Foton: Vox||Bildtext: VOX affischer vandaliserades av politiska motståndare, precis på samma sätt nationella partier får sitt valmaterial förstört i alla andra västeuropeiska länder. Foto: Nya Tider

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

Tiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Den största tragedin i dagens samhälle är inte onda människors svek och maktfullkomlighet, utan det är alla goda människors tystnad. Tystnad talar högre än alla rop i hela världen.

Den absoluta majoriteten av svenskarna är goda och förnuftiga människor som försöker navigera sig fram i livet med hjälp av sin moraliska kompass. Det sorgliga är dock att man i Sverige under generationer trummat in budskapet från Vaktsamhetskampanjen 1941 i den svenska folksjälen.

Implikationen av ”en svensk tiger” var att uppmana befolkningen att hålla tyst om svenska angelägenheter.

En implikation som media nu har ockuperat och tagit full kontroll över för att styra opinionen åt det håll de själva anser vara det rätta.
Jag efterlyser därför det utrotningshotade modet och civilkuraget i den offentliga debatten.

Listan över röster som tystnat eller tystats växer sig stadigt längre, och utbudet av färgstarka personligheter med genomtänkta och förnuftiga resonemang är snart lika begränsad som jämlikheten mellan könen i Saudi­arabien.

Aftonbladet lanserade år 2010 kampanjen ”Vi gillar olika”. Denna mynnade ut i något av det mest skrämmande och missledande som igångsatts av en opinionsbildande aktör i modern svensk tid.

Att ”gilla olika” skulle visa sig gälla så länge man inhystes under Aftonbladets toleranstak och ideologiska grotta. De som vågade sig att framföra avvikande reflektioner eller åsikter skulle omedelbart demoniseras, uteslutas och marginaliseras. Och majoriteten av övriga media anslöt sig alltmera villkorslöst och kategoriskt.

Med en närmast fascistoid iver och ett kliniskt aborterande av oliktänkande åsikter, mobiliserades en ideologisk pöbel vars mål har varit att tysta människors röster, strypa deras ekonomiska förutsättningar att framföra sina budskap och övertygelser. Deras interna och självrättfärdiga incitament är att ändamålet alltid helgar medlen.

Vi har alla hamnat i Sverige på olika skepp vid olika tillfällen från olika länder och kulturer, men verkligheten är den att vi i dag sitter i samma båt. En båt som utrymmesmässigt är stor nog för alla, men försörjningen och underhållet är i dag det mest begränsade och reducerade på väldigt länge.

Dels beror detta på att båten har styrts av kaptener och besättningsmän som allvarligt brustit i omdöme och kompetens, och dels på att man under de senaste 20 åren bjudit ombord nära två miljoner människor förutom egna nytillkomna barn.

Under 2000-talet var Irakkriget den största orsaken och under 2010-talet var det migrationskrisen i Europa, främst motiverad av kriget i Syrien, som var upphovet till den galopperande och okontrollerade tillströmningen till M/S Sverige. Och vad som händer när en båt blir överfylld eller fellastad vet alla.

Det är viktigt att aldrig döma tankesystem utifrån missbruk av dessa. Missbruk har alltid förekommit och utövats av såväl högerextremister som vänsterradikala genom historien. Fortfarande leder vänstersidan med hästlängder när det gäller folkmord, tortyr och utrotning av befolkningar.

All debatt, oavsett på vilket område och utifrån vilka värderingar, löper alltid en risk att urarta och dras ner i något dike. Antingen ett högerdike eller ett vänsterdike.

Men mellan två diken finns det alltid en väg. Och den vägen måste alltid få vara bred, rymlig, mångsidig och vittomfattande.
Ingen person, inget system, inga politiska eller religiösa ideologier innehar rätten att utkräva underkastelse eller kapitulation av individers egna tankar, personliga frihet, privata övertygelser, moraliska uppfattningar, tro och livsinställningar.

När detta genom historien har inträffat har det alltid resulterat i nöd, krig och blodiga fejder. Såväl personer som hela länder har blod på sina händer som resultat av detta.

Människan har en obehaglig förmåga och en otäck benägenhet att inte förmå lära sig av historien. Åsiktsrestriktioner och inskränkning av oliktänkande personer pop­par upp regelbundet i dagens samhällsdebatt.

Den senaste i raden av häpnadsväckande och horribla utlåtanden kommer från Carl Bildt. Han exponerar en illa dold nedlåtenhet mot människor som uppvisar och står för sina egna ståndpunkter och åsikter som krockar med hans elitistiska världsbild. Hans egen och hans likasinnades pennalism och åsikts­tyranni försöker med oförminskad styrka att utöva kontroll över omgivningens ideologiska utspel.

Kina är inte längre ensamma om att försöka kontrollera folkets åsikter. Europa med EU i spetsen seglar upp som en allt mera jämlik utmanare om titeln som världsledande förtryckare av yttrandefriheten.

Lägg därtill världens styrande finanselit som vill avveckla kontantsamhället för att lättare kunna kontrollera enskilda människor, och de sociala jättarna Facebook, You­tube och Google som under det senaste året börjat förbjuda, censurera och bestraffa de användare som uttrycker åsikter och övertygelser som inte stämmer överens med deras företagsledare.

Världen år 2020 har blivit så sofistikerad att det inte längre är blod som i första hand kommer att rinna på gatorna som ett resultat av det nya förtrycket som i dag växer fram.

I dagens moderna samhälle har folkmord ersatts av förintelse av människors dyrbara samvete. Blod har ersatts med själslig smärta och utsatthet, och tortyr har ersatts av ideologisk och ekonomisk kontroll. Koncentrationsläger och fångläger har ersatts av social avstängning och åsiktsdiskriminering. Fysisk bestraffning har numera bytts ut mot ekonomiska repressalier och juridiskt förtryck.

Martin Luther King Jr. sade ofta att ”Den hetaste platsen i helvetet är reserverad för dem som förblir neutrala i tider av stora moraliska konflikter”. Våra liv börjar gå mot sitt slut när vi blir tysta om saker som verkligen betyder något. Vi föddes alla som original, men många dör tyvärr som bleka kopior.

Den stora frågan som snart kommer att kräva sitt svar, är vilka som är beredda att betala ett pris för att behålla sin egen frihet och sin personliga integritet.

Jag har ofta sagt att det kommer en tid då vi måste inta en ståndpunkt som vare sig är trygg, politiskt korrekt eller populär. Men den måste intas för att ens samvete säger att det är rätt. Frågan är om den tiden inte redan nu är här.

Det är tid att våga tycka, tordas säga och framför allt ha modet att debattera utan hat, förakt eller överlägsenhet.

Den offentliga debatten måste börja innefatta respekt för olikheter, förståelse för oliktänkande och intellektuell ärlighet i sakfrågor.
Då, och bara då, kan åsikterna få nödvändigt utrymme, demokratins skönhet innerligt uppskattas och de personliga övertygelserna få berika mångfalden.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Biografi text lorem ipsum

Relaterat

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

🟠 Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg dömdes den 7 oktober i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Åsiktsbrottet består i att Malmberg vid ett möte i fullmäktige sagt att sydsudaneser har låg genomsnittlig IQ – ett oomtvistat vetenskapligt faktum.

Den svenska skulden: Hur mycket är du skyldig?

Framtida betalsystem och E-kronan – inte ett ord om kontanter

🟠 Förtroendet för betalningssystemen är avgörande för samhällets utveckling. Minskad användning av kontanter har drivits fram av teknikutvecklingen, brister i lagstiftningen och bankernas vinster från elektroniska betalningar. E-kronan är ett projekt som drivs av Riksbanken, med syftet att skapa en kontrollerad elektronisk betaltjänst som garanteras av Riksbanken. Den 6 oktober höll förste vice riksbankschef, Cecilia Skingsley, ett föredrag om framtidens betalsystem, som är föremål för en omfattande utvecklingsprocess – utan att nämna kontanter med ett ord.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Nyhetsdygnet

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.