Lars Bern: Covid-19 är toppen på den metabola pandemin

Lars Bern är välkänd för Nya Tiders läsare som en viktig klimatdebattör, men också som en samvetsgrann kritiker av det medicinindustriella komplexet. Lars Bern håller kontinuerligt på med en slags metastudie om kost och så kallade ”vällevnadssjukdomar”. Det har resulterat i böckerna Den metabola pandemin (2018) i flera utgåvor och nu senast Coronan och den metabola pandemin (2021). Han menar att det finns enkla och billiga sätt att hålla sig frisk upp i hög ålder om man äter rätt och kompletterar med vitaminer, men att den globala livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin som styrs av snäva vinstintressen hellre vill ha oss feta och halvsjuka av näringsfattig industri­mat och hålla oss konstant beroende av symptom­dämpande läkemedel. Boken kan köpas här

Lars Bern menar att orsaken till att covid-19 kunnat blir en svår sjukdom är att det finns så många som redan är metabolt sjukliga. De har, bland annat på grund av vitaminbrist, ett försvagat immunförsvar.

En värre och mycket mörkare historia är att enormt starka globala intressen, som bland annat står bakom läkemedelsindustrin, köper sig stort inflytande över media och politiska beslutsfattare. Författaren ger exempel på hur man överdriver sjukdomens farlighet för att framkalla panik. En rädd befolkning tolererar att vanliga mänskliga rättigheter ”tillfälligt” sätts ur spel. Man har fått världens befolkning att tolerera och rentav önska att ”vetenskapen” tar över styret.

Lars Bern är teknologie doktor och har en synnerligen produktiv historia som vd i Svensk Metanolutveckling (Volvo), i teknikkonsultbolaget Ångpanneföreningen och flera andra kända bolag, samt ledamot av Vetenskapsakademiens miljökommitté och vice ordförande i Cancerfonden. Han har inte varit rädd för att sticka ut hakan när hans analytiska sinne har fört honom på kollisionskurs med etablerade ”sanningar”, bland annat i klimatfrågan, och nu vad gäller coronapandemin. Foto: Exakt24

Coronan och den metabola pandemin är en omfattande tvär­vetenskaplig studie på hela 509 sidor som omöjligen kan sammanfattas i en kort artikel. Boken är välskriven och lättläst, och man får som lekman snart ett starkt förtroende för att Lars Bern behandlar ämnet samvetsgrant, men det går inte heller att missa att Lars Bern har bestämda åsikter och självklart måste man väga hans påståenden mot andra källor. Boken har cirka ett tusen referenser som man kommer åt från Berns blogg Antropocene. Läsare uppmanas att emellanåt söka upp referenserna men också andra källor.

Historien om hydroxiklorokin är ganska kort (sid 204-214) men kan läsas som ett representativt koncentrat av boken.
Tidigt när coronaviruset börjat spridas i Europa, prövade läkare sig fram med sådana antivirala medel som man redan hade. Tidigt fann man genom försök och misstag att klorokin (kinin) och ännu bättre hydroxiklokin kombinerat med antibiotikan azitromycin hjälper bra, om behandlingen sätts in tidigt, för att förhindra att sjukdomen blir allvarlig. Sjukhus i USA som gav klorokin på ett tidigt stadium till covid-19-sjuka hade få eller inga dödsfall.

För läkemedelsindustrin var det dåliga nyheter. Marknaden för de mRNA-baserade vacciner som var under utveckling skulle kunna kollapsa. Den 21 april publiceras en artikel i medRxiv, en sajt för uppsatser inom medicinforskning, som hävdade att hydroxiklorokin inte bara var ineffektiv utan rentav skadlig. Artikeln fick hela det medicinska etablissemanget att gå igång. Påståendet spreds i media över hela världen, trots att den inte var vetenskapligt granskad (peer reviewed). FDA, USA:s motsvarighet till Livsmedels- och Läkemedelsverket, utfärdade den 24 april 2020 en skarp varning mot användning av hydroxiklorokin och den 29 maj ansluter Europeiska Läkemedelsmyndigheten och svenska Läkemedelsverket med varningar mot att använda läkemedlet.

Senare visade det sig att artikeln var ”någonstans mellan skräpvetenskap och rent bedrägeri”, och den drogs tillbaka. Det var emellertid inte lika intressant att rapportera i media. Den 22 maj publicerar den ansedda medicinska tidskriften Lancet en artikel från det dittills okända företaget Surgisphere, som hävdade att hydoxiklorokin ökade dödligheten i covid-19. Kritiker påpekade att flera av författarna hade tvivelaktig bakgrund. En visade sig vara sci-fi-författare, en fantasyartist och en annan porrmodell.

Lancet fick häftig kritik för att ha släppt igenom artikeln, och de drog snart tillbaka den – något som är en stor skam och i princip aldrig inträffar. Men ryktet om klorokinets farlighet hade redan slagit igenom inom etablissemangsmedia och en stor del av läkarkåren. Google och Youtube censurerade stenhårt allt som inte stämde in i de massivt upptrissade förhoppningarna om att ett vaccin skulle rädda oss, i synnerhet information om hydoxiklorokin och bluffen med dess påstådda farlighet.

Historien om hur hydroxiklorokin utmanövrerades är bara en detalj i berättelsen, men den ger en skrämmande tydlig bild av hur starkt grepp läkemedelsindustrin har över informationsspridningen i samhället, och att de använder sin makt, inte i första hand för att bota sjuka utan för att stenhårt befrämja sina egna vinstintressen.

