Skip to Content

Aftonbladet påstår att de gillar olika, men demoniserar i själva verket alla som inte tycker precis som de själva. Foto: Nya Tider
OPINION: RUNAR SøGAARD

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

PappersupplaganNya Tider v. 21

Tiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Publicerad: 21 maj, 2020, 15:34

 • Svenska

Läs även

Den största tragedin i dagens samhälle är inte onda människors svek och maktfullkomlighet, utan det är alla goda människors tystnad. Tystnad talar högre än alla rop i hela världen.

Den absoluta majoriteten av svenskarna är goda och förnuftiga människor som försöker navigera sig fram i livet med hjälp av sin moraliska kompass. Det sorgliga är dock att man i Sverige under generationer trummat in budskapet från Vaktsamhetskampanjen 1941 i den svenska folksjälen.

Implikationen av ”en svensk tiger” var att uppmana befolkningen att hålla tyst om svenska angelägenheter.

En implikation som media nu har ockuperat och tagit full kontroll över för att styra opinionen åt det håll de själva anser vara det rätta.
Jag efterlyser därför det utrotningshotade modet och civilkuraget i den offentliga debatten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Runar Søgaard

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Förnuftiga tankar bakom Runars krönika. Det är ingen tvekan om att han har rätt i alla sina iakttagelser om den
  åsiktstyranni som vi dagligen utsätts för? Den är lättare att förstå då vi vet vem/vilka och de intressen som står bakom dessa? Vad gäller Carl Bildt har han varit D. Rockefellers påläggskalv under minst 30 år och det börjar slå igenom och Carl Bildt har avancerat till vice ordförande Rockefellers egen Trilaterala Kommissionen europeiska avdelning. Kan tillägga att även Jacob Wallenberg är medlem i T. K.. Vår svenska press har sprungit elitisternas ärenden under minst 50 år och den som har en avvikande åsikt än dem – är ute i kylan. Bonnier-koncernen äger omk. 85% av svensk media och styr vad som skall tyckas om ditten och datten i dagens Sverige. Sedan följer SVT och Schibsted upp med resten och har s.a.s. monopol på vad som är ”rätt eller fel” i den dagliga debatten. De senaste åren har de alternativa medierna fått en allt starkare ställning i Sverige och maktcentra förflyttas om än skata bort från Bonnier-huset och SVT börjar skaka i sin grundvalar. Vi är på rätt väg!

  • Swatch

   Må det vara så…
   Men samtidigt just Sverige anklagar andra länder för ofri press (85% Bonniers) begränsad yttrandefrihet (du kan förlora allt om du har fel åsikter i Sverige) och mycket annat som just Sverige är värst på.
   Och detta är också en medveten strategi.
   ”Fånga tjuven ropar tjuven och pekar med hela handen på den oskyldiga.”

 • bellanote

  Helt rett Runar.Sverigr er ødelagt av media politikere og venstre siden.jeg er norsk har bodd 12 år i Sverige ,men det var nok.flyttar aldri dit igjen.
  Vi har også det med rasisme det er vel i hvert fall rasisme voldta l
  Mørda och råna Svensker ,och kalla dom jekla horor och mer.
  Samme i Norge hvorfor heter et program vite gutter er ikke det rasisme.?
  Det er ingen som hater mer en utlendinger som kommer til Sverige og Europa ,så fort dom kommer inn så drives det med vold .
  Jeg er skremt av utviklingen i Europa . Mine synspunkter har rett og krav på og bli sett og hørt.gamle blir ranet og slått
  Våre nordiske politikere driver med landsvik. Burde stilles for retten. Vi bør alle lytte til Victor Orban fornuftig mann.

 • bellanote

  Rart at dere tok bort mitt innlegg når jeg kommer med fakta .Sverige er ødelagt .
  Svensker er fega tørrs inte ta tag i løgner och svik.
  Politikerne er lands svikære mot sitt eget folk media og venstre er på Pk sidan .
  Aldri mer Sverige
  Støtter Runar helt.
  Svenske poikar er blitt feminister och tørrs inte slå tilbake. Går rundt som zombier.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Sverige – världens gossen Ruda

KRÖNIKA

Solkraften räcker till en brödrost

KRÖNIKAMichael Moore sågar i sin nya film ”Planet of the Humans” klimatpolitiken jäms med fotknölarna och visar i filmen hur klimatsekten bedrar folk. Det börjar med en uthängning av Al Gore och hans avgörande roll för denna globala hjärntvätt. Det visar sig att Gore sålde sitt tv-bolag till Al Jazeera, som tjänar miljarder på att sälja fossilt bränsle över hela världen. Han lever lyxliv med eget jetplan och en jättevilla som drar mer el än 20 vanliga hushåll.

Åtgärderna farligare än Wuhanviruset – Sverige gör i det stora hela rätt

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders kritik mot Anders Tegnell var lika befogad som han var olämplig i rollen. Sveriges agerande att inte korrekt informera eller varna befolkningen och inte heller adekvat skydda de sjuka och sårbara var också under all kritik och har troligen kostat hundratals svenskar livet helt i onödan. Däremot tog Folkhälsomyndigheten rätt beslut i stort då de valde att inte stänga ner Sverige, som stora delar av omvärlden valt att göra med förödande konsekvenser som vi troligen bara sett början på.

Schweiz håller fast vid strängare gränsvärden för mobilstrålning

UTRIKESDen 22 april beslutade det schweiziska parlamentet att inte lyssna på telekomindustrin och i stället behålla de strängare gränsvärdena man haft sedan år 2000 för mikrovågsstrålning från mobilmaster, basstationer och wifi. Gränsvärdena ligger cirka hundra gånger lägre än i Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend