Merkel spenderade skattepengar på Clintons misslyckade kampanj

Utan att veta det, gav tyska skattebetalare miljoner till Hillary Clinton för hennes valkampanj. Donationen till Clinton Foundation å Angela Merkels vägnar skedde mitt under den amerikanska valkampanjen.

Det blir svårt för den tyska regeringen att förklara donationen, som dyker upp under rubriken ”Donatorer och givare”. Från juni 2016 till augusti samma år överfördes 5 miljoner dollar till Clinton Foundation, uppger dagstidningen Die Welt. Tidningen ställde sig frågande till förbundskansler Merkels motiv och misstänkte att det var ett försök att påverka det amerikanska presidentvalets utgång.

När Hillary Clinton i september förra året fick frågan om vem som var hennes favoritledare tvekade hon inte att nämna Merkel som sitt förstaval. Medan Clinton hyllade Merkel, förde den tyska regeringen över miljoner till paret Clinton.

Från sitt flygplan sade Hillary Clinton:
– En av mina favoriter är Angela Merkel, eftersom jag tycker att hon har varit en utomordentlig och stark ledare under besvärliga tider i Europa, vilket har uppenbara följdverkningar för resten av världen, och särskilt för vårt land. Hon tillade:
– Och jag hoppas att jag kommer att få möjlighet att arbete med henne i framtiden.

Enligt donatorslistan kom de 5 miljonerna från Tysklands miljödepartement och skulle användas för att plantera träd i länder som Indien, Mexiko och Vietnam. En talesperson från departementet sade att de hade ”mycket positiva erfarenheter” av Clinton Foundation.

En av de som ifrågasatte donationen var bloggaren Vera Lengsfeld, som undrade:
”Varför stödjer departementet en amerikansk presidentkandidats kampanj? Det verkar som att tyska skattebetalare finansierade Hillary Clintons valkampanj.”

Det totala beloppet som hon har fått från skattebetalare till Clinton Foundation är ännu inte känt. Det är fortfarande oklart om Merkels regering har överfört ytterligare betalningar till paret Clinton genom andra departement eller statliga organisationer. Die Welt skriver:
”Den nyligen publicerade listan visar att miljödepartementet överförde miljoner till stiftelsen. Under 2016:s tredje kvartal, mitt under kampanjen, betalade tyska skattebetalare upp till fem miljoner kronor till familjestiftelsen”.

Det tyska miljödepartementet förnekar att donationen var kopplad till valet. De ”förnekade kategoriskt” detta påstående och hävdade att beloppet handlade om att ge ”finansiering inom Internationella klimatskyddsinitiativet (ICI)”. Man menade vidare att det var ett projekt som utfördes av Clinton Foundation i Kenya och Etiopien med delfinansiering från Tyskland och konstaterade:
”Granskningen av projektet visar att det ännu inte har lett till några klagomål.”

Sedan 1997 har Clinton Foundation samlat in uppskattningsvis 2 miljarder dollar från företag, förmögna donatorer och utländska regeringar. Stater och icke-statliga organisationer från Qatar, Saudiarabien och Kina har betalat stora belopp för att kunna utöva inflytande.

Utländska donationer, eller ”gåvor” som paret Clinton kallar dem, har upphört sedan Hillary Clinton förlorade presidentvalet, och intresset för att plantera träd i avlägsna länder har avtagit.

Stiftelsen har också fått stöd från de tidigare brittiska premiärministrarna Tony Blair och Gordon Brown. Clinton Foundation skapades efter att Bill Clinton lämnade ämbetet 2001.

Medlemmar av Merkels regering har inte försökt dölja sin avsky för Trump. Kort före det amerikanska valet kallade utrikesminister Frank-Walter Steinmeier Donald Trump för ”en hatpredikant”. Vice förbundskansler Sigmar Gabriel varnade amerikanska väljare för att rösta på Trump. Efter dennes seger, twittrade justitieminister Heiko Maas att världen skulle vältas upp och ned, samtidigt som Merkel predikade jämlikhet mellan kön, raser och religioner.

Endast ledaren för Bayern, Tysklands största stat och en av Europas större ekonomier, skrev till den amerikanske presidenten för att gratulera honom till segern, och tillade att Trump var välkommen när som helst i München. Han föreslog också att Trump kunde delta i stadens årliga internationella säkerhetskonferens i februari, bara några veckor efter presidentinstallationen den 20 januari.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Vad är egentligen rasism?

Vad är egentligen rasism?

🟠 OPINION: Dan Ahlmark Det finns en akademisk vetenskapsgren i USA som heter Critical Race Theory (kritisk rasteori) som fått stor påverkan på samhället och även färgat den svenska politiska korrektheten. De som sysslar med dessa studier menar att det finns en vit överhöghet och ”rasmakt” som präglar det västerländska samhället och att denna samhällsordning understöds av lagar. Man påstår sig arbeta för ”raslig frigörelse” och motarbetar makt baserad på ”föreställningar om ras”. Veckans debattör, författaren Dan Ahlmark, analyserar denna teori och hur den i själva verket i sig är extremt rasistisk och förtryckande.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Australisk hälsochef hotar vaccinfria: ”Ditt liv kommer att vara eländigt”

Australisk hälsochef hotar vaccinfria: ”Ditt liv kommer att vara eländigt”

🟠 COVID-19 Australiska läkarförbundets ordförande i Queensland hotar både läkare och patienter i en tv-intervju. Läkare som försökt slå larm om vaccinskador drabbas av myndighets­räder. Den tidigare omhuldade ursprungsbefolkningen, som är skeptisk till vaccin, utpekas nu av myndigheterna för att ha ”konstiga konspirationsteorier” och tas sedan med tvång av militären till karantänsläger. En rasande chefsminister förklarar att alla som är emot tvångsvaccineringar är ”anti-vaxxare”. Både en australisk organisation och en sammanslutning av aboriginernas stammar vädjar nu om hjälp från om­världen. Protester sker redan utanför ambassader.

Labb-anställd i USA slår larm: Hittade ampuller med dödliga ”smittkoppor” hos Merck

Labb-anställd i USA slår larm: Hittade ampuller med dödliga ”smittkoppor” hos Merck

🟠 Bill Gates förutspår terrorattack med smittkoppor Smittkoppor är ett av världens mest smittsamma och dödliga virus, med potential att döda en stor del av jordens befolkning om det släpps ut. Innehav regleras hårt av internationella avtal och det får bara förvaras på två platser på jorden. Ändå upptäcktes nyligen av en slump flera små flaskor märkta ”smallpox” (smittkoppor) i en frys hos läkemedels- och vaccingiganten Merck i USA. Det sensationella och farliga fyndet gjorde att säkerhetsmyndigheterna DHS och FBI omedelbart kopplades in. Den amerikanska folkhälsomyndigheten CDC utreder nu händelsen. Upptäckten kommer mindre än två veckor efter att globalisten Bill Gates varnat för en biovapenattack med just smittkoppor. Men den och ”nästa pandemi”, som han också tror kommer snart, kan stoppas om världens regeringar hostar upp miljardbelopp för hans nödvändiga planer.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.