Skip to Content

Lagertha från Tv-serien "Vikings". Möjlig transman? Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kvinnlig vikingakrigare påstås vara transsexuell

Digital utgåva

Det är forskaren Neil Price, som arbetar vid Uppsala universitet som en expert på vikingatiden, som i den nya boken ”The Children of Ash and Elm: A History of the Vikings” spekulerar i att skelettet som tillhör en biologisk kvinna i själva verket kan ha varit en ”transsexuell, ickebinär eller gender-fluid” person. Spekulationerna sprids nu internationellt via sociala medier och politiskt korrekta nyhetsartiklar i massmedier.

Publicerad: 20 augusti, 2020, 10:47

  • Svenska

Läs även

Omskrivningen av historien för att passa in i moderna genusteorier och liberala värderingar fortgår med oförminskad kraft. Det senaste försöket att ändra på uppfattningen av våra förfäders kultur och det historiska arv de skapat kommer i formen av att ett skelett som för några år sedan bevisats vara kvinna. Men detta räcker inte: Skelettet som väckte stor uppmärksamhet eftersom det hittades tillsammans med vapen kan ha varit en transsexuell eller ickebinär-individ spekulerar man nu i.

Graven i Birka. Illustration: Evald Hansen

 

”Dessa frågor är relevanta utöver den enstaka personen i den där graven”, sade professor Price som ligger bakom spekulationerna till The Sunday Times.

Kvinnligt skelett i grav med vapen

De politiskt korrekta spekulationerna rör ett gammalt fynd som först för tre år sedan skulle komma att skaka om de vetenskapliga rönen kring vikingarna. Det var arkeologen och etnologen Hjalmar Stolpe (1841-1905) som grävde ut en vikingagrav på Björkö, tillhörande fornstaden Birka redan 1889. I graven (Bj 581), som anses vara en av de mest ikoniska gravar man funnit från vikingatiden, hittades ett rikligt utsmyckat skelett i fina silkeskläder med invävda silvertrådar. Kring skelettet hittade man åtskilliga ägodelar som visade på att det rörde sig om en mäktig person. Ett svärd, en yxa, ett spjut, flera pilar med pansarbrytande spetsar, en stridskniv, två sköldar och två hästskelett. I 128 år skulle man därefter anta att det rörde sig om en manlig krigare.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kampen om Uppsala slott

INRIKESDen 16 februari släpptes nyheten om att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna i Uppsala kommunstyrelse har planer på en utbyggnad av Uppsala slott. Denna tillbyggnad, som är tänkt att vara byggd i modern, minimalistisk stil, har väckt upprörda känslor.

Staty av Joakim Lamotte vandaliserad

INRIKESDen 21 februari placerades en staty föreställande journalisten Joakim Lamotte med en dammsugare vid LO-borgen som ett inlägg i energidebatten. Den 2 mars saboterade någon installationen genom att förstöra statyn och stjäla delar av den. Sabotaget kom också att snabbt hyllas av en socialdemokratisk regionpolitiker.

Afghan som fått stanna i Sverige tack vare gymnasieamnesti bakom dådet

INRIKESEnligt bekräftade uppgifter är den misstänkte gärningsmannen vid det möjliga terrordådet i Vetlanda igår den 22-årige afghanske asylsökaren Tamim Sultani. Han kom till Sverige som ”ensamkommande flyktingbarn” och har lyckats hålla sig kvar i Sverige tack vare den så kallade gymnasieamnestin. Trots att det rör sig om en migrant som kommit till Sverige och stannat kvar här genom regeringens migrationspolitik menar Stefan Löfven att dådet inte har med migration att göra.

Muslimska studieförbundet Ibn Rushd tvingas återbetala miljonbelopp

INRIKESTio studieförbund tvingas nu betala tillbaka pengar till Folkbildningsrådet, en statlig förening som delar ut bidrag från skattepengar. Beslutet kommer efter en granskning som visat fusk och felaktigheter, skriver Folkbildningsrådet i ett pressmeddelande den 18 februari. De utelämnar dock information om vilka studieförbund det rör sig om, något som Nya Tider har tagit reda på. Ett av förbunden är muslimska Ibn Rushd.

Misstänkt terrordåd i Sverige: 7 knivhuggna – gärningsmannen skjuten av polis

INRIKESSju personer har förts till sjukhus efter att ha anfallits av en knivbeväpnad afghansk man i 22-årsåldern i Vetlanda. Polisen utreder nu dådet som ett möjligt terrorbrott.

Familjen Khavari: uppfyller alla fördomar om afghanska invandrare

REPORTAGENågot som uppmärksammats av invandringskritiska medier – men aldrig av systemmedierna – är hur väl familjen Khavari hittills har uppfyllt samtliga så kal­la­de fördomar om afghanska invandrare. Här följer en sammanfattning, utan anspråk på att den ska vara komplett.

Familjen Khavari stångas om bistånd från skattebetalarna – trots hushållsinkomst på 1,3 miljoner

REPORTAGEFatemeh Khavari blev rikskänd asylaktivist år 2017 genom sittstrejken för att stoppa utvisningar av afghaner utan flyktingskäl. Hennes mamma Jamila, som intervjuats av bland annat DN om sin dotters kamp, processar nu mot svenska myndigheter om att få bidragspengar – trots att hushållet hade 1,3 miljoner i skattepliktig inkomst 2019.

Politiker i Filipstad besvikna: Blir ”tyvärr” folkomröstning om tvångsintegration i skolan

INRIKESI höstas lämnades ett initiativ om folkomröstning in i Filipstad sedan tillräckligt många invånare skrivit under för att riva upp kommunens planerade skolplan. Arga föräldrar vill förhindra att deras svenska barn tvingas gå på den mångkulturella Strandvägsskolan. De styrande partierna försökte in i det sista att stoppa initiativet, men lyckades inte få ihop två tredjedelar av kommunfullmäktige. Nu säger ett besviket socialdemokratiskt kommunalråd att det ”tyvärr” blir folkomröstning.

Gå till arkivet

Send this to a friend