Kinas nationella genbank. Foto: CNGB

Kina samlar in DNA från gravida kvinnor i väst – kan användas till genetiska vapen

Över åtta miljoner kvinnor världen över har använt sig av fosterdiagnostiska tester tillverkade av det kinesiska företaget BGI som har starka kopplingar till Kinas militär. Nu har det avslöjats att dessa DNA-prov sparas och används till att bygga upp en gigantisk databas över icke-kinesers genetiska sammansättning. En databas som kan användas för att producera genetiska biologiska vapen, virus eller sjukdomar som kan utrota hela folkslag.

Rådgivare till den amerikanska staten varnade redan i mars för att den massiva genbanken som det kinesiska företaget BGI Group bygger och analyserar med hjälp av avancerade datorprogram skulle kunna ge Kina en annorlunda väg till ekonomiskt och militärt övertag.

Det har nu uppdagats att Kina är i full gång med dessa planer och man har redan kommit över DNA från 8,4 miljoner gravida kvinnor i 52 länder, inklusive Sverige. Genom att analysera de NIPT-test företaget producerar, vilka används för att identifiera potentiella genetiska avvikelser och genetiska sjukdomar hos foster, likt Downs Syndrom, har man kunnat få tillgång till inte bara barnens, utan även kvinnornas DNA, rapporterar Reuters. Med detta bygger man världens största genbank och utvecklar avancerade datorprogram för att snabbt kunna gå igenom den genetiska informationen – vilken är en potentiell guldgruva av genetisk kunskap.

Samtidigt som vetenskapen får en allt större förståelse för sambanden mellan olika gener och mänskliga egenskaper innebär den mest diversifierade och omfattande uppsättningen av genetiskt material en enorm strategisk fördel. Teknologin skulle kunna ge Kina global dominans när det kommer till läkemedelstillverkning eller leda till skapandet av genetiskt modifierade ”supersoldater”, något som den kinesiska militären eftersträvar. Att man i hemlighet lagt beslag på miljontals västerländska kvinnors DNA är dock något som oroar experter av andra, ännu mer skrämmande anledningar.

Kina har enligt amerikanska militära underrättelsekällor flera pågående program för att utveckla biovapen och virus ämnade att på olika vis angripa specifika demografiska grupper, något som inte bara kan användas för att slå ut potentiella fiendesoldater – utan även utrota hela folkslag.

8,4 miljoner kvinnors DNA stulet

Det är Reuters som avslöjar att det militärt anknutna kinesiska företaget BGI Group stjäl gigantiska mängder genetisk information via sitt populära fosterdiagnostik-test NIFTY (Non-Invasive Fetal TrisomY), ett så kallat NIPT-test som används i 52 länder, inklusive Sverige. Testerna är baserade på blodprov från gravida vilka sedan analyseras och kan uppvisa hela 84 olika former av genetiska- och kromosomavvikelser hos foster, som till exempel Downs Syndrom.

GBI:s NIPT-test används i 52 länder – men den kinesiska staten kan använda sig av det genetiska materialet hos västerländska kvinnor för egna syften. Grafik: Nya Tider

Dessa tester skickas sedan till Kina för att analyseras och i samband med detta sparar företaget DNA, enligt dem själva i tre år för kinesiska kvinnor, som därefter kan begära att deras tester förstörs, och maximalt fem år för kvinnor från resten av världen. Dessa saknar däremot möjligheten att begära att deras prover förstörs.

Totalt har 8,4 miljoner kvinnor använt sig av NIFTY än så länge, enligt BGI Group, men någon statistik för hur många kvinnor från de olika länderna som använt sig av provet saknas. BGI fick patent för sitt NIFTY-test 2011 och inledde en omfattande internationell marknadsföringskampanj 2013. 2016 sålde ungefär 2 000 kliniker testerna och användandet har stigit så tillvida att cirka 2 miljoner kvinnor använde sig av testet 2018. 2019 hade BGI intäkter på runt 4 miljarder kronor från sin ”reproduktiva hälsodivision”, en summa som utgjorde 42 procent av deras totala intäktsbas.

