv inte fick komma till tals.

Nederländernas parlament: Premiärminister Mark Rutte ertappas med grov lögn… inför rullande kamera

NEDERLÄNDERNAUnder en frågestund ställs Nederländernas statschef, som tvingat befolkningen till hårda covid-restriktioner, mot väggen av den nationalistiske parlamentarikern Gideon van Meijeren (FvD). Den amerikanska konservativa nyhetssidan Breitbart beskriver i en opinionstext honom som en ”hjältepolitiker” som ”skoningslöst förgör” den nederländske premiärministern. Therry Baudet, partiledaren för FvD, presenterade videon från händelsen med orden ”TITTA! Gideon van Meijeren avslöjar LÖGNAREN Rutte”. Premiärministern, som går under öknamnet ”Teflon-Mark”, förnekar under utfrågningen att han har någon kännedom om globalist­handboken COVID-19: The Great Reset. Detta trots att han är en flitig besökare i globalistsammanhang. Rutte skänker också miljarder av folkets skatte­pengar till den nu mest aktuella delen av globalist­agendan, att få hela världens befolkning injicerad.

Vancouvers flygplats, Rachel Marsden. Foto: Skytrax, privat

Inresande till Kanada tvingas i karantänläger – även om de är immuna

Den som kommer till Kanada ovaccinerad tvingas till en karantänanläggning på egen bekostnad. Detta även om man tidigare varit sjuk i Covid-19 och kan uppvisa att man är immun. Detta hände kolumnisten Rachel Marsden, som tvingades ta första flyget till Europa igen.

Snöplig sorti för biologisk man i kvinnlig OS-tävling

UTRIKESDet blev ett totalt misslyckande för Laurel Hubbard, en manlig tyngdlyftare som tilläts tävla i kvinnlig tyngdlyftning i OS. Men tre misslyckade lyftförsök fick honom dock utslagen ur tävlingen i +87-kiloklassen i tyngdlyftning för kvinnor. Inget hindrar heller andra män från att tävla mot kvinnor – det är upp till de enskilda länderna att bestämma vem man skickar till OS meddelar den internationella olympiska kommittén, IOK.

Islam i Ryssland: Tusen omväxlande år med blodig terror och fredlig renässans

UTRIKESI Europa oroar sig många för islamisering. Vårt grannland Ryssland har en lång historia med olika riktningar inom islam, en historia som paradoxalt nog både varit blodigare och lugnare än den europeiska historien med muslimer. Kan vi lära något av ryssarnas erfarenheter?

Gates Foundations-anställda vill byta jobb

UTRIKESMelinda French Gates talade onsdagen den 28 juli med de anställda på Bill & Melinda Gates Foundation för första gången sedan hon och Bill Gates meddelade sin skilsmässa, eftersom den filantropiska organisationen med 65 miljarder dollar i kassan alltmer ställs inför interna frågor om sin framtid och uppdrag. Parets separation efter 27 års äktenskap och pressrubriker med anklagelser om oegentligheter från Bill Gates sida har orsakat uppenbar oro i organisationens led, enligt tre nuvarande anställda, som talat med nyhetssiten Business Insider på villkor av anonymitet.

”Välkomna, nykomlingar!”

UTRIKESProfessor Alexander Dugin, filosof och geopolitisk expert från Ryssland, ser världen förändras: den gamla liberalismen ersätts av en ny, aggressiv, globalistisk mutation.

Drakoniska regler och lagar drabbar Frankrikes befolkning

UTRIKESDet befästes i det franska parlamentet, l’Assemblée Nationale, under natten till den 26 juli. Med röstsiffrorna 156 för, 60 emot och 14 som avstod inleds nu en ny ordning i den femte franska republiken. I kampen mot Covid-19 antogs nya åtgärder gentemot Frankrikes befolkning. Stora protester betraktas av regeringen som ett oansvarigt beteende från en störande minoritet.

Gå till arkivet

Send this to a friend