Skip to Content

En misstänkt gärningsman springer från platsen. Foto: Stillbild SVT
INRIKES

Kvinna med bebis avrättad i Malmö

Digital utgåva

En 31-årig kvinna har bekräftats död efter en skottlossning i Ribersborg i Malmö. Kvinnan hade enligt flera uppgifter sin bebis i famnen när hon träffades och verkar ha varit måltavlan för attacken som genomförts av en eller två maskerade män. Enligt uppgifter skall hon ha blivit avrättad med dödande skott när hon låg ner vid sidan om sin gråtande bebis.

Publicerad: 26 augusti, 2019, 15:53

  • Svenska

Läs även

Det första larmet kom 09.58 på måndagsförmiddagen. Ett flertal personer ringde in till 112 och berättade om skottlossningen som ekade över Ribersborg.

Här skedde dådet. Foto: Google Maps

– Vi är på plats och har spärrat av området. Just nu pågår ett intensivt polisarbete, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.
Enligt flera olika vittnesuppgifter gick en kvinna i 30-årsåldern ut ur sin port tillsammans med sin man och deras barn. Kvinnan skall ha burit på barnet i famnen när en eller två svartklädda män, uppgifterna går ännu isär, som legat på lur rusade fram och började skjuta mot paret. Ett flertal skott skall ha hörts och vissa vittnesuppgifter pekar på att två olika vapen använts med distinkt olika ljud. Men det kan även ha varit ekon från ett vapen som åsyftas.
– Det lät som två olika vapen, säger ett vittne till Kvällsposten.

Tappade barnet – avrättades med skott i huvudet

Kvinnan skall ha tappat barnet under skottlossningen och fallit till marken vid sidan om sitt barn.

– Jag hörde två-tre skott och hörde hur patronhylsor slog i marken. Då rusade jag ut på balkongen. Jag såg två män och en kvinna som höll ett barn. Hon föll till marken och tappade greppet om sitt barn, berättar ett ögonvittne för kvällsposten.
Enligt vittnesuppgifter skall då den maskerade, eller en av de maskerade männen, sprungit fram till den liggande kvinnan och avrättat henne med ett eller ett flertal skott i huvudet från nära håll.
– Hon sköts i huvudet. Det var en ren avrättning, berättar ett ögonvittne till Aftonbladet.
Vittnet berättar även att en svartklädd person sprang från platsen.
– Först sprang han åt ett håll men sedan vände han snabbt och sprang tillbaka åt andra hållet.
– Jag kan bekräfta att en person är träffad av skott. Det kan även finnas personer som är skadade på annat sätt, säger Calle Persson vid polisen.
Gärningsmannen eller -männen skall sedan ha tagit till flykten. En av dem fångades på film när han till synes stressad springer ifrån platsen men kommer på att han springer åt fel håll. Tre personer födes till sjukhus, kvinnan, hennes man och deras bebis. Varken mannen eller barnet skall enligt polisen ha skadats vid skottlossningen.

Nybliven mamma - ihop med kriminell

Kvinnan som mördades var nybliven förälder och 31 år gammal. Mannen som var med kvinnan skall ha chockats svårt av händelsen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • samuelafugglas

    Det är Reinfeldt och Löfvens springpojkar som har ordnat detta för svenska folket till vanära, och ingen bryr sig att Löfven tillskansar sig över 170.000:kr/mån + fringisar. Han menar att han förtjänat dem, utplundrade skattepengar var enda krona!!!

  • samuelafugglas

    När skall SVENSKA FOLKET äntligen inse att det är Reinfeldt och Löfven som är den verkliga orsaken till mordet/morden i Malmö?

Gymnasielags-afghan tafsade på flickor i badhuset

INRIKESNoorallah Sanjar fick tillstånd att stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som drevs igenom förra året. Samtidigt hängde han på Gustavsviksbadet i Örebro där han tafsade på flickor i nedre tonåren.

2 miljoner utrikesfödda i Sverige – etniska svenskar blir snart minoritet

INRIKESEnligt SCB har mängden utrikesfödda nu nått drygt 2 miljoner och det demografiska skiftet – där etniska svenskar utgör en allt mindre del av befolkningen – fortgår med oförminskad takt. Över en tredjedel av Sveriges befolkning är nu av annat ursprung än majoritetsbefolkningen. Slutresultatet av en fortsatt invandring blir att de etniska svenskarna till slut blir en minoritet i sitt eget land, och det är något som sker inom bara några decennier visar flera rapporter.

Stor risk för ekonomisk brottslighet i bostadsrättsföreningar

ANALYSI efterspelet till några uppmärksammade bedrägerier mot bostadsrättsföreningar har Fastighetsägarna låtit Sweco genomföra en undersökning av hur utsatta bostadsrättsföreningar i allmänhet är för ekonomisk brottslighet. Resultatet av undersökningen, som presenterades i en rapport den 1 oktober i år, visar att risken för att utsättas för bedrägerier är mycket stor. Stora brister i den ekonomiska förvaltningen, dålig styrning och bristande engagemang från medlemmarna anges som viktiga riskmoment.

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

INRIKESInte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Samhällskritisk akademiker frihetsberövad av över tio poliser

Det fattades inga polisiära resurser när Stockholmspolisen frihetsberövade, kroppsvisiterade, och i ilfart förde bort den flerfaldigt examinerade akademikern och samhällskritikern Bilyana Martinovski från Arlanda flygplats. Orsaken? Hon var misstänkt för förtal av Kajsa Klein på #jagärhär, men det fick hon inte reda på förrän flera timmar senare.

Göteborgs rånvåg – senaste offret tolv år gammal

INRIKESVarje månad utförs i Göteborg i genomsnitt över 30 personrån, där vanligen både gärningsmän och offer är unga. Hot och våld utövas vid dessa attacker, men bytena begränsar sig till mobiltelefoner och jackor. ”Under ett par års tid har vi haft en ganska kraftig ökning, och det fortsätter”, säger en polischef till Nya Tider.

Rasismen mot vita markägare i Sydafrika tas upp i Sveriges riksdag

INRIKESDen allt mer trängande situationen för vita markägare i Sydafrika kommer att tas upp i Sveriges riksdag. Detta sedan Roger Richtoff och Björn Söder från Sverigedemokraterna uppmärksammat frågan i en fristående motion. Nu vill de att den svenska regeringen agerar för att förmå Sydafrikas regering att stoppa planerna på rasistisk mark­expropriation. Richtoff säger till Nya Tider att motionen är ett sätt att uppmärksamma frågan.

Astrid Lindgrens värld söker barnskådespelare – efterfrågar särskilt ickesvenskar

Inför säsongen år 2020 söker Astrid Lindgrens värld i Vimmerby nya barnskådespelare. I jobbannonsen efterfrågar man särskilt ickesvenska barn som kan ”berika verksamheten” med etnisk och kulturell mångfald. När Nya Tider vill ställa frågor till ansvariga vid temaparken tycks ledningen ha fått kalla fötter och vill inte kommentera jobbannonsen över huvud taget. Diskrimineringsombudsmannen menar dock att detta skulle kunna vara fråga om möjlig diskriminering av svenskar.

Gå till arkivet

Send this to a friend