Lars Bern hävdar att läkemedelsindustrin, korrumperade politiker och hårt styrd media aktivt motarbetat enkla och billiga sätt att bota och lindra sjukdomen. Han menar att det uppenbart är cyniska vinstsyften bakom den globala vaccinationskampanjen. Bern antyder att det kanske också finns en ännu mörkare historia om hur viruset kom till och hur det kom att bli en pandemi.

Lars Berns bok Coronan och den metabola pandemin rekommenderas för den som både vill förstå sjukdomen i sig men också det smutsiga spelet kring vaccinerna och ”den stora återställningen”. Självklart gör man bäst i att bilda sig en egen uppfattning, både genom att kontrollera Lars Berns källor och genom att läsa artiklar på nätet som motsäger författarens slutsatser eller kompletterar bilden.

Boken kan köpas här

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Blinde Jonas dömdes för HMF efter att sonen förnedringsrånats

Blinde Jonas dömdes för HMF efter att sonen förnedringsrånats

🟠 NYA TIDER GRANSKAR Jonas Serneholt, som är synskadad, skrev upprört på Facebook upprört om hur hans 15-årige son hade överfallits av fem invandrare som utsatte honom för en grov misshandel, rånade honom och sedan hotade honom och hans anhöriga så att hela familjen till slut tvingades flytta. Nu döms Jonas till villkorlig dom och böter för att ha ”hetsat” mot invandrare.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Det hettar till i Janouchs roman

Det hettar till i Janouchs roman

🟠 BOKRECENSION Katerina Janouch har skrivit ett flertal romaner och andra böcker. Länge förekom hon i systemmedias sammanhang och blev ett begrepp i allmänna bokhandeln. När hon så började kritisera det rådande samhällsklimatet blev hon utfryst. Men hon gav inte upp utan använde sina talanger till att skildra det Sverige som regimen inte vill kännas vid. Med andra ord, hon blev dissident och samhällskritiker. År 2020 kom del ett i hennes samhällskritiska romanserie, Blodsådd. Nu kommer del två, Ingen kvinnas land. NyT har läst den.

En god introduktion till politisk islam

En god introduktion till politisk islam

🟠 BOKRECENSION I dag kan ingen komma undan islam i Sverige. Islams bildförbud kan leda till att en känd svensk konstnär behöver personskydd dygnet runt. Människor kan spränga sig själva i luften på europeisk mark med hänvisning till islam. Islam finns mitt ibland oss; när jag vandrar omkring i Uppsala kan jag få syn på en påtaglig symbol för islam, nämligen den väldiga Uppsalamoskén.

Mörk inblick i ett land i förfall

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Klassisk vikingasaga i nyutgåva

Klassisk vikingasaga i nyutgåva

🟠 BOKRECENSION Vikingaberättelser med fornmedeltida ursprung – hur många sådana finns det egentligen? På rak arm kan man nämna legenderna om Ragnar Lodbrok och hans söner. Samt Egil Skal­lagrimssons saga, som har en del ”vikinga-DNA” i sig rent dramatiskt. Samt en del episoder i Snorres Nordiska konungasagor, såsom exempelvis slaget vid Svolder. I detta sammanhang, klassiska vikingaberättelser, får man inte glömma Jomsvikingasagan, som nu finns i nyutgåva. Detta är en praktiskt taget en hel vikingaroman med skeppsburna, fornnordiska fribytare i huvudrollen från början till slut.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Nyhetsdygnet

Det hettar till i Janouchs roman

🟠 BOKRECENSION Katerina Janouch har skrivit ett flertal romaner och andra böcker. Länge förekom hon i systemmedias sammanhang och blev ett begrepp i allmänna bokhandeln. När hon så började kritisera det rådande samhällsklimatet blev hon utfryst. Men hon gav inte upp utan använde sina talanger till att skildra det Sverige som regimen inte vill kännas vid. Med andra ord, hon blev dissident och samhällskritiker. År 2020 kom del ett i hennes samhällskritiska romanserie, Blodsådd. Nu kommer del två, Ingen kvinnas land. NyT har läst den.

En god introduktion till politisk islam

🟠 BOKRECENSION I dag kan ingen komma undan islam i Sverige. Islams bildförbud kan leda till att en känd svensk konstnär behöver personskydd dygnet runt. Människor kan spränga sig själva i luften på europeisk mark med hänvisning till islam. Islam finns mitt ibland oss; när jag vandrar omkring i Uppsala kan jag få syn på en påtaglig symbol för islam, nämligen den väldiga Uppsalamoskén.

Knutgubbarna flockas ännu när julen är slut

🟠 TRADITIONER Den trettonde januari dyker knutgubbarna upp. Det vet ni väl? Traditionen kan ses som en folklig tolkning av högtidlighållandet av helgonet Knut Lagard som mördades på 1100-talet. Men de här lokala figurerna bär knappast några likheter med helgon. Hyss och snasktiggeri är inte direkt himmelska tjänares fokusområden. Knutgubbar däremot fullkomligen frossar i sådant. Och grips inte av någon trendig förkylnings­panik, de nyttjar både masker och sprit.

Julgröt

🟠 Folktro och minnen Att äta gröt till jul är en tradition som går mycket långt tillbaka i tiden. Gröten får dock inte ätas upp på julaftonen då tomten ska ha sin portion. Under måltiden kan man rimma till gröten och den som får mandeln kan skatta sig lycklig.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Den mystiska och magiska katten

🟠 HISTORIA Vår älskade huskatt är ett minst sagt komplext ämne inom den gamla svenska folktron. Den troddes kunna göra ett barn till antingen mara eller varulv, troddes stå i förbund med trolltyg och påverka vädret. Att döda eller ens hata en katt gav otur och om en kvinna ville få en god make var det bäst för henne att hon var snäll mot huskatten.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.