Skip to Content

Stanna eller inte? En rapport från Delegationen för migrationsstudier, Delmi, visar att regeringen sänder ut dubbla signaler där ett nej blir ett nja. Foto på invandrade ”barn” på Sergels torg. Foto: Nya Tider
INRIKES

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

PappersupplaganNya Tider v. 8

Dubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Publicerad: 21 februari, 2020, 19:28

 • Svenska

Läs även

Den 4 februari släppte Delmi, Delegationen för migrationsstudier, en forskarrapport med titeln ”De som inte får stanna: Att implementera återvändandepolitik”. Kortfattat tar rapporten upp att det är ytterst få av dem som har fått avslag på sina asylansökningar som de facto återvandrar till sina hemländer. I rapporten står det exempelvis att cirka 20 000 asylsökande fick avslag på sina ansökningar under 2018, men bara 8 000 av dessa återvandrade frivilligt. Resten avvek från Migrationsverkets boenden eller fick helt enkelt inte sina avvisningsbeslut verkställda, varför de kunde fortsätta att leva tämligen obehindrat i Sverige.

Undantagen som sänder ut dubbla signaler

I Sveriges Radio kommenterar rapportförfattaren Henrik Malm Lindberg att migrationspolitiken präglas av en politisk ryckighet och en stark tendens att vilja göra undantag för den ena eller andra gruppen. Ett aktuellt exempel på dessa dubbla signaler som sätter regelverket i gungning är den så kal­la­de gymnasielagen, som det senaste året gav cirka 7 000 unga afghanska män möjlighet att stanna i Sverige under deras studietid, trots att de redan fått avslag på sina asylansökningar. Gymnasielagen drevs igenom av den rödgröna regeringen med stöd av Vänsterpartiet och Centerpartiet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  dom borde skämmas ögonen ur sig mycket beklämmande

  • RL, Vallentuna

   Skämmas räcker inte !! Ställas inför en domstol med en jury av slumpvis utvalda kommentatorer på detta forum.

 • RL, Vallentuna

  Mp har varit pådrivande tillsammans med (C) . Vad är det för humanitet att lura hit män i 30 årsåldern att spela barn , och sedan när dom “uppnått 18 ” åker dom ut ur sin lyxtillvaro och hamnar på gatan.
  Dessa män hade faktiskt boende och jobb i Iran innan Mp & C med sitt falskspel fick hit dem.
  Det är oförlåtligt grymt och omänskligt.
  Att dessutom lura dom ytterligare med gymnasielagen och spårbyte mm. är ett slags utdragen psykisk tortyr dessa utsätts för.
  Dom får inte det klara svaret ; Åk hem !! Vi betalar en återvändarslant och biljetten.
  Mp & C gör sig ev. skyldiga till ” brott mot mänskligheten ” . Det tycks ju vara en gummilag som kan användas lite som man vill.
  Om inte annat gör de sig skyldiga till brott mot all anständighet. Mitt fosterland har tagits ifrån mig !! Jag har ingen annan stans att ta vägen. Det är ett oförlåtligt brott.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend