Skip to Content

Antal dödade år 2018 i USA per en miljon invånare tillhörande gärningsmannens etniska grupp. Statistik från FBI, Grafik: Nya Tider Källa: https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2018/crime-in-the-u.s.-2018/tables/expanded-homicide-data-table-6.xls
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Medialögner leder till mord, kaos och förnedring av vita

PappersupplaganNya Tider v. 24

USA har exploderat i raskravaller och samma rörelse börjar få fäste i Sverige, där vi bland annat fått se afrikaner skandera ”Ner på knä!” till svenska poliser, samt en poliskvinna som gjort mobben till viljes. Den politiska korrekthetens apostlar främjar kort och gott mord och förnedring av vita – och de flesta av dem gör det av okunnighet och flockmentalitet, därför att media inte gjort sitt jobb. Journalisterna på SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har alla blod på sina händer.

Publicerad: 9 juni, 2020, 11:23

  • Svenska

Läs även

Det talas ofta om ”det fina hatet” – det hat som politiskt korrekta journalister, politiker och opinionsbildare riktar mot sina meningsmotståndare eller mot vita heterosexuella män i allmänhet. I många fall handlar det om självhat mot allt som är europeiskt och normalt.

De flesta av de självhatande individer som nu bokstavligen knäböjer inför svarta hade dock knappast blivit några självhatare ifall de fått korrekt information av medierna. Detsamma kan sägas om majoriteten av de vita demonstranterna som gör de svarta mobbarna sällskap i att slå sönder samhället och sina medmänniskor. Förmodligen gäller det till och med en stor del av de svarta, om de inte hade pumpats fulla med lögner hade de inte blivit lika antivita.

Det är uppenbart att USA har ett allvarligt problem med polisvåld. Men vad känner den genomsnittlige vänsterdemonstranten till om hur situationen faktiskt ser ut i USA? Om historien? Har den genomsnittlige upploppsmakaren alla fakta på bordet? Hur mycket vet egentligen den svenska poliskvinnan som gick ner på knä med en skylt där det står ”Vit tystnad är våld” och sedan gjorde svart makt-hälsning?

Smaka för övrigt på den meningen: ”Vit tystnad är våld”. Om en svart man slår in skallen på dig med ett järnrör är det självförsvar – för du har redan använt våld mot honom genom att vara tyst om den rasism han utsätts för. Det är exakt samma melodi som vänsterslagordet ”antifascism är alltid självförsvar”; en utpekad fascist är alltid en legitim måltavla för våld, oavsett om han är fredlig i ordets normala bemärkelse.

Detta våldsförhärligande budskap fördes alltså fram av en polis i uniform. Och inrikesministern instämde. Förmodligen på grund av dumhet och bristande kunskap – de har inte analyserat vad orden egentligen betyder.

Så, åter till bristande kunskap.
Detta är några av de saker jag skulle vilja säga och fråga dem som ställer upp på det antivita narrativet:

Du vet vem George Floyd var. Om du är lite mer påläst känner du kanske även till några andra afroamerikaner som dödats av polis.
Men känner du till Daniel Shaver? En vit kille som dödades av polisen för att han lekt med ett luftgevär en stund tidigare. Video som visar förloppet finns och är lika hemsk som den med George Floyd. Polismannen som sköt honom friades obegripligt nog i rätten. Insatsledaren, som var minst lika skyldig, blev inte ens åtalad.

Vet du vem Justine Ruszczyk var? En vit kvinna som dödades av en svart polis – i samma stad som George Floyd, Minneapolis. Hon var obeväpnad och uppträdde inte hotfullt. Polisen som sköt ihjäl Justine, Mohamed Noor, hade tidigare hyllats som stadens förste somaliske polisman.

Vet du vem Tony Timpa var? En vit kille som kvävdes till döds på nästan exakt samma sätt som George Floyd. Två poliser, en vit och en latinamerikansk, satte sina knän i Timpas rygg och höll honom så med ansiktet nedåt i 14 minuter medan han klagade över att de höll på att döda honom och ropade på hjälp minst 30 gånger. Han avled. Poliserna blev inte åtalade.

