Skip to Content

Kulturskolechef Gunilla Rönnberg i Perstorp hyllar Greta Thunborg genom sina elever. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kommunal kulturskolechef hjärntvättar lågstadieelever att hylla Klimat-Greta

Digital utgåva

I Perstorp, i norra Skåne, har den kommunala kulturskolechefen genom ett musikalprojekt gjort en politisk hyllning till Klimat-Greta. Barn i åttaårsåldern okritiskt tvingas att stämma in i hyllningskören. Samtidigt visar Nya Tiders granskning att kulturskolechefen är omedveten om att hon bedriver indoktrinering. Ansvariga politiker tycks vara lika ovetande om musikalens existens, trots att det uppmärksammats av såväl SVT som lokalmedia.

Publicerad: 27 november, 2019, 08:22

  • Svenska

Läs även

I Perstorps kommun har skattemedel använts till en påverkanskampanj till stöd för klimatalarmisten Greta Thunberg. Det är kulturskolechefen Gunilla Rönnberg som på eget initiativ skrev en musikal som uttrycker hat mot framför allt vuxna som vågar kritisera Greta Thunbergs politiserade klimatalarmism. Musikalen, som fått namnet ”Save the world”, har sedan blivit ett verktyg för att indoktrinera barn att hylla Klimat-Greta. Barnen i fråga är omkring åtta-nio år gamla.

Musikalen, som för övrigt har skrivits på både svenska och engelska för att även nå internationell spridning, kom till eftersom Gunilla Rönnberg, kulturskolechef, sade sig bli förbannad på vad hon menade var kritiska kommentarer på sociala medier om Klimat-Gretas radikalpolitiska agenda. Framför allt ville hon att musikalen skulle bli en känga åt de vuxna som vågar ifrågasätta den av svenska systemmedier ikoniserade klimatalarmisten. Dessa motiv för att tota ihop musikalen var bland annat SVT och Lokaltidningen snabba med att återge utan några som helst kritiska frågor. Själva musikalen i fråga gestaltar för övrigt djur som bugar och tackar Greta Thunberg för hennes arbete för allas vår miljö. Bland annat bjuds de som tittar på musikalen så kallad ”isbjörnshiphop”.

”Spela bongotrummor på deras tomma skallar”

Musikalen ”Save the world” kan inte beskrivas som något annat än ett hatprojekt mot oliktänkande. SVT berättar exempelvis i ett inslag den 20 november, bara en dag efter premiären i Perstorp, att ett tydligt budskap till kritiker av Greta Thunberg är de ”korkade vuxna” och att barnen skall ”spela bongotrummor på deras tomma skallar”.

I ett facebookinlägg för några veckor sedan går Gunilla Rönnberg till hård attack mot vad hon kallar ”klimatförnekare” och påstår att kritiker av Klimat-Greta har ”pyttesmå hjärnor”.

En annan sak som blir tydlig i SVT:s klipp från den 20 november är att alla barn unisont tycks hylla Klimat-Greta. Bland annat säger den åttaåriga Elena Vetiläinen till SVT att Greta är en ”jättestor idol”, men att hon självklart också gillar att sjunga och dansa.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”En våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk”

KULTURSVT:s planer på att göra en historierevisionistisk rekonstruktion av Astrid Lindgrens klassiska filmserie ”Vi på Saltkråkan” har väckt stor ilska hos svenska folket. Det framgår nu även att den folkkära filmen inte bara ska placeras i modern miljö, utan också byta ut svenska karaktärer mot invandrare. Den kände skådespelaren Ulf Brunnberg är kritisk till planerna och säger till Nya Tider att nyinspelningen är en våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk.

HD stoppar långtgående försök att angripa nationalisters demonstrationsrätt

INRIKESHögsta domstolen har nu fattat beslut att inte pröva den friande domen mot Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och organisationens symbol, tyrrunan, efter att riksåklagaren försökt driva ett åtal om hets mot folkgrupp mot 16 deltagare i en NMR-demonstration i Göteborg 2017. Det innebär att det fortfarande är lagligt att demonstrera även när politiskt korrekta drar paralleller till ”30-talet” om demonstrationsdeltagarna bär fanor med runor, har snarlik klädsel, eller till och med råkar gå i takt.

NMR övar målskytte mot Jimmie Åkesson

INRIKESPå en bild som den vänsterextrema organisationen Expo kommit över syns måltavlor i form av bilder på politiker som användes vid luftvapenskytte på en tillställning som Näste 3, NMR:s avdelning i Skåne och Blekinge, anordnade. En av bilderna föreställer Jimmie Åkesson.

Skolinspektionen stänger islamistiska skolor

INRIKESSkolinspektionen återkallar Al-Azharstiftelsens tillstånd att bedriva skolverksamhet i Örebro. Det innebär att Al-Azharskolan i Vivalla och Al-Azharskolan i Mellringe kommer att stängas från och med 15 juli. Anledningen till återkallandet är kopplingar till våldsbejakande islamism. Beslutet kommer efter att Säpo larmat om missförhållandena.

Liten hund plågades svårt i flera år – fick avlivas av veterinär

INRIKESEtt fall av grovt djurplågeri har lett till att en 80-årig man nu står åtalad vid Malmö tingsrätt. Mannen hade enligt åtalet tvingat en hund som var sjuk, blind och döv att bo i en liten förvaringslåda i plast under vidriga förhållanden. En veterinär beslutade att avliva hunden omedelbart för att den skulle slippa lida mer. ”Det var ett utav de värsta fall jag någonsin har sett vad gäller djurplågeri och vanvård”, sade veterinären i polisförhör.

Radikalfeministisk mediakändis gör avbön och ångrar manshatande drev på nätet

INRIKESMediaprofilen Cissi Wallin, som ofta gjort sig känd för upptrissade hatdrev mot män, väljer nu att krypa till korset i en avbönskrönika i Expressen den 1 juni. Reaktionerna på hennes ”avbön” har dock inte varit odelat positiva, särskilt att hon inte har bett någon om ursäkt för den skada hennes olika hatdrev orsakat enskilda människor.

Framgångar för SD i Skånes regionstyrelse

INRIKESVid sitt sammanträde den 3 juni fattade regionstyrelsen i Skåne beslut om att bifalla två initiativärenden från Sverigedemokraterna, där de fick igenom att regionstyrelsen ska skicka två skarpa brev till regeringen. Det ena handlar om att man från Skånes sida vill se en omstart av kärnkraftsreaktorn Ringhals 1, samt att Bromma flygplats inte läggs ner. SD:s gruppledare och regionråd Niclas Nilsson säger i en kommentar till Nya Tider att framgången var symboliskt viktig som politisk isbrytare.

Stödet för EU fortsätter att sjunka – SCB: ”Säkerställd minskning”

INRIKESStatistiska centralbyrån presenterade under tisdagen den 8 juni den stora EU-sympatiundersökningen, som kommer ut två gånger per år. Anhängarna till unionen minskar för fjärde mätningen i rad, och är nu nere på 56,4 procent.

Gå till arkivet

Send this to a friend