Skip to Content

Enligt förbundskansler Angela Merkel blir Global Compact bindande för alla FN:s medlemsstater.

Merkel medger att FN:s Global Compact om migration är bindande

Digital utgåva

I en regeringsdebatt i tyska Förbundsdagen debatterade förbundskansler Angela Merkel mot ledamöterna. När hon svarade på frågor från AfD om FN:s migrationsavtal Global Compact gjorde förbundskanslern det alldeles klart att avtalet skulle vara bindande.

Publicerad: 18 december, 2018, 16:35

  • Svenska

Läs även

Merkel hamnade i en hetsig debatt med flera AfD-ledamöter i frågan om avtalet och sade att eftersom hon är fysiker och eftersom antalet länder som stödjer avtalet utgör en majoritet av världens länder så innebär detta att Global Compact kommer att vara bindande.

Hon anklagade AfD för att starta en kampanj mot FN-avtalet. Under regeringsdebatten i Förbundsdagen svarade hon på en fråga från AfD:s ledamot Martin Hebner om FN: s migrationsavtal Global Compact – och anklagade AfD för att ha spridit ”falsk information” om det internationella avtalet.

I det uppriktiga utbytet medgav Angela Merkel att avtalet kommer att antas som en regel för alla FN:s medlemsstater när det träder i kraft, eftersom en majoritet av staterna har samtyckt till den. I debatten attackerade Merkel upprepade gånger AfD kraftigt.

Merkels parti har gett sitt breda stöd till FN:s migrationsavtal efter att ha diskuterat förslaget inom den styrande storkoalitionen i slutet av november. I måndags godkändes avtalet vid ett FN-toppmöte i Marocko.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Varmlandstok

    Påskrivna papper kan rivas, men de kan också rullas ihop och köras upp där bak på en viss gammal tysk “fysiker” av honkön.

Salvini vill genomföra folkomröstning för att stoppa öppnande av hamnar

Inför 80 000-100 000 anhängare krävde senator Matteo Salvini, partiledare för nationalistiska Lega, att en folkomröstning ska hållas i Italien för att stoppa den nya regeringens planer på att öppna landets hamnar för organisationer som transporterar migranter. Nya Tider var på plats under dagen.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Gå till arkivet

Send this to a friend