Skip to Content

Migrationsverket. Foto: Nya Tider
ÖREBRO

Migrationsverket misstänker: Assistentbolag säljer uppehållstillstånd

PappersupplaganNya Tider v. 37

Migrationsverket misstänker att assistentbolag säljer uppehållstillstånd via falska anställningar, rapporterar P4 Örebro.

Publicerad: 12 september, 2019, 17:00

  • Svenska

Läs även

Migrationsverket misstänker att assistentbolag säljer uppehållstillstånd via falska anställningar, rapporterar P4 Örebro.

P4 Örebro har granskat närmare 100 av Migrationsverkets beslut där utländska medborgare har fått avslag på sina ansökningar. Nästan i vart tredje fall har Migrationsverket bedömt att det handlar om oseriösa avtal där assistansbolagen erbjuder fejkade anställningar.

– Personen kan till exempel ha betalat för att få ett anställningserbjudande och på så sätt få resa in i Sverige på ett smidigt sätt, säger Erik Holmgren, enhetschef på Migrationsverkets arbetstillståndsenhet i Stockholm, till P4.

– Det kan också handla om att det finns en överenskommelse att man ska betala tillbaka pengar till arbetsgivaren, att man betalar sin egen lön för att få uppehållstillstånd, fortsätter Holmgren.

Enligt Migrationsverket är assistentbranschen särskilt utsatt för den här sortens fusk.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Ja, varför skall det inte vara bedrägerier med att sälja uppehållstillstånd? Det är en flathet inom våra myndigheter och en anledning är att undvika framstå som rasistiska och därför ser man igenom fingrarna på uppenbara bedrägerier inom snart alla områden? Något som borde sättas i rampljuset är hela bidragssystemet? Det har byggts ca, 800 000 bostäder under de senaste 40 åren och den större delen av dessa har med all säkerhet gått till svenskar? Sedan är det bara att fråga sig, hur många invandrare har Sverige tagit emot under dessa 40 år? Var bor alla som inte har någon bostad? För några år sedan uppdagades det att 700 st var skriven på samma adress? Dessa bor garanterat inte i landet, men fortsätter att kvittera ut bidrag och lever som kungar i sina hemländer. Det var ett förslag på 80 talet att numrera alla bostäder i landet, men tydligen var förslaget alldeles för kontroversiellt. Vi kan bara gissa om hur stort bidragsfusket är och det är satt i system. Våra myndigheter törs inte beröra ämnet. Varför inte tillsätta en oberoende kommission som går igen hela det svenska bidragssystemet?

Ordkrig inför EU:s budgetbeslut – Kommissionen tonar ned avgiftshöjningarnas betydelse

ANALYSEU:s budget är en snårig historia, som växer snabbare än inflationen i takt med EU:s ökande ambitioner. Utgiftsbudgeten för EU ökar mellan 2019 och 2020 med nästan två gånger mer än inflationen. Samtidigt genomför Kommissionen en aggressiv kampanj kring bilden av medlemsländernas nytta med EU:s inre marknad. Syftet är att motivera högre medlemsavgifter. Sveriges avgift föreslås öka med 48,5 procent mellan 2018 och 2021.

Försvaret rustar upp – jägarregementet K 4 kan återupprättas

INRIKESNästa år fattas det stora Försvarsbeslut 2020. Arbetet har förberetts i flera år i Försvarsberedningen, som i våras överlämnade sin slutrapport till regeringen. Nu har även Försvarsmakten yttrat sig om rapporten. Allt pekar på att det blir en upprustning, vilket vore första gången på decennier. Bland annat föreslås Amfibieregementet i Göteborg och K 4 Arvidsjaur återetableras. Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Roger Richthoff (SD) och Mikael Jansson (AfS).

Paneldebatt om alternativmedia

Paneldiskussion om alternativmedia och dess roll i Sverige. Medverkande: Torbjörn Sassersson (Newsvoice), Jonas Nilsson (Palaestra media), Mikael Willgert (Swebbtv), Lennart Matikainen (debattör) och Vávra Suk (Nya Tider).

Mördade Emilia Lundberg var prostituerad man

Emilia Lundberg, 20, som varit försvunnen i en vecka och hittades död igår, var egentligen en transsexuell man som tidigare hette Emil Lundberg och var prostituerad. Nu har en jämnårig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Inte ens polisen har velat använda sig av offrets juridiska kön i sina pressmeddelanden och blir besvärade när vi ställer frågor till dem om detta.

Sverige åter i fokus: Våldsvåg med politiska följder

INRIKESI senaste nummer av den invandringskritiska veckotidningen National-Zeitung ägnas en hel sida åt situationen i Sverige. Det handlar inte om elaka formuleringar skrivna av bittra motståndare utan om en förvåning att ingenting görs och en frustration å de arma människorna, fotfolkets, vägnar. De arma människorna, det vill säga de som bor i så kallade utsatta områden har ingen att vända sig till.

SD klar vinnare i SCB:s partisympatiundersökning

INRIKESSverigedemokraterna får ett rekordstort stöd i den senaste väljarundersökningen från Statistiska centralbyrån, den högsta siffran som någonsin uppmätts för partiet i motsvarande undersökningar från SCB. Socialdemokraterna sjunker däremot som en sten och får till och med sämre siffror än vad som kunde noteras under kristiden med Håkan Juholt som partiledare.

Polisens nya insikt: Bilder på gärningsmän gör att de kan identifieras av allmänheten

INRIKESUnder hösten har flera gärningsmän identifierats av allmänheten efter att polisen lagt ut efterlysningar på sin hemsida. Nu tänker polisen öka användningen av detta arbetssätt – något som allmänhet och alternativmedier krävt under en längre tid.

Kvinna kastades ned framför tåg

INRIKESEn kvinna i 70-årsåldern kastades ned framför ett tåg i en vansinnesattack igår i Lund. Enligt vittnen släpade en man med norskt medborgarskap ner kvinnan på spåret där hon sedan kördes på av ett tåg och ådrog sig allvarliga skador. Mannen som enligt norsk media skall vara 33 år gammal greps på plats av polisen.

Gå till arkivet

Send this to a friend