Skip to Content

Är Stefan Löfven medveten om vad han har gått med på? Foto: Stillbild Youtube
KRÖNIKA

Löfven vet inte vad han skrev under

Digital utgåva

Publicerad: 14 september, 2020, 18:20

 • Svenska

Läs även

Han fick OK från EU-nämnden att godkänna avtalet. EU-nämndens medlemmar är vanliga riksdagsledamöter utan särskild kunskap om juridik och avtal. De är nog inte alla särskilt duktiga på krånglig, byråkratisk engelska. Tidigare ordförande var till exempel miljöpartisten Åsa Romson. Nu väcktes ledamöterna klockan 4 en morgon för att ta ställning till ett tjugosidigt juridiskt dokument på engelska. Svaret krävdes omgående. Kanske ett av de viktigaste besluten någonsin. Sverigedemokraten och vänsterpartisten reserverade sig mot beslutet. Övriga sade ja.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Vad betyder tystnaden i kommentar fälten?
  Fullständig resignation!

  • Snövit

   Ja folk har slutat bry sig. Eller har blivit rädda för Tomas Åberg, eller för skuggstaten, den främmande politiska och ekonomiska kraft som VERKLIGEN styr det som kallas Sverige. Det är samma sak med alla de få kommentarsfält som trots allt finns kvar, som är få. Förtryckarna har vunnit. Och det finns ingen demokrati, inget politiskt samtal. Allt klassas som hat om det inte prisar Stefan Löfven.

 • Dacke

  Finns det något som Löfven vet, vad han skrivit under? Den sittande regeringen är den största katastrof som drabbat det svenska folket! Ja, man kan fråga sig om Grekland, Spanien eller Italien skulle skänka 100 tals miljd. till Sverige om vi behövde kapital? Givetvis inte! ”De där uppe i Norden får klara sig själv,” skulle det låta. Och av den anledningen bör dessa länder ansvara för sin egen ”låt-gå-politk och finansiera det med egna lån? Det är horribelt att vi som inte ens har euro skall behöva skuldsätta oss i tid och evighet för att dessa länder skall fortsätta med sin oansvariga politik? Tyvärr! Så är jag inte så optimistiskt att jag tror att riksdagen röstar ned beslutet, av den anledningen att det sitter en femtekolonnare där – Ulf Kristersson. Anledningen är den vanliga, ”pengar byter ägare”? Kristersson är en förklädd Reinfeldt som siktar på en internationell karriär och genom att säga Ja till stödpaketet finns inga hinder på den vägen.De andra partierna (inkl. SD) springer som yra höns och vädrar morgonluft och feta plånböcker. De höga lönerna och väl tilltagna arvoden, har sänkt den moraliska tröskeln hos våra politiker, under 30 års tid.

  • burnedout

   Vem minns inte folkbedragaren Kristersons bevingade svar ”Välkommen till verkligheten” förra âret när en journalist pâ flygplatsen i Zurich frâgade vad han hade pâ ett Bilderberg-möte att göra. Vad han hade pâ mötet att göra? Han skulle hâlla föredrag om vilken Rysslandspolitik och vilken politik han skulle föra ” i ett globalt och mângetnisk samhälle” i det fall han skulle bli en framtida statsminister. Den mannen är en i mina ögon lismande bakslug apparatchik. En Reinfeldtare.

 • Snövit

  Mycket bra, Malm. Jag tror dig. Verkligen. Ja, Löfven är en perfekt marionett för dem som bestämmer. Och coronakrisen är en ekonomisk kris, inte en medicinsk. Fan ta Fauci, Trump och Gates.

  • Potaeten

   Kanske Greta-ensamblen ska ha en släng av sleven. Hon framhålls som pandemiexpert, den lilla helgonförklarade.

 • birgerr

  nu kommer en intensiv propaganda att sättas igång av globalisterna om vilken fördel som detta lurendräjande innebär för svenskarna samma propaganda som EU införandet

  • Potaeten

   Slaveriet har många ansikten. Nu intensifieras det för i Sverige framtida skattebetalare och hjärntvättade svenskar.

 • Potaeten

  Rolf, du beskriver precis hur rävspelet går till. Där har storförhandlaren Löfven bitit i gräset, eller får denne egen stor vinning? Att vi svenskar är ”det sovande folket” som svikaren Reinfeldt skrev är besannat. Sövt generationer igenom med svammel och floskler och pengabidrag till allt. Höga skatter för att med bidrag fånga in röstboskapen i ett evigt slaveri. Dina slutord inger inte stort hopp för Sverige som redan är en provins i EU. Nu ska det sista slipas in för slutlig anpassning utan knirkande från di svenske. Media håller tyst och löper med och folket böjer ryggen inför hot om offentligt ”avrättning” om de knystar någon kritik mot PK. Just ”snyggt” av ett lands ledning som präglas av samarbetsvillig undergivenhet för stortyskland sedan 90 år tillbaka. Den ”bruna” färgen på socialdemokraterna (inkl. höga hästar i etablissemanget) sitter fortfarande på tungan. Sverige landet som var, eller kommer flera i folket vakna och slita av bojorna? Finns det någon räddning?

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

KRÖNIKA

Kejsarens nya kläder

KRÖNIKAEU-byråkrater i Bryssel har lovat att dela ut miljarder euro till sina medlemsländer, vilka har drabbats av följderna av coronaepidemin. Detta under förutsättning att länderna uppfyller vissa av EU redan i förväg fastställda villkor. Villkoren för att få ta del av EU:s utlovade miljardpaket är redan klubbade, men EU:s kassakista är fortfarande tom, för EU har inga egna pengar att dela ut.

Lilla hjärtat – IVO skjuter på fel myndighet

KRÖNIKA

USA:s maktmedia har bestämt sig för Biden – men det hjälper inte

OPINION: STIG BERGLUNDJoe Biden är inte ”President Elect”, oavsett vad den tjattrande klassen påstår. I USA administreras nationella val av counties – ungefär som kommunerna – medan valresultaten sammanställs och fastställs av respektive delstats kongress. Medierna utser inga segrare, vilket Al Gore fick lära sig. År 2000 var han till och med President Elect på riktigt i 36 dagar, tills han förlorade kampen om tre valdistrikt i Florida till George W. Bush. Så kan det gå. Det skriver analytikern Stig Berglund i veckans debattartikel, där han redogör för det juridiska läget efter presidentvalet i USA.

Peter Wolodarski, chefredaktör på DN, skällde ut SVT, och nu fick mycket riktigt inte Vávra Suk vara med i debatten. Stillbild: SVT

Den djupa staten är inte osårbar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETPresidentvalet i USA har hamnat i fokus för kampen mellan folket och de ickevalda eliterna. Det avslöjar hur demokratins motståndare ser sig själva och hur långt de är beredda att gå för att klamra sig kvar vid makten. Men det visar också att de är långt ifrån osårbara.

Godhetskapitalet

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGOrdet kapital har fått en allt bredare betydelse, bland annat i begreppen våldskapital och kulturellt kapital. Sverige har dock i egenskap av inbillad humanitär stormakt börjat bygga något av ett godhetskapital. Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, analyserar detta flyktiga begrepp och hur illa ansträngningarna att profilera Sverige som ett moraliskt föredöme rimmar med verkligheten.

Gå till arkivet

Send this to a friend