Krav på lagändringar och förbud i samband med NMR:s närvaro i Almedalen

Det nationalsocialistiska partiet NMR har givits plats i Almedalen under politikerveckan. Det har genererat protester och stor uppståndelse över hela det politiska fältet. Bland annat har utrikesminister Margot Wallström ifrågasatt yttrandefriheten för gruppen, skoprotester har utförts och flera organisationer och personer bojkottar det politiska medieevenemanget.

Under Almedalsveckans tre sista dagar har nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsen beviljats att ställa upp ett tält. Enligt ansökan ska de utnyttja det godkända markutrymmet där tältet ska placeras till att ”arrangera debatter, seminarier, tal, allmän informationsspridning” och sälja böcker.

NMR som registrerade sin parlamentariska gren hos valmyndigheten 2015, har ett radikalt partiprogram. Bland annat vill man ”sanera mediekåren” genom att skapa lagar mot det man ser som ”folkfientlig propaganda”. Man vill därtill inleda rättsprocesser mot dem man anser varit extra drivande i det destruktiva propagandaarbetet. Partiet vill även repatriera invandrare och göra rasbedömningar på alla som fått svenskt medborgarskap efter 1975, samt införa dödsstraff.

NMR:s deltagande under det politiska evenemanget har i år nästan helt överskuggat politikerveckan. Bland annat har Margot Wallström öppet ifrågasatt den lagstadgade yttrandefriheten i Sverige. Till SVT säger hon att hon inte förstår varför Almedalen släpper in partiet för att ge dem den plattformen.
– När blev det självklart att nazister ska få framträda?

Även finansminister Magdalena Andersson menar att det nationalsocialistiska partiet ”inte har någonting i Almedalen att göra”.

Almedalsveckans projektledare Maria Stuhre konstaterade dock i Aftonbladet att Sveriges lagstiftning inte ger mandat att porta enskilda partier.
– Vi har yttrandefrihet i Sverige och vi har inget mandat att säga nej till NMR.

Flera organisationer och enskilda personer väljer nu att bojkotta Almedalen helt. Som Nya Tider tidigare rapporterat om har även Feministiskt Initiativ gjort det. Andra som uteblir av samma orsak är Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige, Kristna fredsrörelsen och nätverket Streetgäris, och RFSL och RFSU ställer in delar av sitt planerade program.Vänsterpartisten och riksdagsledamoten Rossana Dinamarca väljer att inte delta överhuvudtaget.
– Hade det varit lika tyst om IS eller Al-Qaida fått tillstånd, undrade hon i Aftonbladet för några veckor sedan.

Vänsterpartiets antirasistiska talesperson Christina Höj Larsen skrev en debattartikel i Expressen den 29:e juni med rubriken ”Vi lovade ju varandra ”aldrig mer”. Där kräver hon bland annat att polisen ska garantera antirasister lika mycket skydd som nazister. Hon betonar också vikten av att ”trycka tillbaka” rasism och nazism i vardagen.

Den vänsterorienterade juristorganisationen Civil Rights Defenders har överklagat polisens beslut att låta NMR närvara i Almedalen. Under söndagen meddelade även Vänsterpartiet att de överklagar.

Runt 70 olika organisationer, varav alla inte är på plats, står bakom en så kallad skomanifestation mot att NMR får närvara i Almedalen.
Kristina Wicksell från jämlikhetsstiftelsen Make Equal uttalar sig till SVT:
– Många har valt att bojkotta eller åker inte hit av rädsla. Vi kommer att vara här till torsdag, vi åker hem innan NMR kommer hit.
Wicksell säger själv att hon är rädd.
– De hotar, skrämmer och tystar människor, påpekar hon.

Wicksell och 72 andra debattörer kräver i en debattartikel i Aftonbladet den tredje juli ett nationellt förbud av ”rasistisk organisering”. Liksom utrikesminister Margot Wallström ställer man sig frågande inför svensk lagstiftning:
”Vi har redan idag lagstiftning som begränsar yttrandefriheten, men dessa begränsningar räcker inte. Inför ett förbud mot rasistisk organisering nu. Innan det är för sent.”

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Även politiker börjar nu erkänna att problemen inte är ”temporära”, som de länge hävdat. I USA börjar varubristen bli synlig i även stora butikskedjor. Producenter och distributörer tvingas höja priserna markant och i flera fall minska eller temporärt stänga ner på grund av varubrist. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter. Vi avslöjar också ett viktigt och dolt skäl bakom det höga elpriset i bland annat Europa.

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Paris Motor Show

USA – frihetens högborg…?

🟠 ”Land of the free, home of the brave”. Inte så mycket längre. I detta nummer djupdyker vi i flera olika aspekter av det amerikanska samhället, som i snabb takt avvecklar medborgerliga friheter, med jakten på inhemsk terrorism och folkhälsans bästa som förevändning.

Stefan Löfven får sparken

Stefan Löfven får sparken

🟠 Efter en misstroendeomröstning på begäran av Sverigedemokraterna med röstsiffrorna 181 för och 109 emot förklarade riksdagen att man inte längre har förtroende för Löfven. Det är första gången i svensk historia som en regering fälls i en misstroendeomröstning. Statsminister Löfven har nu en vecka på sig att antingen utlysa nyval eller avgå, annars entledigas han av talmannen.

Jan Helin flyttar till Husby

Jan Helin flyttar till Husby

🟠 SVT:s mediedirektör Jan Helin, tidigare känd som chefredaktör på Aftonbladet, byter det idylliska villalivet i Bromma mot den invandrartäta förorten Husby, där han nyligen bosatt sig med familjen. Medieprofilen säger att han insett att det är hyckleri att ”gilla olika” bara på avstånd och att han hoppas att hans barn kommer att trivas i sin nya skola, där svenskar utgör en liten minoritet.

Nyhetsdygnet

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.