Skip to Content

Taimour Enferadi, Fars Weldesus och Ayman Alksh blir alla kvar i Sverige efter avtjänat straff. Foto: Privat/Pixabay
BROTT OCH STRAFF

Kraftigt sänkta straff – kunde inte bevisa vem som höll i kniven

Digital utgåva

I en ny dom river hovrätten för övre Norrland upp den tidigare fällande domen från Luleå tingsrätt mot 21-årige Ayman Alksh, asylinvandrare från Syrien, som tidigare dömdes till 13 års fängelse och utvisning för mord på en 19-årig man. Det nya straffet blir 1,5 års fängelse. Utvisningen upphäver man i samma veva.

Publicerad: 2 september, 2020, 22:17

 • Svenska

Läs även

Det var den 19 december 2019 på eftermiddagen vid Resecentrum på Stationsgatan i Boden som Ayman Alksh, 21, Taimour Enferadi, 24, och Fars Weldesus, 21, tillsammans med en fjärde man hamnade i bråk med en 19-årig man de hade en konflikt med. Efter en misshandel med sparkar och slag hölls offret fast av två män medan en tredje knivhögg honom i bålen åtta gånger.

Offret avled av skadorna han åtdrog sig och åklagaren ville att Ayman, Taimour och Fars skulle dömas för mord och den fjärde mannen för medhjälp till grov misshandel. I Luleå tingsrätt fälldes Ayman för mordet och fick 13 års fängelse samt utvisning. Taimour och Fars dömdes för grov misshandel till 3 års respektive 2 år och 6 månaders fängelse för sin delaktighet. Den fjärde mannen deltog inte aktivt i misshandeln eller mordet och dömdes istället till skyddstillsyn. Men hovrätten rev upp domen till förövarnas stora glädje.

Eftersom männen skyller på varandra, trots att alla var delaktiga i mordet antingen genom att hålla fast offret eller hugga honom, menar hovrätten att man inte kan fastställa vem som höll i kniven och därför sänker man straffen med råge för speciellt Ayman som nu istället enbart kan dömas för grov misshandel. Det nya straffet som meddelades under onsdagen blev istället ett år och sex månaders fängelse. Utvisningen upphäver man även för Ayman trots allvarlig brottslighet – för att han hunnit ”etablera sig i Sverige”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Micke

  Här har ni receptet på hur man kommer undan med mord. Detta kommer att sätras i system tills dess att detta kryphål pluggas igen.

  • plexgear

   Det ”kryphålet” har brottslingar använt sedan Lindome-mordet utanför Göteborg där gärningsmännen skyllde på varandra och fick milda straff! Redan då babblade politikerna om en lagändring som skulle sätta stopp för sådant men inget ändrades med lagen utan praxis ligger kvar! Detta känner alla kriminella till som gör brott i Sverige, och det märks! Och visste de inte innan så upplyser deras advokater om detta förhållande!

 • Dacke

  Alla fyra inblandade skall dömas för medhjälp till mord! De skall därefter utvisas ur landet på livstid ,efter att var och en av dem ha avtjänat 15 års fängelse.Är det någon som på fullaste allvar tror att vi har mindre kriminalitet om 5 – 10 eller 15 år? Det här är en medveten politik som sossarna bedriver och som är en direkt order uppifrån d.v.s. från oligarkerna i Bilderberg. Stefan Löfven må ha haft svårt med inlärningen i skolan, men varit bäst i klassen med inlärningen i Bilderberggruppen. Målsättningen är att avindustrialisera Sverige och förvandla landet till en rekreationspark för den nya adeln i Bryssel.

Arab misshandlade svensk flickvän med basebollträ – fick inte ringa ambulans trots elva frakturer

BROTT OCH STRAFFDen 24-årige Mohammad misstänkte att hans svenska flickvän hade varit otrogen mot honom och inledde en extremt brutal och utdragen misshandel mot den unga kvinnan med ett basebollträ. Under misshandeln, som gav kvinnan elva frakturer och täckte henne med blåmärken, tvingade han henne att sträcka ut benen – så att han skulle kunna träffa bättre. Efter misshandeln förbjöd han henne att ringa ambulans och lät henne därefter ligga svårt skadad i ett dygn enligt åtalet.

Ingrid Carlqvist och Maria Celander frias från hets mot folkgrupp

BROTT OCH STRAFFDen 23 november kom domslutet från Helsingborgs tingsrätt rörande åtal för hets mot folkgrupp gentemot journalistduon Ingrid Carlqvist och Maria Celander. Utfallet blev en friande dom. Ingrid Carlqvist säger i en kommentar till Nya Tider att domen är en seger för yttrandefrihet och fri journalistik men också för alla de röstsvaga som mainstreammedier inte över huvud taget bryr sig om.

Pedofil ångrar inget – snart fri igen

BROTT OCH STRAFFDen dömde barnvåldtäktsmannen och pedofilen Martin Ahlström, 40, jobbade som läkare i Sundsvall innan han dömdes till tre års fängelse för upprepade brutala våldtäkter av en 14-årig pojke. Han förlorade läkarlicensen, men enligt uppgifter till Nya Tider har han sökt och fått läkarlicens i Norge. Den dömda barnvåldtäktsmannen uppvisar ingen som helst ånger för sina brott och tycker inte att det borde vara olagligt att våldta barn.

Nya Tider enda tidning på plats: Sean Banan dömd för narkotikabrott

BROTT OCH STRAFF”Artisten” och barnfavoriten Sean Banan, 35, har dömts för narkotikabrott efter att ha ertappats med kokain i byxan. Under rättegången uppgav Banan att han inte haft några pengar och därför ”festat hårt”. För vissa kan det låta märkligt – hur kan man ”festa hårt” om man inte har pengar?

Tunisier våldtog 13-åring tills hon blödde – var misstänkt för annat sexbrott men släpptes

BROTT OCH STRAFFDen tunisiska migranten, 24-åriga Ala Eddine Guenichi, misstänktes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna men släpptes på fri fot. Några månader senare genomförde han en brutal och sadistisk våldtäkt mot en 13-årig flicka vilket lämnade flickan blodig. Nu döms han till fem års fängelse och 15 års utvisning – sedan är barnvåldtäktsmannen välkommen tillbaka till Sverige.

SD-hatande komiker döms för förtal av misshandlande invandrare

BROTT OCH STRAFFKomikern Martin Soneby kom undan med skadestånd och dagsböter sedan han förtalat en ordningsvakt som blivit dömd för att i tjänsten ha misshandlat en fotbollssupporter. Nya Tiders utsände fanns på plats under förhandlingen i Stockholms tingsrätt. Den förtalade ordningsvakten berättade att han sedan uthängningen inte kunnat få något jobb. Soneby döms för förtal av normalgraden till 10 000 kronor i skadestånd.

Wilmas mördare får sänkt straff

I november förra året mördades 17-åriga Wilma Andersson av pojkvännen Tishko Ahmed i deras gemensamma bostad, där senare hennes huvud hittades. I tingsrätten dömdes Ahmed till livstids fängelse för mordet, vilket han överklagade. Den 23 oktober föll domen i hovrätten, som sänkte tingsrättens dom till 18 års fängelse, med hänvisning till att omständigheterna kring brottet inte var tillräckligt försvårande för att motivera livstidsstraff enligt den lagstiftning som gällde vid tiden för mordet.

Transsexuell invandrare våldtog och sålde barn till invandrarmän

BROTT OCH STRAFFEn 17-årig transsexuell invandrare, som av SVT kallas för kvinna, har dömts av Blekinge tingsrätt för våldtäkt mot barn, barnpornografibrott och medhjälp till våldtäkt av barn efter att ha agerat hallick till och förmått en 13-årig flicka att sälja sex till två syriska män, Basem Alasri, 37 och Ahmad Al Safar, 25. Åklagaren yrkade på utvisning för samtliga av förövarna men alla tre barnvåldtäktsmännen får lov att stanna kvar i Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend