Skip to Content

Vit springare slår svart bonde klassas numera som rasistiskt i flera sociala nätverks auto­matiska övervakning. Foto: Pixabay
OPINION: DAN ROODT

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

PappersupplaganNya Tider v. 31

Vänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Publicerad: 29 juli, 2020, 14:19

 • Svenska

Läs även

Numera kan i princip vad som helst stämplas som ”strukturell rasism”, och listan över vad som inte längre anses politiskt korrekt växer, samtidigt som tanke- och yttrandefriheten minskar.

Detta är rasistiskt, så de afrikanska ansiktena tas bort från produkterna …

 

Medier, artister, politiker, och till och med storföretag, viker sig allt mer för ”antirasisters” tyranni. Det franska kosmetikaföretaget L’Oréal har nyligen officiellt låtit meddela att det inte längre kommer att använda ord som ”vitmedel” eller ”blekning” på sina hudvårdsprodukter.

Och detta är också rasistiskt, så de vita ansiktena tas också bort. Observera att det inte ens är människor, utan fantasivarelser med långa öron. Men de har fel hudfärg ...

Detta trots att det är svarta som är den största kundgruppen som efterfrågar denna effekt till den grad att flera afrikanska länder har fått gå ut med kampanjer som ”Keep you colour” (Behåll din färg) för att invånarna inte ska överanvända blekmedel på hyn. Holländsk-brittiska Unilever har redan berättat att man vill byta namn på ansiktskrämen ”Fair & Lovely” (Ljus och underbar) på grund av rasismdebatten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dan Roodt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Jag saknar svarta som säger ifrån till BLM : INTE I MITT NAMN !!!! .
  Nej…istället utnyttjar rikingar som Jason Diakite Timbuktu oroligheterna för egna syften….

  det är så skamligt och visar vilken svart själ dom har.
  Ingen makt till ne*rer !! Jag själv är oändligt besviken på alla ne*rer som tackat för flyktingstatus i MITT land med att vara med i upplopp och överfalla och missfirma oss alla vita.
  FY SKÄMS !!
  Och VE ER uslingar i extrema sjuka sekter som ni kallar ” antirasistisk” ….ni är en slags virus , en pest…—som vi måste skaffa kraftfullt vaccin mot.

 • samuelafugglas

  Det är ju helt löjligt att skriva en massa dravel om BLM utan att avslöja vilken eller vilka som ligger bakom denna subversiva verksamhet!!!

 • Micke

  Red Bull sparkade ju några chefer som vikigt ner sig så det blir väl lga att stödja dem då.

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

EU-motståndet ökar – 150 000 svenskar har svängt

EUROPEISKA UNIONENDet svenska EU-motståndet har de senaste åren varit på en historiskt låg nivå, men nu ökar det återigen. Detta enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som i juni presenterade sin stora EU-undersökning. Jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan ökar EU-motståndet med omkring två procentenheter. Fortfarande är dock en majoritet av svenskarna, 57 procent, för EU-medlemskapet. Nya Tider har talat med Johan Eklund, chef för enheten för demokratistatistik på SCB, som säger att det kan vara ett trendbrott.

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

INRIKESÄr du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Gå till arkivet

Send this to a friend