Lysekil – fordom en skärgårdsidyll, numera allt osäkrare. Foto: Wikimedia Commons, W.carter

Lysekil: Gäng har nyckelkopior – Kvinna mötte svart man i hallen

Situationen i Lysekil blir värre. Efter det att kommunen bestämt att ta emot ett antal asylsökare har den tidigare idylliska skärgårdskommunen förvandlats till slum. Nu tycks ett av gängen ha kommit över kopior av nycklar till flera lägenheter. En kvinna har anmält att hon mötte en svart man i hallen.

Kvinnan som är en turist från Ukraina var ensam i lägenheten. När det rasslade i dörren trodde hon först att det var hennes make som kommit hem tidigare. Hon gick för att öppna eftersom det rasslade så länge och hon trodde att maken hade problem med låset. Men när hon gick ut i hallen fick hon istället se en svart man som stirrade på henne. I handen hade mannen ett stort knippe med nycklar. Kvinnan misstänker att mannen haft flera olika kopior och att han stått utanför länge och prövat vilken av dem som passade.

Kvinnan skrek åt mannen som då flydde därifrån, men hon är chockad av händelsen och vill inte längre vara kvar i lägenheten. Tills vidare bor hon istället hos en god vän.

Fler familjer kan drabbas

Det ukrainska paret har hyrt lägenheten nära Badhusberget där kommunen inkvarterat flera asylsökare. Många som bor kring området har fått sin idyll förstörd efter att kommunledningen bestämde sig för att göra skärgården mångkulturell. Nya Tider har tidigare pratat med en kvinna som äger en villa som angränsar till Badhusberget. Familjen fick en stor stenbumling slängd genom rutan till vardagsrummet. En annan kvinna har rånats i sitt hem.

Det ukrainska paret har före händelsen sett en bil fylld av svarta män stryka runt i området. De tror att det kan vara ett gäng som kommit över kopior till lägenhetsdörrarna. Hyresvärden har nu låtit byta låset hos det ukrainska paret och det har även installerats en säkerhetskedja. Men om det finns kopior av fler nycklar kan gänget enkelt ta sig in i andras hem och nästa gång kanske de inte låter sig skrämmas.

Idyllen slogs i bitar

Lysekil är en idyllisk stad på västkusten som lockar många sommargäster för den vackra skärgårdsmiljön, de pittoreska husen och de böljande kullerstensgatorna. För två år sedan bestämde kommunen att göra skärgården mångkulturell. Politikerna menade att den lilla vackra staden skulle lyckats bättre med integrationen än storstäderna med sina gråa betongförorter. Och det fanns gott om fritidsgårdar. Dessutom har kommunen sedan länge haft gästarbetare från Litauen och Polen vilket har fungerat väldigt bra.

Sedan kommunen tagit emot ett antal muslimska familjer från främst Somalia har dock kommunen upplevt samma problem som storstadsförorterna, med anlagda bilbränder, krossade skyltfönster och gäng som drar runt i centrum och terroriserar äldre. I den trygghetsundersökning som kommunen låtit göra berättar många boende om terror med muslimska förtecken. Personer med hund har trakasserats eftersom hunden anses vara oren inom islam och stenkastare har ropat det jihadistiska stridsropet ”allahu akbar”. Flera kvinnor uppger att de inte längre vågar jogga i den vackra naturen och föräldrar har anmält till kommunen att deras barn blir mobbade i skolan eftersom de är svenskar.

Politikerna svarslösa

I tidigare bevakning av situationen i Lysekil har Nya Tider kontaktat representanter för de olika partierna. När andra områden har drabbats av bilbränder och stenkastande gäng har nämligen förklaringen varit att invandrare placerats i en destruktiv miljö med betonghus och utanförskap. Nya Tider har ställt frågan vad förklaringen kan vara den här gången, när de muslimska migranterna har samma beteende trots att de placerats i en vacker turiststad.

Ingen av partierna kunde se någon förklaring förutom Kommunistiska partiet, som menade att felet låg hos de vuxna svenskarna som skulle börja bråka med ungdomarna som ”busat.” Moderaterna menade att det var samma kriminalitet överallt, men att media bara skriver om bråk där invandrare är inblandande. Miljöpartiet menade att det inte att det inte spelade någon roll vilka som terroriserar eller varför, utan att det väsentliga är vad som ska göras. Miljöpartiet hade därför föreslagit mer pengar till ungdomsverksamhet i områdena där invandrarna bor.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Pojke våldtagen i Sundbyberg

Pojke våldtagen i Sundbyberg

🟠 NOTIS En pojke har enligt uppgifter till Aftonbladet våldtagits i Sundbyberg, norr om Stockholm på onsdagskvällen. Våldtäkten av pojken ska ha skett utomhus och en förundersökning har inletts.

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

🟠 INRIKES Den gangsterrappande artisten Nils Grönberg, 19, som gick under artistnamnet Einár, sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Den kriminella rapparen, som själv dömts för ett flertal brott, levde under stor hotbild från invandrargäng som ville döda honom. Einár sköts med flera skott i bröst och huvud i vad som liknas vid en ren avrättning.

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

🟠 Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg dömdes den 7 oktober i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Åsiktsbrottet består i att Malmberg vid ett möte i fullmäktige sagt att sydsudaneser har låg genomsnittlig IQ – ett oomtvistat vetenskapligt faktum.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.