Skip to Content

KRÖNIKA

Meningslös debatt i SVT

Publicerad: 26 maj, 2017, 15:17

  • Svenska

Läs även

Den 14 maj var det dags för partiledardebatt i SVT. Ledarna för de åtta riksdagspartierna var inbjudna för att avhandla fyra viktiga ämnen. Att debattera är i och för sig ingen dum idé och förr om åren fungerade det ofta utmärkt som information och vägledning till allmänheten. Numera är dock situationen annorlunda och frågan är om vi i dag inte skulle behöva någon annan form för politisk information. Det skulle förvåna mig oerhört om någon enda tittare blev klokare efter att ha sett denna debatt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Parsifal

    Jag tycker det blir mer och mer uppenbart att vitsen med den typ av partiledardebatt som recenseras ovan, och de paneler som finns i SVT:s och TV4:s morgonprogram, är att folk inte ska komma fram till några avgörande insikter. Att förhindra att relevanta och besvärande frågor ställs och obekväma slutsatser dras. Hillegren påvisar att sju av partierna inte har något intresse att tvätta sin byk offentligt och att det är enkelt för sju att blockera och kväsa den åttonde, speciellt när understödet från debattledarna uteblir.
    Vad beträffar TV4:s morgonprogram så diskuterades i dag terrordådet i Manchester och dess konsekvenser. “Debatten” kommenteras på tobbesmedieblogg.blogspot.se . Vad som slår en är förutsägbarheten och dessa eviga upprepningar efter varje terrordåd. En massa trossatser slås fast för femtielfte gången trots att en del saknar empiriskt och vetenskapligt stöd. Relevanta frågor lyser med sin frånvaro eftersom det riskerar att stigmatisera muslimer. Vilket leder till att man aldrig kommer vidare i analysen och att svåra frågor inte ställs. Men det är helt uppenbart ett av syftena när systemmedia ordnar sina förutsägbara debatter med utslitna floskler och bortförklaringar som stående inslag i en desinformationscirkus som aldrig tycks ta slut.

I statsfeminismens välde

OPINION

Nya Tider Play – en ny flank i mediakriget

LEDARE

Varför klagar inte feministerna på att ”barn” utnyttjas på HVB-hemmen?

KRÖNIKAI detta nummer skriver Sanna Hill ett ingående reportage om missförhållanden på ett kommunalt HVB-hem, där så kallade ”ensamkommande barn” bor. Något som verkar utbrett är att den kvinnliga personalen har sexuella relationer med ”pojkarna”. Tänk er den omvända situationen, att manliga anställda skulle utnyttja minderåriga flickor sexuellt. Men nu är radikalfeministerna tysta.

Varför skall Sverige ingå i The United States of Europe (USE)?

KRÖNIKADen Europeiska Unionen driver idag en kampanj tillsammans med statsledningarna i vissa stora länder för att så småningom få in Europas länder i en federal union. Inför EU-valet i maj kommer man självfallet inte att direkt driva förslaget om en snabb förvandling från EU till USE, men efter valet kommer nog stora resurser sättas in för detta mål.

SD:s antityska tunnelbaneannons är antiintellektuell

KRÖNIKASverigedemokraterna har lanserat en ny, kontroversiell kampanj ämnad att ta udden av Socialdemokraternas upprepade brunsmetningsförsök. Inte desto mindre tyder kampanjen på en brist på kunskap om Tysklands plats i europeisk kultur och historia.

Skrämseltaktik som politiskt maktmedel

OPINION: HENRIK PAETAUMetoden i rubriken är högaktuell i dagens Sverige. Den är ingalunda unik, utan tvärtom en klassiker, och vi behöver varken gå långt tillbaka i historien eller resa långt bort för att hitta ett liknande exempel, nämligen till 1960- och 1970-talets Finland. Det hävdar Henrik Paetau, rektor emeritus i Finland.

Skolan: Ordning och reda kräver disciplin

SKOLDEBATTENHenrik Paetau fick användning av sina erfarenheter som officer när han år 1977 blev rektor över en bråkig skola i Finland och visade hur alla kunde vara delaktiga för en lugnare och tryggare skolmiljö. Man kan så klart inte jämföra 1970-talets finska skola med dagens mångkulturella kaos. På den tiden tampades man med att yoghurt kastades på skolans fasad, medan ”bötning” (rån) var okänt, stora gängslagsmål med kniv och tillhyggen ytterst ovanliga om ens det, och våldtäkter på skolor förekom inte över huvud taget. Även på etniskt homogena skolor kan det förstås förekomma problem, och de metoder Paetau använde med stor framgång går på tvärs emot vänsterns kravlösa och antiauktoritära idéer.

Vad handlade partiledardebatten om egentligen?

KRÖNIKATrots att det är mindre än tre veckor kvar till parlamentsvalet i EU var det mycket lite i debatten som handlade om direkta EU frågor, förutom kanske den alltjämt återkommande kritiken av de av EU:s medlemsländer som inte vill följa den svenska modellen framförallt i fråga om massinvandring. Gång på gång nämndes Ungern och Polen som skräckexempel med hänvisning till ländernas negativa inställning till iden om massinvandring och som typiska motståndare till demokratin.

Gå till arkivet