Skip to Content

Expressens Magda Gad prisas för "berättande utan skygglappar". Foton: Magnus Bergström, Skärmavbild Facebook

Magda Gad prisas för “berättande utan skygglappar”

Nya Tiders favoritjournalist i systemmedierna, Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad, får utmärkelsen ”Årets röst” som delas ut av Dagens Opinion.

Publicerad: 21 mars, 2019, 12:55

  • Svenska

Magda Gad är ett unikum i svensk systempress. Hennes rapportering från Syrien och Irak har nämligen varit lika ärlig och balanserad som Nya Tiders rapportering från området – och hon har haft möjlighet att befinna sig på plats längre och gå in på djupet mer än vi haft möjlighet till.

I varenda faktafråga som rör Syrien har Magda Gad hållit en ärlig linje. När västmedia, inklusive hennes egen tidning, mangrant följt Washingtons linje om att ”folket rest sig mot Assad” och att man stöder ”moderata rebeller” har Magda Gad sagt som det är. I ett inlägg på Facebook skrev hon: ”Och det här att ‘rebeller’ och moderata FSA skulle ha hållit Aleppo – glöm det. FSA radikaliserades för många år sedan och ‘rebeller’ är inget ord för att benämna till exempel al-Nusra och andra tidigare al-Qaida-grupperingar.”

Ibland har hon även i sin egen tidning kunnat publicera saker som gått stick i stäv med mainstream-narrativet men som däremot Nya Tider rapporterat sanningsenligt om.

Hon har även upprepade gånger påtalat ”västmedias” hyckleri i Syrienfrågan.

Motiveringen till priset lyder: ”Vinnaren i Årets Röst har förenat ett starkt, episkt berättande utan skygglappar med en kraftfull närvaro i sociala medier och det från platser och situationer som är rent av livsfarliga. Hon är ett föredöme för nutida storytellers.”

Magda Gad kunde inte ta emot priset personligen eftersom hon befinner sig i Afghanistan och gör sitt jobb. Istället hämtades priset ut av Expressens redaktionschef Magnus Alselind, som utnyttjar Magda Gads rapportering för att framställa Expressen som en seriös tidning.

Nya Tider gratulerar Magda Gad till utmärkelsen och Expressen till att fortfarande ha en (1) hederlig journalist kvar.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ingen plats för normala människor

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

NMR kan förbjudas – men inte Islamiska staten

LEDARE

Behåll tiden som är – avskaffa sommartid

INRIKESLagom till att vårsolen tittar in genom fönstret tidiga senvintermorgnar släcks hoppet om en ljusnande framtid. Det är våra politiker, som skall värna om folkets väl och ve, som bestämt att klockan skall flyttas fram en timme. Det betyder att den tidiga vårsolen inte får möjlighet att värma våra frusna själar.

Moderna banerförare i kampen mot islam i Norden

KRÖNIKATrots hela PK-elitens motstånd har banerförarna funnits där. De som förebådade sin tid och blev bespottade för att de tidigt såg faran för det alltmer grasserande hotet från islam, även i Norden. I denna krönika vill jag kortfattat lyfta fram fem personligheter som var och en på sitt sätt just förutsåg vår svåra tid, då PK-eliten ihop med den muslimska hydran på allvar vill förgifta och slutligen krossa den europeiska civilisationen, så även den nordeuropeiska. De fem jag vill uppmärksamma har alla varit verksamma inom olika områden; både teologi, konst, satirteckning och politik. De det handlar om är: Vivianne Franzén, partiledare för Ny Demokrati i mitten på 1990-talet, Ian Wachtmeister, grundare av just Ny Demokrati, Lars Vilks, satirisk konstnär, Kurt Westergaard, satirtecknare samt Sören Krarup, präst och politiker för Dansk Folkeparti.

Så smygs islam in i svenska vardagsrum

OPINION: JULIA CAESARSVT når in i alla svenska vardagsrum. Statstelevisionen har större makt att påverka allmänheten än något annat massmedium. Den unika genomslagskraften missbrukas av skattefinansierade SVT när man lanserar en hijabklädd reporter i ett stort nyhetsprogram. Signalen är svår att missförstå: SVT vill aktivt driva på islamiseringen av Sverige.

Låt inte de blodbesudlade IS-krigarna återvända!

DEBATT

Censur-paragrafen måste skrotas!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagligen spyr media ur sig hat och hets, men det är fullt lagligt. Men när en pensionär på Facebook blir arg över gruppvåldtäkter, så blir det böter eller till och med fängelse. Nu får det vara nog!

Vem är svensk?

INRIKES

Gå till arkivet