Skip to Content

Mer våld. Studier av olika scenarier för det amerikanska presidentvalet visar att Demokraternas anhängare troligen trappar upp våldet om Donald Trump vinner valet. Trumps anhängare däremot kommer bara att protestera om de tror att Trump förlorat genom valfusk. Bilden visar en Antifa-aktivist som jublar när en hemlös man får sina ägodelar uppeldade. Stillbild: M101 News
USA

”Krigsspel” förutspår gatuvåld om Biden inte blir president

PappersupplaganNya Tider v. 38

Flera opinionsbildare hotar nu med att det kommer att bryta ut mer våld efter valet. Juridikprofessorn Rosa Brooks har gjort ”krigsspel” som alla enligt henne visar att nationen kommer att skakas av gatuvåld, såvida inte Demokraternas kandidat Joe Biden blir president. Hillary Clinton uppmanar sina anhängare att inte acceptera en valseger för Trump.

Publicerad: 15 september, 2020, 12:21

 • Svenska

Läs även

Juridikprofessorn Rosa Brooks skriver i en artikel i Washington Post att hon och hennes kollegor på NGO-gruppen Transition Integrity Project har gjort en undersökning i form av ett antal ”krigsspel” i syfte att ta reda på vad som kan hända efter valet. Enligt Brooks resulterade samtliga valutgångar, med undantag för ”storseger för Biden”, i gatuvåld och politisk kris.

Den starkt Trumpfientliga juristen målar i artikeln upp ett scenario där Trumps anhängare först sprider falska rykten om Bidens död och därmed får en del av Bidens anhängare att stanna hemma från valurnorna. När Biden ändå segrar rättmätigt i valet, låtsas Donald Trump som om valet blivit ”stulet” med hjälp av falska poströster och uppmuntrar sina anhängare att gå ut på gatorna och slåss.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Varmlandstok

  Risken för oro är nog större, om inte Donald Trump förklaras som segrare i valet.

  • Snövit

   Kan bli, faktiskt. Som när afrikanerna i Frankrike/Italien/Spanien kaosar efter en vm-seger, oavsett om de vinner eller förlorar den, för att uttrycka sitt hat eller fira segern.

 • birgerr

  TRUMPEN MÅSTE VINNA HAN MÅSTEN GÖRA FÄRDIGT JOBBET som han påbörjat

 • Snövit

  Äsch, att en kommunistisk juridikprofessor som stödjer BLM vill skrämma väljarna med att förutspå gatuvåld om inte Sleeeepy joe vinner är säkert bara valpropaganda för hennes kandidat. Det har varit intensivt gatuvåld nästan hela detta år, fast han förutspåtts vinna av en del medier.

  Dessutom har andra analytiker förutspått att det blir gatuvåld oavsett om Trump eller Biden vinner. Om kommuisten Brooks säger det här, är det kanske bara ett hot. Al Gore och Hillary Clinton har hotat med militärkupp mot Vita Huset om inte Trump avgår efter valet. Hård retorik bara.

  Som att Bloomberg nu satsar en miljard kronor i Florida för att tippa över väljarna till Biden. Också fake news. För folkets röster spelar ingen roll eftersom kongressens röster är de som gäller vid tillsättandet av presidenten, och de är redan sålda till Trump och Israel.

  Alla vet att Trump kommer vinna. Så Bloomberköret är precis som Brooks bara propaganda. Israel vill nog ha inbördeskrig i USA i vilket fall, så det blir som Brooks vill i det fallet också. Det blir ännu lättare att suga upp resurser i landet då. De gör ju samma sak här i Europa. Satsar på att söndra och härska. Men USA ligger före oss i utvecklingen. Rosa Brooks är bara propagandist för Demokraternas universitetstjänster och och samm partis medier.

 • RL, Vallentuna

  Å vad jag är trött på kommunister..dom är en jäkla pest…tänk om man kunnat exportera dom till Gulag som står tomma. Eller åtminstone till Kuba.

 • Dacke

  Det är inget annat än ett förtäckt – olaga hot! Demokraterna förbereder nu vad som händer om Donald Trump står som segrare i presidentvalet i november. Finansoligarkerna är numer helt desperata, inte bara över Joe Bidens accelererande demens och alltmer groteska uttalanden från honom? Antar att dessa oligarker pumpat in över 50 miljarder i Bidens valkampanj, men vad hjälper det när folket redan insett att de inte kan rösta på en person blandar ihop dikt och verklighet?

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Gå till arkivet

Send this to a friend