Skip to Content

Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson ger en intervju i Nya Tider. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kommunalrådet Sonesson: ”M och SD har utrymme och skyldighet att närma sig varandra”

Digital utgåva

Staffanstorps moderate kommunalråd Christian Sonesson intervjuades den 7 oktober av Expressen, där han var tydlig med att han tycker att partiledaren Ulf Kristersson inte längre skall stänga dörren till mer organiserat samarbete med SD även på riksplanet, eftersom partierna rent politiskt närmar sig varandra. När Nya Tider når Christian Sonesson för en intervju går han dock längre och menar att M och SD närmast har en skyldighet att försöka komma överens i dagens stora ödesfrågor för samhället.

Publicerad: 8 oktober, 2020, 18:43

 • Svenska

Läs även

Staffanstorp mellan Malmö och Lund är en av kommunerna där SD är med och styr. I Staffanstorps fall är det Moderater och Sverigedemokrater som styr i koalition. Kommunstyrelseordförande är Christian Sonesson,(M), en politiker som ofta orsakat huvudbry hos den moderata partiledningen i Stockholm eftersom han i en rad frågor har liknande uppfattning som SD och också omsatt detta i praktisk politik i Staffanstorp.

I ett inlägg på Facebook skrev han den 18 september att han tycker att moderatledaren Ulf Kristersson borde öppna dörren till Sverigedemokraterna, både för att bedriva en gemensam, kraftfull oppositionspolitik, och för ett regeringssamarbete efter valet 2022, precis som Sonesson på lokal nivå i Staffanstorp inför valet 2018 var tydlig med att han inte uteslöt SD som samarbetspartner. Detta ledde inte till väljarflykt från vare sig M eller SD i den skånska kommunen när valresultatet var ett faktum, tvärtom. När det gäller partier han absolut inte vill samarbeta med pekar han i Expressens artikel särskilt ut Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Närmar sig varandra från bägge håll

Att Moderaterna och SD sakpolitiskt närmar sig varandra bekräftas väl när Nya Tider når Christian Sonesson för en intervju.

– Inte minst i frågor som rör kriminalpolitik men även migrationspolitiken har ju partierna närmat sig varandra väldigt mycket, säger han.

NyT: Du har vid ett annat tillfälle skrivit att SD delvis har anpassat sig till Moderaterna, men har inte M anpassat sig på motsvarande sätt också?

– Jo, båda partierna har förändrats. Man sammanstrålar helt enkelt mer politiskt.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Antingen lämnar Ulf Kristersson sin post som ”partigängare” eller gör han verklighet av att avpollettera ”Löfvensocialisterna”!
  Det är en fråga som svenska FOLKET kräver svar på omgående!

  • Snappherren

   Ja, det är Kristensson som är problemet.

 • Thore Jeppsson

  Det är nödvändigt med ett samarbete innan den rödgröna röran lyckas att helt förstöra vårt land.

 • Lars

  Allt tyder på att Kristersson sitter kvar över nästa val vilket är dåligt för Sverige. Verkar som att många M-röstare har lika svårt att kritiskt granska sitt parti som S-sympatisörer. ”Det sovande folket” gäller i hög grad även M. Kristersson är objektivt en kvarleva från Reinfeldttiden och kommer aldrig att ta några egna initiativ. M bör avstå från den liberala grenen i sin politik som bara finns där för att skapa förhandlingsutrymme i den oärliga åsiktskorridoren. Om Kristersson försvinner kan M bli ett öppet konservativt parti och fortsätta fungera i symbios med SD som i många stycken är ett nytt S men utan maffiatendenser. M+ SD vore bra för Sverige och skulle utgöra en bas för framtiden utan socialistisk/ feministisk värdegrund.

 • Lars

  Ni har valt att inte publicera min kommentar. Nyfiken på varför.

 • burnedout

  Sâ länge man springer i Bilderbergruppens och NWO’s koppel kan man inte samarbeta med SD. För det är för folkkärt och svenskt. Globalistiskt ska det va. Det har Reinfeldt och Bildt talat om för Ǩristersson.

  • DetSvenskaTillståndet

   Många politiker inom M, förutom Christian Sonesson, talar med kluven tunga och är medvetet vilseledande samt är svåra att lita på.

   Betänk detta!

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gå till arkivet

Send this to a friend