Skip to Content

Sekulära judar protesterar mot omskärelse. Foto: Wikipedia/Alon Sivroni
INRIKES

Lööf svängde om omskärelseförbud

Digital utgåva

På Centerpartiets stämma i Karlstad fattade partiet beslut om att man skall verka för att omskärelse av pojkar som inte sker av medicinska skäl skall förbjudas. Beslutet kritiserades snabbt av judiska och muslimska intressegrupper som vill kunna fortsätta könsstympa sina barn. Annie Lööf beklagade det hela och gick ut med att Centerpartiet inte skulle skriva riksdagsmotioner om det. Men det har hon själv redan gjort 2007.

Publicerad: 30 september, 2019, 18:34

 • Svenska

Läs även

Under Centerpartiets partistämma i Karlstad under lördagen presenterades ett förslag om att förbjuda omskärelse av pojkar. Det skapade en intensiv debatt och bland annat Dana Pourkomeylian från ungdomsförbundet CUF var uppe i talarstolen och argumenterade för ett förbud. I första omröstningen föll förslaget om att göra det olagligt, men en annan formulering som säger att man skall verka för ett förbud gick igenom med en stor majoritet med siffrorna 314 mot 166.

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, beklagade beslutet men menade samtidigt att Centerpartiet inte skulle hedra det demokratiska beslutet inom partiet genom att man inte skulle föra upp frågan i Riksdagen.

– Det här är inget vi tänker skriva riksdagsmotioner om, sade Annie Lööf till TT.

Men hennes ställningstagande, som menas vara för att hon inte vill riskera att förarga muslimer och judar, ter sig märkligt när man begrundar att hon själv lagt en motion i riksdagen för att förbjuda omskärelse av omyndiga pojkar.

Annie Lööf (C). Foto: Nya Tider

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Faktaruta: Motion 2007/08:So344 av Staffan Danielsson och Annie Johansson (C)

Förslag till riksdagsbeslut

1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att föräldrar inte äger sina omyndiga barns kroppar.

2. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att lagen om förbud mot könsstympning av kvinnor görs könsneutral så att den även omfattar omskärelse av omyndiga pojkar.

3. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att landstingen inte ska kunna åläggas att utföra könsstympning av omyndiga pojkar.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  omskärelse av unga flickor är väl ett betydligt större ingrepp än att snoppa snoppen bada är vidriga

 • RollingHand

  Manlig omskärelse är ett struntingrepp i jämförelse med kvinnlig sådan..
  C ska inte lägga sig i detta..
  I praktiken omöjliggör man att judar kan bo i Sverige.
  C har ju en rätt antisemitisk bakgrund så detta förvånar mig inte..

 • Sverigepartist

  Att stympa könsorgan är en helt ociviliserad mångtusenårig idiotföreteelse. Bör vare helt förbjudet i Europa. Judar och muslimer som vill behålla den vidriga sedvänjan bör flytta till Israel alt. Mellanöstern och odla sina sjuka kulturyttringar. Annie Lööf lyder underdånigt Bilderbergsgruppens judiska ledning.
  https://uploads.disquscdn.com/images/009aec4cb3a224487370a6f5869a89534296ee6a01c85bbaf0ec4932709f0c6a.jpg

Gymnasielags-afghan tafsade på flickor i badhuset

INRIKESNoorallah Sanjar fick tillstånd att stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som drevs igenom förra året. Samtidigt hängde han på Gustavsviksbadet i Örebro där han tafsade på flickor i nedre tonåren.

2 miljoner utrikesfödda i Sverige – etniska svenskar blir snart minoritet

INRIKESEnligt SCB har mängden utrikesfödda nu nått drygt 2 miljoner och det demografiska skiftet – där etniska svenskar utgör en allt mindre del av befolkningen – fortgår med oförminskad takt. Över en tredjedel av Sveriges befolkning är nu av annat ursprung än majoritetsbefolkningen. Slutresultatet av en fortsatt invandring blir att de etniska svenskarna till slut blir en minoritet i sitt eget land, och det är något som sker inom bara några decennier visar flera rapporter.

Stor risk för ekonomisk brottslighet i bostadsrättsföreningar

ANALYSI efterspelet till några uppmärksammade bedrägerier mot bostadsrättsföreningar har Fastighetsägarna låtit Sweco genomföra en undersökning av hur utsatta bostadsrättsföreningar i allmänhet är för ekonomisk brottslighet. Resultatet av undersökningen, som presenterades i en rapport den 1 oktober i år, visar att risken för att utsättas för bedrägerier är mycket stor. Stora brister i den ekonomiska förvaltningen, dålig styrning och bristande engagemang från medlemmarna anges som viktiga riskmoment.

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

INRIKESInte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Samhällskritisk akademiker frihetsberövad av över tio poliser

Det fattades inga polisiära resurser när Stockholmspolisen frihetsberövade, kroppsvisiterade, och i ilfart förde bort den flerfaldigt examinerade akademikern och samhällskritikern Bilyana Martinovski från Arlanda flygplats. Orsaken? Hon var misstänkt för förtal av Kajsa Klein på #jagärhär, men det fick hon inte reda på förrän flera timmar senare.

Göteborgs rånvåg – senaste offret tolv år gammal

INRIKESVarje månad utförs i Göteborg i genomsnitt över 30 personrån, där vanligen både gärningsmän och offer är unga. Hot och våld utövas vid dessa attacker, men bytena begränsar sig till mobiltelefoner och jackor. ”Under ett par års tid har vi haft en ganska kraftig ökning, och det fortsätter”, säger en polischef till Nya Tider.

Rasismen mot vita markägare i Sydafrika tas upp i Sveriges riksdag

INRIKESDen allt mer trängande situationen för vita markägare i Sydafrika kommer att tas upp i Sveriges riksdag. Detta sedan Roger Richtoff och Björn Söder från Sverigedemokraterna uppmärksammat frågan i en fristående motion. Nu vill de att den svenska regeringen agerar för att förmå Sydafrikas regering att stoppa planerna på rasistisk mark­expropriation. Richtoff säger till Nya Tider att motionen är ett sätt att uppmärksamma frågan.

Astrid Lindgrens värld söker barnskådespelare – efterfrågar särskilt ickesvenskar

Inför säsongen år 2020 söker Astrid Lindgrens värld i Vimmerby nya barnskådespelare. I jobbannonsen efterfrågar man särskilt ickesvenska barn som kan ”berika verksamheten” med etnisk och kulturell mångfald. När Nya Tider vill ställa frågor till ansvariga vid temaparken tycks ledningen ha fått kalla fötter och vill inte kommentera jobbannonsen över huvud taget. Diskrimineringsombudsmannen menar dock att detta skulle kunna vara fråga om möjlig diskriminering av svenskar.

Gå till arkivet

Send this to a friend