Skip to Content

Kulturskolechef Gunilla Rönnberg i Perstorp hyllar Greta Thunborg genom sina elever. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kommunal kulturskolechef hjärntvättar lågstadieelever att hylla Klimat-Greta

Digital utgåva

I Perstorp, i norra Skåne, har den kommunala kulturskolechefen genom ett musikalprojekt gjort en politisk hyllning till Klimat-Greta. Barn i åttaårsåldern okritiskt tvingas att stämma in i hyllningskören. Samtidigt visar Nya Tiders granskning att kulturskolechefen är omedveten om att hon bedriver indoktrinering. Ansvariga politiker tycks vara lika ovetande om musikalens existens, trots att det uppmärksammats av såväl SVT som lokalmedia.

Publicerad: 27 november, 2019, 08:22

  • Svenska

Läs även

I Perstorps kommun har skattemedel använts till en påverkanskampanj till stöd för klimatalarmisten Greta Thunberg. Det är kulturskolechefen Gunilla Rönnberg som på eget initiativ skrev en musikal som uttrycker hat mot framför allt vuxna som vågar kritisera Greta Thunbergs politiserade klimatalarmism. Musikalen, som fått namnet ”Save the world”, har sedan blivit ett verktyg för att indoktrinera barn att hylla Klimat-Greta. Barnen i fråga är omkring åtta-nio år gamla.

Musikalen, som för övrigt har skrivits på både svenska och engelska för att även nå internationell spridning, kom till eftersom Gunilla Rönnberg, kulturskolechef, sade sig bli förbannad på vad hon menade var kritiska kommentarer på sociala medier om Klimat-Gretas radikalpolitiska agenda. Framför allt ville hon att musikalen skulle bli en känga åt de vuxna som vågar ifrågasätta den av svenska systemmedier ikoniserade klimatalarmisten. Dessa motiv för att tota ihop musikalen var bland annat SVT och Lokaltidningen snabba med att återge utan några som helst kritiska frågor. Själva musikalen i fråga gestaltar för övrigt djur som bugar och tackar Greta Thunberg för hennes arbete för allas vår miljö. Bland annat bjuds de som tittar på musikalen så kallad ”isbjörnshiphop”.

”Spela bongotrummor på deras tomma skallar”

Musikalen ”Save the world” kan inte beskrivas som något annat än ett hatprojekt mot oliktänkande. SVT berättar exempelvis i ett inslag den 20 november, bara en dag efter premiären i Perstorp, att ett tydligt budskap till kritiker av Greta Thunberg är de ”korkade vuxna” och att barnen skall ”spela bongotrummor på deras tomma skallar”.

I ett facebookinlägg för några veckor sedan går Gunilla Rönnberg till hård attack mot vad hon kallar ”klimatförnekare” och påstår att kritiker av Klimat-Greta har ”pyttesmå hjärnor”.

En annan sak som blir tydlig i SVT:s klipp från den 20 november är att alla barn unisont tycks hylla Klimat-Greta. Bland annat säger den åttaåriga Elena Vetiläinen till SVT att Greta är en ”jättestor idol”, men att hon självklart också gillar att sjunga och dansa.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • lobotomized

    Tänk vilket rikt samhälle Svenskarna har arbetat ihop, ett välstând sâ mäktigt att man kan tillâta en sâdan här aningslöshet att breda ut sig pâ arbetstid. Med lön. Efter lâng och trogen tjänst som pedagog dessutom erhâlla riklig pension för väl förättat värv. Värt land hade enligt Skolverket.se 136.000 heltidsanställda lärare i grundskolan förra âret. Hur mânga av dessa delar kulturskolechefens “värdegrund”? Hur mânga av vâra barn fâr ta del av dessa “värderingar”, dessutom som allena gällande, precis som vâran lärare sagt?

Socialdemokraterna raderar debattinlägg – skyller på angrepp från ”vapenlobbyn”

Socialdemokraterna får kritik för att radera, dölja och censurera svar från engagerade vapenägare beträffande sitt förslag att reglera vapenmagasin för att bekämpa gängkriminaliteten.

Sjöstedt aviserade sin avgång två dagar efter Östermalmsbomben – flyttar till hustrun i Hanoi

Jonas Sjöstedt meddelar att han avgår som partiledare för Vänsterpartiet. Så sent som förra sommaren var han helt inställd på att fullfölja sitt partiledarskap med full kraft, men två dagar efter att en kraftig bomb briserade på Östermalm meddelar han att han lämnar inte bara Stockholm utan Sverige i sin helhet för att flytta till Vietnam. Där bor redan hans hustru som utsetts till Sveriges ambassadör i landet.

Ett nytt handelsavtal mellan USA och Kina öppnar för en mer rättvis världshandel

USA:s president Donald Trump har, mer eller mindre, chockat världens ledare genom att få igenom ett helt nytt, 92 sidor långt, handelsavtal med Kina på bara två år. Flera branschanalytiker har förvånats över att förhandlingarna gått så fort, eftersom en vanlig handläggningstid för sådana avtal ligger närmare sex-åtta år än två. Avtalet är den första delen av två och reglerar mycket av de formella krav som bygger en god bas för rättvis handel.

Fem bombexplosioner på nio dygn

En kraftig sprängladdning detonerade natten till den 13 januari på Gyllenstiernsgatan i centrala Stockholm, bara några stenkast från SVT:s lokaler på Östermalm. Inom loppet av nio dygn hade totalt fem bomber skakat huvudstaden, Norrköping och Uppsala. Bland de bestörta stockholmarna framträdde Martin Timell och frågar sig vad det är som håller på att hända.

Namninsamling startad mot angiveriföreningen ”Näthatsgranskaren”

INRIKESDen skattefinansierade angiveriföreningen ”Näthatsgranskaren” väcker alltmer vrede bland vanliga svenskar på grund av den åsiktsförföljelse denna verksamhet och dess frontfigur, djurplågaren och den före detta polismannen Tomas Åberg ägnar sig åt.

Väktare ihjälskjuten i Kristianstad

INRIKESEn 25-årig man sköts under måndagskvällen i Kristianstad. Han fördes till sjukhus av privatpersoner, men hans liv gick inte att rädda. Mannen, som har bekräftats arbeta som väktare för företaget Avarn, blev det andra mordet i staden inom loppet av en dryg månad.

Dubbelmord i Vallentuna skakade om

Ett par hittades döda i en villa i Vallentuna. Mannen hade förra året sålt sin släktgård för 14 miljoner kronor, vilket har lett till misstanke om det ligger ekonomiska motiv bakom dubbelmordet. Sörjande bekanta berättar för Nya Tider att det är omskakande att något sådant sker på den annars lugna landsbygden.

Strid om slöjförbud rasar i Skurups skolor

Skurups kommunfullmäktige har beslutat att förbjuda bärande av islamiska slöjor i kommunens skolor, ett beslut som väckt motstånd bland muslimska grupper och även viss svensk skolpersonal. Prästamosse­skolans rektor Mattias Liedholm vill inte medverka till att genomdriva denna linje, och säger till Nya Tider bland annat att ett sådant beslut i så fall måste fattas på nationell nivå.

Gå till arkivet

Send this to a friend