Skip to Content

Kulturskolechef Gunilla Rönnberg i Perstorp hyllar Greta Thunborg genom sina elever. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kommunal kulturskolechef hjärntvättar lågstadieelever att hylla Klimat-Greta

Digital utgåva

I Perstorp, i norra Skåne, har den kommunala kulturskolechefen genom ett musikalprojekt gjort en politisk hyllning till Klimat-Greta. Barn i åttaårsåldern okritiskt tvingas att stämma in i hyllningskören. Samtidigt visar Nya Tiders granskning att kulturskolechefen är omedveten om att hon bedriver indoktrinering. Ansvariga politiker tycks vara lika ovetande om musikalens existens, trots att det uppmärksammats av såväl SVT som lokalmedia.

Publicerad: 27 november, 2019, 08:22

  • Svenska

Läs även

I Perstorps kommun har skattemedel använts till en påverkanskampanj till stöd för klimatalarmisten Greta Thunberg. Det är kulturskolechefen Gunilla Rönnberg som på eget initiativ skrev en musikal som uttrycker hat mot framför allt vuxna som vågar kritisera Greta Thunbergs politiserade klimatalarmism. Musikalen, som fått namnet ”Save the world”, har sedan blivit ett verktyg för att indoktrinera barn att hylla Klimat-Greta. Barnen i fråga är omkring åtta-nio år gamla.

Musikalen, som för övrigt har skrivits på både svenska och engelska för att även nå internationell spridning, kom till eftersom Gunilla Rönnberg, kulturskolechef, sade sig bli förbannad på vad hon menade var kritiska kommentarer på sociala medier om Klimat-Gretas radikalpolitiska agenda. Framför allt ville hon att musikalen skulle bli en känga åt de vuxna som vågar ifrågasätta den av svenska systemmedier ikoniserade klimatalarmisten. Dessa motiv för att tota ihop musikalen var bland annat SVT och Lokaltidningen snabba med att återge utan några som helst kritiska frågor. Själva musikalen i fråga gestaltar för övrigt djur som bugar och tackar Greta Thunberg för hennes arbete för allas vår miljö. Bland annat bjuds de som tittar på musikalen så kallad ”isbjörnshiphop”.

”Spela bongotrummor på deras tomma skallar”

Musikalen ”Save the world” kan inte beskrivas som något annat än ett hatprojekt mot oliktänkande. SVT berättar exempelvis i ett inslag den 20 november, bara en dag efter premiären i Perstorp, att ett tydligt budskap till kritiker av Greta Thunberg är de ”korkade vuxna” och att barnen skall ”spela bongotrummor på deras tomma skallar”.

I ett facebookinlägg för några veckor sedan går Gunilla Rönnberg till hård attack mot vad hon kallar ”klimatförnekare” och påstår att kritiker av Klimat-Greta har ”pyttesmå hjärnor”.

En annan sak som blir tydlig i SVT:s klipp från den 20 november är att alla barn unisont tycks hylla Klimat-Greta. Bland annat säger den åttaåriga Elena Vetiläinen till SVT att Greta är en ”jättestor idol”, men att hon självklart också gillar att sjunga och dansa.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • lobotomized

    Tänk vilket rikt samhälle Svenskarna har arbetat ihop, ett välstând sâ mäktigt att man kan tillâta en sâdan här aningslöshet att breda ut sig pâ arbetstid. Med lön. Efter lâng och trogen tjänst som pedagog dessutom erhâlla riklig pension för väl förättat värv. Värt land hade enligt Skolverket.se 136.000 heltidsanställda lärare i grundskolan förra âret. Hur mânga av dessa delar kulturskolechefens ”värdegrund”? Hur mânga av vâra barn fâr ta del av dessa ”värderingar”, dessutom som allena gällande, precis som vâran lärare sagt?

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Liberalerna vill se språkkrav i svenska för anställning inom äldreomsorgen – utesluter inte stöd från SD

INRIKESDen 5 juni kom ett nygammalt utspel från Liberalerna, nämligen att man vill ha krav på god svenska i tal och skrift för dem som vill bli anställda inom äldreomsorgen. I en intervju med Nya Tider säger Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna, att man är beredda att gå långt för att få igenom detta krav, rentav med stöd från SD i riksdagen.

Efter kärnkraftsstängning – oljekraftverk måste användas

INRIKESSatsningen på förnybara energikällor, där Sveriges ökande energibehov till 100 procent skall tillgodoses utan kärnkraft eller fossila bränslen, har gjort att det redan nu råder stor elbrist i södra Sverige. Så omfattande är bristen, trots att det är sommar, att man väljer att starta upp oljekraftverket i Karlshamn för att täcka upp bristerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend