Skip to Content

VISSA SKÄRPNINGAR I MIGRATIONSPOLITIKEN infördes 2016, efter den enorma migrantvågen 2015, och gäller fortfarande. Förra året skapades Migrationskommittén, vars uppgift var att enas om en ”långsiktigt hållbar migrationspolitik” som ska gälla när den tillfälliga lagen om skärpningar löper ut 2021. Foto: Nya Tider
INRIKES

Migrationssamtal havererade – ”ny humanitär skyddsgrund” ställdes mot volymmål

PappersupplaganNya Tider v. 35

Det blev inget av ”en långsiktigt hållbar” migrationspolitik som skulle ersätta den tillfälliga lagen om begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige, som antogs under migrationskaoset i januari 2016 och som löper ut i juli nästa år. En kommitté med alla riksdagspartier representerade har i ett års tid diskuterat, men resultatet är ”förvånansvärt uselt”, som SD:s migrationspolitiske talesman kommenterade det till Nya Tider. Medan flera partier ville göra det lättare att få permanenta uppehållstillstånd och avskaffa försörjningskravet för anhöriga, krävde M och SD volymmål för asylmottagandet – ett mål som i SD:s fall är noll.

Publicerad: 24 augusti, 2020, 16:51

  • Svenska

Läs även

Efter att ha arbetat med uppgiften i drygt ett år, stod det efter migrationskommitténs sista möte den 7 augusti klart att partierna inte kunnat enas kring ett gemensamt slutförslag. I juli meddelade Moderaterna att förhandlingarna brutit samman, vilket fick Socialdemokraterna och Centerpartiet att lägga skulden för sammanbrottet på Moderaterna själva. I en debattartikel skriver Sverigedemokraternas parti­ledare Jimmie Åkesson och den migrationspolitiske talesmannen Jonas Andersson att övriga partiers förslag varit ”tandlösa och urvattnade”.

Överraskande uselt slutresultat

För Nya Tider beskriver Jonas Andersson kommitténs verksamhet:

− Vi hade möten ungefär en gång i månaden, där kommitténs sekretariat inför varje möte tagit fram ett gediget material inom varje ämnesområde. Partierna fick även komma med helt egna förslag, som exempelvis Moderaternas ”volymmål”. Sedan fick alla partier säga vad man tyckte i respektive fråga, komma med inspel och ha synpunkter. Utifrån detta reviderade sekretariatet materialet till nästa möte, enligt vad man tyckte det verkade finnas majoritet för.

Jonas Andersson (SD) säger till Nya Tider att resultatet av kommitténs arbete är överraskande uselt. Foto: Privat

När alla områden sedan diskuterats krävdes en majoritet för helheten, vilket visade sig vara besvärligt. Förhandlingar inleddes och havererade, varpå sekretariatet rensade bort allt material och alla frågor som inte direkt ingick i kommitténs direktiv, alltså det uppdrag man fått av regeringen. Ledamöterna röstade sedan på de förslag som kvarstod, och dessa fastställdes genom hoppande majoriteter. Jonas Andersson beskriver processen som långsam, men att den fick mer fart under de sista månaderna:

− När det blev uppenbart att Socialdemokraterna inte hade mandat att förhandla som regeringsparti, och i stället försökte haka av MP, det var stunden det äntligen började lossna. Att slutresultatet skulle bli en halvmesyr tror jag att de flesta anade redan från start. Att det skulle bli så här uselt var dock kanske en liten överraskning. Den tillfälliga lagen går ut om mindre än ett år, och det är val om två år. Den här frågan kommer definitivt inte att försvinna nu.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

SD-politiker tog upp IQ-frågan – polis­anmäldes av socialdemokrat

INRIKESBertil Malmberg (SD) blev avbruten av ordföranden på ett fullmäktigemöte i region Sörmland när han påpekade att människor från Sydsudan i genomsnitt har låg IQ. En socialdemokratisk politiker har nu anmält honom för ”hets mot folkgrupp”, och SD:s distriktsordförande uppmanar honom att lämna sina uppdrag för partiet. Till Nya Tider säger Bertil Malmberg att det är helt obegripligt hur man kan riskera att straffas för att återge fakta.

Är det antalet posthumanister i Jägarförbundet som räknas?

OPINION: MAGNUS STENLUNDÅtalet och den segdragna processen mot skogsägaren Karl Hedin är bara toppen på ett isberg. Det menar veckans debattör, författaren och programledaren Magnus Stenlund, som ger exempel på flera absurda insatser mot just jägare. Det han finner mest motbjudande är dock att politisk korrekthet nästlat sig in i ledning på själva den organisation som ska företräda Sveriges jägare, som tycks agera i någon form av feg förhoppning att de ska kunna blidka sina mobbare.

Regeringen vill göra bensinen ännu dyrare från augusti

INRIKESFrån och med den 1 augusti 2021 vill regeringen att Sverige går över till E10-bensin med upp till 10 procent etanol. Nytt krav för diesel blir 30 procent. Etanol har mindre energiinnehåll samtidigt som det är dyrare att framställa, vilket innebär att priset troligen höjs samtidigt som man inte kommer lika långt på en tank. Till Nya Tider säger Pia-Maria Johansson, partiledare för Landsbygdspartiet oberoende, att varje höjning av priset på drivmedel ”görs på bekostnad av dem som bor på landsbygden”. Hon menar vidare att de styrande medvetet gör livet på landsbygden allt dyrare, i syfte att driva landsbygdsbor till städerna.

Henrik Paetau: Läsar- responsen inspirerade till bok

KULTURPaetau är känd för Nya Tiders läsare som en återkommande krönikör som sätter olika aspekter av det svenska samhället i blixtbelysning. Med bakgrund i Finland och med stora erfarenheter från and­ra länder kan han peka på företeelser i Sverige som sticker ut och skärskåda dem. Många läsare har reagerat på hans iakttagelser, något som inspirerat honom till att skriva en bok.

Kriminolog sågar förbud mot deltagande i ”rasistiska” organisationer: ”Knepigt och kontraproduktivt”

INRIKESI direktsänd morgon-TV sågade den kände kriminologen Leif GW Persson den rödgröna regeringens förslag att förbjuda deltagande i ”rasistiska” organisationer. Han menar att det kommer att bli ”knepigt” att tolka in vad som ska anses vara rasistiska aktiviteter som slutligen ska räknas in i de nya lagarna. Leif GW Persson menar till och med att den nya lagen kan bli rent kontraproduktiv om den träder i kraft.

Kvinna i 75-årsåldern brutalt rånad i Norrköping

INRIKESEn 75-årig kvinna rånades under måndagskvällen av flera gärningsmän vid Bäckgatan i Norrköping. Ansvarig förundersökningsledare säger till Nya Tider att kvinnan skadades så illa att hon fick en fraktur, och att man räknar med att kunna hämta in en misstänkt till förhör.

Covid-vaccinen skärskådas vid stor hälsokonferens i USA – Läkaren Christiane Northrup: Injektionerna är inte vaccin

COVID-19Vid en tongivande konferens i USA i mitten av april framträdde flera kända namn och kritiker mot coronarestriktioner och de inskränkningar i vår frihet dessa lett till. Där togs även hälsoaspekten upp och då inte minst de kontroversiella covid-vaccinen. Talen innehöll inte sällan mycket viktig information som undertryckts av etablissemanget. Bland annat att vaccinen inte skyddar mot smitta. Nya Tider återger här den kända kvinnoläkaren Christiane Northrups tal. Vi kan genom det avslöja det dolda skälet till varför globalisterna så fanatiskt stoppat väl fungerande behandlingsmetoder mot Covid-19.

Alternativmedia knappar in på etablissemanget

LEDAREEnligt en rapport från Reuters har Sverige den största alternativmedian i Europa. Och den förklarar också systemmedias växande oro - flera av alternativ­medierna har redan vuxit om etablissemangets systemtrogna medier. Nya Tiders nätutgåva når hela 6 procent av befolkningen per vecka, trots att vi främst är en papperstidning.

Gå till arkivet

Send this to a friend