Skip to Content

CARIN GÖTBLAD, chef polisregion Mitt, menar att det bland dagens unga förövare finns en särskild hänsynslöshet, där de bland annat för med sig offer till avlägsna platser för att filma hur dessa misshandlas och förnedras. Stillbild SVT
INRIKES

Kraftig ökning av våldsbrottslighet av barn

PappersupplaganNya Tider v. 7

Enligt en nyligen genomförd granskning har våldsbrottsligheten bland barn i åldrarna 7 till 14 ökat kraftigt de senaste tre åren. Polischefen Carin Götblad menar att graden av hänsynslöshet och förnedring av offer är ett nytt inslag, och nämner bland annat utdragen tortyr som filmas. Polisen vill inte dela granskningens resultat med Nya Tider, men tidigare rapporter och berättelser ger skäl att anta att andelen gärningsmän med utländsk bakgrund i dessa fall är mycket hög.

Publicerad: 14 februari, 2020, 12:34

 • Svenska

Läs även

Från 2016 till och med 2019 ökade antalet anmälningar om barn och våldsbrott i hela landet med 35 procent, enligt ett anförande som Carin Götblad, chef polisregion Mitt, höll vid Barnafridskonferensen i Linköping den 30 januari.

Götblad kal­la­de utvecklingen ”väldigt allvarlig” och beskrev företeelser som slag mot huvudet, våld i gäng och sparkar mot liggande personer. Hon beskrev vidare dessa brotts hänsynslöshet som ett nytt fenomen, med inslag av förnedring, där man drar med sig offer till avlägsna platser och utför utdragen tortyr som filmas.

Vanligen är offren andra barn, och även mellan flickor har våldet ökat avsevärt. Till Sveriges Radio säger polischefen:

− Det kan vara en grupp på fem till sex flickor som ger sig på och lurar ut en flicka. Sparkar, spottar, drar i håret, hotar, dödshotar, kränker. Det kan vara små saker som utlöser. Att någon har kastat en blick på någon eller sagt någonting som man blir lättkränkt över.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Alltså ; Barn som växer upp i familjer där alla slåss blir så där. Pappa slår mamman..mamman slår barnen , barnen slår varandra och den som står längst ner ger sig på djur..
  Det fanns ett FB klipp tidigare hur nötkreatur torterades på det mest bestialiska sätt på Gazaremsan….man kanske kan googla på Australian cattle in gaza strip —
  Barn som växer upp med att hundvalpar är ” orena ” att det är OK att kasta sten på änder och svanar , och att sparka ihjäl igelkottar är ngt kul..dom blir så här.
  Tja…dom fick ju aldrig något mothugg !!!
  och för att uppnå samma sadistiska njutning måste våldet stegras—!!
  Nu ger man sig på barn som utsätts för fasansfulla lidanden , bestialisk misshandel och sexuellt inspirerade perversioner.
  Redan tidigare har dessa ” pensionsräddare ” ostraffat kunnat rycka handväskor av gamla tanter , knuffa omkull åldringar med rollator , ta sig in och stjäla hos försvarslösa gamlingar …….

  Och den som försökt ropa ut den döendes sista skri …jagas skoningslöst av HMF dopade poliser som sparkar in dörren på order av fd. kollegan ” näthatsgranskare ” Åberg..och gör husrannsakan och sedan anhåller dig.
  I bakgrunden skrattar ” Trolljägaren ” och red. på expo så dom kissar på sig.
  Ja..vi har inte mycket att vara glada över !! Kan man inte kalla det ” förintelsen ” av Svenska folket ??

 • HandsomeHank

  Snacka om projecering. Hon misstänks för brott och då börjar hon tala om något som tidigare undvikits.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Liberalerna vill se språkkrav i svenska för anställning inom äldreomsorgen – utesluter inte stöd från SD

INRIKESDen 5 juni kom ett nygammalt utspel från Liberalerna, nämligen att man vill ha krav på god svenska i tal och skrift för dem som vill bli anställda inom äldreomsorgen. I en intervju med Nya Tider säger Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna, att man är beredda att gå långt för att få igenom detta krav, rentav med stöd från SD i riksdagen.

Efter kärnkraftsstängning – oljekraftverk måste användas

INRIKESSatsningen på förnybara energikällor, där Sveriges ökande energibehov till 100 procent skall tillgodoses utan kärnkraft eller fossila bränslen, har gjort att det redan nu råder stor elbrist i södra Sverige. Så omfattande är bristen, trots att det är sommar, att man väljer att starta upp oljekraftverket i Karlshamn för att täcka upp bristerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend