Skip to Content

Vit springare slår svart bonde klassas numera som rasistiskt i flera sociala nätverks auto­matiska övervakning. Foto: Pixabay
OPINION: DAN ROODT

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

PappersupplaganNya Tider v. 31

Vänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Publicerad: 29 juli, 2020, 14:19

 • Svenska

Läs även

Numera kan i princip vad som helst stämplas som ”strukturell rasism”, och listan över vad som inte längre anses politiskt korrekt växer, samtidigt som tanke- och yttrandefriheten minskar.

Detta är rasistiskt, så de afrikanska ansiktena tas bort från produkterna …

 

Medier, artister, politiker, och till och med storföretag, viker sig allt mer för ”antirasisters” tyranni. Det franska kosmetikaföretaget L’Oréal har nyligen officiellt låtit meddela att det inte längre kommer att använda ord som ”vitmedel” eller ”blekning” på sina hudvårdsprodukter.

Och detta är också rasistiskt, så de vita ansiktena tas också bort. Observera att det inte ens är människor, utan fantasivarelser med långa öron. Men de har fel hudfärg ...

Detta trots att det är svarta som är den största kundgruppen som efterfrågar denna effekt till den grad att flera afrikanska länder har fått gå ut med kampanjer som ”Keep you colour” (Behåll din färg) för att invånarna inte ska överanvända blekmedel på hyn. Holländsk-brittiska Unilever har redan berättat att man vill byta namn på ansiktskrämen ”Fair & Lovely” (Ljus och underbar) på grund av rasismdebatten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dan Roodt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Jag saknar svarta som säger ifrån till BLM : INTE I MITT NAMN !!!! .
  Nej…istället utnyttjar rikingar som Jason Diakite Timbuktu oroligheterna för egna syften….

  det är så skamligt och visar vilken svart själ dom har.
  Ingen makt till ne*rer !! Jag själv är oändligt besviken på alla ne*rer som tackat för flyktingstatus i MITT land med att vara med i upplopp och överfalla och missfirma oss alla vita.
  FY SKÄMS !!
  Och VE ER uslingar i extrema sjuka sekter som ni kallar ” antirasistisk” ….ni är en slags virus , en pest…—som vi måste skaffa kraftfullt vaccin mot.

 • samuelafugglas

  Det är ju helt löjligt att skriva en massa dravel om BLM utan att avslöja vilken eller vilka som ligger bakom denna subversiva verksamhet!!!

 • Micke

  Red Bull sparkade ju några chefer som vikigt ner sig så det blir väl lga att stödja dem då.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

USANär USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Hollywood predikar, men bestraffas av publiken

KULTUR2010-talet har sett en stor mängd amerikanska filmer där huvudsyftet inte verkar ha varit underhållning, utan övertydliga försök att uppfostra publiken i de ”progressiva” värderingar som nu ska vara vägledande i Västvärlden. Den goda nyheten är att sådana filmer ofta bestraffas av sviktande publiksiffror och därmed låga intäkter.

Gå till arkivet

Send this to a friend