Skip to Content

Lahores högsta domstol tillerkänner 14-åriga Maria Shahbaz kidnappare "vårdnaden" av henne. Foto: Lahore/Privat
UTRIKES

Kristen flicka tvångsgift med muslim – tvingas bo med sin kidnappare

Digital utgåva

I slutet av april kidnappades en 13-årig kristen flicka i Pakistan av beväpnade muslimska män och tvångsgiftes med en av dem. Efter att fallet kommit upp i högsta domstolen i Lahore efter att flickans familj försökt få henne frigiven kommer domstolen med ett anmärkningsvärt beslut – man tilldömer henne till sin kidnappare som får behålla och fortsätta våldta flickan.

Publicerad: 12 augusti, 2020, 17:11

 • Svenska

Läs även

Fallet uppmärksammades först av Forbes i början av maj i år men har i övrigt fått få rubriker bland internationella medier. Den numera 14-åriga kristna flickan Maria Shahbaz, kidnappades under vapenhot av beväpnade muslimer som leddes av en man vid namn Muhammad Tariq Naqash. Efter att ha tvingats gifta sig med honom och konvertera till islam har han därefter fritt i enlighet med muslimsk lag kunnat våldta flickan. Flickans familj har försökt få henne fri och tog fallet inför domstol. Först blev flickan fri från sin kidnappare i den lokala domstolen. Men efter att ha överklagat fallet upp till högsta domstolen kom ett minst sagt anmärkningsvärt beslut – domstolen valde att gå på kidnapparens linje och bestämde helt sonika att flickan tillhör mannen och tvingades tillbaka till sin ”make” som nu håller henne fången med stöd av lagen.

Kidnappades under vapenhot

Det var på söndagen den 26 april som den då 13-åriga Maria Shahbaz överfölls på väg till sitt arbete i Madina, en stad i Faisalabad distriktet i Punjab, Pakistan. Enligt tre ögonvittnen, Pervez Masih, Younas Masih, och Naeem Masih, körde en bil fram till flickan och beväpnade män tvingade med sig henne in i bilen. Hon försökte göra motstånd och ropade på hjälp men när de tre ögonvittnena försökte hjälpa henne sköt kidnapparna ett flertal skott i luften med sina vapen och lyckades få med sig den skräckslagna flickan.

Flickans mamma anmälde kidnappningen till polisen och kunde med hjälp av vittnena dessutom identifiera mannen som låg bakom kidnappningen som en Muhammad Tariq Naqash. Till den kristna organisationen Christian Concern (ICC) sade hon att hon var rädd för att hennes dotter skulle bli våldtagen, tvångskonverterad till islam eller till och med mördad.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Vårt land går med stormsteg åt samma håll!

  • Josef

   Har du konverterat till Islam, för att du pratar om vårt land? Sverige är för länge sedan i muslimernas händer, om du inte märkte det än, genom att socialdemokraterna är så beroende av deras röster. Socialdemokraterna och Stefan Löfven gör vad som helst för att hålla sig kvar vid makten och därmed tillmötesgå vilka krav som helst från muslimernas sida. Moskeer växer fram som svampar i jorden, snart finns det en moske i varenda liten stad i Sverige. Muslimernas representanter sitter Sveriges Riksdag, i kommunstyrelser, intar högavlönade tjänster på statliga verk, oftast iklädda i sina trendiga slöjor enligt det senaste modet i Iran, vi har muslimska skolor för deras barn, bigami är tillåtet för muslimska män, dock inte kvinnor, och snart ska sharialagar kommer att gälla även i våra domstolar. Rösta på socialdemokraterna i nästa val.

 • plexgear

  Pakistan gör verkligen skäl för att kallas “shithole country”! Man kunde ju hoppas att pakistanierna är så korkade att de startar krig med Indien så att de får en ursäkt att jämna skiten med marken! Givetvis efter det att kristna och buddhister fått lämna landet först!

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Gå till arkivet

Send this to a friend