Skip to Content

Då och nu. Bild vänster: Här demonstrerar terrorgruppen AFA mot nationalstaten år 2005 på Sergels torg i Stockholm. Foto: Anders Wiklund, Mats Andersson/Scanpix sorglig skara. Bild höger: En handfull motdemonstranter när Alternativ för Sverige hyllar nationalstaten 2018. Vänsterveteranen Dror Feiler ville inte ens vara med, han satt på en parkbänk en bit bort. Foto: Nya Tider
POLITIK

Luften har gått ur vänsterextremismen

PappersupplaganNya Tider v. 22

Sanningen har hunnit ikapp många. Det gäller både tidningsredaktioner, som nu med fasa börjar inse att läsarna till stor del gått till alternativmedia, och vänsterextrema, vars led blir allt tunnare när stödet från makten minskar.

Publicerad: 29 maj, 2018, 16:02

 • Svenska

Läs även

Vi har sett det gång på gång den senaste tiden. Socialdemokraterna och Moderaterna dömer ut den förda asylpolitiken och tävlar om att – åtminstone i ord – presentera sig som ett parti för restriktiv invandring.

Tidningar tvingas att rapportera sanningen om våldtäktsmän och kriminella eftersom de vet att alternativmedia ändå gör det. Till och med på systemmedias ledarsidor har man börjat ifrågasätta invandringen och den katastrofala effekt den har på välfärden. Allt för att inte tappa läsare, när det scenario som invandringskritiker varnat för nu är verklighet.

Det kanske tydligaste exemplet hittills var demonstrationerna i helgen, och då främst Alternativ för Sveriges manifestation på Stureplan i Stockholm. En förkrossad Dror Feiler stod där med sin saxofon och kanske ett dussin rödingtjejer. Ingen vill längre demonstrera för ännu mer massinvandring.

När en av tjejerna kom för nära talarna med sitt svenskfientliga plakat så tog en av åskådarna helt sonika ifrån henne plakatet och bröt sönder det.

Jämför det med de terrorgrupper som extremvänstern satte upp mot nationella demonstrationer och invandringskritiska manifestationer för tio eller tjugo år sedan. De fick stöd av media, som rapporterade att ”tumult uppstod mellan extremister” när en handfull flygbladsutdelare överfölls av maskerade våldsverkare med järnrör, och att ”polisen lyckades hålla isär grupperna”, när en skränande mobb saboterade ett politiskt torgmöte och försökte storma den handfull politiker som anordnade det.

Om polisen grep någon vänsterextremist, så släpptes denna utan utredning, medan invandringskritiker lagfördes minutiöst för minsta övertramp eller om de bara försvarat sig.

Nu när de västerextremistiska organisationerna säckat ihop och politikerna erkänner att de haft fel – ”vi har varit naiva”, som Löfven sade – gäller det att inte slå sig till ro. När de som förstört Sverige börjar vackla har vi chansen att vända utvecklingen, men vi kan vara säkra på att de inte kommer att göra det åt oss. Vi har en lång väg att gå för att göra Sverige till ett bra land igen.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Olivia

  Read about the Katynmassacre soviets

 • Olivia

  Leon Bronstein aka Trotskij. Sicko.

 • latmask

  Ni som gått i vänsterns antirasistiska solidaritetsdemonstrationer för bl a “stackars flyktingar” och muslimer, börjar ni äntligen fatta hur manipulerade ni varit sedan åtminstone 1968? På den tiden handlade det mest om Vietnamdemonstrationer men det var ungefär samma sorts folk som deltog då. Man gick och viftade med Kommunistiska Manifestet och Maos lilla Röda, men hur många hade läst dem?
  Får jag återge ett uttalande från era “vänner” muslimerna: “Socialisterna sitter och knyter på det rep som vi sedan ska hänga dem i”.
  De som styr alltsammans är anonyma storbanker och ultrakapitalister som ser er som boskap. Ni har betett er som deras nyttiga idioter. Den enda kapitalisten som framträtt är George Soros. Hans uttalanden är värda ett studium.
  Slutligen, vet ni vad som menas med antirasism? Det är rasism riktad mot de vita. Om ert skinn är “vitt” förstår ni då att ni strävar mot er själva?
  Törs ni äta det röda pillret? Jag lovar att det kommer att bli smärtsamt att vakna upp men det är bättre än att fortsätta med de blå pillren och inte vakna alls.

Macron och Löfven – Don Quijote och Sancho Panza

KRÖNIKADen 7 juni offentliggjorde Frankrikes president Emmanuel Macron och Sveriges statsminister Stefan Löfven ett samarbetsavtal mellan de båda länderna. Efter att ha tagit del av texten på originalspråket kan jag inte annat än beundra det formfulländade avtalet ”Déclaration sur la coopération entre la France et la Suède dans le domaine des affaires européennes”. Att alla intentioner i dokumentet, trots uppriktiga och innerliga bedyranden, skulle kunna förverkligas förefaller likväl i högsta grad osannolikt.

Feministernas spegelvärld

OPINION

Regeringens siffror över nyanländas sysselsättning är ren fake news

OPINION: THORALF ALFSSONRegeringens narrativ med ”kraftiga förbättringar” för nyanländas sysselsättning är rena falska nyheter. De siffror man slänger sig med saknar förankring i verkligheten och är resultat av trixande med låtsasjobb och statistik. Alltså rena politiska beställningsjobb och propaganda. Bakom propagandan står en skrupelfri, maktfullkomlig och därigenom också direkt farlig regering, menar debattören och före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson.

Rätt och fel om Sabuni

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Så firas midsommar på andra sidan Östersjön

KRÖNIKANi kanske inte trodde det, men midsommar firas faktiskt också på andra sidan Östersjön och inte bara hos oss i Sverige. Okej, en del kände kanske till att midsommar även firas i Finland, men att det finns midsommarfirande i våra baltiska grannländer som både liknar och skiljer sig något från det svenska dito är det nog färre som vet. Därför, en vecka före midsommar, är det dags att bekanta sig kort med hur traditionerna ser ut just i Finland, Estland och Lettland under årets ljusaste dag och natt.

Ett nytt geopolitiskt landskap med Trump och Putin

OPINION: DAN AHLMARK”Länder har inte permanenta vänner utan bara permanenta intressen”, råder en utrikespolitisk maxim. Och nya intressen kan nu vara på väg att uppstå mellan Ryssland och USA, sedan Kina allt mer börjat exploatera den ryska Fjärran Östern. Denna ”mjuka invasion” kan möjliggöra för USA:s president Donald Trump att locka över Rysslands Vladimir Putin, speciellt som Trump på hemmaplan nu har friare händer sedan Mueller-utredningen fallit. Detta menar debattören Dan Ahlmark.

Eva Brunne i Sveriges Radio, mer muslim än kristen?

OPINION

Är inte BRÅ:s uppgift att förebygga brott?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETReportern Lara Logan blev strax efter att detta foto togs överfallen och utsatt för taharrush på Tahrirtorget i Kairo år 2011. Liknande scener utspelade sig i Köln (t.h.) på nyårsnatten till 2016, då många män från arabvärlden kommit till Europa. Ändå vägrar BRÅ att kartlägga kopplingen mellan etnicitet och sexualbrott. Foto: Reuters, Privat

Gå till arkivet

Send this to a friend