Skip to Content

Fransk polis i skottsäkra västar och vissa med förstärkningsvapen (se mannen i bakgrunden) ”stoppar smittspridning” på stranden. Är detta också på väg till Sverige? Foto: Twitter. Inklippt bild höger: Sven Román, specialistläkare barn- och ungdomspsykiatri, har tillsammans med Nils Littorin, läkare, doktor i klinisk mikrobiologi, Sebastian Rushworth, AT läkare. och Hans Zingmark, specialist i intern- och lungmedicin, skrivit en debattartikel som går emot strömmen i Göteborgs-Posten. Foto: Privat
COVID-19

Läkare dömer ut lockdown som omänskligt folkhälsofiasko

PappersupplaganNya Tider v. 15

Fyra svenska läkare skriver att nedstängning av samhället på grund av corona är ovetenskapligt och ”världshistoriens största folkhälsofiasko”. Artikeln, som publicerades i Göteborgs-Posten den 3 april, är närmast unik – kritik av detta slag släpps sällan fram i systemmedia och på Youtube och Facebook raderades det snabbt. Författarna kritiserar även regeringen för att skänka 150 miljarder kronor till EU:s coronafond, en ”hisnande summa” till länder som ”genom lockdown medvetet förstört sina ekonomier”.

Publicerad: 14 april, 2021, 18:59

  • Svenska

Läs även

”Nu vill vi aldrig mer höra att det saknas pengar till svensk äldre­omsorg”, skriver läkarna med tanke på den enorma summa som regeringen via EU skänkt till länder vars ekonomier krisar på grund av hårda coronarestriktioner.

Läkarna pekar på att nedstängningarna helt saknar stöd i vetenskapen. Tvärtom har studier, bland annat publicerade i den ansedda tidskriften The Lancet, visat att lockdown inte minskar smittspridningen av Covid-19.

Utevistelse stärker hälsan. Solljus, frisk luft, salt hav, fysisk aktivitet och social interaktion är viktigt för immunförsvaret och vårt fysiska och psykiska välmående. Att isolera barn och ungdomar i hemmen, trots att Covid-19 är mindre farlig för dem än vanlig influensa, är direkt menligt för hälsan, menar debattförfattarna. Foto: azote.se

 

När Nya Tider når en av författarna till debattartikeln, Sven Román, specialistläkaren i barn- och ungdomspsykiatri, förklarar han närmare:

– Det har aldrig tidigare i historien förekommit någon lockdown av samhällen som vi ser idag på grund av en världsomspännande pandemi.

Nedstängning var inte en del av verktygslådan för att möta en epidemi, varken hos WHO eller något enskilt land.

– Innan 2020 fanns det inte alls på kartan för WHO att föreslå något sådant, säger Román.

Man skriver vidare:

”En av världens mest respekterade epidemiologer och som vägleder WHO, John Ioannidis, publicerade för några dagar sedan en ny sammanvägning av de studier som finns om dödligheten vid covid-19. Infektionsdödligheten är globalt cirka 0,15 procent, vilket är lägre än vad hans tidigare beräkningar visat och motsvarar dödligheten vid en svår influensa. Människor under 70 år överlever en infektion till 99,95%.”

De flesta av de länder som infört striktare åtgärder än Sverige har haft högre dödlighet, påpekar läkarna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Narkotikasmugglingen tio gånger större än vad man trott visar ny rapport

INRIKESTidigare studier pekade på att ungefär 15 ton narkotika konsumeras i Sverige varje år, men efter att fransk polis kunnat knäcka Encrochat, ett av den organiserade kriminalitetens främsta kommunikationsmedel, har svensk polis kunnat konstatera att man haft fullständigt fel. Siffrorna är många gånger större. Mellan 100 och 150 ton narkotika smugglas varje år in i Sverige av de kriminella gängen som samtidigt gör miljardvinster på den illegala verksamheten.

För frihet och sanning – första maj demonstration 2021

VIDEO

Politikerna självkritiska efter att ha ändrat gatunamn som kränkte araber

INRIKESStadsbyggnadsnämnden i Jönköping beslutade i februari att ändra namnet på en ny gata i Bankeryd, från Kottvägen till Kottevägen. Arabisktalande ansåg nämligen att ordet ”kott” var stötande, då det i en del arabiska dialekter är ett könsord. Nu säger två politiker i nämnden till Nya Tider att man med facit i hand skulle ha agerat annorlunda, och att det i framtiden är svensk kultur- och språkkontext som ska avgöra ifall ett gatunamn kan uppfattas som stötande eller inte.

Matbutik ville locka muslimska kunder – önskade glad ramadan med fläskkotlett

INRIKESMatvärlden i Veddesta, som profilerat sig som en mångkulturell butik, har hamnat i blåsväder. I ett försök att profilera sig som ett alternativ för muslimer, valde man att önska ”Glad ramadan!” i sitt reklamblad. Problemet var bara att reklamen pryddes av griskött i form av en svensk fläskkotlett från Lönneberga. ”Vi hoppas att de som tagit illa upp kan vara storsinta och förlåta”, skriver butiken.

Teskedsorden i konkurs

Stiftelsen Teskedsorden med kopplingar till den socialdemokratiska rörelsen och Bonnierssfären försattes i början av maj i konkurs på egen begäran, rapporterar sajten Altinget. Stiftelsen har sedan 2006 varit verksam med att sprida politiskt korrekt litteratur och film till ungdomar. Man har också delat ut priser till personer som anses ha ” gjort en insats för ett samhälle inom rasism, diskriminering, demokrati och rättigheter samt för mångfald”.

Vredgad Annie Lööf till attack mot lugn Jimmie Åkesson

INRIKESSöndag den 2 maj hölls årets första partiledardebatt i SVT Agenda, och det blev en tidvis infekterad debatt. Centerledaren Annie Lööf tappade i det närmaste fattningen när Jimmie Åkesson menade att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. ”Jag känner sånt förakt när jag hör ditt resonemang!”, utbrast Lööf. Dessutom blev sprickan mellan Annie Lööf och Nyamko Sabuni allt tydligare. De två liberala partierna har de senaste åren varit som ler och långhalm, och båda ingick januariöverenskommelsen med regeringen Löfven. I debatten frågade Lööf om Sabuni vill ”skicka ut” invandrare, varpå Sabuni syrligt frågade: ”Skall du ta hit hela världen?”.

Statliga myndigheters ”effektivisering” leder till ännu mer administration

ANALYSI en rapport från Riksrevisionen slås det fast att regeringens arbete med att effektivisera statens verksamhet istället lett till mer administration. Frigjorda resurser från olika effektiviseringsåtgärder går, enligt rapporten, i större utsträckning till ny administration än till dess egentliga kärnuppgifter. Man menar också att det satsas mer på att digitalisera verksamheten än de administrativa funktionerna. Gjorda satsningar går dessutom långsamt. Ökad andel chefer och kvalificerad administrativ personal tynger ner utvecklingen.

Arrangör av frihetsdemonstration fick vite på 30 000 kronor av Länsstyrelsen – bestrider betalning

INRIKESFilip Sjöström, en av huvudarrangörerna av de senaste månadernas frihetsdemonstrationer mot pandemilagen och coronarestriktionerna har nu ålagts att betala ett vite på 30 000 kronor till Länsstyrelsen i Stockholm för protesterna. Enligt medieuppgifter skall han också ha dömts för brott mot ordningslagen till 50 dagsböter på sammanlagt 2 500 kronor för den första frihetsmanifestationen den 6 mars. I en kommentar till Nya Tider säger Filip Sjöström att han inte ens kände till den domen än.

Gå till arkivet

Send this to a friend