I samband med att kvinnor gör testet får de fylla i information om sig själva, sin medicinska historia samt om de tillåter företaget att använda testet för vetenskaplig forskning. Men detta utan att samtidigt klargöra att den kinesiska staten enligt sina nationella säkerhetslagar kan tvinga kinesiska företag att när som helst ge dem vilken information de än begär samt tvingas samarbeta med vad än den kinesiska staten begär.

I informationen som delges kvinnorna som tar testet uppges att deras prover skickas till Hong Kong, men man uppger däremot inte att företaget har sitt huvudkvarter och analyscenter i miljonstaden Shenzhen på det kinesiska fastlandet. Det genetiska materialet i sig analyseras och laddas upp i en massiv molnbaserad DNA-databas som enligt Reuters utredning dessutom inkluderar information om kvinnornas ursprungsland, medicinska bakgrund, och fostrens kön.

Företaget förnekar att man skulle blivit tillfrågad, eller gett data från sina NIFTY-test till kinesiska myndigheter för varken nationell säkerhet eller andra militära syften. Man hävdar vidare att man inte i några steg av processen kan identifiera personlig data eller att det finns någon möjlighet att matcha data från testerna med personerna de kommit från.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Vad är egentligen rasism?

Vad är egentligen rasism?

🟠 OPINION: Dan Ahlmark Det finns en akademisk vetenskapsgren i USA som heter Critical Race Theory (kritisk rasteori) som fått stor påverkan på samhället och även färgat den svenska politiska korrektheten. De som sysslar med dessa studier menar att det finns en vit överhöghet och ”rasmakt” som präglar det västerländska samhället och att denna samhällsordning understöds av lagar. Man påstår sig arbeta för ”raslig frigörelse” och motarbetar makt baserad på ”föreställningar om ras”. Veckans debattör, författaren Dan Ahlmark, analyserar denna teori och hur den i själva verket i sig är extremt rasistisk och förtryckande.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Australisk hälsochef hotar vaccinfria: ”Ditt liv kommer att vara eländigt”

Australisk hälsochef hotar vaccinfria: ”Ditt liv kommer att vara eländigt”

🟠 COVID-19 Australiska läkarförbundets ordförande i Queensland hotar både läkare och patienter i en tv-intervju. Läkare som försökt slå larm om vaccinskador drabbas av myndighets­räder. Den tidigare omhuldade ursprungsbefolkningen, som är skeptisk till vaccin, utpekas nu av myndigheterna för att ha ”konstiga konspirationsteorier” och tas sedan med tvång av militären till karantänsläger. En rasande chefsminister förklarar att alla som är emot tvångsvaccineringar är ”anti-vaxxare”. Både en australisk organisation och en sammanslutning av aboriginernas stammar vädjar nu om hjälp från om­världen. Protester sker redan utanför ambassader.

Labb-anställd i USA slår larm: Hittade ampuller med dödliga ”smittkoppor” hos Merck

Labb-anställd i USA slår larm: Hittade ampuller med dödliga ”smittkoppor” hos Merck

🟠 Bill Gates förutspår terrorattack med smittkoppor Smittkoppor är ett av världens mest smittsamma och dödliga virus, med potential att döda en stor del av jordens befolkning om det släpps ut. Innehav regleras hårt av internationella avtal och det får bara förvaras på två platser på jorden. Ändå upptäcktes nyligen av en slump flera små flaskor märkta ”smallpox” (smittkoppor) i en frys hos läkemedels- och vaccingiganten Merck i USA. Det sensationella och farliga fyndet gjorde att säkerhetsmyndigheterna DHS och FBI omedelbart kopplades in. Den amerikanska folkhälsomyndigheten CDC utreder nu händelsen. Upptäckten kommer mindre än två veckor efter att globalisten Bill Gates varnat för en biovapenattack med just smittkoppor. Men den och ”nästa pandemi”, som han också tror kommer snart, kan stoppas om världens regeringar hostar upp miljardbelopp för hans nödvändiga planer.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.