Skip to Content

Taimour Enferadi, Fars Weldesus och Ayman Alksh blir alla kvar i Sverige efter avtjänat straff. Foto: Privat/Pixabay
BROTT OCH STRAFF

Kraftigt sänkta straff – kunde inte bevisa vem som höll i kniven

Digital utgåva

I en ny dom river hovrätten för övre Norrland upp den tidigare fällande domen från Luleå tingsrätt mot 21-årige Ayman Alksh, asylinvandrare från Syrien, som tidigare dömdes till 13 års fängelse och utvisning för mord på en 19-årig man. Det nya straffet blir 1,5 års fängelse. Utvisningen upphäver man i samma veva.

Publicerad: 2 september, 2020, 22:17

 • Svenska

Läs även

Det var den 19 december 2019 på eftermiddagen vid Resecentrum på Stationsgatan i Boden som Ayman Alksh, 21, Taimour Enferadi, 24, och Fars Weldesus, 21, tillsammans med en fjärde man hamnade i bråk med en 19-årig man de hade en konflikt med. Efter en misshandel med sparkar och slag hölls offret fast av två män medan en tredje knivhögg honom i bålen åtta gånger.

Offret avled av skadorna han åtdrog sig och åklagaren ville att Ayman, Taimour och Fars skulle dömas för mord och den fjärde mannen för medhjälp till grov misshandel. I Luleå tingsrätt fälldes Ayman för mordet och fick 13 års fängelse samt utvisning. Taimour och Fars dömdes för grov misshandel till 3 års respektive 2 år och 6 månaders fängelse för sin delaktighet. Den fjärde mannen deltog inte aktivt i misshandeln eller mordet och dömdes istället till skyddstillsyn. Men hovrätten rev upp domen till förövarnas stora glädje.

Eftersom männen skyller på varandra, trots att alla var delaktiga i mordet antingen genom att hålla fast offret eller hugga honom, menar hovrätten att man inte kan fastställa vem som höll i kniven och därför sänker man straffen med råge för speciellt Ayman som nu istället enbart kan dömas för grov misshandel. Det nya straffet som meddelades under onsdagen blev istället ett år och sex månaders fängelse. Utvisningen upphäver man även för Ayman trots allvarlig brottslighet – för att han hunnit ”etablera sig i Sverige”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Micke

  Här har ni receptet på hur man kommer undan med mord. Detta kommer att sätras i system tills dess att detta kryphål pluggas igen.

  • plexgear

   Det “kryphålet” har brottslingar använt sedan Lindome-mordet utanför Göteborg där gärningsmännen skyllde på varandra och fick milda straff! Redan då babblade politikerna om en lagändring som skulle sätta stopp för sådant men inget ändrades med lagen utan praxis ligger kvar! Detta känner alla kriminella till som gör brott i Sverige, och det märks! Och visste de inte innan så upplyser deras advokater om detta förhållande!

 • Dacke

  Alla fyra inblandade skall dömas för medhjälp till mord! De skall därefter utvisas ur landet på livstid ,efter att var och en av dem ha avtjänat 15 års fängelse.Är det någon som på fullaste allvar tror att vi har mindre kriminalitet om 5 – 10 eller 15 år? Det här är en medveten politik som sossarna bedriver och som är en direkt order uppifrån d.v.s. från oligarkerna i Bilderberg. Stefan Löfven må ha haft svårt med inlärningen i skolan, men varit bäst i klassen med inlärningen i Bilderberggruppen. Målsättningen är att avindustrialisera Sverige och förvandla landet till en rekreationspark för den nya adeln i Bryssel.

Högsta domstolen låter barnvåldtäktsman stanna i Sverige

BROTT OCH STRAFFDen sadistiske barnvåldtäktsmannen Bekim Dzelili våldtog sin sambos dotter upp till 600 gånger från det att hon var tio år gammal tills det att hon blev tretton år gammal, och då gillrade en fälla för sin plågoande som ledde till att han greps av polisen. I tingsrätten dömdes han till 13 års fängelse och livstids utvisning men fick ett års strafflindring på grund av utvisningen. I hovrätten fick han straffet sänkt med ännu ett år, slapp utvisning och fick trots det behålla den tidigare straffsänkningen. Nu har Högsta domstolen meddelat att man inte tar upp fallet och Dzelili blir därmed kvar i Sverige trots att han inte har svenskt medborgarskap – och han har fått två års straffsänkning på köpet.

