Skip to Content

Fredhällstunneln i Stockholm. Skärmavbild Youtube, Det fria Sverige.
INRIKES

Manifestationer för mördade nationalisten Tommie Lindh

PappersupplaganNya Tider v. 23

På flera orter i landet har minnesstunder hållits för att hedra den mördade 19-åringen Tommie Lindh. Samtidigt har systemmedier uppbackade av åklagaren försökt vrida narrativet till att handla om en ”enskild tragisk händelse” och inte om en svensk nationalist som mördades av en afrikansk invandrare när han försökte stoppa en våldtäkt. Nya Tider närvarade vid en manifestation i Göteborg där ett sextiotal svenskar samlades.

Publicerad: 1 juni, 2020, 15:18

 • Svenska

Läs även

Manifestationen i Göteborg hölls vid anrika Skansen Kronan söndagen den 24 maj. Ett sextiotal svenskar sammanstrålade längs olika vägar uppför kullen där den gamla befästningen från 1600-talet ligger.

Väl uppe på utkiksplatsen, varifrån man kan se ner över stora delar av Göteborg, delades det ut rökfacklor och en banderoll vecklades ut med Tommie Lindhs namn och porträtt, samt livs- och dödsrunor med årtalen då han föddes respektive mördades: 2001 och 2020.

Deltagarna samlades för manifestationen och facklorna tändes. För några sekunder var det svårt att se deltagarna för all rök, men som någon anmärkte syntes det förmodligen över en stor del av staden.

Skansen Kronan i Göteborg. Foto: Nya Tider.

 

Ett kort tal hölls av Daniel Frändelöv från föreningen Det fria Sverige, som tackade deltagarna för deras engagemang men samtidigt påminde om situationens allvar.

– Det går bra för oss som rörelse, men sådant här kommer att fortsätta hända, sade Frändelöv.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Jomen, Stefan Löfven tog regeringsplanet för att bevista en minneshögtid för den mördade Tommie Lindh? Förlåt jag blandade ihop det med svensken som stack ihjäl en muslim i Trollhättan. Rätt skall vara rätt! Det tragiska med mordet på Tommie Lindh har i juridiska termer plattats till och är näst intill ovidkommande i sammanhanget? det är istället Lindhs politiska ställningstagande som slätar över mordet på honom? Åklagaren agerar mer som en försvarsadvokat åt sudanesen som numer har både åklagare och försvarsadvokat på sin sida? Normalt så har den mördade en åklagare vars uppgift att få en mördare dömd, men i Tommie Lindhs fall så behövs tydligen ingen eftersom han spolierade sina möjligheter till ett rättvist domslut i.o.m. sin politiska hemvist? Skulle tro att vår msm kommenterar det med att, ”han har sig själv att skylla”?

  • RL, Vallentuna

   Härligt att se hur Tommie trots alla inte blev alldeles bortglömd.
   Stefan ”Kim Jung Un ” Löfven lyckades inte helt.

 • RL, Vallentuna

  Varje gång en asylmissbrukare begår brott i Sverige uppstår onödiga brottsoffer.
  Om Sverige haft kvar samma regler för invandring som före 1970 så hade 100 000 tals människor , kanske miljoner ? sluppit bli brottsoffer.

 • samuelafugglas

  För att minska risken för återfall i brott och för att hjälpa ”Abubaker Mohamad Awad att utforska sina värderingar och vägval inför framtiden framstår skyddstillsyn som den lämpligaste påföljden”, skrev domstolen i sitt beslut”.
  Domstolens ledamöter borde anmälas för ”SKYDDANDE AV BROTTSLING”!!! Livstid på bröd och vatten är minimumstraffet.
  Inte underligt Sverige har klappat ihop fullständigt!!!

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend