Skip to Content

Antal dödade år 2018 i USA per en miljon invånare tillhörande gärningsmannens etniska grupp. Statistik från FBI, Grafik: Nya Tider Källa: https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2018/crime-in-the-u.s.-2018/tables/expanded-homicide-data-table-6.xls
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Medialögner leder till mord, kaos och förnedring av vita

PappersupplaganNya Tider v. 24

USA har exploderat i raskravaller och samma rörelse börjar få fäste i Sverige, där vi bland annat fått se afrikaner skandera ”Ner på knä!” till svenska poliser, samt en poliskvinna som gjort mobben till viljes. Den politiska korrekthetens apostlar främjar kort och gott mord och förnedring av vita – och de flesta av dem gör det av okunnighet och flockmentalitet, därför att media inte gjort sitt jobb. Journalisterna på SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har alla blod på sina händer.

Publicerad: 9 juni, 2020, 11:23

 • Svenska

Läs även

Det talas ofta om ”det fina hatet” – det hat som politiskt korrekta journalister, politiker och opinionsbildare riktar mot sina meningsmotståndare eller mot vita heterosexuella män i allmänhet. I många fall handlar det om självhat mot allt som är europeiskt och normalt.

De flesta av de självhatande individer som nu bokstavligen knäböjer inför svarta hade dock knappast blivit några självhatare ifall de fått korrekt information av medierna. Detsamma kan sägas om majoriteten av de vita demonstranterna som gör de svarta mobbarna sällskap i att slå sönder samhället och sina medmänniskor. Förmodligen gäller det till och med en stor del av de svarta, om de inte hade pumpats fulla med lögner hade de inte blivit lika antivita.

Det är uppenbart att USA har ett allvarligt problem med polisvåld. Men vad känner den genomsnittlige vänsterdemonstranten till om hur situationen faktiskt ser ut i USA? Om historien? Har den genomsnittlige upploppsmakaren alla fakta på bordet? Hur mycket vet egentligen den svenska poliskvinnan som gick ner på knä med en skylt där det står ”Vit tystnad är våld” och sedan gjorde svart makt-hälsning?

Smaka för övrigt på den meningen: ”Vit tystnad är våld”. Om en svart man slår in skallen på dig med ett järnrör är det självförsvar – för du har redan använt våld mot honom genom att vara tyst om den rasism han utsätts för. Det är exakt samma melodi som vänsterslagordet ”antifascism är alltid självförsvar”; en utpekad fascist är alltid en legitim måltavla för våld, oavsett om han är fredlig i ordets normala bemärkelse.

Detta våldsförhärligande budskap fördes alltså fram av en polis i uniform. Och inrikesministern instämde. Förmodligen på grund av dumhet och bristande kunskap – de har inte analyserat vad orden egentligen betyder.

Så, åter till bristande kunskap.
Detta är några av de saker jag skulle vilja säga och fråga dem som ställer upp på det antivita narrativet:

Du vet vem George Floyd var. Om du är lite mer påläst känner du kanske även till några andra afroamerikaner som dödats av polis.
Men känner du till Daniel Shaver? En vit kille som dödades av polisen för att han lekt med ett luftgevär en stund tidigare. Video som visar förloppet finns och är lika hemsk som den med George Floyd. Polismannen som sköt honom friades obegripligt nog i rätten. Insatsledaren, som var minst lika skyldig, blev inte ens åtalad.

Vet du vem Justine Ruszczyk var? En vit kvinna som dödades av en svart polis – i samma stad som George Floyd, Minneapolis. Hon var obeväpnad och uppträdde inte hotfullt. Polisen som sköt ihjäl Justine, Mohamed Noor, hade tidigare hyllats som stadens förste somaliske polisman.

Vet du vem Tony Timpa var? En vit kille som kvävdes till döds på nästan exakt samma sätt som George Floyd. Två poliser, en vit och en latinamerikansk, satte sina knän i Timpas rygg och höll honom så med ansiktet nedåt i 14 minuter medan han klagade över att de höll på att döda honom och ropade på hjälp minst 30 gånger. Han avled. Poliserna blev inte åtalade.

Vet du vem Jeremy Mardis var? En vit sexårig pojke som dödades av två svarta poliser samtidigt som de skadesköt hans pappa, som var obeväpnad och hade händerna i luften, med 18 skott.

Vet du vem Gilbert Collar är? En vit kille som dödades av en svart polis.

Vet du vem Dylan Noble är? En vit kille som dödades av två vita poliser.

Vet du vilka Michael Goodale, Charles Dove, Joshua Scott, Thomas Tucker Jr och Sandy Duke är? Fem vita män som dödades av polisen samma dag som afroamerikanen Keith Lamont Scott den 20 september 2016. Ja, det namnet kanske ringer en klocka förresten – en hel drös med artiklar skrevs om Keith Lamont Scott i svenska systemmedier. Men inte ett pip om de vita män som dödats samma dag, på samma sätt, av samma orsak; ihjälskjutna då de gjorde motstånd mot polisen.

Vet du att förra året blev 376 vita och 236 svarta ihjälskjutna av amerikansk polis, plus 193 av ”okänd ras”, enligt Washington Posts databas över polisskjutningar? Året innan, 2018, då det var färre okända (107 st), var det 451 vita och 229 svarta. Eftersom de vita är fler löper en svart cirka 2,5 gånger högre risk att bli dödad av polis.

Är du medveten om att detta är precis vad man kan förvänta sig med tanke på att många fler svarta än vita är kriminella, och därför oftare har med polisen att göra?

Vet du om att det är nio gånger vanligare att en vit människa utsätts för våld av svarta i USA, än tvärtom?

Vet du om att svarta begår i runda tal hälften av de grova våldsbrotten i USA, trots att de endast utgör 13 procent av befolkningen?

Vet du att 97 procent av morden och nästan 98 procent av skjutningarna i New York begås av icke-vita, trots att de vita utgör en tredjedel av befolkningen?

Är du medveten om att svarta, enligt den afroamerikanske Harvardforskaren Roland Fryer Jr, visserligen är mer utsatta för polisvåld än vita vid sina interaktioner med polisen, men å andra sidan mindre utsatta för dödligt polisvåld? (Skillnaden är inte särskilt dramatisk i någotdera fallet.)

Vet du om att svarta poliser är mer benägna att använda övervåld mot misstänkta än vita poliser?

Vet du om att svarta poliser är tre gånger mer benägna att använda sina tjänstevapen än vita poliser?

Vet du om att svarta poliser skjuter obeväpnade vita misstänkta i oproportionerligt hög grad? (Detsamma kan sägas om vita poliser mot svarta misstänkta, men skillnaden är mindre.)

Vet du om att det är mycket större risk för en polis att bli åtalad om han skjuter ihjäl en svart misstänkt än en vit misstänkt?

Att chansen att bli friad i domstol är mycket större för en polis som skjutit ihjäl en vit misstänkt än en svart misstänkt? Ifall situationen varit den omvända hade du kallat det bevis för att ”svarta liv är mindre värda”, så varför känner du inte ens till det?

Ja, jag vet, PK-människorna har alltid utvägen att skylla på slaveriet, det där hemska som vi vita utsatte svarta för, därför att vi bär på en särskild rasistisk ondska som inte andra raser gör.

Men visste du att araberna bedrev handel med både svarta och vita slavar långt innan vita människor satte sin fot i Afrika, och fortsatte med det långt efter att vi slutat?

Visste du att turkarna gjorde slavräder mot det försvarslösa lilla Island på 1600-talet därför att de arabiska slavhandlarna ansåg blonda kvinnor särskilt värdefulla som sexslavar?

Visste du att merparten av de afrikanska slavar som såldes till araber, judar och européer hade tagits till fånga av afrikanska kustkungadömen, vars hövdingar även höll sig med egna slavar?

Vet du vilka det var som självmant slutade med slaveriet och sedan tvingade alla andra att göra det, inte sällan med vapenmakt? Jo, det var vi vita.

Nej, de flesta av ”demonstranterna” – och de flesta vanliga svenskar – känner förstås inte till de ovanstående sakerna. Det är på grund av en orättfärdig känsla av kollektiv skuld som de – i vissa fall bokstavligt – är beredda att sjunka på knä inför svarta/invandrare och be om ursäkt för att de är vita.

Jag skyller denna okunskap på journalisterna i systemmedia. Jag konstaterar vidare att systemet är grovt rasistiskt mot vita och måste krossas till varje pris.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  En mycket bra och informativ artikel! likaså statistik om vem som begår brott i USA, som ingen svensk känner till? Nu har polisvideon där Tony Timpa kvävdes till döds släppts av domstolen domstolen och i den kan man se Timpa ber för sitt liv? George Floyd hölls kvar på marken i drygt 8 minuter och Tony Timpa i 14 minuter? Bägge dog, men bara en av dessa fick uppmärksamhet, vilket resulterade i att polisen som dödade Floyd kommer att ställas inför rätta och då för mord, de andra för delaktighet? Tony Timpa dödades 2016, men videon har av “utredningstekniska” skäl hemlighållits. Nu har domaren sett till att videon publicerats och naturligtvis frågar sig en rättstänkande person om poliserna kommer att dömas för mord?

 • Snövit

  Tack för veckans nummer. Det är bra.

 • plexgear

  Att polisen i USA agerar med våld vid ingripanden är ju för att USA är ett våldsamt samhälle där våldet är lösningen på alla problem både inrikes och utrikespolitiskt! Polisen i USA dödar ca 1000 personer varje år vid ingripanden medan i hela EU det bara blir en handfull! I USA används vapen dagligen i fruktansvärda mord och skjutningar som är ett resultat av den havererade multikulturella staten där vapen anses som en trygghet mot de “andra”…Detta leder till att polisen agerar våldsamt och skjuter först innan de chansar och själv falla offer! Detta i kombination med dålig utbildning och usla löner för ett livsfarligt jobb leder till katastrofen. Tyvärr är Sverige på väg att bli ett liknande våldssamhälle och denna utveckling applåderas av vissa grupper, ja de t o m aktivt stödjer en sådan utveckling.

  • birgerr

   vilka är dom flesta som sitter i fängelse i usa det är dom svarta vilka är det i sverige svarta och muslimer

 • RL, Vallentuna

  NU är upploppen i full fart igen….en svart våldsam man sköts till döds.
  Upploppen är bara förevändningar….Alexander Bard hade ju rätt när han skrev att de svarta måste ta tag i sina liv själva och sluta skylla på slavhandel för 300 år sedan..
  Bard åkte ju ut direkt från TV4 Talang…på order från Bianca Ingrosso…!!!!
  Jag kommer nu att bojkotta alla annonsörer som gynnar TV 4 och givetvis låta dessa annonsörer veta det via mejl.

  Just TV4 är riktigt hysteriska….först Timell..sedan Paolo och nu Bard…

  • birgerr

   så blev det när staten blev delägare(sossarna) nu styr dom även där

Kan man köpa sig ett val?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGeorges Soros donerar ofantliga 52 miljoner dollar, nästan en halv miljard kronor, för att inte väljarna ska välja om Donald Trump till president. Samme Soros anklagar länder som Venezuela, Ryssland och Syrien för att inte vara demokratier. Men hur demokratiskt är USA egentligen?

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Gå till arkivet

Send this to a friend