Skip to Content

En misstänkt gärningsman springer från platsen. Foto: Stillbild SVT
INRIKES

Kvinna med bebis avrättad i Malmö

Digital utgåva

En 31-årig kvinna har bekräftats död efter en skottlossning i Ribersborg i Malmö. Kvinnan hade enligt flera uppgifter sin bebis i famnen när hon träffades och verkar ha varit måltavlan för attacken som genomförts av en eller två maskerade män. Enligt uppgifter skall hon ha blivit avrättad med dödande skott när hon låg ner vid sidan om sin gråtande bebis.

Publicerad: 26 augusti, 2019, 15:53

  • Svenska

Läs även

Det första larmet kom 09.58 på måndagsförmiddagen. Ett flertal personer ringde in till 112 och berättade om skottlossningen som ekade över Ribersborg.

Här skedde dådet. Foto: Google Maps

– Vi är på plats och har spärrat av området. Just nu pågår ett intensivt polisarbete, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.
Enligt flera olika vittnesuppgifter gick en kvinna i 30-årsåldern ut ur sin port tillsammans med sin man och deras barn. Kvinnan skall ha burit på barnet i famnen när en eller två svartklädda män, uppgifterna går ännu isär, som legat på lur rusade fram och började skjuta mot paret. Ett flertal skott skall ha hörts och vissa vittnesuppgifter pekar på att två olika vapen använts med distinkt olika ljud. Men det kan även ha varit ekon från ett vapen som åsyftas.
– Det lät som två olika vapen, säger ett vittne till Kvällsposten.

Tappade barnet – avrättades med skott i huvudet

Kvinnan skall ha tappat barnet under skottlossningen och fallit till marken vid sidan om sitt barn.

– Jag hörde två-tre skott och hörde hur patronhylsor slog i marken. Då rusade jag ut på balkongen. Jag såg två män och en kvinna som höll ett barn. Hon föll till marken och tappade greppet om sitt barn, berättar ett ögonvittne för kvällsposten.
Enligt vittnesuppgifter skall då den maskerade, eller en av de maskerade männen, sprungit fram till den liggande kvinnan och avrättat henne med ett eller ett flertal skott i huvudet från nära håll.
– Hon sköts i huvudet. Det var en ren avrättning, berättar ett ögonvittne till Aftonbladet.
Vittnet berättar även att en svartklädd person sprang från platsen.
– Först sprang han åt ett håll men sedan vände han snabbt och sprang tillbaka åt andra hållet.
– Jag kan bekräfta att en person är träffad av skott. Det kan även finnas personer som är skadade på annat sätt, säger Calle Persson vid polisen.
Gärningsmannen eller -männen skall sedan ha tagit till flykten. En av dem fångades på film när han till synes stressad springer ifrån platsen men kommer på att han springer åt fel håll. Tre personer födes till sjukhus, kvinnan, hennes man och deras bebis. Varken mannen eller barnet skall enligt polisen ha skadats vid skottlossningen.

Nybliven mamma - ihop med kriminell

Kvinnan som mördades var nybliven förälder och 31 år gammal. Mannen som var med kvinnan skall ha chockats svårt av händelsen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • samuelafugglas

    Det är Reinfeldt och Löfvens springpojkar som har ordnat detta för svenska folket till vanära, och ingen bryr sig att Löfven tillskansar sig över 170.000:kr/mån + fringisar. Han menar att han förtjänat dem, utplundrade skattepengar var enda krona!!!

  • samuelafugglas

    När skall SVENSKA FOLKET äntligen inse att det är Reinfeldt och Löfven som är den verkliga orsaken till mordet/morden i Malmö?

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

Gå till arkivet

Send this to a friend