Skip to Content

Då och nu. Bild vänster: Här demonstrerar terrorgruppen AFA mot nationalstaten år 2005 på Sergels torg i Stockholm. Foto: Anders Wiklund, Mats Andersson/Scanpix sorglig skara. Bild höger: En handfull motdemonstranter när Alternativ för Sverige hyllar nationalstaten 2018. Vänsterveteranen Dror Feiler ville inte ens vara med, han satt på en parkbänk en bit bort. Foto: Nya Tider
POLITIK

Luften har gått ur vänsterextremismen

PappersupplaganNya Tider v. 22

Sanningen har hunnit ikapp många. Det gäller både tidningsredaktioner, som nu med fasa börjar inse att läsarna till stor del gått till alternativmedia, och vänsterextrema, vars led blir allt tunnare när stödet från makten minskar.

Publicerad: 29 maj, 2018, 16:02

 • Svenska

Läs även

Vi har sett det gång på gång den senaste tiden. Socialdemokraterna och Moderaterna dömer ut den förda asylpolitiken och tävlar om att – åtminstone i ord – presentera sig som ett parti för restriktiv invandring.

Tidningar tvingas att rapportera sanningen om våldtäktsmän och kriminella eftersom de vet att alternativmedia ändå gör det. Till och med på systemmedias ledarsidor har man börjat ifrågasätta invandringen och den katastrofala effekt den har på välfärden. Allt för att inte tappa läsare, när det scenario som invandringskritiker varnat för nu är verklighet.

Det kanske tydligaste exemplet hittills var demonstrationerna i helgen, och då främst Alternativ för Sveriges manifestation på Stureplan i Stockholm. En förkrossad Dror Feiler stod där med sin saxofon och kanske ett dussin rödingtjejer. Ingen vill längre demonstrera för ännu mer massinvandring.

När en av tjejerna kom för nära talarna med sitt svenskfientliga plakat så tog en av åskådarna helt sonika ifrån henne plakatet och bröt sönder det.

Jämför det med de terrorgrupper som extremvänstern satte upp mot nationella demonstrationer och invandringskritiska manifestationer för tio eller tjugo år sedan. De fick stöd av media, som rapporterade att ”tumult uppstod mellan extremister” när en handfull flygbladsutdelare överfölls av maskerade våldsverkare med järnrör, och att ”polisen lyckades hålla isär grupperna”, när en skränande mobb saboterade ett politiskt torgmöte och försökte storma den handfull politiker som anordnade det.

Om polisen grep någon vänsterextremist, så släpptes denna utan utredning, medan invandringskritiker lagfördes minutiöst för minsta övertramp eller om de bara försvarat sig.

Nu när de västerextremistiska organisationerna säckat ihop och politikerna erkänner att de haft fel – ”vi har varit naiva”, som Löfven sade – gäller det att inte slå sig till ro. När de som förstört Sverige börjar vackla har vi chansen att vända utvecklingen, men vi kan vara säkra på att de inte kommer att göra det åt oss. Vi har en lång väg att gå för att göra Sverige till ett bra land igen.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Olivia

  Read about the Katynmassacre soviets

 • Olivia

  Leon Bronstein aka Trotskij. Sicko.

 • latmask

  Ni som gått i vänsterns antirasistiska solidaritetsdemonstrationer för bl a “stackars flyktingar” och muslimer, börjar ni äntligen fatta hur manipulerade ni varit sedan åtminstone 1968? På den tiden handlade det mest om Vietnamdemonstrationer men det var ungefär samma sorts folk som deltog då. Man gick och viftade med Kommunistiska Manifestet och Maos lilla Röda, men hur många hade läst dem?
  Får jag återge ett uttalande från era “vänner” muslimerna: “Socialisterna sitter och knyter på det rep som vi sedan ska hänga dem i”.
  De som styr alltsammans är anonyma storbanker och ultrakapitalister som ser er som boskap. Ni har betett er som deras nyttiga idioter. Den enda kapitalisten som framträtt är George Soros. Hans uttalanden är värda ett studium.
  Slutligen, vet ni vad som menas med antirasism? Det är rasism riktad mot de vita. Om ert skinn är “vitt” förstår ni då att ni strävar mot er själva?
  Törs ni äta det röda pillret? Jag lovar att det kommer att bli smärtsamt att vakna upp men det är bättre än att fortsätta med de blå pillren och inte vakna alls.

Förhållande till naturen en etnokulturell markör

KRÖNIKA

Ryska protesten visar nätjättarnas dubbelmoral

OPINION: TOBIAS SVENSSONRyssland har i bland annat USA anklagats för att blanda sig i andra länders valkampanjer, men under de senaste ryska lokal­valen visade det sig att amerikanska nätjättar bröt mot ryska lagar om valannonsering. Problemet med privata företag som tillhandahåller sociala plattformar är dock oerhört mycket större än denna historia, då nätjättarnas dominans påverkar politisk information över hela världen, menar veckans debattör Tobias Svensson.

Nu slår kommunerna tillbaka

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSölvesborg leder vägen som den enda SD-ledda kommunen i Sverige och sätter ned foten om kommunalt självstyre. Har vi fortfarande lokal demokrati? Då ska inte staten kunna påtvinga kommuner migranter som de sagt nej till!

En motreaktion på kulturmarxismen kommer

OPINION: DAN AHLMARKSka de etablerade partierna reagera tillräckligt snabbt mot mass­invandring och kulturmarxism, eller är det andra aktörer som får ta över ledarskapet i svensk politik? Ju längre utvecklingen får fortgå, desto radikalare nödgas reaktionen bli, menar veckans debattör Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Föreläsningen som aldrig blev av

KRÖNIKA

Misstror väljarna demokratin eller politikerna?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEnligt författarna till en tysk socialdemokratisk rapport har väljarna mist förtroendet för demokratin. Men det visar sig att det är precis tvärtom, folket vill ha mer demokrati – gärna direktdemokrati, men menar att det politikerna som har svikit demokratin.

Nej, det är inte vårt fel!

MILJÖDEBATTAMAZONAS: Människor som är rotade i sitt land, ursprungsfolket eller de som odlat upp landet och skapat nationen, måste ytterst vara de som har ansvar för sitt landskap, skriver Åke Blomdahl som svar på Svenska Dagbladets artikel om bränderna i Amazonas. I de fall där ett folks vanvård av sitt land är så allvarlig att det leder till fara för andra folk, eller om viktiga naturliga eller kulturella världsarv hotas, ska grannfolken införa sanktioner eller överväga krig, ockupation och tvångsförvaltning som en sista utväg.

Hipsterrevolutionen i Hongkong

ANALYSSanningen om den så kallade revolutionära rörelsen i Hongkong: Ett samarbete mellan västerländska säkerhetstjänster och utländska studenter från överklassen. Medan många i Hongkong är skeptiska till makthavarna i Kina, tas protesterna över av utländska krafter. Manuel Ochsenreiter, geopolitisk expert och redaktör för den tyska tidskriften Zuerst, menar att protesterna i Hongkong varken är spontana eller förankrade i befolkningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend