Skip to Content

Stanna eller inte? En rapport från Delegationen för migrationsstudier, Delmi, visar att regeringen sänder ut dubbla signaler där ett nej blir ett nja. Foto på invandrade ”barn” på Sergels torg. Foto: Nya Tider
INRIKES

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

PappersupplaganNya Tider v. 8

Dubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Publicerad: 21 februari, 2020, 19:28

 • Svenska

Läs även

Den 4 februari släppte Delmi, Delegationen för migrationsstudier, en forskarrapport med titeln ”De som inte får stanna: Att implementera återvändandepolitik”. Kortfattat tar rapporten upp att det är ytterst få av dem som har fått avslag på sina asylansökningar som de facto återvandrar till sina hemländer. I rapporten står det exempelvis att cirka 20 000 asylsökande fick avslag på sina ansökningar under 2018, men bara 8 000 av dessa återvandrade frivilligt. Resten avvek från Migrationsverkets boenden eller fick helt enkelt inte sina avvisningsbeslut verkställda, varför de kunde fortsätta att leva tämligen obehindrat i Sverige.

Undantagen som sänder ut dubbla signaler

I Sveriges Radio kommenterar rapportförfattaren Henrik Malm Lindberg att migrationspolitiken präglas av en politisk ryckighet och en stark tendens att vilja göra undantag för den ena eller andra gruppen. Ett aktuellt exempel på dessa dubbla signaler som sätter regelverket i gungning är den så kal­la­de gymnasielagen, som det senaste året gav cirka 7 000 unga afghanska män möjlighet att stanna i Sverige under deras studietid, trots att de redan fått avslag på sina asylansökningar. Gymnasielagen drevs igenom av den rödgröna regeringen med stöd av Vänsterpartiet och Centerpartiet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  dom borde skämmas ögonen ur sig mycket beklämmande

  • RL, Vallentuna

   Skämmas räcker inte !! Ställas inför en domstol med en jury av slumpvis utvalda kommentatorer på detta forum.

 • RL, Vallentuna

  Mp har varit pådrivande tillsammans med (C) . Vad är det för humanitet att lura hit män i 30 årsåldern att spela barn , och sedan när dom ”uppnått 18 ” åker dom ut ur sin lyxtillvaro och hamnar på gatan.
  Dessa män hade faktiskt boende och jobb i Iran innan Mp & C med sitt falskspel fick hit dem.
  Det är oförlåtligt grymt och omänskligt.
  Att dessutom lura dom ytterligare med gymnasielagen och spårbyte mm. är ett slags utdragen psykisk tortyr dessa utsätts för.
  Dom får inte det klara svaret ; Åk hem !! Vi betalar en återvändarslant och biljetten.
  Mp & C gör sig ev. skyldiga till ” brott mot mänskligheten ” . Det tycks ju vara en gummilag som kan användas lite som man vill.
  Om inte annat gör de sig skyldiga till brott mot all anständighet. Mitt fosterland har tagits ifrån mig !! Jag har ingen annan stans att ta vägen. Det är ett oförlåtligt brott.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion ska kriminaliseras, samlades ett femtiotal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Nationell Samlings partiledare Marine Le Pen.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

HBTQ-späckad propagandaserie i SVT

INRIKESSveriges Television satsar åter på ett dyrt epokdrama, denna gång om ”förbjuden kärlek i 30-, 40- och 50-talsmiljöer”. En HBTQP-propagandistisk TV-serie är vad folk kan förvänta sig. Framgångarna från TV-serien ”Vår tid är nu” ligger bakom idén hos statstelevisionen om en ny global tantsnusksexport. Redan till jul i år visas i SVT en kort uppföljare av Vår tid är nu, men nästa jul blir det andra bullar av när serien om Haijbyaffären visas, ett spännande drama för hela familjen, om man får tro producenterna. Andra vänsterideologiskt färgade storproduktioner är Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär till julen 2021.

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Gå till arkivet

Send this to a friend