Skip to Content

Henrik Paetau filosofie magister.
DEBATT

Loj opposition kommer trumfa kass regering

PappersupplaganNya Tider v. 36

Publicerad: 5 september, 2019, 18:14

  • Svenska

Läs även

En förväntad utveckling efter ett val, i synnerhet ett val med ett så jämnt utfall som riksdagsvalet i Sverige 2018, skulle väl vara att den nyblivna oppositionen lägger upp en gemensam strategi för att vid första bästa tillfälle ta regeringsmakten. Det skedde dock inte i Sverige. Istället fortsätter oppositionen att försitta sina chanser.

Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna förlorar den fördel de hade, då de inte orkade vänta på att den redan inledda trenden hos andra partier att närma sig SD skulle fortsätta. Om SD hade bidat sin tid är min bedömning att de kunde ha fått politiskt inflytande på riktigt. Nu urvattnar partiet sin strategi, uppenbarligen för att närma sig etablissemanget och i slutändan riskera att spela en underordnad roll, även om partiet formellt kvalificerade sig för att släppas in i ”finrummet”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Håkan Hammarberg

    En intressant analys som jag är den förste att hoppas att den blir en sanning. Man blir helt matt (och djävligt arg och frustrerad!) av att se vad som händer med den förhållandevis fungerande nation vi hade under tidigare decennier även om det var under “socialismens ok”.

  • Knutkalas

    jag litar inte ett dugg på moderaterna dom är falska absolut opålitliga rejnfält förstörde partiet för lång t id framåt

Nu erkänner till och med Löfven att integrationen misslyckats

KRÖNIKA

Är det för sent?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSverigevänner skördar allt fler framgångar och håller på att bryta igenom på allvar. Ändå är det många som är pessimistiska. Och framtidsutsikterna kan verkligen te sig dystra, med tanke på att många samhällsförändringar är svåra att göra ogjorda. Hur det än blir förändras samhället omkring oss, och svenska folket måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Sent ska syndaren (inte) vakna

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”De rånade barnen förlåter oss aldrig.” Så lyder rubriken på en ledarartikel av Anders Lindberg i Aftonbladet den 4 februari. Det är förstås precis vad invandringskritiker och nationalister sagt under flera årtion­den, men Lindberg och resten av PK-etablissemanget kommer aldrig att ändra sig på riktigt.

Stoppa beslutet som fördyrar för kommunerna!

INSÄNDARE

En statsminister med syner

KRÖNIKA

Nu kör vi – ännu mer pengar i sjön?

DEBATT

Även EU är underkastat den organiska livsprocessen

KRÖNIKAVid midnatt den 31 januari trädde så Brexit i kraft, då Storbritannien formellt lämnade den Europeiska unionen, EU. Trots att britterna redan för tre år sedan hade folkomröstat om saken och en klar majoritet hade sagt ja till att lämna EU-skutan, var det ändå många politiker och etablissemangsjournalister som innerst inne inte kunde, eller ville, tro att Brexit till slut skulle bli till handfast verklighet.

Musiken och pengarna

OPINION: FREDRIK LARSONHur står det till med den svenska musikbranschen? Hur ser den svenska musikscenen ut i dag? Finns det mycket arbete för musiker 2020? Kan man lita på statistik över strömmad musik? Veckans debattör, musikern Fredrik Larson, skriver utifrån egna erfarenheter.

Gå till arkivet

Send this to a friend