Skip to Content

KRÖNIKA

Meningslös debatt i SVT

Publicerad: 26 maj, 2017, 15:17

  • Svenska

Läs även

Den 14 maj var det dags för partiledardebatt i SVT. Ledarna för de åtta riksdagspartierna var inbjudna för att avhandla fyra viktiga ämnen. Att debattera är i och för sig ingen dum idé och förr om åren fungerade det ofta utmärkt som information och vägledning till allmänheten. Numera är dock situationen annorlunda och frågan är om vi i dag inte skulle behöva någon annan form för politisk information. Det skulle förvåna mig oerhört om någon enda tittare blev klokare efter att ha sett denna debatt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Parsifal

    Jag tycker det blir mer och mer uppenbart att vitsen med den typ av partiledardebatt som recenseras ovan, och de paneler som finns i SVT:s och TV4:s morgonprogram, är att folk inte ska komma fram till några avgörande insikter. Att förhindra att relevanta och besvärande frågor ställs och obekväma slutsatser dras. Hillegren påvisar att sju av partierna inte har något intresse att tvätta sin byk offentligt och att det är enkelt för sju att blockera och kväsa den åttonde, speciellt när understödet från debattledarna uteblir.
    Vad beträffar TV4:s morgonprogram så diskuterades i dag terrordådet i Manchester och dess konsekvenser. “Debatten” kommenteras på tobbesmedieblogg.blogspot.se . Vad som slår en är förutsägbarheten och dessa eviga upprepningar efter varje terrordåd. En massa trossatser slås fast för femtielfte gången trots att en del saknar empiriskt och vetenskapligt stöd. Relevanta frågor lyser med sin frånvaro eftersom det riskerar att stigmatisera muslimer. Vilket leder till att man aldrig kommer vidare i analysen och att svåra frågor inte ställs. Men det är helt uppenbart ett av syftena när systemmedia ordnar sina förutsägbara debatter med utslitna floskler och bortförklaringar som stående inslag i en desinformationscirkus som aldrig tycks ta slut.

Regeringens siffror över nyanländas sysselsättning är ren fake news

OPINION: THORALF ALFSSONRegeringens narrativ med ”kraftiga förbättringar” för nyanländas sysselsättning är rena falska nyheter. De siffror man slänger sig med saknar förankring i verkligheten och är resultat av trixande med låtsasjobb och statistik. Alltså rena politiska beställningsjobb och propaganda. Bakom propagandan står en skrupelfri, maktfullkomlig och därigenom också direkt farlig regering, menar debattören och före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson.

Rätt och fel om Sabuni

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Så firas midsommar på andra sidan Östersjön

KRÖNIKANi kanske inte trodde det, men midsommar firas faktiskt också på andra sidan Östersjön och inte bara hos oss i Sverige. Okej, en del kände kanske till att midsommar även firas i Finland, men att det finns midsommarfirande i våra baltiska grannländer som både liknar och skiljer sig något från det svenska dito är det nog färre som vet. Därför, en vecka före midsommar, är det dags att bekanta sig kort med hur traditionerna ser ut just i Finland, Estland och Lettland under årets ljusaste dag och natt.

Ett nytt geopolitiskt landskap med Trump och Putin

OPINION: DAN AHLMARK”Länder har inte permanenta vänner utan bara permanenta intressen”, råder en utrikespolitisk maxim. Och nya intressen kan nu vara på väg att uppstå mellan Ryssland och USA, sedan Kina allt mer börjat exploatera den ryska Fjärran Östern. Denna ”mjuka invasion” kan möjliggöra för USA:s president Donald Trump att locka över Rysslands Vladimir Putin, speciellt som Trump på hemmaplan nu har friare händer sedan Mueller-utredningen fallit. Detta menar debattören Dan Ahlmark.

Eva Brunne i Sveriges Radio, mer muslim än kristen?

OPINION

Är inte BRÅ:s uppgift att förebygga brott?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETReportern Lara Logan blev strax efter att detta foto togs överfallen och utsatt för taharrush på Tahrirtorget i Kairo år 2011. Liknande scener utspelade sig i Köln (t.h.) på nyårsnatten till 2016, då många män från arabvärlden kommit till Europa. Ändå vägrar BRÅ att kartlägga kopplingen mellan etnicitet och sexualbrott. Foto: Reuters, Privat

Flyktingkrisen är över

Flyktingkrisen är över och antalet asylsökande minskar, får vi höra varje gång vår statsminister Stefan Löfven talar om flyktingsituationen i Sverige. Statsministerns tillkännagivande grundar sig antagligen på Migrationsverkets senaste rapport, som säger att under år 2018 har endast 21 502 personer sökt asyl i Sverige, jämfört med krisåret 2015, då motsvarande siffra var 162 887.

Ordkriget om ”demokrati”

LEDAREUngerns premiärminister Viktor Orbán beskrivs som ”odemokratisk” av svenska politiker. Detta trots att han har 52 procent av ungrarna bakom sig, samtidigt som de största svenska partierna har hälften. I stället är det nu Sveriges etablissemang som visar en allt mera öppen antidemokratisk inställning.

Gå till arkivet

Send this to a friend