Skip to Content

Kulturskolechef Gunilla Rönnberg i Perstorp hyllar Greta Thunborg genom sina elever. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kommunal kulturskolechef hjärntvättar lågstadieelever att hylla Klimat-Greta

Digital utgåva

I Perstorp, i norra Skåne, har den kommunala kulturskolechefen genom ett musikalprojekt gjort en politisk hyllning till Klimat-Greta. Barn i åttaårsåldern okritiskt tvingas att stämma in i hyllningskören. Samtidigt visar Nya Tiders granskning att kulturskolechefen är omedveten om att hon bedriver indoktrinering. Ansvariga politiker tycks vara lika ovetande om musikalens existens, trots att det uppmärksammats av såväl SVT som lokalmedia.

Publicerad: 27 november, 2019, 08:22

  • Svenska

Läs även

I Perstorps kommun har skattemedel använts till en påverkanskampanj till stöd för klimatalarmisten Greta Thunberg. Det är kulturskolechefen Gunilla Rönnberg som på eget initiativ skrev en musikal som uttrycker hat mot framför allt vuxna som vågar kritisera Greta Thunbergs politiserade klimatalarmism. Musikalen, som fått namnet ”Save the world”, har sedan blivit ett verktyg för att indoktrinera barn att hylla Klimat-Greta. Barnen i fråga är omkring åtta-nio år gamla.

Musikalen, som för övrigt har skrivits på både svenska och engelska för att även nå internationell spridning, kom till eftersom Gunilla Rönnberg, kulturskolechef, sade sig bli förbannad på vad hon menade var kritiska kommentarer på sociala medier om Klimat-Gretas radikalpolitiska agenda. Framför allt ville hon att musikalen skulle bli en känga åt de vuxna som vågar ifrågasätta den av svenska systemmedier ikoniserade klimatalarmisten. Dessa motiv för att tota ihop musikalen var bland annat SVT och Lokaltidningen snabba med att återge utan några som helst kritiska frågor. Själva musikalen i fråga gestaltar för övrigt djur som bugar och tackar Greta Thunberg för hennes arbete för allas vår miljö. Bland annat bjuds de som tittar på musikalen så kallad ”isbjörnshiphop”.

”Spela bongotrummor på deras tomma skallar”

Musikalen ”Save the world” kan inte beskrivas som något annat än ett hatprojekt mot oliktänkande. SVT berättar exempelvis i ett inslag den 20 november, bara en dag efter premiären i Perstorp, att ett tydligt budskap till kritiker av Greta Thunberg är de ”korkade vuxna” och att barnen skall ”spela bongotrummor på deras tomma skallar”.

I ett facebookinlägg för några veckor sedan går Gunilla Rönnberg till hård attack mot vad hon kallar ”klimatförnekare” och påstår att kritiker av Klimat-Greta har ”pyttesmå hjärnor”.

En annan sak som blir tydlig i SVT:s klipp från den 20 november är att alla barn unisont tycks hylla Klimat-Greta. Bland annat säger den åttaåriga Elena Vetiläinen till SVT att Greta är en ”jättestor idol”, men att hon självklart också gillar att sjunga och dansa.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • lobotomized

    Tänk vilket rikt samhälle Svenskarna har arbetat ihop, ett välstând sâ mäktigt att man kan tillâta en sâdan här aningslöshet att breda ut sig pâ arbetstid. Med lön. Efter lâng och trogen tjänst som pedagog dessutom erhâlla riklig pension för väl förättat värv. Värt land hade enligt Skolverket.se 136.000 heltidsanställda lärare i grundskolan förra âret. Hur mânga av dessa delar kulturskolechefens “värdegrund”? Hur mânga av vâra barn fâr ta del av dessa “värderingar”, dessutom som allena gällande, precis som vâran lärare sagt?

ABBA-Björn bakom politisk påverkanskampanj riktad mot Sveriges gymnasieungdomar

INRIKESDen gamla ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus riktar in sig mot gymnasieelever genom en politisk påverkanskampanj i kampen mot fejknyheter och alternativa fakta. Hans förlag ger ut en politisk stridsskrift som kan beställas av lärare inför jul. Filosofiprofessorn Åsa Wikforss, som gjort sig känd som ivrig motståndare till alternativa perspektiv, är författare till boken.

Stora skillnader i skolresultat beroende på bakgrund

UTBILDNINGFinland placerar sig återigen i absoluta toppen vad gäller skolresultat, på andra plats bland de europeiska länderna, när PISA-mätningen för 2018 presenterades den 3 december. Bäst skolresultat i Europa uppvisar eleverna i Estland. Sverige klättrar något och är nu på femte plats i Europa.

Det Fria Sverige 2 år

INRIKESDet var fest i Älgarås när Det Fria Sverige (DFS) firade två år den 30 november, som inte är vilken dag som helst. Det är Karl XII:s dödsdag som har varit en märkesdag för svenska nationalister i långt mer än hundra år. En vårdkase tändes ceremoniellt på fältet utanför Svenskarnas Hus.

Tvingas betala extra för att hon är för miljömedveten

INRIKESMiljö- och klimatfrågan är ett av de hetaste ämnena i dagens debatt. Lokaltidningen Mitt i Stockholm rapporterar om en invånare i Järfälla som tvingas betala mer därför att hon alstrar för lite sopor.

Nobelpriset belyser manliga vetenskapliga prestationer

INRIKESSom varje år (förutom litteraturpriset då) så har Nobelpriserna utdelats. Vinnarna i kategorierna fysik, kemi och medicin är, som så många år tidigare, uteslutande manliga. Sammantaget har pristagarna inom naturvetenskap sedan 1901 varit över 95 procent manliga.

Intervju med den kände Youtube-profilen: ”Arga blatten”: Svenska män är kuvade och fredsskadade

REPORTAGEDen invandringskritiska profilen som ironiskt kal­lar sig Arga blatten, även känd som Angry Foreigner, blev för en tid sedan borttagen från sin viktigaste plattform Youtube, men fick i slutändan tillbaka sin kanal. Nya Tiders viceredaktör Sanna Hill fick en intervju med profilen om hans syn på Sverige och opinionsbildning.

Tomas Backlund, Journalistförbundets vice ordförande. Stillbild: Nya Tider

Journalistförbundet agerar polis – försvarar nedstängning av medborgarjournalister

Journalistförbundet har svarat på Nya Tiders uppföljningsfrågor efter den uppmärksammade intervjun på Bokmässan. Förbundets vice ordförande Tomas Backlund menar bland annat att det krävs en ansvarig person för att medier ska kunna upprätthålla en vidsträckt yttrandefrihet.

”Skampatrullen” vill slå ett slag för traditionella värderingar – skapar debatt på Twitter

KULTURKRIGPå det sociala nätverket Twitter har en intensiv debatt dragit igång om hur kvinnor bör framställa sig på sociala medier och vilka ideal de därigenom framhåller. Den ena sidan menar att kvinnor som lägger upp exempelvis lättklädda bilder främjar en osund kultur, som bygger på att endast söka bekräftelse genom den egna kroppen, medan motståndarna anser att det är upp till var och en hur de väljer att synas.

Gå till arkivet

Send this to a friend