Skip to Content

Då och nu. Bild vänster: Här demonstrerar terrorgruppen AFA mot nationalstaten år 2005 på Sergels torg i Stockholm. Foto: Anders Wiklund, Mats Andersson/Scanpix sorglig skara. Bild höger: En handfull motdemonstranter när Alternativ för Sverige hyllar nationalstaten 2018. Vänsterveteranen Dror Feiler ville inte ens vara med, han satt på en parkbänk en bit bort. Foto: Nya Tider
POLITIK

Luften har gått ur vänsterextremismen

PappersupplaganNya Tider v. 22

Sanningen har hunnit ikapp många. Det gäller både tidningsredaktioner, som nu med fasa börjar inse att läsarna till stor del gått till alternativmedia, och vänsterextrema, vars led blir allt tunnare när stödet från makten minskar.

Publicerad: 29 maj, 2018, 16:02

 • Svenska

Läs även

Vi har sett det gång på gång den senaste tiden. Socialdemokraterna och Moderaterna dömer ut den förda asylpolitiken och tävlar om att – åtminstone i ord – presentera sig som ett parti för restriktiv invandring.

Tidningar tvingas att rapportera sanningen om våldtäktsmän och kriminella eftersom de vet att alternativmedia ändå gör det. Till och med på systemmedias ledarsidor har man börjat ifrågasätta invandringen och den katastrofala effekt den har på välfärden. Allt för att inte tappa läsare, när det scenario som invandringskritiker varnat för nu är verklighet.

Det kanske tydligaste exemplet hittills var demonstrationerna i helgen, och då främst Alternativ för Sveriges manifestation på Stureplan i Stockholm. En förkrossad Dror Feiler stod där med sin saxofon och kanske ett dussin rödingtjejer. Ingen vill längre demonstrera för ännu mer massinvandring.

När en av tjejerna kom för nära talarna med sitt svenskfientliga plakat så tog en av åskådarna helt sonika ifrån henne plakatet och bröt sönder det.

Jämför det med de terrorgrupper som extremvänstern satte upp mot nationella demonstrationer och invandringskritiska manifestationer för tio eller tjugo år sedan. De fick stöd av media, som rapporterade att ”tumult uppstod mellan extremister” när en handfull flygbladsutdelare överfölls av maskerade våldsverkare med järnrör, och att ”polisen lyckades hålla isär grupperna”, när en skränande mobb saboterade ett politiskt torgmöte och försökte storma den handfull politiker som anordnade det.

Om polisen grep någon vänsterextremist, så släpptes denna utan utredning, medan invandringskritiker lagfördes minutiöst för minsta övertramp eller om de bara försvarat sig.

Nu när de västerextremistiska organisationerna säckat ihop och politikerna erkänner att de haft fel – ”vi har varit naiva”, som Löfven sade – gäller det att inte slå sig till ro. När de som förstört Sverige börjar vackla har vi chansen att vända utvecklingen, men vi kan vara säkra på att de inte kommer att göra det åt oss. Vi har en lång väg att gå för att göra Sverige till ett bra land igen.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Olivia

  Read about the Katynmassacre soviets

 • Olivia

  Leon Bronstein aka Trotskij. Sicko.

 • latmask

  Ni som gått i vänsterns antirasistiska solidaritetsdemonstrationer för bl a “stackars flyktingar” och muslimer, börjar ni äntligen fatta hur manipulerade ni varit sedan åtminstone 1968? På den tiden handlade det mest om Vietnamdemonstrationer men det var ungefär samma sorts folk som deltog då. Man gick och viftade med Kommunistiska Manifestet och Maos lilla Röda, men hur många hade läst dem?
  Får jag återge ett uttalande från era “vänner” muslimerna: “Socialisterna sitter och knyter på det rep som vi sedan ska hänga dem i”.
  De som styr alltsammans är anonyma storbanker och ultrakapitalister som ser er som boskap. Ni har betett er som deras nyttiga idioter. Den enda kapitalisten som framträtt är George Soros. Hans uttalanden är värda ett studium.
  Slutligen, vet ni vad som menas med antirasism? Det är rasism riktad mot de vita. Om ert skinn är “vitt” förstår ni då att ni strävar mot er själva?
  Törs ni äta det röda pillret? Jag lovar att det kommer att bli smärtsamt att vakna upp men det är bättre än att fortsätta med de blå pillren och inte vakna alls.

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Gå till arkivet

Send this to a friend