Skip to Content

Ulf Kristersson meddelar att han ger upp försöket att bilda regering. Foto: Stillbild SVT
NOTIS

Kristersson: Det finns inte parlamentariska förutsättningar för en moderatledd regering.

Digital utgåva

Vid en presskonferens klockan 10 idag meddelade Ulf Kristersson att han inte har parlamentariskt underlag för att bli vald till statsminister.

Publicerad: 1 juli, 2021, 19:33

  • Svenska

Läs även

Biskopsgården och att tala om de problem som lett fram till detta.

Beskedet att Kristersson lämnar tillbaka sonderingsuppdraget berodde enligt Kristersson helt och hållet på den situation som uppstått sedan Löfven fått landsbygdsminister Jennie Nilsson att avgå för att återinträda i riksdagen och därmed entlediga sin ersättare, den brottsmisstänkte Sara Heikkinen Breitholtz. Detta leder till att det finns 175 röster emot Kristersson, om alla ledamöter på vänsterkanten klarar av att ta sig till voteringen som skulle ägt rum på måndag.

Talmannen nu valt att låta sonderingsuppdraget gå till Stefan Löfven.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend