Skip to Content

En misstänkt gärningsman springer från platsen. Foto: Stillbild SVT
INRIKES

Kvinna med bebis avrättad i Malmö

Digital utgåva

En 31-årig kvinna har bekräftats död efter en skottlossning i Ribersborg i Malmö. Kvinnan hade enligt flera uppgifter sin bebis i famnen när hon träffades och verkar ha varit måltavlan för attacken som genomförts av en eller två maskerade män. Enligt uppgifter skall hon ha blivit avrättad med dödande skott när hon låg ner vid sidan om sin gråtande bebis.

Publicerad: 26 augusti, 2019, 15:53

  • Svenska

Läs även

Det första larmet kom 09.58 på måndagsförmiddagen. Ett flertal personer ringde in till 112 och berättade om skottlossningen som ekade över Ribersborg.

Här skedde dådet. Foto: Google Maps

– Vi är på plats och har spärrat av området. Just nu pågår ett intensivt polisarbete, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.
Enligt flera olika vittnesuppgifter gick en kvinna i 30-årsåldern ut ur sin port tillsammans med sin man och deras barn. Kvinnan skall ha burit på barnet i famnen när en eller två svartklädda män, uppgifterna går ännu isär, som legat på lur rusade fram och började skjuta mot paret. Ett flertal skott skall ha hörts och vissa vittnesuppgifter pekar på att två olika vapen använts med distinkt olika ljud. Men det kan även ha varit ekon från ett vapen som åsyftas.
– Det lät som två olika vapen, säger ett vittne till Kvällsposten.

Tappade barnet – avrättades med skott i huvudet

Kvinnan skall ha tappat barnet under skottlossningen och fallit till marken vid sidan om sitt barn.

– Jag hörde två-tre skott och hörde hur patronhylsor slog i marken. Då rusade jag ut på balkongen. Jag såg två män och en kvinna som höll ett barn. Hon föll till marken och tappade greppet om sitt barn, berättar ett ögonvittne för kvällsposten.
Enligt vittnesuppgifter skall då den maskerade, eller en av de maskerade männen, sprungit fram till den liggande kvinnan och avrättat henne med ett eller ett flertal skott i huvudet från nära håll.
– Hon sköts i huvudet. Det var en ren avrättning, berättar ett ögonvittne till Aftonbladet.
Vittnet berättar även att en svartklädd person sprang från platsen.
– Först sprang han åt ett håll men sedan vände han snabbt och sprang tillbaka åt andra hållet.
– Jag kan bekräfta att en person är träffad av skott. Det kan även finnas personer som är skadade på annat sätt, säger Calle Persson vid polisen.
Gärningsmannen eller -männen skall sedan ha tagit till flykten. En av dem fångades på film när han till synes stressad springer ifrån platsen men kommer på att han springer åt fel håll. Tre personer födes till sjukhus, kvinnan, hennes man och deras bebis. Varken mannen eller barnet skall enligt polisen ha skadats vid skottlossningen.

Nybliven mamma - ihop med kriminell

Kvinnan som mördades var nybliven förälder och 31 år gammal. Mannen som var med kvinnan skall ha chockats svårt av händelsen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

SD-politiker tog upp IQ-frågan – polis­anmäldes av socialdemokrat

INRIKESBertil Malmberg (SD) blev avbruten av ordföranden på ett fullmäktigemöte i region Sörmland när han påpekade att människor från Sydsudan i genomsnitt har låg IQ. En socialdemokratisk politiker har nu anmält honom för ”hets mot folkgrupp”, och SD:s distriktsordförande uppmanar honom att lämna sina uppdrag för partiet. Till Nya Tider säger Bertil Malmberg att det är helt obegripligt hur man kan riskera att straffas för att återge fakta.

Regeringen vill göra bensinen ännu dyrare från augusti

INRIKESFrån och med den 1 augusti 2021 vill regeringen att Sverige går över till E10-bensin med upp till 10 procent etanol. Nytt krav för diesel blir 30 procent. Etanol har mindre energiinnehåll samtidigt som det är dyrare att framställa, vilket innebär att priset troligen höjs samtidigt som man inte kommer lika långt på en tank. Till Nya Tider säger Pia-Maria Johansson, partiledare för Landsbygdspartiet oberoende, att varje höjning av priset på drivmedel ”görs på bekostnad av dem som bor på landsbygden”. Hon menar vidare att de styrande medvetet gör livet på landsbygden allt dyrare, i syfte att driva landsbygdsbor till städerna.

Kriminolog sågar förbud mot deltagande i ”rasistiska” organisationer: ”Knepigt och kontraproduktivt”

INRIKESI direktsänd morgon-TV sågade den kände kriminologen Leif GW Persson den rödgröna regeringens förslag att förbjuda deltagande i ”rasistiska” organisationer. Han menar att det kommer att bli ”knepigt” att tolka in vad som ska anses vara rasistiska aktiviteter som slutligen ska räknas in i de nya lagarna. Leif GW Persson menar till och med att den nya lagen kan bli rent kontraproduktiv om den träder i kraft.

Kvinna i 75-årsåldern brutalt rånad i Norrköping

INRIKESEn 75-årig kvinna rånades under måndagskvällen av flera gärningsmän vid Bäckgatan i Norrköping. Ansvarig förundersökningsledare säger till Nya Tider att kvinnan skadades så illa att hon fick en fraktur, och att man räknar med att kunna hämta in en misstänkt till förhör.

Riksrevisionen starkt kritisk till att ingenting gjorts efter avslöjandet av PISA-fusket

INRIKESVid den stora internationella skolundersökningen PISA år 2018 undantog Sverige ett stort antal utlandsfödda elever för att bättra på landets skolresultat. Riksrevisionen riktar nu i en rapport stark kritik mot att varken regeringen eller Skolverket har utrett fusket sedan det avslöjades. Den 6 maj utfrågades utbildningsminister Anna Ekström (S) i utbildningsutskottet om fusket, men gav enligt oppositionen undermåliga svar.

Narkotikasmugglingen tio gånger större än vad man trott visar ny rapport

INRIKESTidigare studier pekade på att ungefär 15 ton narkotika konsumeras i Sverige varje år, men efter att fransk polis kunnat knäcka Encrochat, ett av den organiserade kriminalitetens främsta kommunikationsmedel, har svensk polis kunnat konstatera att man haft fullständigt fel. Siffrorna är många gånger större. Mellan 100 och 150 ton narkotika smugglas varje år in i Sverige av de kriminella gängen som samtidigt gör miljardvinster på den illegala verksamheten.

För frihet och sanning – första maj demonstration 2021

VIDEO

Politikerna självkritiska efter att ha ändrat gatunamn som kränkte araber

INRIKESStadsbyggnadsnämnden i Jönköping beslutade i februari att ändra namnet på en ny gata i Bankeryd, från Kottvägen till Kottevägen. Arabisktalande ansåg nämligen att ordet ”kott” var stötande, då det i en del arabiska dialekter är ett könsord. Nu säger två politiker i nämnden till Nya Tider att man med facit i hand skulle ha agerat annorlunda, och att det i framtiden är svensk kultur- och språkkontext som ska avgöra ifall ett gatunamn kan uppfattas som stötande eller inte.

Gå till arkivet

Send this to a friend