Skip to Content

En misstänkt gärningsman springer från platsen. Foto: Stillbild SVT
INRIKES

Kvinna med bebis avrättad i Malmö

Digital utgåva

En 31-årig kvinna har bekräftats död efter en skottlossning i Ribersborg i Malmö. Kvinnan hade enligt flera uppgifter sin bebis i famnen när hon träffades och verkar ha varit måltavlan för attacken som genomförts av en eller två maskerade män. Enligt uppgifter skall hon ha blivit avrättad med dödande skott när hon låg ner vid sidan om sin gråtande bebis.

Publicerad: 26 augusti, 2019, 15:53

  • Svenska

Läs även

Det första larmet kom 09.58 på måndagsförmiddagen. Ett flertal personer ringde in till 112 och berättade om skottlossningen som ekade över Ribersborg.

Här skedde dådet. Foto: Google Maps

– Vi är på plats och har spärrat av området. Just nu pågår ett intensivt polisarbete, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.
Enligt flera olika vittnesuppgifter gick en kvinna i 30-årsåldern ut ur sin port tillsammans med sin man och deras barn. Kvinnan skall ha burit på barnet i famnen när en eller två svartklädda män, uppgifterna går ännu isär, som legat på lur rusade fram och började skjuta mot paret. Ett flertal skott skall ha hörts och vissa vittnesuppgifter pekar på att två olika vapen använts med distinkt olika ljud. Men det kan även ha varit ekon från ett vapen som åsyftas.
– Det lät som två olika vapen, säger ett vittne till Kvällsposten.

Tappade barnet – avrättades med skott i huvudet

Kvinnan skall ha tappat barnet under skottlossningen och fallit till marken vid sidan om sitt barn.

– Jag hörde två-tre skott och hörde hur patronhylsor slog i marken. Då rusade jag ut på balkongen. Jag såg två män och en kvinna som höll ett barn. Hon föll till marken och tappade greppet om sitt barn, berättar ett ögonvittne för kvällsposten.
Enligt vittnesuppgifter skall då den maskerade, eller en av de maskerade männen, sprungit fram till den liggande kvinnan och avrättat henne med ett eller ett flertal skott i huvudet från nära håll.
– Hon sköts i huvudet. Det var en ren avrättning, berättar ett ögonvittne till Aftonbladet.
Vittnet berättar även att en svartklädd person sprang från platsen.
– Först sprang han åt ett håll men sedan vände han snabbt och sprang tillbaka åt andra hållet.
– Jag kan bekräfta att en person är träffad av skott. Det kan även finnas personer som är skadade på annat sätt, säger Calle Persson vid polisen.
Gärningsmannen eller -männen skall sedan ha tagit till flykten. En av dem fångades på film när han till synes stressad springer ifrån platsen men kommer på att han springer åt fel håll. Tre personer födes till sjukhus, kvinnan, hennes man och deras bebis. Varken mannen eller barnet skall enligt polisen ha skadats vid skottlossningen.

Nybliven mamma - ihop med kriminell

Kvinnan som mördades var nybliven förälder och 31 år gammal. Mannen som var med kvinnan skall ha chockats svårt av händelsen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • samuelafugglas

    Det är Reinfeldt och Löfvens springpojkar som har ordnat detta för svenska folket till vanära, och ingen bryr sig att Löfven tillskansar sig över 170.000:kr/mån + fringisar. Han menar att han förtjänat dem, utplundrade skattepengar var enda krona!!!

  • samuelafugglas

    När skall SVENSKA FOLKET äntligen inse att det är Reinfeldt och Löfven som är den verkliga orsaken till mordet/morden i Malmö?

Svenska barnfamiljer flyr Stockholmsregionen

INRIKESSedan år 2018 krymper Stockholm, det är fler som flyttar ut än som flyttar in i regionen. Enligt färska siffror från Statistikmyndigheten (SCB) syns ett nytt flyttmönster. Medan utomeuropeiska invandrare stannar kvar väljer svenskfödda med barn att lämna storstaden för mer natur, trygghet och möjlighet att vara i sociala nätverk som kulturellt känns hemma.

Romer lurade åldringar på pengar, en tappade livslusten och avled – får skyddstillsyn och villkorlig dom

INRIKESTvå romer, 42 respektive 18 år gamla, dömdes av Södertörns tingsrätt för tolv bedrägerier och bedrägeriförsök riktade mot kvinnor och män i 90-årsåldern. En 85-årig kvinna tappade enligt anhöriga livslusten och avled kort efter att ha blivit utsatt. Åklagaren yrkade på att brotten skulle betraktas som grova men tingsrätten gjorde en annan bedömning och dömde romerna till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Svenskarnas köpkraft är inte bäst – elva EES-länder bättre

ANALYSSverige och svenskarna anses ofta ha en hög levnadsstandard. I förra numret av Nya Tider rapporterade vi om EU:s budget­kommissionär som tycker att ”rika svenskar” kan betala mer till EU. I denna artikel tar vi därför en titt på hur det står till med svenskarnas löne- och köpkraftsutveckling liksom den allmänna ekonomiska utvecklingen. Resultatet är inte i linje med EU:s syn på hur mycket den ”rika svensken” bör kunna betala till EU.

Kritikstorm efter Löfvens bortförklaring om förnedringsrånen

INRIKESPersonrån där unga med invandrarbakgrund i grupp attackerar svenska ungdomar, med inslag av grov förnedring, ökar stadigt. Antalet anmälda fall av dessa ”förnedringsrån” har mer än fördubblats sedan 2015. Stor uppmärksamhet väckte statsminister Stefan Löfven när han hävdade att dessa brott är en följd av skatte­sänkningar genomförda av en tidigare borgerlig regering. Hans bortförklaring har ifrågasatts av både den politiska oppositionen och personer med erfarenhet av polisyrket. Nu har Sverigedemokraterna begärt särskild debatt i riksdagen om svenskfientligheten.

Närbibliotek utanför Jönköping favoriserar vänstertidskriften Expo

INRIKESNärbiblioteket i Bankeryd, Jönköpings kommun, har nyligen dragit tillbaka kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet från sitt medieutbud, och istället valt att tillhandahålla den Sverigefientliga vänstertidskriften Expo. En Bankerydsbo som Nya Tider talat med säger att han är chockad över bibliotekets agerande, och att många på orten är upprörda. Ansvariga bibliotekschefer lägger dock locket på och flyr konsekvent frågor.

Stora risker med nya bostadsrätter – Riksrevisionen rekommenderar lagändring i ny granskning

INRIKESI en granskningsrapport belyser Riksrevisionen de stora risker som köpare av nya bostadsrätter tar på sig. Riksrevisor Helena Lindberg menar att man som kund är i princip rättslös gentemot bostadsutvecklaren som skapat fastigheten. För att råda bot på bristerna föreslår Riksrevisionen att Bostadsrättslagen ändras, så att köpare av nya bostadsrätter har samma rättigheter som vid köp som regleras av annan lagstiftning.

Ny skatt på avfall och plastpåsar träder i kraft

INRIKESTrots hård kritik har regeringen stått fast vid sina planer på att införa en skatt på plastkassar, som träder i kraft den 1 mars. Detsamma gäller en skatt på avfallsförbränning som träder i kraft den 1 april. Branschorganisationer menar i båda fallen att skatterna är kontraproduktiva om syftet är att förbättra miljön och att regeringen bara vill ha mer klirr i statskassan.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Gå till arkivet

Send this to a friend