Vet du vem Jeremy Mardis var? En vit sexårig pojke som dödades av två svarta poliser samtidigt som de skadesköt hans pappa, som var obeväpnad och hade händerna i luften, med 18 skott.

Vet du vem Gilbert Collar är? En vit kille som dödades av en svart polis.

Vet du vem Dylan Noble är? En vit kille som dödades av två vita poliser.

Vet du vilka Michael Goodale, Charles Dove, Joshua Scott, Thomas Tucker Jr och Sandy Duke är? Fem vita män som dödades av polisen samma dag som afroamerikanen Keith Lamont Scott den 20 september 2016. Ja, det namnet kanske ringer en klocka förresten – en hel drös med artiklar skrevs om Keith Lamont Scott i svenska systemmedier. Men inte ett pip om de vita män som dödats samma dag, på samma sätt, av samma orsak; ihjälskjutna då de gjorde motstånd mot polisen.

Vet du att förra året blev 376 vita och 236 svarta ihjälskjutna av amerikansk polis, plus 193 av ”okänd ras”, enligt Washington Posts databas över polisskjutningar? Året innan, 2018, då det var färre okända (107 st), var det 451 vita och 229 svarta. Eftersom de vita är fler löper en svart cirka 2,5 gånger högre risk att bli dödad av polis.

Är du medveten om att detta är precis vad man kan förvänta sig med tanke på att många fler svarta än vita är kriminella, och därför oftare har med polisen att göra?

Vet du om att det är nio gånger vanligare att en vit människa utsätts för våld av svarta i USA, än tvärtom?

Vet du om att svarta begår i runda tal hälften av de grova våldsbrotten i USA, trots att de endast utgör 13 procent av befolkningen?

Vet du att 97 procent av morden och nästan 98 procent av skjutningarna i New York begås av icke-vita, trots att de vita utgör en tredjedel av befolkningen?

Är du medveten om att svarta, enligt den afroamerikanske Harvardforskaren Roland Fryer Jr, visserligen är mer utsatta för polisvåld än vita vid sina interaktioner med polisen, men å andra sidan mindre utsatta för dödligt polisvåld? (Skillnaden är inte särskilt dramatisk i någotdera fallet.)

Vet du om att svarta poliser är mer benägna att använda övervåld mot misstänkta än vita poliser?

Vet du om att svarta poliser är tre gånger mer benägna att använda sina tjänstevapen än vita poliser?

Vet du om att svarta poliser skjuter obeväpnade vita misstänkta i oproportionerligt hög grad? (Detsamma kan sägas om vita poliser mot svarta misstänkta, men skillnaden är mindre.)

Vet du om att det är mycket större risk för en polis att bli åtalad om han skjuter ihjäl en svart misstänkt än en vit misstänkt?

Att chansen att bli friad i domstol är mycket större för en polis som skjutit ihjäl en vit misstänkt än en svart misstänkt? Ifall situationen varit den omvända hade du kallat det bevis för att ”svarta liv är mindre värda”, så varför känner du inte ens till det?

Ja, jag vet, PK-människorna har alltid utvägen att skylla på slaveriet, det där hemska som vi vita utsatte svarta för, därför att vi bär på en särskild rasistisk ondska som inte andra raser gör.

Men visste du att araberna bedrev handel med både svarta och vita slavar långt innan vita människor satte sin fot i Afrika, och fortsatte med det långt efter att vi slutat?

Visste du att turkarna gjorde slavräder mot det försvarslösa lilla Island på 1600-talet därför att de arabiska slavhandlarna ansåg blonda kvinnor särskilt värdefulla som sexslavar?

Visste du att merparten av de afrikanska slavar som såldes till araber, judar och européer hade tagits till fånga av afrikanska kustkungadömen, vars hövdingar även höll sig med egna slavar?

Vet du vilka det var som självmant slutade med slaveriet och sedan tvingade alla andra att göra det, inte sällan med vapenmakt? Jo, det var vi vita.

