Skip to Content

Även svenska flaggor kunde ses bland demonstranterna. Foto: Privat
UTRIKES

Massdemonstrationen som tystades ner

Digital utgåva

Under lördagen samlades hundratusentals kritiker av de restriktioner, planer på vaccinationspass och massvaccineringspolitik som införts i Storbritannien. Men trots att det rör sig om en av de största demonstrationerna i modern tid i miljonstaden – mitt under coronakrisen – rådde det en ovanlig tystnad från både brittisk och internationell press om den historiska händelsen.

Publicerad: 28 april, 2021, 11:57

  • Svenska

Läs även

Det var under lördagen som det genomfördes en massdemonstration i London mot den brittiska regeringens Covid-19-restriktioner, men även mot det man ser som ingrepp på individens rätt till frihets och planer på att införa vaccinationspass likt många nationer nu diskuterar. Trots att demonstrationen, som samlade allt från vaccinationskritiker till frihetsivrare, var en av de största som genomförts i Storbritannien historiskt i modern tid resulterade den märkligt nog bara i ett fåtal kortare notiser och artiklar. Dessutom hävdar man trots bildbevis att endast ”ett par tusen” demonstrerade.

Nya Tider tittar närmre på massdemonstrationen som tystades ner.

Gigantisk demonstration för frihet

Det var under lördagen den 24 april som en ovanligt stor politisk samling skedde mitt under pågående coronakris i London i Storbritannien som annars sett polisen slå ner hårt på allt från pubkvällar till begravningar. Men trots löften från polisen om att ingripa mot alla demonstranter som ”inte följer anvisningar, ignorerar polismäns order och utsätter andra människor för risk att sprida viruset kommer att utsättas för åtgärder i linje med reglerna” och att ingen av de som deltog bar mask eller andningsskydd lät polisen dem ändå hållas – deras stora antal gjorde helt enkelt alla försök till ingripanden praktiskt omöjligt.

Demonstrationen de samlats till gick under namnet ”Unite for Freedom” och samlade hundratusentals människor från alla demografiska grupper till en stillsam och fredlig massdemonstration och frihetsmarsch genom Londons hjärta vilket stängde ner trafiken i stora delar av stadens centrum i flera timmar.

Bild från demonstrationen. Foto: Privat

 

”Vi tror att restriktionerna mot coronaspridningen som används inte är varken i proportion eller effektiva och orsakar mer skada än nytta. Vi är väldigt engagerade i att skydda människors mänskliga rättigheter: rätt till privatliv, familjeliv, kroppslig integritet, medicinska friheter och så vidare. Vi är inte bara oroade över nedstängningarna i sig, utan vi är oroade över de övergripande ingreppen i våra rättigheter”, sade grundaren för Save Our Rights UK, Louise Creffield, en av organisationerna som var arrangörer för massdemonstrationen till The Guardian.

Men trots dess omfång som sannolikt gör den till en av, om inte den största, demonstrationen i modern tid i London så valde nära nog samtliga massmedier i västvärlden att helt ignorera eller på sin höjd förringa demonstrationen som obetydlig eller fylld av konspirationsteoretiker.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Snöplig sorti för biologisk man i kvinnlig OS-tävling

UTRIKESDet blev ett totalt misslyckande för Laurel Hubbard, en manlig tyngdlyftare som tilläts tävla i kvinnlig tyngdlyftning i OS. Men tre misslyckade lyftförsök fick honom dock utslagen ur tävlingen i +87-kiloklassen i tyngdlyftning för kvinnor. Inget hindrar heller andra män från att tävla mot kvinnor – det är upp till de enskilda länderna att bestämma vem man skickar till OS meddelar den internationella olympiska kommittén, IOK.

Islam i Ryssland: Tusen omväxlande år med blodig terror och fredlig renässans

UTRIKESI Europa oroar sig många för islamisering. Vårt grannland Ryssland har en lång historia med olika riktningar inom islam, en historia som paradoxalt nog både varit blodigare och lugnare än den europeiska historien med muslimer. Kan vi lära något av ryssarnas erfarenheter?

Gates Foundations-anställda vill byta jobb

UTRIKESMelinda French Gates talade onsdagen den 28 juli med de anställda på Bill & Melinda Gates Foundation för första gången sedan hon och Bill Gates meddelade sin skilsmässa, eftersom den filantropiska organisationen med 65 miljarder dollar i kassan alltmer ställs inför interna frågor om sin framtid och uppdrag. Parets separation efter 27 års äktenskap och pressrubriker med anklagelser om oegentligheter från Bill Gates sida har orsakat uppenbar oro i organisationens led, enligt tre nuvarande anställda, som talat med nyhetssiten Business Insider på villkor av anonymitet.

”Välkomna, nykomlingar!”

UTRIKESProfessor Alexander Dugin, filosof och geopolitisk expert från Ryssland, ser världen förändras: den gamla liberalismen ersätts av en ny, aggressiv, globalistisk mutation.

Drakoniska regler och lagar drabbar Frankrikes befolkning

UTRIKESDet befästes i det franska parlamentet, l’Assemblée Nationale, under natten till den 26 juli. Med röstsiffrorna 156 för, 60 emot och 14 som avstod inleds nu en ny ordning i den femte franska republiken. I kampen mot Covid-19 antogs nya åtgärder gentemot Frankrikes befolkning. Stora protester betraktas av regeringen som ett oansvarigt beteende från en störande minoritet.

Island: Vaccinerna funkar inte

COVID-19Island är något av vaccinförespråkarnas mönsterland, med över 90 procent av befolkningen över 40 år vaccinerad. Den 26 juni avskaffade man alla kvarvarande restriktioner. Men sedan dess har nya fall ökat snabbt – bland vaccinerade. Nu säger landets chefsepidemiolog att man kanske måste leva med restriktioner i decennier.

Paris

Protester över hela världen mot vaccinpass och restriktioner

VIDEOUnder parollen World Wide Rally For Freedom anordnades lördagen den 24 juli gemensamma protester över hela världen. Över 180 städer hade anmält sig och utifrån det bildmaterial som arrangörerna fått in verkar uppslutningen ha varit enorm, upp till tiotusentals eller hundratusentals deltagare på sina håll. Även i städer som är i total lockdown bröt människor igenom poliskedjorna och ropa ”Frihet!”.

Minst 45 000 amerikaner har avlidit inom tre dygn efter covid-vaccination

COVID-19Visselblåsare med unik insyn i både USA:s rapporteringssystem för misstänkta biverkningar av vaccin, inklusive dödsfall, och olika sjukförsäkringssystem har slagit larm om att de egentliga siffrorna är minst fem gånger högre än de officiellt angivna, som redan de är höga. Det framkommer också någonting hitintills okänt, att det finns dolda parallella rapporteringssystem. Man känner sedan tidigare till att siffror i rapporteringssystemet VAERS är underrapporterade med 10-100 gånger. Läggs den offi­ciella statistiken i ett diagram ser vi hur illa det är och att fler dött från covid-vaccinen än alla andra vaccin sammantaget som någonsin rapporterats. Därför har nu en stämningsansökan lämnats in mot hälsomyndig­heterna om att de utsätter befolkningen för ”omedelbar, potentiellt livshotande skada”.

Gå till arkivet

Send this to a friend