Skip to Content

CARIN GÖTBLAD, chef polisregion Mitt, menar att det bland dagens unga förövare finns en särskild hänsynslöshet, där de bland annat för med sig offer till avlägsna platser för att filma hur dessa misshandlas och förnedras. Stillbild SVT
INRIKES

Kraftig ökning av våldsbrottslighet av barn

PappersupplaganNya Tider v. 7

Enligt en nyligen genomförd granskning har våldsbrottsligheten bland barn i åldrarna 7 till 14 ökat kraftigt de senaste tre åren. Polischefen Carin Götblad menar att graden av hänsynslöshet och förnedring av offer är ett nytt inslag, och nämner bland annat utdragen tortyr som filmas. Polisen vill inte dela granskningens resultat med Nya Tider, men tidigare rapporter och berättelser ger skäl att anta att andelen gärningsmän med utländsk bakgrund i dessa fall är mycket hög.

Publicerad: 14 februari, 2020, 12:34

 • Svenska

Läs även

Från 2016 till och med 2019 ökade antalet anmälningar om barn och våldsbrott i hela landet med 35 procent, enligt ett anförande som Carin Götblad, chef polisregion Mitt, höll vid Barnafridskonferensen i Linköping den 30 januari.

Götblad kal­la­de utvecklingen ”väldigt allvarlig” och beskrev företeelser som slag mot huvudet, våld i gäng och sparkar mot liggande personer. Hon beskrev vidare dessa brotts hänsynslöshet som ett nytt fenomen, med inslag av förnedring, där man drar med sig offer till avlägsna platser och utför utdragen tortyr som filmas.

Vanligen är offren andra barn, och även mellan flickor har våldet ökat avsevärt. Till Sveriges Radio säger polischefen:

− Det kan vara en grupp på fem till sex flickor som ger sig på och lurar ut en flicka. Sparkar, spottar, drar i håret, hotar, dödshotar, kränker. Det kan vara små saker som utlöser. Att någon har kastat en blick på någon eller sagt någonting som man blir lättkränkt över.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Alltså ; Barn som växer upp i familjer där alla slåss blir så där. Pappa slår mamman..mamman slår barnen , barnen slår varandra och den som står längst ner ger sig på djur..
  Det fanns ett FB klipp tidigare hur nötkreatur torterades på det mest bestialiska sätt på Gazaremsan….man kanske kan googla på Australian cattle in gaza strip —
  Barn som växer upp med att hundvalpar är ” orena ” att det är OK att kasta sten på änder och svanar , och att sparka ihjäl igelkottar är ngt kul..dom blir så här.
  Tja…dom fick ju aldrig något mothugg !!!
  och för att uppnå samma sadistiska njutning måste våldet stegras—!!
  Nu ger man sig på barn som utsätts för fasansfulla lidanden , bestialisk misshandel och sexuellt inspirerade perversioner.
  Redan tidigare har dessa ” pensionsräddare ” ostraffat kunnat rycka handväskor av gamla tanter , knuffa omkull åldringar med rollator , ta sig in och stjäla hos försvarslösa gamlingar …….

  Och den som försökt ropa ut den döendes sista skri …jagas skoningslöst av HMF dopade poliser som sparkar in dörren på order av fd. kollegan ” näthatsgranskare ” Åberg..och gör husrannsakan och sedan anhåller dig.
  I bakgrunden skrattar ” Trolljägaren ” och red. på expo så dom kissar på sig.
  Ja..vi har inte mycket att vara glada över !! Kan man inte kalla det ” förintelsen ” av Svenska folket ??

 • HandsomeHank

  Snacka om projecering. Hon misstänks för brott och då börjar hon tala om något som tidigare undvikits.

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­- lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng- ­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hem utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Gå till arkivet

Send this to a friend