Skip to Content

Kyle Rittenhouse, 17, anslöt sig till de beväpnade män som försökte hindra vänsterextremister från att plundra och vandalisera i Kenosha, Wisconsin, och tvingades skjuta tre män i självförsvar. Han är nu misstänkt för mord och hans fall har blivit en vattendelare i amerikansk politik. Foto: Public Domain
USA

Kyle, 17, sköt tre upploppsmakare i självförsvar – hyllas som hjälte av republikaner men anklagas för mord

PappersupplaganNya Tider v. 37

17-årige Kyle Rittenhouse har blivit ett politiskt slagträ efter att han den 25 augusti sköt ihjäl två så kal­la­de antifascister och skadesköt ytterligare en. En hjälte för många republikaner men en simpel mördare för demokrater. SVT och andra systemmedier försöker nu vilseleda allmänheten om vad som egentligen hände.

Publicerad: 7 september, 2020, 19:15

  • Svenska

Läs även

Upploppen i Kenosha, Wisconsin, bröt ut den 23 augusti efter att den 29-årige afroamerikanen Jacob Blake skadeskjutits svårt av polisen i staden samma dag. Blake var misstänkt för sexuellt övergrepp, olaga intrång och misshandel mot sin före detta flickvän när hon denna dag ringde efter polisen och anmälde att Blake försökte tilltvinga sig hennes nycklar och bil. När en polispatrull kom till platsen gjorde Blake våldsamt motstånd och sköts till sist med flera skott när han försökte sträcka sig in i sin bil, där man enligt polisen påträffade en kniv. Blake överlevde skotten men är enligt uppgift förlamad från midjan och nedåt.
Svart makt-rörelsen Black Lives Matter, som under flera månaders tid ställt till med upplopp i en rad amerikanska städer, såg skjutningen av Blake som ytterligare ett exempel på rasistiskt polisvåld mot svarta.

Wisconsins guvernör Tony Evers (Demokraterna) hjälpte dem på traven genom ett uttalande där han fördömde polisens våldsanvändning som överdriven och krävde genomdrivandet av en rad eftergifter åt BLM-rörelsen. ”[H]an är inte den förste svarte man eller person som skjutits eller sårats eller hänsynslöst dödats av individer inom poliskåren i vår delstat eller vårt land”, förkunnade Evers och fortsatte med att räkna upp afroamerikaner som dödats av polis under det senaste året.

Skjutningen lyftes fram även på riksnivå av BLM och deras allierade i massmedia. Demokraternas presidentkandidat Joe Biden sade dagen efter skjutningen att ”dessa skott har genomträngt vår nations själ”. Till och med Donald Trump sade att skjutningen ”inte såg bra ut”.

I Kenosha blev dock resultatet värst då fullskaliga upplopp bröt ut samma natt. Staden utlyste undantagstillstånd efter att polisfordon attackerats, en sopbil satts i brand och stadens domstol vandaliserats. Demonstranterna kastade sten på polisen som svarade med tårgas.

Under de närmaste dagarna förvandlades Kenosha till vad många beskrivit som ”en krigszon” med plundringar, bränder och oprovocerat våld mot personer som BLM-anhängare och Antifa (Antifascistisk aktion) utsåg till fiender. Inte minst drabbades många laglydiga affärsidkare då deras ägodelar eller butiker sattes i brand.

”En passionerad skejtare” är Expressens beskrivning av den grovt kriminelle vänsterextremisten Anthony Huber, 26. Huber slog en skateboard i huvudet på Kyle när han fallit till marken och blev då ihjälskjuten av 17-åringen. Foto: Public Domain

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • belyst

    Givetvis är 17-årige Kyle Rittenhouseen sann hjälte i mina ögon och bör och förmodligen är för alla patrioter och nationalister.

  • Dacke

    Ja, nog är det märkligt hur olika man ser på samma händelse? När en Trump-anhängare dödades av ett skott i ryggen var det knäpptyst i vänsterpressen men hyllningarna var legio hos BLM? Nu dödade en som ville försvara privat egendom tre personer, för att den inte skulle plundras/vandaliseras ? Dessa tre grovt kriminella hade troligen dödat Kyle Rittenhouse om de kunnat? Hade de lyckats med det hade det inte stått så mycket i media och saken hade varit glömd dagen därpå? Nu var det istället Kyle Rittenhouse som dödade de här tre i självförsvar och samtidigt skriker Demokraterna i högan sky att, Polisen måste ingripa och göra sitt jobb? Samtidigt som de vill lägga ned Polisen? En märklig paradox? Vi har egentligen samma fenomen i vårt land där Stefan Löfven tittar åt ett annat håll när kriminella invandrare begår grova brott och upprörs när en svensk påtalar det.

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Gå till arkivet

Send this to a friend