Hotade med kniv på Migrationsverket

På tisdagsförmiddagen den 7 september fick polisen larm om en incident med stickvapen vid Migrationsverkets nationella servicekontor i Sundbyberg. För Nya Tider bekräftar Stockholmspolisen att det var en kvinna som hotade att skada sig själv.

Paludan får inreseförbud till Sverige i två år – men koranen brann ändå

Polisen valde att inte bara neka den danske politikern Rasmus Paludans ansökan om att få hålla ett torgmöte i Sverige där han tänkte bränna en koran, man nekade honom inresetillstånd när han anlände över Öresundsbron samt utfärdade ett inreseförbud i två år. Motivet är att han ”hotar ordningen” eftersom hans närvaro kan göra muslimer upprörda och få dem att bryta mot lagen. Men förbuden till trots så eldades likväl en koran upp under fredagen – mitt i Rosengård.

Begick övergrepp mot barn och våldtäkt mot handikappad kvinna på gruppboende – får sänkt straff i hovrätten

BROTT OCH STRAFFDen 27 augusti dömdes den 57-årige Hernando Yomayuza Paruna i Hovrätten för Västra Sverige till fyra års fängelse för övergrepp mot två barn och våldtäkt mot en kvinna som bodde på det gruppboende där han arbetade. Kvinnan hade vid flera tillfällen berättat om våldtäkten, utan att någon anmälan gjordes, och händelsen kom till polisens kännedom först efter att gärningsmannen anmält sig själv.

Endast i Nya Tider: Johan Rheborg fick ovälkommet besök av rom i sitt hem

Mångmiljonären och skådespelaren Johan Rheborg, 57, bor i en paradvåning i centrala Stockholm. Hans bostad är utrustad med larm och kameror. Här, tänkte Rheborg, kan jag bo med min familj, utan att drabbas av mångkulturen. Samtidigt kan jag posera med fina åsikter på sociala medier och tala om ”tolerans” och att öppna gränser är bra. Men tji fick han.

Utsatte halvsystern för systematiska våldtäkter

BROTT OCH STRAFFDen 20-åriga Thanakon Olsson satte i system att våldta och utnyttja sin unga halvsyster sexuellt från det att flickan var fem år gammal. Våldtäkter och övergrepp vilka ofta filmades och som pågick i flera år tills dess att flickan berättade för skolpersonal om vad hon utsattes för. Nu har han dömts till sex års fängelse och att betala 470 000 kronor i skadestånd.

Kommunpolis kallar 12-åriga Adrianas mördare för ”offer”

”Jag ville väcka känslor”, menar lokalpolisen Martin Lazar, när Nya Tider frågar honom om debattartikeln där han skrev att de som skjuter också är offer. Det var efter dödsskjutningen av 12-åriga Adriana från Norsborg som kommunpolisen skrev en debattartikel i Expressen, där han menar att det gäng som besköt ett annat kriminellt gäng ”ville dämpa sin ångest genom våld och maktspel”.

Afrikan våldtog döttrarna hundratals gånger

BROTT OCH STRAFFDen 45-åriga Sraj Umar Banda från Zambia hyllades som en fantastisk mångkulturell satsning av det statliga gruvbolaget LKAB – men samtidigt begick han hundratals systematiska övergrepp på sina döttrar som bestod av orala, vaginala och anala våldtäkter som började när döttrarna var elva och tolv år gamla. En av dem tvingades att göra två aborter efter att hon blivit gravid. Nu har den afrikanske barnvåldtäktsmannen dömts till det maximala straffet 14 års fängelse.

Gå till arkivet

Send this to a friend