Skip to Content

Sveriges kommuner skall tvingas ta emot kvotflyktingar igen redan i höst. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

Digital utgåva

Mottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Publicerad: 22 maj, 2020, 13:11

 • Svenska

Läs även

I början av mars beslutade Migrationsverket att stoppa alla inflygningar av kvotflyktingar till Sverige, detta på grund av coronaviruset. För tillfället är kvotinvandringen pausad. Sveriges Radio skrev nyligen en artikel om en libanesisk familj i Syrien som ivrigt väntar på att få flyga in till Sverige så fort gränsen öppnas igen. Trots att de aldrig satt sin fot i Sverige har de redan fått permanent uppehållstillstånd, genom att ha valts ut som kvotflyktingar av Migrationsverket.

Nu bekräftar Migrationsverket även till lokaltidningen Dagens Västervik att coronaviruset inte kommer att innebära någon minskning av antalet kvotflyktingar till den småländska kommunen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Erik

  Och de permanenta bostäderna, finns dem i alla kommuner?

 • Dacke

  Varför inte låta Sveriges kommuner avgöra om de har kapacitet att ta emot fler bidragstagare? Eller att kommunens skattebetalare är villiga att betala mer i kommunalskatt och dessutom få ännu sämre kommunal service? Nu är måttet rågat och svenska folket har fått nog av att det sitter en drös oligarker vars enda mål, är att bryta ned nationalstaten, för det hägrande målet en – världsregering.

  • Swatch

   I en dikttur bestämmer per definition diktatorn vad kommunerna har kapacitet till.

   • plexgear

    Men Sverige är i praktiken en diktatur som styrs av ett parti S som anser sig vara staten! S politruker och byråkrater finns på alla myndigheter, i alla partier, fackföreningar, företagsledningar etc. Det är egentligen helt omöjligt att bli av med sossarna i Sverige eftersom landet är genommarinerat av S-partiet på alla plan och det märkte framförallt Torbjörn Fälldin på sin tid när han vunnit valet. Och vilket parti har flest väljare bland invandrare som lever på bidragssystemet som sossarna byggt upp? Valboskap är vad S importerar inget annat!

  • Kentaru

   Vart tog den så kallade kommunala självständigheten vägen? Den enda självständighet som finns är att kommunens invånare själva får bestämma vilka som ska administrerar de diktatoriska besluten i riksdagen.

 • RL, Vallentuna

  Ja..och så var denna dag förstörd .!!.Här var jag glad att det var fint väder , syrenerna blommar och jag och de närmaste ännu klarat oss från Tengele-virus.

  Och så kommer denna bomb. Som ett slag i veka livet.
  Finns det då inget som kan stoppa sosseregimen och dess kumpaner ?? Ett 2020:s Digerdöden verkar inte kunna stoppa deras förstörelselusta.
  Vem skall syssla med dessa tokerier mitt i virussmitta ??
  Och nu kommer en ny våg av muterat virus in över Stockholm….

  Nu skojar jag bara lite , men tänk om det muterade viruset enbart spreds på vissa arbetsplatser ?? T.e.x mig.verket., Rosenbad , polisens hatbrottsgrupper ,expo och annat man skulle önska…
  Så lugnt och skönt vi skulle få det.
  ..
  Ps..Okontrollerade skogsbränder i Dalarna !!! ds

  • Swatch

   Det är svårt att bli av med en diktator. Och farligt också.
   Skogsbränderna var ett löfte från vissa muslimska kretsar som ett svar på utvisningen av imamer.

 • Swatch

  Betrakta detta: hur mångfald leder till enfald som leder till döden.

  När världen var rätt hade varje folkgrupp, varje land sin egen unik välbevakad genuppsättning. Den verkliga mångfalden var stor därför bet inte enstaka virus på ALLA genetiska uppsättningar.
  Visst bröt ut sjukdomar här och där, men det gick inte att besegra variationen av uppsättningar.
  Sen kom den heliga PK mångfalden, då antalet unika genuppsättningar rasade genom folkinflyttning, sexuellt umgänge transkontinentalt.
  Alla folk blir så småningom lagom snedögda och solbrända, lagom dumma, lagom ambitiösa, lagom begåvade och lagom arbetsvilliga. Vi ska ha samma genetisk kod.
  Över hela världen äter man samma Big Mac med Cola, går till säng med samma folk överallt – oavsett var man befinner sig.
  Detta kommer när enfalden tar över världen och när merparten av mänskligheten blir sjuk och dör av en enda virus som besegrar den enfaldiga genetiska uppsättningen som alla byggs av, i den heliga enfaldiga mångfaldens namn.

  • Kentaru

   Det snackas om mångfald men det handlar egentligen om enfald. Alla ska tänka likadant. En gång i tiden kunde du i vartenda mindre ort i Sverige finna precis allt du behövde i stort. Det fanns bagerier, läskedryckstillverkare, skräddare, skomakare, lanthandel, styckare, bryggeri, postkonto, bilverkstad, café, restaurang, pensionat eller hotell och mycket mer. Det kallar jag för mångfald.

   Sedan blev det enfald. Några få bagerier i Sverige. Knappt några styckare kvar osv. När nästan allt är borta, då öppnar det någon pizzeria och alla skriker mångfald. Larv. Föräldrar vågar inte ens säga att de skiter i pizzerian om deras barn får en tryggare miljö. Dessutom. Att berika Sverige med skräpmat, vad har vi för nytta av det?

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Läkare: ”Människor kvävs av vården och media mörkar”

INRIKESLäkare i olika regioner rekommenderas att i vissa fall vid Covid-19 ge morfin till patienter som har svårt att andas – en behandling som hämmar drivet för syreupptagning. Nättidningen Exakt24 har träffat Jon Tallinger, specialist­läkare i allmänmedicin, som begärde tjänstledigt efter att ha vägrat behandla i enlighet med rekommendationerna.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Alla mobiltelefoner kopplas ihop för global kontaktspårning – Flera säkerhets- och integritetsexperter slår nu larm

UTRIKESDe multinationella teknikgiganterna Apple och Google samarbetar nu för att skapa ett massivt övervakningssystem som ska underlätta för världens regeringar med kontaktspårning av sina medborgare. Det ger den tekniska förutsättningen för att alla människor i hela världen ska kunna övervakas och spåras i realtid. Detta görs i folkhälsans namn denna gång, precis som det tidigare gjordes i namn av kriget mot terrorn. Många välkomnar det nu som då av rädsla för en lika skrämmande som oftast osynlig och i mycket okänd fiende.

Haveri och ilska när nyanlända får förtur i Göteborgs skolor

INRIKESNär föräldrar söker plats vid någon av Göteborgs grundskolor sker urvalet enligt ett antal prioriteringsregler. Förtur kan man få beroende på bland annat avstånd till hemmet eller om man har syskon på skolan man sökt, men är man ”nyanländ” så trumfar det allt. I praktiken leder detta till att svenska barn kan få resa långt till en annan stadsdel, då barn som räknas som nyanlända tagit en plats i deras stadsdel. För Nya Tider berättar Jörgen Fogelklou (SD) om hur han redan 2015 varnade föräldrar för att det kunde bli på detta sätt.

Gå till arkivet

Send this to a friend