Skip to Content

Även svenska flaggor kunde ses bland demonstranterna. Foto: Privat
UTRIKES

Massdemonstrationen som tystades ner

Digital utgåva

Under lördagen samlades hundratusentals kritiker av de restriktioner, planer på vaccinationspass och massvaccineringspolitik som införts i Storbritannien. Men trots att det rör sig om en av de största demonstrationerna i modern tid i miljonstaden – mitt under coronakrisen – rådde det en ovanlig tystnad från både brittisk och internationell press om den historiska händelsen.

Publicerad: 28 april, 2021, 11:57

  • Svenska

Läs även

Det var under lördagen som det genomfördes en massdemonstration i London mot den brittiska regeringens Covid-19-restriktioner, men även mot det man ser som ingrepp på individens rätt till frihets och planer på att införa vaccinationspass likt många nationer nu diskuterar. Trots att demonstrationen, som samlade allt från vaccinationskritiker till frihetsivrare, var en av de största som genomförts i Storbritannien historiskt i modern tid resulterade den märkligt nog bara i ett fåtal kortare notiser och artiklar. Dessutom hävdar man trots bildbevis att endast ”ett par tusen” demonstrerade.

Nya Tider tittar närmre på massdemonstrationen som tystades ner.

Gigantisk demonstration för frihet

Det var under lördagen den 24 april som en ovanligt stor politisk samling skedde mitt under pågående coronakris i London i Storbritannien som annars sett polisen slå ner hårt på allt från pubkvällar till begravningar. Men trots löften från polisen om att ingripa mot alla demonstranter som ”inte följer anvisningar, ignorerar polismäns order och utsätter andra människor för risk att sprida viruset kommer att utsättas för åtgärder i linje med reglerna” och att ingen av de som deltog bar mask eller andningsskydd lät polisen dem ändå hållas – deras stora antal gjorde helt enkelt alla försök till ingripanden praktiskt omöjligt.

Demonstrationen de samlats till gick under namnet ”Unite for Freedom” och samlade hundratusentals människor från alla demografiska grupper till en stillsam och fredlig massdemonstration och frihetsmarsch genom Londons hjärta vilket stängde ner trafiken i stora delar av stadens centrum i flera timmar.

Bild från demonstrationen. Foto: Privat

 

”Vi tror att restriktionerna mot coronaspridningen som används inte är varken i proportion eller effektiva och orsakar mer skada än nytta. Vi är väldigt engagerade i att skydda människors mänskliga rättigheter: rätt till privatliv, familjeliv, kroppslig integritet, medicinska friheter och så vidare. Vi är inte bara oroade över nedstängningarna i sig, utan vi är oroade över de övergripande ingreppen i våra rättigheter”, sade grundaren för Save Our Rights UK, Louise Creffield, en av organisationerna som var arrangörer för massdemonstrationen till The Guardian.

Men trots dess omfång som sannolikt gör den till en av, om inte den största, demonstrationen i modern tid i London så valde nära nog samtliga massmedier i västvärlden att helt ignorera eller på sin höjd förringa demonstrationen som obetydlig eller fylld av konspirationsteoretiker.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Greklands kontroversiella metod för att avskräcka illegala migranter

UTRIKESGrekland har infört en kontroversiell metod för att motverka och avskräcka de stora mängder med illegala migranter som försöker ta sig till Europa, menar en organisation som verkar för ökad massinvandring. Med hjälp av maskerade kommandosoldater bogserar man tillbaka de illegala migranterna till Turkiet och lämnar dem där. Det är något som upprör massinvandringsvurmare vilka nu försöker väcka åtal mot Grekland vid Europadomstolen för dess försvar av sina gränser.

Filmklipp visar hur sydafrikansk hjälte jagade bort beväpnade rånare

UTRIKESEtt filmklipp från Sydafrika visar hur en tidigare insatspolis hjältemodigt kämpar sig igenom ett väpnat rånförsök på en motorväg i den sydafrikanska huvudstaden Pretoria. Trots att bilen beskjuts ett stort antal gånger tappar mannen, Leo Prinsloo, 48, inte fattningen utan rammar rånarnas bilar flera gånger innan han beväpnad med ett halvautomatiskt gevär jagar dem på flykten.

Storseger för konservativa i spanskt regionval – örfil mot vänsterregeringens nedstängningspolitik

UTRIKESTisdagen den 4 maj hölls det regionval i Spaniens huvudstad Madrid, en viktig indikator inför det ordinarie parlamentsvalet som skall hållas inom två år. Valet blev en storseger för det värdekonservativa Partido Popular och ett bakslag för vänstersocialisterna. Troligtvis kommer Partido Popular nu att bilda koalitionsstyre med det nationalistiska Vox.

Tysk vänsterpolitiker avslöjad med möjlig koppling till våldsamt gäng

UTRIKESMed specialutgåvan ”Antifa – Vänstermakten under jorden” har COMPACT, en konservativ tysk tidning, rört upp ett getingbo. En vänsterpolitiker vill nu till och med förbjuda undersökande journalistik.

Bidens exekutiva order berövar amerikaner alla rättigheter om de ”engagerar sig” i Ryssland

UTRIKESPresident Biden undertecknade i april en exekutiv order som gör det möjligt för hans administration att ”beröva amerikanska medborgare och organisationer deras rättigheter och egendom genom att godtyckligt koppla dessa personer till den ryska regeringens verkliga, inbillade eller vagt definierade aktiviteter”, enligt en artikel i en konservativ amerikansk publikation.

Öppet brev till syriska migranter från före detta dansk minister: ”Dags att åka hem igen!”

UTRIKESDanmarks före detta integrationsminister Inger Støjberg har i dagarna skrivit ett öppet brev till syriska migranter på sin Facebooksida. Budskapet är entydigt: ”Nu är det dags att åka hem igen!” Hon är påtagligt irriterad över att syrierna har visat låg grad av anpassningsvilja till det danska samhället.

Isaac Newton är nästa offer för ”avkoloniseringen”

UTRIKESSir Isaac Newtons historiska arv är liktydigt med ”kolonialtidsaktivitet” och måste skrotas för att ”avkolonisera” den tekniska läroplanen vid Sheffield University i Storbritannien.

Polismordet i Rambouillet: Angriparen led av ”personlighetsstörningar” men fick ändå uppehållstillstånd utan utredning

UTRIKESEn man av tunisiskt ursprung dödade brutalt en kvinnlig polistjänsteman den 23 april i Rambouillet, bara 50 kilometer utanför Paris. Mannen var av tunisiskt ursprung och hade anlänt till Frankrike illegalt, enligt uppgifter till CNews. Utredningen har dragit slutsatsen att terroristen hade radikaliserats under de senaste månaderna och hade lidit av ”personlighetsstörningar”. Nu framkommer det att han hade fått uppehållstillstånd trots att han uttryckt radikal islamism.

Gå till arkivet

Send this to a friend