Skip to Content

Kyle Rittenhouse, 17, anslöt sig till de beväpnade män som försökte hindra vänsterextremister från att plundra och vandalisera i Kenosha, Wisconsin, och tvingades skjuta tre män i självförsvar. Han är nu misstänkt för mord och hans fall har blivit en vattendelare i amerikansk politik. Foto: Public Domain
USA

Kyle, 17, sköt tre upploppsmakare i självförsvar – hyllas som hjälte av republikaner men anklagas för mord

PappersupplaganNya Tider v. 37

17-årige Kyle Rittenhouse har blivit ett politiskt slagträ efter att han den 25 augusti sköt ihjäl två så kal­la­de antifascister och skadesköt ytterligare en. En hjälte för många republikaner men en simpel mördare för demokrater. SVT och andra systemmedier försöker nu vilseleda allmänheten om vad som egentligen hände.

Publicerad: 7 september, 2020, 19:15

  • Svenska

Läs även

Upploppen i Kenosha, Wisconsin, bröt ut den 23 augusti efter att den 29-årige afroamerikanen Jacob Blake skadeskjutits svårt av polisen i staden samma dag. Blake var misstänkt för sexuellt övergrepp, olaga intrång och misshandel mot sin före detta flickvän när hon denna dag ringde efter polisen och anmälde att Blake försökte tilltvinga sig hennes nycklar och bil. När en polispatrull kom till platsen gjorde Blake våldsamt motstånd och sköts till sist med flera skott när han försökte sträcka sig in i sin bil, där man enligt polisen påträffade en kniv. Blake överlevde skotten men är enligt uppgift förlamad från midjan och nedåt.
Svart makt-rörelsen Black Lives Matter, som under flera månaders tid ställt till med upplopp i en rad amerikanska städer, såg skjutningen av Blake som ytterligare ett exempel på rasistiskt polisvåld mot svarta.

Wisconsins guvernör Tony Evers (Demokraterna) hjälpte dem på traven genom ett uttalande där han fördömde polisens våldsanvändning som överdriven och krävde genomdrivandet av en rad eftergifter åt BLM-rörelsen. ”[H]an är inte den förste svarte man eller person som skjutits eller sårats eller hänsynslöst dödats av individer inom poliskåren i vår delstat eller vårt land”, förkunnade Evers och fortsatte med att räkna upp afroamerikaner som dödats av polis under det senaste året.

Skjutningen lyftes fram även på riksnivå av BLM och deras allierade i massmedia. Demokraternas presidentkandidat Joe Biden sade dagen efter skjutningen att ”dessa skott har genomträngt vår nations själ”. Till och med Donald Trump sade att skjutningen ”inte såg bra ut”.

I Kenosha blev dock resultatet värst då fullskaliga upplopp bröt ut samma natt. Staden utlyste undantagstillstånd efter att polisfordon attackerats, en sopbil satts i brand och stadens domstol vandaliserats. Demonstranterna kastade sten på polisen som svarade med tårgas.

Under de närmaste dagarna förvandlades Kenosha till vad många beskrivit som ”en krigszon” med plundringar, bränder och oprovocerat våld mot personer som BLM-anhängare och Antifa (Antifascistisk aktion) utsåg till fiender. Inte minst drabbades många laglydiga affärsidkare då deras ägodelar eller butiker sattes i brand.

”En passionerad skejtare” är Expressens beskrivning av den grovt kriminelle vänsterextremisten Anthony Huber, 26. Huber slog en skateboard i huvudet på Kyle när han fallit till marken och blev då ihjälskjuten av 17-åringen. Foto: Public Domain

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • belyst

    Givetvis är 17-årige Kyle Rittenhouseen sann hjälte i mina ögon och bör och förmodligen är för alla patrioter och nationalister.

  • Dacke

    Ja, nog är det märkligt hur olika man ser på samma händelse? När en Trump-anhängare dödades av ett skott i ryggen var det knäpptyst i vänsterpressen men hyllningarna var legio hos BLM? Nu dödade en som ville försvara privat egendom tre personer, för att den inte skulle plundras/vandaliseras ? Dessa tre grovt kriminella hade troligen dödat Kyle Rittenhouse om de kunnat? Hade de lyckats med det hade det inte stått så mycket i media och saken hade varit glömd dagen därpå? Nu var det istället Kyle Rittenhouse som dödade de här tre i självförsvar och samtidigt skriker Demokraterna i högan sky att, Polisen måste ingripa och göra sitt jobb? Samtidigt som de vill lägga ned Polisen? En märklig paradox? Vi har egentligen samma fenomen i vårt land där Stefan Löfven tittar åt ett annat håll när kriminella invandrare begår grova brott och upprörs när en svensk påtalar det.

Anonym kanadensiske visselblåsare varnar för radikala förändringar

KANADAEn visselblåsare som påstår sig tillhöra Kanadas regeringsparti och medlem i flera parlamentariska kommittéer, menar att pandemin används som svepskäl till omfattande drastiska förändringar av samhället. Han redogör för ett tidsschema som börjar med omfattande nedstängningar av samhället redan i november, för att övergå i en polisstat när Covid-21 slår till. Målet är en fullständig omdaning av det ekonomiska systemet.

Muslimsk man vägrade skaka hand med kvinna – får inte tyskt medborgarskap

UTRIKESEn muslimsk man från Libanon får inget tyskt medborgarskap, detta efter att han vägrade att skaka hand med den kvinnliga statstjänstemannen som skulle överlämna hans medborgarbevis. En administrativ domstol i Stuttgart meddelar nu att handskakning är en viktig del av den tyska kulturen, varför det alltså inte blir något tyskt medborgarskap för den muslimske araben.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Nederländerna föreslår dödshjälp till barn

UTRIKESI ett uppmärksammat förslag som troligtvis blir verklighet kommer barn i åldrarna ett till tolv år att få tillgång till dödshjälp i Nederländerna. Förslaget innefattar att svälta ihjäl barn, vilket menas vara en ”gråzon” kontra att aktivt ta livet av dem eller ge dem palliativ vård.

Man halshuggen i Parisförort, åklagarmyndigheten för terroristärenden utreder

UTRIKESMordet ägde rum ikväll nära en skola i Conflans-Sainte-Honorine. Den huvudmisstänkte sköts och greps av polis.

Krav på folkomröstning i Finland om EU:s skuldpaket – Över 50 000 finländare har tagit frågan till riksdagen

FINLANDI Finland har över 50 000 personer skrivit under ett så kal­lat medborgarinitiativ som kräver att en folkomröstning om EU:s gigantiska skuldpaket ska anordnas. Finland har ett system där alla medborgarinitiativ, som når upp till en gräns om minst 50 000 stödförklaringar, prövas i riksdagen. Det EU-kritiska initiativet fick ihop stödet på rekordtid, bara tre dagar.

Gå till arkivet

Send this to a friend