Skip to Content

CARIN GÖTBLAD, chef polisregion Mitt, menar att det bland dagens unga förövare finns en särskild hänsynslöshet, där de bland annat för med sig offer till avlägsna platser för att filma hur dessa misshandlas och förnedras. Stillbild SVT
INRIKES

Kraftig ökning av våldsbrottslighet av barn

PappersupplaganNya Tider v. 7

Enligt en nyligen genomförd granskning har våldsbrottsligheten bland barn i åldrarna 7 till 14 ökat kraftigt de senaste tre åren. Polischefen Carin Götblad menar att graden av hänsynslöshet och förnedring av offer är ett nytt inslag, och nämner bland annat utdragen tortyr som filmas. Polisen vill inte dela granskningens resultat med Nya Tider, men tidigare rapporter och berättelser ger skäl att anta att andelen gärningsmän med utländsk bakgrund i dessa fall är mycket hög.

Publicerad: 14 februari, 2020, 12:34

 • Svenska

Läs även

Från 2016 till och med 2019 ökade antalet anmälningar om barn och våldsbrott i hela landet med 35 procent, enligt ett anförande som Carin Götblad, chef polisregion Mitt, höll vid Barnafridskonferensen i Linköping den 30 januari.

Götblad kal­la­de utvecklingen ”väldigt allvarlig” och beskrev företeelser som slag mot huvudet, våld i gäng och sparkar mot liggande personer. Hon beskrev vidare dessa brotts hänsynslöshet som ett nytt fenomen, med inslag av förnedring, där man drar med sig offer till avlägsna platser och utför utdragen tortyr som filmas.

Vanligen är offren andra barn, och även mellan flickor har våldet ökat avsevärt. Till Sveriges Radio säger polischefen:

− Det kan vara en grupp på fem till sex flickor som ger sig på och lurar ut en flicka. Sparkar, spottar, drar i håret, hotar, dödshotar, kränker. Det kan vara små saker som utlöser. Att någon har kastat en blick på någon eller sagt någonting som man blir lättkränkt över.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Alltså ; Barn som växer upp i familjer där alla slåss blir så där. Pappa slår mamman..mamman slår barnen , barnen slår varandra och den som står längst ner ger sig på djur..
  Det fanns ett FB klipp tidigare hur nötkreatur torterades på det mest bestialiska sätt på Gazaremsan….man kanske kan googla på Australian cattle in gaza strip —
  Barn som växer upp med att hundvalpar är ” orena ” att det är OK att kasta sten på änder och svanar , och att sparka ihjäl igelkottar är ngt kul..dom blir så här.
  Tja…dom fick ju aldrig något mothugg !!!
  och för att uppnå samma sadistiska njutning måste våldet stegras—!!
  Nu ger man sig på barn som utsätts för fasansfulla lidanden , bestialisk misshandel och sexuellt inspirerade perversioner.
  Redan tidigare har dessa ” pensionsräddare ” ostraffat kunnat rycka handväskor av gamla tanter , knuffa omkull åldringar med rollator , ta sig in och stjäla hos försvarslösa gamlingar …….

  Och den som försökt ropa ut den döendes sista skri …jagas skoningslöst av HMF dopade poliser som sparkar in dörren på order av fd. kollegan ” näthatsgranskare ” Åberg..och gör husrannsakan och sedan anhåller dig.
  I bakgrunden skrattar ” Trolljägaren ” och red. på expo så dom kissar på sig.
  Ja..vi har inte mycket att vara glada över !! Kan man inte kalla det ” förintelsen ” av Svenska folket ??

Antirasistisk lobbygrupp försvarar rasstolthet – bara den inte är vit

INRIKESDen 27 januari uttryckte den kände festfixaren Micael Bindefeld stolthet över sin etniska tillhörighet till det ”kulturbärande, judiska folket”. Detta gjordes på bästa sändningstid i Sveriges Radio utan att programledarna ifrågasatte vad han sade. Den så kallat antirasistiska lobbyorganisationen Teskedsorden, som annars pläderar för nolltolerans mot alla former av både så kallad rasism och ”medrasism”, försvarar utspelet. Teskedsordens generalsekreterare säger till Nya Tider att det är rätt att känna stolthet över sitt folk, bara man är en förtryckt minoritet.

Polis vill ta hjälp av militären i ”gråzonsproblematik”

INRIKESRikspolischef Anders Thornberg har lämnat ett förslag till regeringen om att polisen i större utsträckning bör få ta hjälp av Försvarsmakten vid ”gråzonsproblematik”, ett upptrappat läge som enligt Försvarets forskningsinstitut, FOI, är ”ett tillstånd mellan fred och krig”. Med FOI:s utökade definition av gråzonsproblematik skulle det kunna innebära att militären får rätt att agera mot regimkritiker och alternativa medier.

Kritikstorm efter våldsförhärligande propaganda i Bingolotto

INRIKESKritiken har varit massiv efter att den kända skådespelerskan Marianne Mörck i TV4:s Bingolotto sade att hon ville slå USA:s president Donald Trump på käften, något programledaren Rickard Olsson glatt instämde i. Bingolotto har halvhjärtat försökt att ta avstånd från det inträffade, men när Nya Tider når både ansvariga på Folkspel samt Marianne Mörck själv tar ingen bestämt avstånd från politisk, våldsförhärligande propaganda.

Näst vanligaste namnet bland nyfödda göteborgare: Mohamed

INRIKESFärsk statistik som Nya Tider begärt ut från Statistiska Centralbyrån (SCB) visar att det arabiska namnet var det näst vanligaste bland pojkar födda i Göteborg under 2019. I Malmö, där namnet redan är det i särklass vanligaste namnet bland befolkningen, hamnade namnet på tredje plats bland nyfödda.

Den samlade skulden till Kronofogden högsta någonsin

INRIKESKronofogden meddelade nyligen att antalet skuldsatta är det lägsta på 30 år. Samtidigt meddelar myndigheten att det minskade antalet skuldsatta beror på att rekordmånga skuldsaneringar beviljats. Nya Tider har begärt ut statistik där det framgår att skuldsättningen fortsätter att stiga. Kronofogden bekräftar den dystra bilden för Nya Tider. ”Skulden är den högsta någonsin, absolut”, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden. Han bekräftar också att invandrare är signifikant överrepresenterade. ”Så är det”, säger Krantz.

Ett nytt avtal mellan EU och Storbritannien viktig markör för EU:s framtid

ANALYSBetydelsen av ett väl utformat avtal mellan EU och Storbritannien kan inte underskattas. Det är sannolikt en av de viktigaste frågorna för EU att lösa den närmaste tiden. Mycket står på spel, inte minst unionens trovärdighet gentemot kvarvarande medlems­länder. Om EU-eliten fortsätter att betrakta länder som väljer att lämna unionen som något annat än ett ”tredje land”, kan förtroendet för hela EU-bygget snabbt krackelera.

Värmländska Hammarö Sveriges tryggaste kommun – har låg invandring

INRIKESSveriges tryggaste och säkraste kommun är värmländska Hammarö utanför Karlstad, enligt en jämförelse gjord av Sveriges kommuner och regioner (SKR) samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Hammarös kommunalråd Bosse Henriksson säger till Nya Tider att den goda situationen i kommunen dels beror på ett effektivt och omfattande samarbete med polis och räddningstjänst, men en minst lika viktig faktor är att kommunen har ett positivt inrikes inflyttningsnetto av högutbildade personer. Samtidigt har inflödet av migranter varit sparsamt.

”Gränserna står vidöppna för coronaviruset”

VIRUSEPIDEMINSvenska myndigheters beredskap för att hantera en potentiell pandemi får stark kritik från både svenskar i Kina och kineser i Sverige. Nya Tider har talat med Mickael Lorenzen i Hongkong och Renee Zhang i Malmö, som båda varit i Kina och potentiellt kan vara smittade. De är förvånade över hur lite som görs för att skydda oss från en eventuell pandemi.

Gå till arkivet

Send this to a friend