Skip to Content

Fransk polis i skottsäkra västar och vissa med förstärkningsvapen (se mannen i bakgrunden) ”stoppar smittspridning” på stranden. Är detta också på väg till Sverige? Foto: Twitter. Inklippt bild höger: Sven Román, specialistläkare barn- och ungdomspsykiatri, har tillsammans med Nils Littorin, läkare, doktor i klinisk mikrobiologi, Sebastian Rushworth, AT läkare. och Hans Zingmark, specialist i intern- och lungmedicin, skrivit en debattartikel som går emot strömmen i Göteborgs-Posten. Foto: Privat
COVID-19

Läkare dömer ut lockdown som omänskligt folkhälsofiasko

PappersupplaganNya Tider v. 15

Fyra svenska läkare skriver att nedstängning av samhället på grund av corona är ovetenskapligt och ”världshistoriens största folkhälsofiasko”. Artikeln, som publicerades i Göteborgs-Posten den 3 april, är närmast unik – kritik av detta slag släpps sällan fram i systemmedia och på Youtube och Facebook raderades det snabbt. Författarna kritiserar även regeringen för att skänka 150 miljarder kronor till EU:s coronafond, en ”hisnande summa” till länder som ”genom lockdown medvetet förstört sina ekonomier”.

Publicerad: 14 april, 2021, 18:59

  • Svenska

Läs även

”Nu vill vi aldrig mer höra att det saknas pengar till svensk äldre­omsorg”, skriver läkarna med tanke på den enorma summa som regeringen via EU skänkt till länder vars ekonomier krisar på grund av hårda coronarestriktioner.

Läkarna pekar på att nedstängningarna helt saknar stöd i vetenskapen. Tvärtom har studier, bland annat publicerade i den ansedda tidskriften The Lancet, visat att lockdown inte minskar smittspridningen av Covid-19.

Utevistelse stärker hälsan. Solljus, frisk luft, salt hav, fysisk aktivitet och social interaktion är viktigt för immunförsvaret och vårt fysiska och psykiska välmående. Att isolera barn och ungdomar i hemmen, trots att Covid-19 är mindre farlig för dem än vanlig influensa, är direkt menligt för hälsan, menar debattförfattarna. Foto: azote.se

 

När Nya Tider når en av författarna till debattartikeln, Sven Román, specialistläkaren i barn- och ungdomspsykiatri, förklarar han närmare:

– Det har aldrig tidigare i historien förekommit någon lockdown av samhällen som vi ser idag på grund av en världsomspännande pandemi.

Nedstängning var inte en del av verktygslådan för att möta en epidemi, varken hos WHO eller något enskilt land.

– Innan 2020 fanns det inte alls på kartan för WHO att föreslå något sådant, säger Román.

Man skriver vidare:

”En av världens mest respekterade epidemiologer och som vägleder WHO, John Ioannidis, publicerade för några dagar sedan en ny sammanvägning av de studier som finns om dödligheten vid covid-19. Infektionsdödligheten är globalt cirka 0,15 procent, vilket är lägre än vad hans tidigare beräkningar visat och motsvarar dödligheten vid en svår influensa. Människor under 70 år överlever en infektion till 99,95%.”

De flesta av de länder som infört striktare åtgärder än Sverige har haft högre dödlighet, påpekar läkarna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ledarskribent på Aftonbladet polisanmäls – likställde SD med Anders Breivik

SVERIGEAftonbladets ledarskribent Lina Stenberg polisanmäldes i dagarna för förtal och ärekränkning av Sverigedemokraternas gruppledare i Karlstad, Kjell Örnberg. Detta efter att ledarskribenten jämfört Sverigedemokraterna med massmördaren Anders Breivik, som dödade sammanlagt 77 personer och skadade 315 i Norge 2011.

Domen mot Cementas kalkbrytning på Gotland ett slag mot hela samhället

ANALYSMark- och miljööverdomstolen avvisar Cementas ansökan om fortsatt och utökad brytning av kalksten i Slite på Gotland. Orsaken är att domstolen inte anser att Cementas miljökonsekvensbeskrivning är tillförlitlig, trots att föregående instans godkände den i sin helhet. Domens effekter kan bli långt bortom vad någon tänkt sig, om den vinner laga kraft. Cementas kalkbrytning är avgörande för svensk industri. Cirka 75 procent av all cement som tillverkas i Sverige kommer från Cementas kalkbrytning på Gotland.

Undersökning bekräftar: SVT väljer vänsterliberala nyhetskällor

MEDIERSveriges Television väljer oftast vänsterliberala källor när de ska hämta nyheter från USA och Storbritannien. Det bekräftar två undersökningar som gjorts av Kai Weinefelt som driver bloggen Mediegranskaren.

Nu föreslår regeringen slopad straffrabatt – elva år efter SD

POLITIK Den 21 juli höll migrations- och justitieminister Morgan Johansson från Socialdemokraterna en digital pressträff för att föreslå slopad straffrabatt för ungdomar mellan 18-20 år som begår grova brott som mord och rån.

SSU-politikern som petats efter öl med SD:are: ”Samtalsklimatet i Sverige mår mycket dåligt”

INRIKESDen petade SSU-politikern Alexander Paulsson från Karlstad säger till Nya Tider att man måste kunna sätta sig ner med en politisk motståndare och föra ett civiliserat samtal. Förra veckan skrev vi om att hans nominering till SSU:s förbundsstyrelse dragits tillbaka sedan han setts samtala med en företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund över en öl. Men han skulle ”definitivt” kunna göra om det, säger han idag.

Spanien föreslår dystopisk lag – vill kunna beslagta egendom och tvinga till tvångsarbete ”vid kris”

SPANIENSpaniens regering vill införa en lag som skulle ge den långtgående, rent av dystopiska, möjligheter till kontroll över invånarna i händelse av ”krissituation”. I ett förslag på tillägg till Spaniens nationella säkerhetslag skulle regeringen kunna tvinga alla vuxna till tvångsarbete och staten skulle kunna beslagta all form av privat egendom. Allt enligt lärdomar man dragit från coronapandemin, enligt politikerna.

Svenskhatande polis får uppbackning av sin närmaste chef

INRIKESNadim Ghazale, kommunpolis i Borås, men även aktiv på sociala medier, har under den senaste veckan uppmärksammats sedan han i sitt sommarprat i Sveriges Radio påstått att vita svenska män är priviligierade, varpå många började granska hans tidigare inlägg på framför allt Twitter. Trots de hätska inläggen och hans uttalanden i radion får han uppbackning av sin närmaste chef. I ett samtal med Nya Tider tvingas chefen ändå medge att man måste hålla se hur situationen fortskrider och hur poliser ska agera på sociala medieplattformar.

SCB-rapport: 100  000 invand­rare varje år fram till 2070-talet

REPORTAGEDen minskade invandringen till Sverige till följd av coronapandemin är högst temporär, och förväntas återgå till 2000-talets genomsnittsnivå på hela 100 000 invandrare varje år – i minst 50 år till. Detta enligt en framskrivning av Sveriges framtida befolkning som SCB gjort. Nya Tider har djupdykt i rapporten, och kan avslöja att myndigheten effektivt försöker dölja folkutbytet genom kreativ demografisk statistik. ”Andelen födda utomlands ökar något”, skriver SCB, men när Nya Tider granskar påståendet medger SCB att de inte fört någon statistik över andelen med utländsk bakgrund. Istället räknas alla personer födda i Sverige som en enda homogen grupp, oavsett var deras föräldrar kommer ifrån.

Gå till arkivet

Send this to a friend