Skip to Content

Volontärerna är i närheten av staden Taroudant i södra Marocko. Foto: Pixabay/Jaqueline Macou
UTRIKES

Marocko: unga volontärer i shorts hotades av halshuggning

Digital utgåva

Unga belgiska flickor som jobbade som volontärer på en byggarbetsplats i södra Marocko hotades med halshuggning för att de var klädda i shorts.

Publicerad: 8 augusti, 2019, 23:32

  • Svenska

Läs även

En by nära Taroudant, i södra Marocko, var skådeplats för ett skrämmande hot. Enligt veckotidningen Le Point, så befann sig en grupp unga belgiska flickor som volontärer på en byggarbetsplats, i samarbete med en lokal förening.

Flickorna kritiserades våldsamt på grund av sin klädsel. Eftersom de bar shorts fick de motta dödshot.

En 26-årig lärare krävde halshuggning av de belgiska flickorna i ett Facebookinlägg, något som påminner om mordet på två skandinaviska turister som halshöggs 2018 av tre marockaner som stödde Islamiska staten. Louisa Vesterager Jespersen, en 24-årig dansk student och hennes vän Maren Ueland, en 28-årig norska, mördades genom halshuggning medan de campade på en isolerad plats i Atlasbergen, en bergig region i södra Marocko.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Vielfrass

    . . Islam . . ”Fredens/Kärlekens & Toleransens/Framåtskridandets Religion” . . Fan tro´t . . . X( .

  • latmask

    Flickorna MÅSTE kunna hitta ett bättre jobb någon annanstans, annars finns det inga jobb alls.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

WHO fick först veta om coronaviruset via Internet

UTRIKESWHO reviderar sin tidslinje och säger att de först hörde om coronavirus på Internet, inte från kinesiska myndigheter. Detta väcker ytterligare frågor om WHO:s kopplingar till Kina.

Gå till arkivet

Send this to a friend