Skip to Content

Sveriges kommuner skall tvingas ta emot kvotflyktingar igen redan i höst. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

Digital utgåva

Mottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Publicerad: 22 maj, 2020, 13:11

 • Svenska

Läs även

I början av mars beslutade Migrationsverket att stoppa alla inflygningar av kvotflyktingar till Sverige, detta på grund av coronaviruset. För tillfället är kvotinvandringen pausad. Sveriges Radio skrev nyligen en artikel om en libanesisk familj i Syrien som ivrigt väntar på att få flyga in till Sverige så fort gränsen öppnas igen. Trots att de aldrig satt sin fot i Sverige har de redan fått permanent uppehållstillstånd, genom att ha valts ut som kvotflyktingar av Migrationsverket.

Nu bekräftar Migrationsverket även till lokaltidningen Dagens Västervik att coronaviruset inte kommer att innebära någon minskning av antalet kvotflyktingar till den småländska kommunen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Erik

  Och de permanenta bostäderna, finns dem i alla kommuner?

 • Dacke

  Varför inte låta Sveriges kommuner avgöra om de har kapacitet att ta emot fler bidragstagare? Eller att kommunens skattebetalare är villiga att betala mer i kommunalskatt och dessutom få ännu sämre kommunal service? Nu är måttet rågat och svenska folket har fått nog av att det sitter en drös oligarker vars enda mål, är att bryta ned nationalstaten, för det hägrande målet en – världsregering.

  • Swatch

   I en dikttur bestämmer per definition diktatorn vad kommunerna har kapacitet till.

   • plexgear

    Men Sverige är i praktiken en diktatur som styrs av ett parti S som anser sig vara staten! S politruker och byråkrater finns på alla myndigheter, i alla partier, fackföreningar, företagsledningar etc. Det är egentligen helt omöjligt att bli av med sossarna i Sverige eftersom landet är genommarinerat av S-partiet på alla plan och det märkte framförallt Torbjörn Fälldin på sin tid när han vunnit valet. Och vilket parti har flest väljare bland invandrare som lever på bidragssystemet som sossarna byggt upp? Valboskap är vad S importerar inget annat!

  • Kentaru

   Vart tog den så kallade kommunala självständigheten vägen? Den enda självständighet som finns är att kommunens invånare själva får bestämma vilka som ska administrerar de diktatoriska besluten i riksdagen.

 • RL, Vallentuna

  Ja..och så var denna dag förstörd .!!.Här var jag glad att det var fint väder , syrenerna blommar och jag och de närmaste ännu klarat oss från Tengele-virus.

  Och så kommer denna bomb. Som ett slag i veka livet.
  Finns det då inget som kan stoppa sosseregimen och dess kumpaner ?? Ett 2020:s Digerdöden verkar inte kunna stoppa deras förstörelselusta.
  Vem skall syssla med dessa tokerier mitt i virussmitta ??
  Och nu kommer en ny våg av muterat virus in över Stockholm….

  Nu skojar jag bara lite , men tänk om det muterade viruset enbart spreds på vissa arbetsplatser ?? T.e.x mig.verket., Rosenbad , polisens hatbrottsgrupper ,expo och annat man skulle önska…
  Så lugnt och skönt vi skulle få det.
  ..
  Ps..Okontrollerade skogsbränder i Dalarna !!! ds

  • Swatch

   Det är svårt att bli av med en diktator. Och farligt också.
   Skogsbränderna var ett löfte från vissa muslimska kretsar som ett svar på utvisningen av imamer.

 • Swatch

  Betrakta detta: hur mångfald leder till enfald som leder till döden.

  När världen var rätt hade varje folkgrupp, varje land sin egen unik välbevakad genuppsättning. Den verkliga mångfalden var stor därför bet inte enstaka virus på ALLA genetiska uppsättningar.
  Visst bröt ut sjukdomar här och där, men det gick inte att besegra variationen av uppsättningar.
  Sen kom den heliga PK mångfalden, då antalet unika genuppsättningar rasade genom folkinflyttning, sexuellt umgänge transkontinentalt.
  Alla folk blir så småningom lagom snedögda och solbrända, lagom dumma, lagom ambitiösa, lagom begåvade och lagom arbetsvilliga. Vi ska ha samma genetisk kod.
  Över hela världen äter man samma Big Mac med Cola, går till säng med samma folk överallt – oavsett var man befinner sig.
  Detta kommer när enfalden tar över världen och när merparten av mänskligheten blir sjuk och dör av en enda virus som besegrar den enfaldiga genetiska uppsättningen som alla byggs av, i den heliga enfaldiga mångfaldens namn.

  • Kentaru

   Det snackas om mångfald men det handlar egentligen om enfald. Alla ska tänka likadant. En gång i tiden kunde du i vartenda mindre ort i Sverige finna precis allt du behövde i stort. Det fanns bagerier, läskedryckstillverkare, skräddare, skomakare, lanthandel, styckare, bryggeri, postkonto, bilverkstad, café, restaurang, pensionat eller hotell och mycket mer. Det kallar jag för mångfald.

   Sedan blev det enfald. Några få bagerier i Sverige. Knappt några styckare kvar osv. När nästan allt är borta, då öppnar det någon pizzeria och alla skriker mångfald. Larv. Föräldrar vågar inte ens säga att de skiter i pizzerian om deras barn får en tryggare miljö. Dessutom. Att berika Sverige med skräpmat, vad har vi för nytta av det?

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Ny runsten funnen

INRIKESEn lantbrukare i Västerviks kommun har upptäckt att en stor sten han grävde upp för flera år sedan är en runsten. Runstenen, som dateras till 1000-talets första hälft, är den första nya sten som hittats på flera år.

Brå konstaterar vad har varit allmänt känt – stök, brott och bråk i bibliotek och i simhallar

INRIKESBrå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen. Resultatet är att man kan konstatera att brott och ordningsstörningar förekommer på de flesta simhallar och bibliotek. Detta skapar otrygghet för besökare och har negativa konsekvenser för personalens arbetsmiljö. Detta fenomen har konstaterats av alternativmedia sedan många år tillbaka, och precis som vice rikspolischefens erkännande av förekomsten av kriminella klaner har Brå hittills undvikit att rapportera om det.

Gå till arkivet

Send this to a friend