Berlusconi. Foto: Wikipedia

Lite om Islam, Sveriges näst största religion

Antalet muslimer i Sverige ökar lavinartat, delvis beroende på ständigt ökande invandring från muslimska länder, men också på höga födelsetal hos muslimska kvinnor.

Idag utgör cirka en tiondel av Sveriges befolkning av muslimer, men mycket få människor vet vad deras religion islam i allmänhet egentligen innebär, oavsett om det handlar om muslimer, kristna, judar eller ateister. Jag har haft tillfälle att personligen prata med en del troende muslimer, vilka säger sig ha Koranen hemma i bokhyllan, men som i själva verket visste mycket lite om vad Koranen i själva verket innehåller.

Bara det faktum att en muslim pratar om sin religion med en person som inte tillhör samma religion som han själv är redan det en oförlåtlig synd. Det är likaså förbjudet för en troende muslim att ha så kallade icke troende till vänner (Koran 4:143, 5:56, 5:83, 60:13).

Men vad handlar Koranen om egentligen? Ja, det beror framför allt på vilken översättning av Koranen vi håller i handen.

Det finns åtskilliga nya översättningar av Koranen i våra bokhandlar, men framförallt på internet, utgivna av olika muslimska organisationer. Dessa nya översättningar inleds i regel med orden ”I Koranen har vi utan tvivel Mohammeds exakta ord, utan förkortning eller tvivel”.

Och det är just där problemen börjar för oss som inte behärskar det arabiska språket och som får förlita oss enbart på översättningarna, tillgängliga just för tillfället.

De nya översättningarna skiljer sig nämligen avsevärt från tidigare utgivna översättningar, med en hel del förklaringar, förvrängningar och utelämnade verser, troligen allt i syfte att göra Koranen mottaglig även för icke muslimska läsare.

Av utrymmesskäl kan jag inte gå in på detaljer här, det är upp till var och en som är intresserad att göra en jämförelse mellan till exempel en tidigare översättning av K.V. Zetterstéen med några nyare utgivna exemplar av muslimska, arabiska utgivare, exempelvis ”Den heliga Quranen” med översättning från arabiska av en viss doktor Qanita Sadiga utgiven av Islams Ahmadiyya-Rörelse år 2017.

Koranen i sig är en mycket komplicerad och svårläst bok med mycket upprepningar, hot och löften till dem som vill tro på den. I vissa avsnitt uppmanas till våld och kvinnoförakt utan att överdriva. (Koran 47:4, 2:189, 4:38, 24:31-33, 2:223) Kanske är det just därför de nya tolkningarna, vilka med all säkerhet är endast avsedda för så kallade icke troende läsare, vill försköna eller mildra de avsnitt i Koranen som handlar om våld och kvinnoförtryck.

Frågan är bara om de troende muslimer vilka regelbundet besöker våra moskéer är villiga att anpassa sig efter de nya tolkningarna, vilket jag har all anledning att tvivla på.

Idag finns det i Sverige cirka sjutton stora moskéer och ett hundratals så kallade källarmoskeer utspridda över hela landet. De så kallade lärda och imamer till dessa moskéer hämtas från totalitära muslimska diktaturstater, till exempel Saudiarabien, Iran, Irak eller Syrien, vilka så fort de anländer till Sverige börjar predika för oss om Islams fredliga natur. Men ordet ”fredliga” försvinner från deras vokabulär, så snart någon börjar ställa frågor om de kristnas situation i deras egna hemländer.

Sverige är ett kristet land och så har det varit i över tusen år, religionsfrihet hör till våra grundläggande principer och är inskriven i grundlagen, vilket betyder att även muslimer får fritt utöva sin religion, bygga moskéer och uppfostra sina barn i muslimska skolor.

Vi skattebetalare bidrar med miljontals kronor årligen till muslimska samfund och föreningar. Moskéer byggs på löpande band, inte bara med pengar från Iran och Saudiarabien, utan också med frikostiga bidrag från stat och kommun.

Att allt detta sammanlagt kommer utan minsta tvivel att leda till en aldrig tidigare skådad segregation, helt enkelt beroende på att islam, hur mycket än vi anstränger oss, inte är förenlig med våra tusenåriga kristna traditioner.

Den teorin bekräftas bland annat med att de så kallade lärda och imamer i våra moskéer kommer nästan uteslutande från totalitära regimer och här ges de återigen tillfälle att obehindrat sprida sina läror och seder från sina hemländer, där kvinnor får agas av sina män (Koran 4:38,) och kristna ohämmat får jagas ut från sina hus och hem med våld. (Koran 2:189)

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Försörjningskedjan har redan i praktiken kollapsat, priset på en mängd varor skjuter i höjden och till och med amerikanska Fed tvingas nu erkänna att inflationen inte är ”temporär” som de sade tidigare i år. Vid sidan av mat är energi den mest förödande att bli en dyr bristvara. Där är vi redan med skenande priser på kol, olja och naturgas. Den sista har gått upp nästan 2 000 procent på ett år. Det leder till stigande bränsle- och elpriser som redan svider i europeiska plånböcker. Men handlar det om en verklig brist eller är den medvetet skapad av globalisterna och deras lydstater för att framtvinga den totala omställning av världen och våra liv som dessa ljusskygga krafter kräver?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.