Skip to Content

Stanna eller inte? En rapport från Delegationen för migrationsstudier, Delmi, visar att regeringen sänder ut dubbla signaler där ett nej blir ett nja. Foto på invandrade ”barn” på Sergels torg. Foto: Nya Tider
INRIKES

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

PappersupplaganNya Tider v. 8

Dubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Publicerad: 21 februari, 2020, 19:28

 • Svenska

Läs även

Den 4 februari släppte Delmi, Delegationen för migrationsstudier, en forskarrapport med titeln ”De som inte får stanna: Att implementera återvändandepolitik”. Kortfattat tar rapporten upp att det är ytterst få av dem som har fått avslag på sina asylansökningar som de facto återvandrar till sina hemländer. I rapporten står det exempelvis att cirka 20 000 asylsökande fick avslag på sina ansökningar under 2018, men bara 8 000 av dessa återvandrade frivilligt. Resten avvek från Migrationsverkets boenden eller fick helt enkelt inte sina avvisningsbeslut verkställda, varför de kunde fortsätta att leva tämligen obehindrat i Sverige.

Undantagen som sänder ut dubbla signaler

I Sveriges Radio kommenterar rapportförfattaren Henrik Malm Lindberg att migrationspolitiken präglas av en politisk ryckighet och en stark tendens att vilja göra undantag för den ena eller andra gruppen. Ett aktuellt exempel på dessa dubbla signaler som sätter regelverket i gungning är den så kal­la­de gymnasielagen, som det senaste året gav cirka 7 000 unga afghanska män möjlighet att stanna i Sverige under deras studietid, trots att de redan fått avslag på sina asylansökningar. Gymnasielagen drevs igenom av den rödgröna regeringen med stöd av Vänsterpartiet och Centerpartiet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  dom borde skämmas ögonen ur sig mycket beklämmande

  • RL, Vallentuna

   Skämmas räcker inte !! Ställas inför en domstol med en jury av slumpvis utvalda kommentatorer på detta forum.

 • RL, Vallentuna

  Mp har varit pådrivande tillsammans med (C) . Vad är det för humanitet att lura hit män i 30 årsåldern att spela barn , och sedan när dom ”uppnått 18 ” åker dom ut ur sin lyxtillvaro och hamnar på gatan.
  Dessa män hade faktiskt boende och jobb i Iran innan Mp & C med sitt falskspel fick hit dem.
  Det är oförlåtligt grymt och omänskligt.
  Att dessutom lura dom ytterligare med gymnasielagen och spårbyte mm. är ett slags utdragen psykisk tortyr dessa utsätts för.
  Dom får inte det klara svaret ; Åk hem !! Vi betalar en återvändarslant och biljetten.
  Mp & C gör sig ev. skyldiga till ” brott mot mänskligheten ” . Det tycks ju vara en gummilag som kan användas lite som man vill.
  Om inte annat gör de sig skyldiga till brott mot all anständighet. Mitt fosterland har tagits ifrån mig !! Jag har ingen annan stans att ta vägen. Det är ett oförlåtligt brott.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Hollywood predikar, men bestraffas av publiken

KULTUR2010-talet har sett en stor mängd amerikanska filmer där huvudsyftet inte verkar ha varit underhållning, utan övertydliga försök att uppfostra publiken i de ”progressiva” värderingar som nu ska vara vägledande i Västvärlden. Den goda nyheten är att sådana filmer ofta bestraffas av sviktande publiksiffror och därmed låga intäkter.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend