Skip to Content

Antal dödade år 2018 i USA per en miljon invånare tillhörande gärningsmannens etniska grupp. Statistik från FBI, Grafik: Nya Tider Källa: https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2018/crime-in-the-u.s.-2018/tables/expanded-homicide-data-table-6.xls
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Medialögner leder till mord, kaos och förnedring av vita

PappersupplaganNya Tider v. 24

USA har exploderat i raskravaller och samma rörelse börjar få fäste i Sverige, där vi bland annat fått se afrikaner skandera ”Ner på knä!” till svenska poliser, samt en poliskvinna som gjort mobben till viljes. Den politiska korrekthetens apostlar främjar kort och gott mord och förnedring av vita – och de flesta av dem gör det av okunnighet och flockmentalitet, därför att media inte gjort sitt jobb. Journalisterna på SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har alla blod på sina händer.

Publicerad: 9 juni, 2020, 11:23

 • Svenska

Läs även

Det talas ofta om ”det fina hatet” – det hat som politiskt korrekta journalister, politiker och opinionsbildare riktar mot sina meningsmotståndare eller mot vita heterosexuella män i allmänhet. I många fall handlar det om självhat mot allt som är europeiskt och normalt.

De flesta av de självhatande individer som nu bokstavligen knäböjer inför svarta hade dock knappast blivit några självhatare ifall de fått korrekt information av medierna. Detsamma kan sägas om majoriteten av de vita demonstranterna som gör de svarta mobbarna sällskap i att slå sönder samhället och sina medmänniskor. Förmodligen gäller det till och med en stor del av de svarta, om de inte hade pumpats fulla med lögner hade de inte blivit lika antivita.

Det är uppenbart att USA har ett allvarligt problem med polisvåld. Men vad känner den genomsnittlige vänsterdemonstranten till om hur situationen faktiskt ser ut i USA? Om historien? Har den genomsnittlige upploppsmakaren alla fakta på bordet? Hur mycket vet egentligen den svenska poliskvinnan som gick ner på knä med en skylt där det står ”Vit tystnad är våld” och sedan gjorde svart makt-hälsning?

Smaka för övrigt på den meningen: ”Vit tystnad är våld”. Om en svart man slår in skallen på dig med ett järnrör är det självförsvar – för du har redan använt våld mot honom genom att vara tyst om den rasism han utsätts för. Det är exakt samma melodi som vänsterslagordet ”antifascism är alltid självförsvar”; en utpekad fascist är alltid en legitim måltavla för våld, oavsett om han är fredlig i ordets normala bemärkelse.

Detta våldsförhärligande budskap fördes alltså fram av en polis i uniform. Och inrikesministern instämde. Förmodligen på grund av dumhet och bristande kunskap – de har inte analyserat vad orden egentligen betyder.

Så, åter till bristande kunskap.
Detta är några av de saker jag skulle vilja säga och fråga dem som ställer upp på det antivita narrativet:

Du vet vem George Floyd var. Om du är lite mer påläst känner du kanske även till några andra afroamerikaner som dödats av polis.
Men känner du till Daniel Shaver? En vit kille som dödades av polisen för att han lekt med ett luftgevär en stund tidigare. Video som visar förloppet finns och är lika hemsk som den med George Floyd. Polismannen som sköt honom friades obegripligt nog i rätten. Insatsledaren, som var minst lika skyldig, blev inte ens åtalad.

Vet du vem Justine Ruszczyk var? En vit kvinna som dödades av en svart polis – i samma stad som George Floyd, Minneapolis. Hon var obeväpnad och uppträdde inte hotfullt. Polisen som sköt ihjäl Justine, Mohamed Noor, hade tidigare hyllats som stadens förste somaliske polisman.

Vet du vem Tony Timpa var? En vit kille som kvävdes till döds på nästan exakt samma sätt som George Floyd. Två poliser, en vit och en latinamerikansk, satte sina knän i Timpas rygg och höll honom så med ansiktet nedåt i 14 minuter medan han klagade över att de höll på att döda honom och ropade på hjälp minst 30 gånger. Han avled. Poliserna blev inte åtalade.

Vet du vem Jeremy Mardis var? En vit sexårig pojke som dödades av två svarta poliser samtidigt som de skadesköt hans pappa, som var obeväpnad och hade händerna i luften, med 18 skott.

Vet du vem Gilbert Collar är? En vit kille som dödades av en svart polis.

Vet du vem Dylan Noble är? En vit kille som dödades av två vita poliser.

Vet du vilka Michael Goodale, Charles Dove, Joshua Scott, Thomas Tucker Jr och Sandy Duke är? Fem vita män som dödades av polisen samma dag som afroamerikanen Keith Lamont Scott den 20 september 2016. Ja, det namnet kanske ringer en klocka förresten – en hel drös med artiklar skrevs om Keith Lamont Scott i svenska systemmedier. Men inte ett pip om de vita män som dödats samma dag, på samma sätt, av samma orsak; ihjälskjutna då de gjorde motstånd mot polisen.

Vet du att förra året blev 376 vita och 236 svarta ihjälskjutna av amerikansk polis, plus 193 av ”okänd ras”, enligt Washington Posts databas över polisskjutningar? Året innan, 2018, då det var färre okända (107 st), var det 451 vita och 229 svarta. Eftersom de vita är fler löper en svart cirka 2,5 gånger högre risk att bli dödad av polis.

Är du medveten om att detta är precis vad man kan förvänta sig med tanke på att många fler svarta än vita är kriminella, och därför oftare har med polisen att göra?

Vet du om att det är nio gånger vanligare att en vit människa utsätts för våld av svarta i USA, än tvärtom?

Vet du om att svarta begår i runda tal hälften av de grova våldsbrotten i USA, trots att de endast utgör 13 procent av befolkningen?

Vet du att 97 procent av morden och nästan 98 procent av skjutningarna i New York begås av icke-vita, trots att de vita utgör en tredjedel av befolkningen?

Är du medveten om att svarta, enligt den afroamerikanske Harvardforskaren Roland Fryer Jr, visserligen är mer utsatta för polisvåld än vita vid sina interaktioner med polisen, men å andra sidan mindre utsatta för dödligt polisvåld? (Skillnaden är inte särskilt dramatisk i någotdera fallet.)

Vet du om att svarta poliser är mer benägna att använda övervåld mot misstänkta än vita poliser?

Vet du om att svarta poliser är tre gånger mer benägna att använda sina tjänstevapen än vita poliser?

Vet du om att svarta poliser skjuter obeväpnade vita misstänkta i oproportionerligt hög grad? (Detsamma kan sägas om vita poliser mot svarta misstänkta, men skillnaden är mindre.)

Vet du om att det är mycket större risk för en polis att bli åtalad om han skjuter ihjäl en svart misstänkt än en vit misstänkt?

Att chansen att bli friad i domstol är mycket större för en polis som skjutit ihjäl en vit misstänkt än en svart misstänkt? Ifall situationen varit den omvända hade du kallat det bevis för att ”svarta liv är mindre värda”, så varför känner du inte ens till det?

Ja, jag vet, PK-människorna har alltid utvägen att skylla på slaveriet, det där hemska som vi vita utsatte svarta för, därför att vi bär på en särskild rasistisk ondska som inte andra raser gör.

Men visste du att araberna bedrev handel med både svarta och vita slavar långt innan vita människor satte sin fot i Afrika, och fortsatte med det långt efter att vi slutat?

Visste du att turkarna gjorde slavräder mot det försvarslösa lilla Island på 1600-talet därför att de arabiska slavhandlarna ansåg blonda kvinnor särskilt värdefulla som sexslavar?

Visste du att merparten av de afrikanska slavar som såldes till araber, judar och européer hade tagits till fånga av afrikanska kustkungadömen, vars hövdingar även höll sig med egna slavar?

Vet du vilka det var som självmant slutade med slaveriet och sedan tvingade alla andra att göra det, inte sällan med vapenmakt? Jo, det var vi vita.

