Skip to Content

Lagertha från Tv-serien "Vikings". Möjlig transman? Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Kvinnlig vikingakrigare påstås vara transsexuell

Digital utgåva

Det är forskaren Neil Price, som arbetar vid Uppsala universitet som en expert på vikingatiden, som i den nya boken ”The Children of Ash and Elm: A History of the Vikings” spekulerar i att skelettet som tillhör en biologisk kvinna i själva verket kan ha varit en ”transsexuell, ickebinär eller gender-fluid” person. Spekulationerna sprids nu internationellt via sociala medier och politiskt korrekta nyhetsartiklar i massmedier.

Publicerad: 20 augusti, 2020, 10:47

  • Svenska

Läs även

Omskrivningen av historien för att passa in i moderna genusteorier och liberala värderingar fortgår med oförminskad kraft. Det senaste försöket att ändra på uppfattningen av våra förfäders kultur och det historiska arv de skapat kommer i formen av att ett skelett som för några år sedan bevisats vara kvinna. Men detta räcker inte: Skelettet som väckte stor uppmärksamhet eftersom det hittades tillsammans med vapen kan ha varit en transsexuell eller ickebinär-individ spekulerar man nu i.

Graven i Birka. Illustration: Evald Hansen

 

”Dessa frågor är relevanta utöver den enstaka personen i den där graven”, sade professor Price som ligger bakom spekulationerna till The Sunday Times.

Kvinnligt skelett i grav med vapen

De politiskt korrekta spekulationerna rör ett gammalt fynd som först för tre år sedan skulle komma att skaka om de vetenskapliga rönen kring vikingarna. Det var arkeologen och etnologen Hjalmar Stolpe (1841-1905) som grävde ut en vikingagrav på Björkö, tillhörande fornstaden Birka redan 1889. I graven (Bj 581), som anses vara en av de mest ikoniska gravar man funnit från vikingatiden, hittades ett rikligt utsmyckat skelett i fina silkeskläder med invävda silvertrådar. Kring skelettet hittade man åtskilliga ägodelar som visade på att det rörde sig om en mäktig person. Ett svärd, en yxa, ett spjut, flera pilar med pansarbrytande spetsar, en stridskniv, två sköldar och två hästskelett. I 128 år skulle man därefter anta att det rörde sig om en manlig krigare.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Idag kretsar allt kring hbtq och det ligger nära till hands att ifrågasätta om vikingarna var så “manliga” som vi lärt oss av historien? Nej! Det var en “massa transingar” ombord på skeppen till fjärran länder och det bevisar det kvinnliga skelettet i graven? Sedan är det besynnerligt att man av skelettet kan se att kvinnan var transsexuell? Antar att det baseras på att det ligger en del vapen bredvid skelettet, som snabbt “bevisar” att det var en krigare? Nåväl, hon har tydligen aldrig tagit skada på något slagfält. Dessutom är det osäkert om hon verkligen har varit huvudpersonen i gravfyndet? Är säker på att forskarna för 128 år sedan hade en annan förklaring om fyndet och hade nog ingen tanke på att det kunde röra sig om en transsexuell kvinna, utan klassades som en man? Att Washington Post lägger fram sina teorier är fullt i linje med den politik som tidningen slåss för, fattas bara! Blir intressant att följa vad framtida forskare kommer fram till?

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend