Skip to Content

#metoo – déjà vu

Digital utgåva

Publicerad: 17 december, 2017, 17:08

 • Svenska

Läs även

Under lång tid nu har medierna ägnat sig åt alla de upprop, som har kommit i kölvattnet av #metoo-rörelsen, som uppstod i USA. I vanlig ordning så har de gått ”all in” på detta och därmed rapporterat dåligt om andra viktiga händelser i samhället. Det har varit tacksamt och hjälpt till att sälja tidningar för det är ju många som vill läsa om sex, gärna så snaskigt som möjligt.

Nu är ju detta upprop mot mäns sexuella trakasserier av kvinnor inget nytt. Det fanns sådana redan på 1970-talet. Det är ju heller inget nytt att en del män tar sig friheter som de absolut inte har rätt till och några brukar till och med våld för att få som de vill. Detta är naturligtvis helt fel och borde inte förekomma.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Caspar Nilsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bossebuss

  I mångt och mycket har Caspar nog rätt. Men vad jag tycker är anmärkningsvärt är att dessa ofta lösa anklagelser kommer under en tid då svenska flickor och kvinnor är internationellt kända för att vara utsatta för gruppvåldtäkter och andra grova sexuella kränkningar av nyanlända och ensamkommande unga män i Sverige. Det har blivit så frekvent att man observerat det internationellt och använder Sverige som ett varnade exempel, inte bara när det gäller en extrem migrationspolitik, en stark ökning av den grova invandrarkriminaliteten utan också de ökade våldtäkterna, där i huvudsak etniskt svenska flickor och kvinnor blivit utsatta. För inte ett ord om dessa övergrepp har vi fått höra om i samband med kampanjerna!

  Jag har därför fått en obehaglig känsla av, att vad den feministiska eliten i Sverige håller på med genom alla dessa kampanjer, är att rikta uppmärksamheten bort från det som faktiskt händer våra svenska kvinnor och flickor. De som dagligen blir sedda av nyanlända män som tillåtna sexobjekt och villebråd. Att feministerna genom dessa kampanjerna vill få det att verka som att det bara skulle vara etniskt svenska män som ligger bakom? Att feministeliten i Sverige helt enkelt vill dölja vem det faktiskt är som ligger bakom alla sextrakasserierna och våldtäkterna. De har ju en stark supporter i Gudrun Schyman som redan för några år sedan anklagade alla svenska män för att vara kvinnomisshandlare och talibaner!

  Dessutom finner jag det anmärkningsvärt ur rättssäkerhetssynpunkt, att vem som helst av alla dessa kvinnor, när som helst kan kräka ur sig en anklagelse mot en man, om en påstådd händelse som dessutom kan ha skett tiotals år tidigare – men som genom dessa kampanjer nu bli trodda.

  Sedan måste man också misstänka, att många av de som skrivit under kampanjerna aldrig blivit utsatta för några sextrakasserier utan bara genom sina namnteckningar velat visa sitt stöd för de som säger sig ha blivit utsatta. Men lyssnar man på vad som förmedlas oss i media så får man intrycket av att alla dessa kvinnor som satt sitt namn på uppropen, är offer för sextrakasserier.

  Men man frågar aldrig hur många av alla dessa anklagade män som faktiskt kan vara skyldiga eller oskyldiga? För det har ju inte gjorts någon förundersökning eller lett till åtal och rättegång – men ändå blir de alla anklagade och i mobbens ögon dömda.

  Detta liknar mera de gamla häxprocesserna vi hade förr. Tänk vilken katastrof det måste vara för en man, en gift familjefader med barn, som blir anklagad men som faktiskt är helt oskyldig. Detta bara för att han råkade, innan han mötte sin livspartner, ha ett förhållande med en flicka/kvinna där förhållandet sprack pga. osämja eller andra konflikter, där nu kvinnan/flickan vill hämnas på honom? Då passar dessa #metoo-kampanjer som hand i handsken henne.

  Ja, detta är bara några tankar som kanske är värda att ha i åtanke, bara för att ge lite sans och mått på denna manliga mobbing. Vi måste också fundera på att dessa anklagelser ju har fått ske fullständigt okritiskt och obehindrat, utan det minsta ifrågasättande. Men det är kanske inte så konstigt, inte i ett land som skryter med att vara det enda landet i världen som är feministiskt och som dessutom har en feministisk regering. Det kan faktiskt uppfattas som ett hot mot oss svenska män?

  Målsättningen kan kanske vara att vi ska hindras från att etablera några som helst normala kontakter med det motsatta könet? För att undvika denna risk, att bli anklagade för sextrakasserier mot en flicka/kvinna, en arbetskamrat på jobbet, bara för att han visat ett helt normalt intresse för henne, bara för att han fann henne söt och tilltalande och inget annat. Är det detta man vill sätta stopp för, eller hur ska det tolkas det som händer?

  Skulle något sådant kunna ske i ett motsatt förhållande – en kvinna finner intresse för en man, t ex på krogen, konferensen, baren eller jobbet? Förmodligen inte?

  • Bertil Andersson

   Det bästa som jag läst på länge. Jag ser fram emot ditt nästa inlägg.

   • Bossebuss

    Tack Bertil! Det är alltid roligt att få lite uppskattning för de helt normala tankar och funderingar man har om det som händer och sker i det här landet.

  • Anna Catherine af Trampe

   Instämmer till fullo. Jag har svårt att se metoo som något annat än en häxjakt på vita män.

  • latmask

   Vita kvinnor och män ska segregeras, detta ska ske genom att män inte ens ska våga titta på en kvinna, än mindre tilltala henne. Segregeringen ska även ske på arbetsplatsen. Vita män ska bli utan kvinnor och helst göras till slavar genom någon form av dom. Vita kvinnor ska leva med svarta och färgade män eftersom Europa ska bli brunt (enligt Kalergiplanen). Hela den vita rasen ska på sikt utrotas.
   Har även icke-vita män drabbats av #metoo-sjukan?

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Gå till arkivet

Send this to a friend