Kinas nationella genbank. Foto: CNGB

Kina samlar in DNA från gravida kvinnor i väst – kan användas till genetiska vapen

Över åtta miljoner kvinnor världen över har använt sig av fosterdiagnostiska tester tillverkade av det kinesiska företaget BGI som har starka kopplingar till Kinas militär. Nu har det avslöjats att dessa DNA-prov sparas och används till att bygga upp en gigantisk databas över icke-kinesers genetiska sammansättning. En databas som kan användas för att producera genetiska biologiska vapen, virus eller sjukdomar som kan utrota hela folkslag.

Rådgivare till den amerikanska staten varnade redan i mars för att den massiva genbanken som det kinesiska företaget BGI Group bygger och analyserar med hjälp av avancerade datorprogram skulle kunna ge Kina en annorlunda väg till ekonomiskt och militärt övertag.

Det har nu uppdagats att Kina är i full gång med dessa planer och man har redan kommit över DNA från 8,4 miljoner gravida kvinnor i 52 länder, inklusive Sverige. Genom att analysera de NIPT-test företaget producerar, vilka används för att identifiera potentiella genetiska avvikelser och genetiska sjukdomar hos foster, likt Downs Syndrom, har man kunnat få tillgång till inte bara barnens, utan även kvinnornas DNA, rapporterar Reuters. Med detta bygger man världens största genbank och utvecklar avancerade datorprogram för att snabbt kunna gå igenom den genetiska informationen – vilken är en potentiell guldgruva av genetisk kunskap.

Samtidigt som vetenskapen får en allt större förståelse för sambanden mellan olika gener och mänskliga egenskaper innebär den mest diversifierade och omfattande uppsättningen av genetiskt material en enorm strategisk fördel. Teknologin skulle kunna ge Kina global dominans när det kommer till läkemedelstillverkning eller leda till skapandet av genetiskt modifierade ”supersoldater”, något som den kinesiska militären eftersträvar. Att man i hemlighet lagt beslag på miljontals västerländska kvinnors DNA är dock något som oroar experter av andra, ännu mer skrämmande anledningar.

Kina har enligt amerikanska militära underrättelsekällor flera pågående program för att utveckla biovapen och virus ämnade att på olika vis angripa specifika demografiska grupper, något som inte bara kan användas för att slå ut potentiella fiendesoldater – utan även utrota hela folkslag.

8,4 miljoner kvinnors DNA stulet

Det är Reuters som avslöjar att det militärt anknutna kinesiska företaget BGI Group stjäl gigantiska mängder genetisk information via sitt populära fosterdiagnostik-test NIFTY (Non-Invasive Fetal TrisomY), ett så kallat NIPT-test som används i 52 länder, inklusive Sverige. Testerna är baserade på blodprov från gravida vilka sedan analyseras och kan uppvisa hela 84 olika former av genetiska- och kromosomavvikelser hos foster, som till exempel Downs Syndrom.

GBI:s NIPT-test används i 52 länder – men den kinesiska staten kan använda sig av det genetiska materialet hos västerländska kvinnor för egna syften. Grafik: Nya Tider

Dessa tester skickas sedan till Kina för att analyseras och i samband med detta sparar företaget DNA, enligt dem själva i tre år för kinesiska kvinnor, som därefter kan begära att deras tester förstörs, och maximalt fem år för kvinnor från resten av världen. Dessa saknar däremot möjligheten att begära att deras prover förstörs.

Totalt har 8,4 miljoner kvinnor använt sig av NIFTY än så länge, enligt BGI Group, men någon statistik för hur många kvinnor från de olika länderna som använt sig av provet saknas. BGI fick patent för sitt NIFTY-test 2011 och inledde en omfattande internationell marknadsföringskampanj 2013. 2016 sålde ungefär 2 000 kliniker testerna och användandet har stigit så tillvida att cirka 2 miljoner kvinnor använde sig av testet 2018. 2019 hade BGI intäkter på runt 4 miljarder kronor från sin ”reproduktiva hälsodivision”, en summa som utgjorde 42 procent av deras totala intäktsbas.

I samband med att kvinnor gör testet får de fylla i information om sig själva, sin medicinska historia samt om de tillåter företaget att använda testet för vetenskaplig forskning. Men detta utan att samtidigt klargöra att den kinesiska staten enligt sina nationella säkerhetslagar kan tvinga kinesiska företag att när som helst ge dem vilken information de än begär samt tvingas samarbeta med vad än den kinesiska staten begär.

I informationen som delges kvinnorna som tar testet uppges att deras prover skickas till Hong Kong, men man uppger däremot inte att företaget har sitt huvudkvarter och analyscenter i miljonstaden Shenzhen på det kinesiska fastlandet. Det genetiska materialet i sig analyseras och laddas upp i en massiv molnbaserad DNA-databas som enligt Reuters utredning dessutom inkluderar information om kvinnornas ursprungsland, medicinska bakgrund, och fostrens kön.

Företaget förnekar att man skulle blivit tillfrågad, eller gett data från sina NIFTY-test till kinesiska myndigheter för varken nationell säkerhet eller andra militära syften. Man hävdar vidare att man inte i några steg av processen kan identifiera personlig data eller att det finns någon möjlighet att matcha data från testerna med personerna de kommit från.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Guldbaggegalans förfall

🟠 KULTUR Guldbaggegalan har länge varit något jag har sett fram emot och njutit av, att först se filmstjärnor anlända på röda mattan och sedan följa prisutdelningen med spänning, ledd av en rolig konferencier. Numera är det dessvärre plågsamt att se den, bland annat på grund av vulgärt språk och politisk propaganda. Den första och sista delen leddes i år av okända afrikaner som hade ett vulgärt språk, med uttryck som ”What the fuck!”

Legender: Bakom kulisserna av myterna som styr oss

🟠 KULTUR I en värld mättad med info-fiction – virala inlägg på X, blockbusters eller valkampanjer – är legender inte längre berättelser från förr. De är en industri, en strategisk konst, som Bruno Fuligni avslöjar i sin bok ”Le Bureau des légendes décrypté”, där han utforskar spioners tekniker för att skapa trovärdiga täckmantlar. ”Le Bureau des légendes” är den franska titeln på TV-serien ”Falsk identitet” som sändes i SVT 2016.

Jättevargen ylar igen

🟠 Forskare: Första utrotade djuret återskapat Tre jättevargar påstås vara de första återskapade exemplaren av en utdöd djurart. Företaget bakom kritiseras dock för att presentera genmodifierade hybrider, som bara delvis har de utdöda generna, men samtidigt visar deras tekniska framsteg att det är möjligt att återskapa arter – men även att genmodifiera människor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.