Skip to Content

Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten, under dagens pressträff. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kurvan vänder uppåt – flest smittade på en dag

Digital utgåva

1 474 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 har bekräftats i Sverige idag. Det är den största enskilda ökningen av nya fall som konstaterats under den pågående pandemin. Totalt har man kunnat konstatera 48 288 smittade i Sverige. Antalet döda har nu nått 4 814, en ökning med 19 från gårdagens siffror.

Publicerad: 11 juni, 2020, 19:04

  • Svenska

Läs även

Under dagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten hade man både goda och dåliga nyheter att förmedla. Bland de sämre nyheterna var att man kunde konstatera den största mängden nya fall av coronaviruset.

– I dag har vi det högsta antalet nyanmälda fall på ett dygn någonsin. Det är en direkt konsekvens av att man ökat provtagningen i regionerna och fångar fall med milda symtom. Det har varit en långsam uppgång, men nu verkar det som att effekten med ökad provtagning blir tydlig, sade Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten.

Källa: FHM

 

Fler smittade – färre döda

Enligt Folkhälsomyndigheten ser vi nu en uppåtgående kurva i antalet smittade, vilket man menar beror på en utökad mängd provtagningar inom sjukvården. Samtidigt ser man en nedåtgående kurva i antalet nya dödsfall per dag. Från att för en månad sedan legat kring 80 dödsfall per dag har antalet nu sjunkit till 37 dödsfall per dag. Den stora eftersläpningen på cirka 10 dagar för att det korrekta antalet döda skall bokföras kvarstår dock.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • starfish

    1470 new cases, thats much more than we had here in Switzerland during the worst times before the curve flattened and went downwards. Sweden is far away from this. At this point we had all borders closed. But not so in Sweden. The danger is that swedish tourists will spread the virus throughout europe during summer holiday season and that tourists travelling to sweden will bring this unwanted gift back to their home countries. How can EU be so stupid to fully open the spreading from and to Sweden? One possible explanation is that the former
    Minister for Employment and Integration and actual responsable EU commissioner Ylva Jonansson is still loyal to the Löfven governement.

  • Dacke

    En fråga om tid innan regeringen förbjuder publicering om antalet döda i Covid-19? Anledningen torde vara för ”rikets säkerhet” och den negativa bild som det ger utomlands? Ylva Johansson propagerar för ”öppna gränser” och antagligen menar hon kvotflyktingar och asylsökare i första hand. För omvärlden ser det ut att vara stängt för svenska turister, för ett bra tag framöver.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Gå till arkivet

Send this to a friend