Skip to Content

Sekulära judar protesterar mot omskärelse. Foto: Wikipedia/Alon Sivroni
INRIKES

Lööf svängde om omskärelseförbud

Digital utgåva

På Centerpartiets stämma i Karlstad fattade partiet beslut om att man skall verka för att omskärelse av pojkar som inte sker av medicinska skäl skall förbjudas. Beslutet kritiserades snabbt av judiska och muslimska intressegrupper som vill kunna fortsätta könsstympa sina barn. Annie Lööf beklagade det hela och gick ut med att Centerpartiet inte skulle skriva riksdagsmotioner om det. Men det har hon själv redan gjort 2007.

Publicerad: 30 september, 2019, 18:34

 • Svenska

Läs även

Under Centerpartiets partistämma i Karlstad under lördagen presenterades ett förslag om att förbjuda omskärelse av pojkar. Det skapade en intensiv debatt och bland annat Dana Pourkomeylian från ungdomsförbundet CUF var uppe i talarstolen och argumenterade för ett förbud. I första omröstningen föll förslaget om att göra det olagligt, men en annan formulering som säger att man skall verka för ett förbud gick igenom med en stor majoritet med siffrorna 314 mot 166.

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, beklagade beslutet men menade samtidigt att Centerpartiet inte skulle hedra det demokratiska beslutet inom partiet genom att man inte skulle föra upp frågan i Riksdagen.

– Det här är inget vi tänker skriva riksdagsmotioner om, sade Annie Lööf till TT.

Men hennes ställningstagande, som menas vara för att hon inte vill riskera att förarga muslimer och judar, ter sig märkligt när man begrundar att hon själv lagt en motion i riksdagen för att förbjuda omskärelse av omyndiga pojkar.

Annie Lööf (C). Foto: Nya Tider

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Faktaruta: Motion 2007/08:So344 av Staffan Danielsson och Annie Johansson (C)

Förslag till riksdagsbeslut

1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att föräldrar inte äger sina omyndiga barns kroppar.

2. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att lagen om förbud mot könsstympning av kvinnor görs könsneutral så att den även omfattar omskärelse av omyndiga pojkar.

3. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att landstingen inte ska kunna åläggas att utföra könsstympning av omyndiga pojkar.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  omskärelse av unga flickor är väl ett betydligt större ingrepp än att snoppa snoppen bada är vidriga

 • RollingHand

  Manlig omskärelse är ett struntingrepp i jämförelse med kvinnlig sådan..
  C ska inte lägga sig i detta..
  I praktiken omöjliggör man att judar kan bo i Sverige.
  C har ju en rätt antisemitisk bakgrund så detta förvånar mig inte..

 • Sverigepartist

  Att stympa könsorgan är en helt ociviliserad mångtusenårig idiotföreteelse. Bör vare helt förbjudet i Europa. Judar och muslimer som vill behålla den vidriga sedvänjan bör flytta till Israel alt. Mellanöstern och odla sina sjuka kulturyttringar. Annie Lööf lyder underdånigt Bilderbergsgruppens judiska ledning.
  https://uploads.disquscdn.com/images/009aec4cb3a224487370a6f5869a89534296ee6a01c85bbaf0ec4932709f0c6a.jpg

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Läkare: ”Människor kvävs av vården och media mörkar”

INRIKESLäkare i olika regioner rekommenderas att i vissa fall vid Covid-19 ge morfin till patienter som har svårt att andas – en behandling som hämmar drivet för syreupptagning. Nättidningen Exakt24 har träffat Jon Tallinger, specialist­läkare i allmänmedicin, som begärde tjänstledigt efter att ha vägrat behandla i enlighet med rekommendationerna.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Alla mobiltelefoner kopplas ihop för global kontaktspårning – Flera säkerhets- och integritetsexperter slår nu larm

UTRIKESDe multinationella teknikgiganterna Apple och Google samarbetar nu för att skapa ett massivt övervakningssystem som ska underlätta för världens regeringar med kontaktspårning av sina medborgare. Det ger den tekniska förutsättningen för att alla människor i hela världen ska kunna övervakas och spåras i realtid. Detta görs i folkhälsans namn denna gång, precis som det tidigare gjordes i namn av kriget mot terrorn. Många välkomnar det nu som då av rädsla för en lika skrämmande som oftast osynlig och i mycket okänd fiende.

Haveri och ilska när nyanlända får förtur i Göteborgs skolor

INRIKESNär föräldrar söker plats vid någon av Göteborgs grundskolor sker urvalet enligt ett antal prioriteringsregler. Förtur kan man få beroende på bland annat avstånd till hemmet eller om man har syskon på skolan man sökt, men är man ”nyanländ” så trumfar det allt. I praktiken leder detta till att svenska barn kan få resa långt till en annan stadsdel, då barn som räknas som nyanlända tagit en plats i deras stadsdel. För Nya Tider berättar Jörgen Fogelklou (SD) om hur han redan 2015 varnade föräldrar för att det kunde bli på detta sätt.

3 734 döda i Sverige – hård kritik från före detta statsepidemiolog

HÄLSAMed 30 799 bekräftade fall av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige, en ökning med 422 fall från gårdagen och 3 734 döda, en ökning med 45 avlidna sedan gårdagen, erkänner Folkhälsomyndigheten samtidigt att man misslyckats med att skydda de äldre efter kritik från den före detta statsepidemiologen Annika Linde som säger att man borde stängt Sverige för en kort tid för att hinna sätta in effektiva motmedel mot viruset.

Gå till arkivet

Send this to a friend