Nej, de flesta av ”demonstranterna” – och de flesta vanliga svenskar – känner förstås inte till de ovanstående sakerna. Det är på grund av en orättfärdig känsla av kollektiv skuld som de – i vissa fall bokstavligt – är beredda att sjunka på knä inför svarta/invandrare och be om ursäkt för att de är vita.

Jag skyller denna okunskap på journalisterna i systemmedia. Jag konstaterar vidare att systemet är grovt rasistiskt mot vita och måste krossas till varje pris.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  En mycket bra och informativ artikel! likaså statistik om vem som begår brott i USA, som ingen svensk känner till? Nu har polisvideon där Tony Timpa kvävdes till döds släppts av domstolen domstolen och i den kan man se Timpa ber för sitt liv? George Floyd hölls kvar på marken i drygt 8 minuter och Tony Timpa i 14 minuter? Bägge dog, men bara en av dessa fick uppmärksamhet, vilket resulterade i att polisen som dödade Floyd kommer att ställas inför rätta och då för mord, de andra för delaktighet? Tony Timpa dödades 2016, men videon har av ”utredningstekniska” skäl hemlighållits. Nu har domaren sett till att videon publicerats och naturligtvis frågar sig en rättstänkande person om poliserna kommer att dömas för mord?

 • Snövit

  Tack för veckans nummer. Det är bra.

 • plexgear

  Att polisen i USA agerar med våld vid ingripanden är ju för att USA är ett våldsamt samhälle där våldet är lösningen på alla problem både inrikes och utrikespolitiskt! Polisen i USA dödar ca 1000 personer varje år vid ingripanden medan i hela EU det bara blir en handfull! I USA används vapen dagligen i fruktansvärda mord och skjutningar som är ett resultat av den havererade multikulturella staten där vapen anses som en trygghet mot de ”andra”…Detta leder till att polisen agerar våldsamt och skjuter först innan de chansar och själv falla offer! Detta i kombination med dålig utbildning och usla löner för ett livsfarligt jobb leder till katastrofen. Tyvärr är Sverige på väg att bli ett liknande våldssamhälle och denna utveckling applåderas av vissa grupper, ja de t o m aktivt stödjer en sådan utveckling.

  • birgerr

   vilka är dom flesta som sitter i fängelse i usa det är dom svarta vilka är det i sverige svarta och muslimer

 • RL, Vallentuna

  NU är upploppen i full fart igen….en svart våldsam man sköts till döds.
  Upploppen är bara förevändningar….Alexander Bard hade ju rätt när han skrev att de svarta måste ta tag i sina liv själva och sluta skylla på slavhandel för 300 år sedan..
  Bard åkte ju ut direkt från TV4 Talang…på order från Bianca Ingrosso…!!!!
  Jag kommer nu att bojkotta alla annonsörer som gynnar TV 4 och givetvis låta dessa annonsörer veta det via mejl.

  Just TV4 är riktigt hysteriska….först Timell..sedan Paolo och nu Bard…

  • birgerr

   så blev det när staten blev delägare(sossarna) nu styr dom även där

Svenska kyrkan, förkunnelsen och rättssäkerheten

KRÖNIKASom Nya Tider rapporterat på nyhetsplats har Karin Arvidsson, präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, avsatts av Domkapitlet i Luleå, och därefter återfått prästämbetet genom ett beslut i Svenska kyrkans Överklagandenämnd. Fallet innehåller flera anmärkningsvärda och förvånande inslag som gjort att frågor ställts om var Svenska kyrkan står i dag och vart kyrkan är på väg.

Avsentimentalise­rings­verket

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGKarl-Olov Arnstberg är professor emeritus i etnologi. Han har skrivit en lång rad akademiska verk och rapporter inom sitt ämne, liksom på senare tid debattböcker som delvis också handlar om etnologi, det vill säga studier av människor som kulturvarelser i grupp. Han har med etnologin som grund tagit sikte på fenomen i dagens samhälle, och veckans opinionstext är inget undantag.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend