Skip to Content

Är Stefan Löfven medveten om vad han har gått med på? Foto: Stillbild Youtube
KRÖNIKA

Löfven vet inte vad han skrev under

Digital utgåva

Publicerad: 14 september, 2020, 18:20

 • Svenska

Läs även

Han fick OK från EU-nämnden att godkänna avtalet. EU-nämndens medlemmar är vanliga riksdagsledamöter utan särskild kunskap om juridik och avtal. De är nog inte alla särskilt duktiga på krånglig, byråkratisk engelska. Tidigare ordförande var till exempel miljöpartisten Åsa Romson. Nu väcktes ledamöterna klockan 4 en morgon för att ta ställning till ett tjugosidigt juridiskt dokument på engelska. Svaret krävdes omgående. Kanske ett av de viktigaste besluten någonsin. Sverigedemokraten och vänsterpartisten reserverade sig mot beslutet. Övriga sade ja.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Vad betyder tystnaden i kommentar fälten?
  Fullständig resignation!

  • Snövit

   Ja folk har slutat bry sig. Eller har blivit rädda för Tomas Åberg, eller för skuggstaten, den främmande politiska och ekonomiska kraft som VERKLIGEN styr det som kallas Sverige. Det är samma sak med alla de få kommentarsfält som trots allt finns kvar, som är få. Förtryckarna har vunnit. Och det finns ingen demokrati, inget politiskt samtal. Allt klassas som hat om det inte prisar Stefan Löfven.

 • Dacke

  Finns det något som Löfven vet, vad han skrivit under? Den sittande regeringen är den största katastrof som drabbat det svenska folket! Ja, man kan fråga sig om Grekland, Spanien eller Italien skulle skänka 100 tals miljd. till Sverige om vi behövde kapital? Givetvis inte! “De där uppe i Norden får klara sig själv,” skulle det låta. Och av den anledningen bör dessa länder ansvara för sin egen “låt-gå-politk och finansiera det med egna lån? Det är horribelt att vi som inte ens har euro skall behöva skuldsätta oss i tid och evighet för att dessa länder skall fortsätta med sin oansvariga politik? Tyvärr! Så är jag inte så optimistiskt att jag tror att riksdagen röstar ned beslutet, av den anledningen att det sitter en femtekolonnare där – Ulf Kristersson. Anledningen är den vanliga, “pengar byter ägare”? Kristersson är en förklädd Reinfeldt som siktar på en internationell karriär och genom att säga Ja till stödpaketet finns inga hinder på den vägen.De andra partierna (inkl. SD) springer som yra höns och vädrar morgonluft och feta plånböcker. De höga lönerna och väl tilltagna arvoden, har sänkt den moraliska tröskeln hos våra politiker, under 30 års tid.

  • burnedout

   Vem minns inte folkbedragaren Kristersons bevingade svar “Välkommen till verkligheten” förra âret när en journalist pâ flygplatsen i Zurich frâgade vad han hade pâ ett Bilderberg-möte att göra. Vad han hade pâ mötet att göra? Han skulle hâlla föredrag om vilken Rysslandspolitik och vilken politik han skulle föra ” i ett globalt och mângetnisk samhälle” i det fall han skulle bli en framtida statsminister. Den mannen är en i mina ögon lismande bakslug apparatchik. En Reinfeldtare.

 • Snövit

  Mycket bra, Malm. Jag tror dig. Verkligen. Ja, Löfven är en perfekt marionett för dem som bestämmer. Och coronakrisen är en ekonomisk kris, inte en medicinsk. Fan ta Fauci, Trump och Gates.

  • Potaeten

   Kanske Greta-ensamblen ska ha en släng av sleven. Hon framhålls som pandemiexpert, den lilla helgonförklarade.

 • birgerr

  nu kommer en intensiv propaganda att sättas igång av globalisterna om vilken fördel som detta lurendräjande innebär för svenskarna samma propaganda som EU införandet

  • Potaeten

   Slaveriet har många ansikten. Nu intensifieras det för i Sverige framtida skattebetalare och hjärntvättade svenskar.

 • Potaeten

  Rolf, du beskriver precis hur rävspelet går till. Där har storförhandlaren Löfven bitit i gräset, eller får denne egen stor vinning? Att vi svenskar är “det sovande folket” som svikaren Reinfeldt skrev är besannat. Sövt generationer igenom med svammel och floskler och pengabidrag till allt. Höga skatter för att med bidrag fånga in röstboskapen i ett evigt slaveri. Dina slutord inger inte stort hopp för Sverige som redan är en provins i EU. Nu ska det sista slipas in för slutlig anpassning utan knirkande från di svenske. Media håller tyst och löper med och folket böjer ryggen inför hot om offentligt “avrättning” om de knystar någon kritik mot PK. Just “snyggt” av ett lands ledning som präglas av samarbetsvillig undergivenhet för stortyskland sedan 90 år tillbaka. Den “bruna” färgen på socialdemokraterna (inkl. höga hästar i etablissemanget) sitter fortfarande på tungan. Sverige landet som var, eller kommer flera i folket vakna och slita av bojorna? Finns det någon räddning?

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Tidigare milda vintrar

KRÖNIKADe som varnar om hotande global uppvärmning tar den gångna svenska vintern som exempel. Den var förvisso ganska mild söderöver. Men de nämner inget om all snö som föll i Norrland och på sina håll låg kvar långt in i juli.

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

KRÖNIKAUnder en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Är Dan Park Sveriges svar på van der Lubbe?

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen danske politikern Rasmus Paludans tänkta koranbränning i Rosengård diskuteras flitigt. Den som ansökte om demonstrationstillstånd är den svenske gatukonstnären Dan Park, som verkar helt oberörd för den fara han utsätter sig för. Var det rätt att bränna en koran för att visa att muslimer sätter gränsen för yttrandefriheten i Sverige? Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tror att det kan få motsatt effekt och skapa sympati för muslimer.

Våldsspiralen och de dubbla måttstockarna

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI USA ser vi nu hur flera städer drabbas av våldsamma ”protester”, upplopp som har motiverats av ett par fall där polis har skjutit ihjäl en svart person. Av välvilligt inställda medier har upploppen ofta beskrivits som fredliga protester mot polisvåld, men i verkligheten har våldet och förstörelsen riktats mot vanliga människor och deras egendom. När den senaste sammandrabbningen ledde till att två av dessa ”demonstranter” sköts ihjäl, var samma personer snabba att utmåla sig som offer, en bild medierna glatt spred vidare.

Gå till arkivet

Send this to a friend