Nej, de flesta av ”demonstranterna” – och de flesta vanliga svenskar – känner förstås inte till de ovanstående sakerna. Det är på grund av en orättfärdig känsla av kollektiv skuld som de – i vissa fall bokstavligt – är beredda att sjunka på knä inför svarta/invandrare och be om ursäkt för att de är vita.

Jag skyller denna okunskap på journalisterna i systemmedia. Jag konstaterar vidare att systemet är grovt rasistiskt mot vita och måste krossas till varje pris.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Diktaturer tillåter kritik, men inte handling

DEBATTNär Exakt24 stängdes av på Youtube, så var det förstås väntat. Alternativ svensk media håller i rask takt på att rensas ut från plattformen. Mycket får dock ligga kvar på Youtube, även till synes radikala påståenden och ovårdade nedsättande uttalanden. Veckans debattör, samhällsdebattören och programledaren Magnus Stenlund, resonerar om varför vissa blir censurerade medan andra får vara kvar, och gör en talande jäm­förelse med hur Kinas myndigheter hanterar oppositionen.

Slopa fordonsskatt när fordonet står stilla och inte används

KRÖNIKA

Husbyggen trots stigande hav?

KRÖNIKAJordbruk på den nordfrisiska ön Pellworm riskerar att översvämmas av stigande hav. Åtminstone enligt Dagens Nyheter och andra media.

Danmarks initiativ förändrar spelplanen

LEDAREDanmark har tagit ett historiskt steg då man den 3 juni bestämde sig för att flytta hela asylprocessen till Afrika. Inte ens de som får asyl beviljad kommer att tillåtas invandra till Danmark, utan fristad kommer att erbjudas dem i det afrikanska landet. Det innebär noll asylinvandrare till Danmark så snart det nya systemet är på plats – det första av två nödvändiga steg för att göra Danmark danskt igen.

Frankrike i ett tillstånd av la colère – vrede

OPINION: SOPHIE KIELBOWSKAEfter en tid av upprördhet övergick fransmännens känslor i vrede. I Sverige säger vi ”nu går skam på torra land”, i Frankrike agerar man med värdighet och vrede. I slutet av april och början av maj inträffade en rad händelser som fått fransmännen att visa, att nu går skam på torra land. Och mest en colère är polisen och militären. Det skriver Sophie Kielbowska som följt händelserna genom franska medier och ger här en lägesrapport.

Ljusskygga vänsterterrorister exponeras

LEDAREUnder många år har extremvänstern kunnat begå våldsdåd mot oliktänkande och sabotera valkampanjer utan någon större risk. De har åtnjutit moraliskt skydd av systemmedias meningsfränder och ekonomiskt stöd via generösa bidrag via olika vänsterkulturella projekt som slussat pengarna vidare. Denna härva håller nu på att rullas upp genom webb-tv-kanalen Exakt24:s grävande arbete.

Hur förbereder man sig för en sannolik kommande inflation och matbrist?

LEDAREFör alla oss som redan sett de tydliga tecknen på vart vi är på väg och utifrån historien förstår hur svår situationen snabbt kan bli, så är det frågan i rubriken som överskuggar allt annat. I denna ledare försöker vi på ett mycket övergripande sätt besvara denna högaktuella fråga i förhoppningen att det kan hjälpa och inspirera våra läsare att agera och i tid.

Public service – hur pålitlig är nyhets- och informations-förmedlingen?

KRÖNIKASedan den 5 maj pågår en intensiv medial debatt kring en reporters nyhetsförmedling via Sveriges Radio, eller som kritiska röster brukar säga, Sveriges Rödio. Två parter har varit synnerligen aktiva i detta åsiktsutbyte, chefredaktören för Dagens Nyheter och VD:n för Sveriges Radio. Inledningsvis handlade ärendet om en reporter med uppenbart dåligt omdöme och en brist på objektiv rapportering. Kvinnan inledde ett förhållande med en person med tveksamma antecedentia och ett intresse hos Sveriges säkerhetsmyndigheter. Han blev huvudtema i hennes ”tycka-synd-om-nyhetsframställning”. En utredning i detta ärende krävs nu från flera håll.

Gå till arkivet

Send this to a friend