Skip to Content

Boklansering. En panel av sju aktiva kvinnor talade om Europas framtid. Infälld bild: Anke Van dermeersch (mitten) berättar om sin självbiografi. Till vänster Sanna Hill, och till höger Vlaams Belang-kandidaten Mariëtte Voogd. Foton: Nya Tider
VICECHEFREDAKTÖRHARORDET

Kvinnor har en viktig uppgift – engagera er!

PappersupplaganNya Tider v. 19

Nya Tiders vice chefredaktör Sanna Hill deltog i en paneldiskussion om islam under en boklansering i Antwerpen, Belgien. Värdinna för arrangemanget – och författarinna till boken som lanserades – var senatorn Anke Van dermeersch. Anke representerar partiet Vlaams Belang och blev vald till Fröken Belgien år 1991. Här är Sanna Hills reflektioner från eventet.

Publicerad: 9 maj, 2018, 23:05

  • Svenska

Läs även

Den 4 maj blev jag inbjuden att tala i en panel bestående av kvinnor som på olika sätt engagerar sig politiskt mot islam och det mångkulturella samhället.

En av talarna var den brittiska aktivisten Anne-Marie Waters, som gjort sig känd för sin avsky för islam och som fick lämna UKIP på grund av detta. Waters har flera bra poänger, och har rätt i att islam inte har i Europa att göra.

För mig är det dock inte främst islam som jag ser som Europas största ”utmaning”, utan det mångkulturella och rotlösa samhället i stort, där islam givetvis ingår. Vi har exempelvis Södertälje, som är vida känt för sina kriminella gäng, skjutningar och otrygghet.

Jag arbetade själv som nämndeman i Södertälje under ett par år och fick följa kriminaliteten på nära håll. Majoriteten av invandrarna i staden är dock inte muslimer, utan kristna.

Det finns många aktivister som kallar sig för kontrajihadister. Själv kallar jag mig rätt och slätt för nationalist, eftersom det bättre beskriver vad jag står för. Jag vill se självständiga, fria nationer och folk med en stark identitet.

Respekterar ni oss, respekterar vi er. Jag är inte i första hand mot islam, utan för Europa.

Detta var dock en poäng som flera av kvinnorna i paneldebatten i Antwerpen återkom till – att vi måste stärka vår egen identitet och stolthet, och inte bara fokusera på vilket samhälle vi inte vill ha.

Senatorn Anke Van dermeersch har arbetat politiskt i Vlaams Belang under många år. Jag lade märke till att andelen kvinnor som var aktiva i partiet var högt.

Intelligenta kvinnor, egenföretagare, advokater – det var uppmuntrande att se att de alla engagerade sig för ett fritt Europa. För det är ju så, att det är kvinnorna som drabbas hårdast av det nya, mångkulturella samhället.

Därför är det också naturligt att vi kämpar hårdast för att vända utvecklingen. Att arbeta politiskt är härligt och befriande. I Europa finns det många kvinnor som arbetar mot samma mål, och gemenskapen är upplyftande.

Kvinnor måste våga mer. Som den iranska aktivisten Neda Aria sade i debatten: orden tas lättare emot om de kommer från en kvinna. Där har hon rätt. Därför har vi kvinnor en viktig uppgift.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

En regel för dig, en annan för mig

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETTänk dig om anställda på ett av världens största företag fick gå kurser där de uppmanades att vara ”mindre svarta”. Detta eftersom svarthet förknippas med arrogans och okunskap. Du kanske anar hur reaktionerna skulle bli, men vita ska tydligen finna sig i att bli trampade på och diskriminerade.

Överdrivna klimathot skapar energibrist

OPINION: TEGE TORNVALLSverige har inom ramen för Agenda 2030 förbundit sig att förbjuda försäljning av nya bensin- och dieselbilar från år 2030 (se NyT v48/2020). Veckans debattör Tege Tornvall i nätverket Klimatsans har svårt att föreställa sig hur samhället skulle kunna fungera med enbart elbilar, inte minst i vårt kalla klimat. När laddföretagen nu höjer sina laddpriser blir det i princip lika dyrt per mil att åka elbil som vanlig bil. Många nordliga kommuners elbilar gav helt upp nyligen när temperaturen kröp ner mot 20 minusgrader. Vi får elbrist om alternativa energikällor får problem, som översnöade solpaneler och vindmöllor med is på vingarna.

Filmstjärna kritiserade politisk förföljelse – sparkades från film

LEDARE

Sekretessbelagd skola är ett hot mot demokratin

KRÖNIKA

Ungas psykiska ohälsa skylls på skolan och finanskrisen

DEBATTÅterigen försöker statliga forskare utse en politiskt korrekt orsak till den ökade psykiska ohälsan bland unga. Denna gång pekas betygsstress och finanskrisen ut, men underlaget håller inte nu heller. Precis som tidigare är deras egentliga syfte att begrava misstankarna om att införandet av förskola för alla barn har bidragit till ohälsan. Något som ingen velat undersöka, trots att det finns ett klart tidssamband.

Nu kommer kraven på ”ansvarstagande nyhetsförmedling” för att få statliga pengar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSkriv inte om problem med vacciner eller något klimatskeptiskt, då förlorar ni stödet. Det är innebörden av det nya förslaget för mediestöd som ska träda i kraft den 15 april. Detta riktar sig inte i första hand mot Nya Tider, som har ett annat typ av stöd; presstöd, men drabbar ett stort antal alternativmedier som för första gången förra året kunde ta del av statligt stöd.

Den familjeförstörande politiken

KRÖNIKA

Ogenomtänkt och farligt angrepp på ”allas lika värde”

KRÖNIKAAlf Ronnby publicerade en debattkrönika i Nya Tider förra sommaren, NyT v.25/2020, med överskriften ”Tydligt att människor inte har samma värde”. Den ledande tanken är att ”pratet om alla människors lika värde bara är tro, ideologi, önskemål och fagert tal. I det verkliga livet håller inte uppfattningen att alla människor har samma värde och bemöts därefter.”

Gå till arkivet

Send this to a friend