Skip to Content

Mikaela Blixt utsattes för ett brutalt våldtäktsförsök i det värmländska samhället Deje, och är chockad över både polisens och medias agerande. Bland annat vägrade man att gå ut med signalement på gärningsmannen. Foto: Nya Tider
INTERVJU

Mikaela efter det grova våldtäktsförsöket: ”Polis och media vägrade gå ut med signalement”

PappersupplaganNya Tider v. 44

Mikaela Blixt utsattes för ett våldtäktsförsök i det lilla värmländska brukssamhället Deje i Forshaga kommun. När hon chockad ringde polisen vägrade de skicka en patrull eftersom brottet inte var pågående. Hon hänvisades istället till 114 14 där hon hamnade i timslånga telefonköer. Både polis och media har vägrat gå ut med signalement på gärningsmannen. När Dejeborna anordnade en stödmanifestation för Mikaela kom 80 personer till torget – men inte en enda lokalpolitiker. Istället blev manifestationen polisanmäld för brott mot ordningslagen. Nya Tider har träffat Mikaela, som berättar om frustrationen över hur polis, media och politiker agerat – men också om det stöd hon fått av lokalbefolkningen som gemensamt slutit upp bakom henne.

Publicerad: 27 oktober, 2018, 19:35

 • Svenska

Läs även

På torget i Deje är det lugnt och stilla. De flesta personer som passerar över torget beger sig till ICA för att handla. Men i den till synes sömniga bruksorten kokar det av vrede hos invånarna, efter att en kvinna överfallits och knivskurits i närheten av Migrationsverkets förläggning för asylsökande.

– Det är förjävligt att det ska hända i ett litet samhälle som Deje, säger en person på väg tillbaka till sin bil efter att ha handlat.

– Polisen försöker tysta ned det inträffade, säger en medelålders man. Klart att folk är förbannade och rädda.

– Vi vågar inte gå ut på kvällen längre, säger två flickor i yngre tonåren som sitter på en bänk utanför affären.

Det var här på torget som 80 personer bara några dagar tidigare hållit en manifestation mot våldet som drabbat deras bygd. Det är mycket människor för lilla Deje. Inte en enda politiker syntes dock i manifestationen. Tvärtom försöker man från kommunens sida lägga munkavle på brottsoffret och har tagit bort berättelse om överfallet från bygdens anslagstavla på Facebook.

På andra sidan torget ligger Centrumhuset, där Migrationsverket hyr lägenheter för asylsökande.

Det var bara ett stenkast från asylboendet, i vad som för många svenskar skulle betraktas som ett idylliskt svenskt naturlandskap, som händelsen inträffade som nu fått befolkningens tålamod att ta slut. Torsdag den 18 oktober, mitt på ljusa dagen, var Mikaela Blixt och promenerade med sin elvaveckorsvalp när plötsligt en man från det närliggande asylboendet började ropa saker på ett främmande språk. Mikaela ignorerade mannen och gick vidare med valpen.

– Han stod och rökte när jag gick förbi. Han sa något på ett annat språk och lät upprörd, men jag vet inte vad han sade. Jag gick iväg med Luna, min hund. Efter en stund går han ner mot oss med bestämda steg. Luna springer nyfiket fram till honom som små valpar gör. Då sparkar han iväg henne i luften så att hon skriker. Jag blev helt chockad och var så rädd över att hon skulle ha gått sönder, berättar Mikaela från vardagsrummet i sitt hem i Deje, inte mer än några hundra meter från brottsplatsen.

Mikaela hade kvar valpen i linan och försökte ta sig upp från tjärnen tillbaka till promenadvägen. Mannen gick då till attack och Mikaela hamnade på rygg, varpå han satte sig gränsle över henne och tog tag om hennes hals.

– Sen får han in händerna under min tröja. Han hade något i handen – en mattkniv eller något liknande – för han skar upp mitt linne och kanten av byxorna och trosorna, så att jag får ett rätt djupt sår i höften, säger hon och visar bilder på skadorna som hon har dokumenterat.

– Under överfallet säger han saker på ett språk jag inte förstår, inte ett ord på svenska.

Mikaela blev knivskuren när våldtäktsmannen skar upp kläderna. Foto: Nya Tider

Mikaela blev knivskuren när våldtäktsmannen skar upp kläderna. Foto: Nya Tider

 

Mikaela menar att invandraren troligen blev förvånad över det motstånd hon bjöd.

– Han kan inte ha vägt så mycket mer än jag. Han var tanig, annars skulle jag inte haft en chans! Som tur är så lutar det en del vid den här tjärnen så jag lyckas få en del styrka i benen och får honom att tappa balansen. Jag rullar bort och kommer på fötter och springer därifrån.

Hon beskriver den panikartade känslan:

– Kroppen var blytung. Det kändes inte som om jag kom framåt. Jag hade sådan extrem puls, hjärtat sköt i höjden, jag blev andfådd av minsta lilla. När jag vänder mig om så ser jag att han fortfarande ligger kvar där nere i backen.

När hon hade kommit hem ringde hon sin pojkvän och berättade vad som hänt. När hon senare skulle göra polisanmälan möttes hon dock av evighetslånga telefonköer.

– Jag ringer 114 14. Sitter i kö timme efter timme. Ringer 112. De frågar om jag är kvar med gärningsmannen. Nej. ”Då får du ringa 114 14”.

Mikaela var vid det här laget utmattad, hade fått feber, svettades och mådde dåligt. Efter flera samtal till 114 14 utan att lyckas komma fram gick hon och lade sig. Dagen efter, på fredagsmorgonen, åkte hon till vårdcentralen och fick stelkrampsspruta och antibiotika av vårdpersonalen för att behandla de smutsiga såren. Vårdpersonalen sade åt Mikaela att hon snarast måste anmäla händelsen. När Mikaela är på väg hem ser hon flera polisbilar som befinner sig i Deje i något helt annat ärende.

Mikaela överfölls med kniv nära Migrationsverkets förläggning för asylsökande. Foto: Nya Tider

 

– Så jag går fram till en av poliserna som står där. Först hade de inte tid, men när jag förklarar vad som hänt så lyssnar ändå en av poliserna och säger åt mig att köra in till Karlstad där en kvinna på polisen tar upp min anmälan. Jag är fortfarande skakad av händelsen och borde egentligen inte köra de tre milen till Karlstad, men det är enda sättet för mig att kunna göra anmälan.

Senare samma dag åkte Mikaela och hennes pojkvän förbi asylboendet. Där såg de samma kamouflagebyxor som gärningsmannen hade på sig, hängandes på tvättstället.

Den misstänktes byxor hängde på tvättställ utanför asylboendet, men trots att Mikaela tipsade polisen om detta åkte de inte för att hämta dem. Foto: Nya Tider

Den misstänktes byxor hängde på tvättställ utanför asylboendet, men trots att Mikaela tipsade polisen om detta åkte de inte för att hämta dem. Foto: Nya Tider

– Jag tänkte att herregud, mitt blod kan ju finnas på byxorna. Jag tog ett foto och tipsade polisen.

Men efter midnatt fick Mikaela beskedet av polisen att de inte hade åkt dit. Det var först på måndagen som polisen åkte dit och gjorde vissa fynd. Några spåravtryck, och en cigarettfimp och något slags aluminiumfolie med narkotika i.

Men Mikaela är skeptisk till polisens arbete.

– Det känns inte som att de bryr sig om att lösa det. De åkte ju inte ens ut för att hämta byxorna jag pekade ut.

Mikaela Blixt med sin hundvalp. Foto: Nya Tider

 

– I dag ringde polisen och sa att jag försvårat hela utredningen genom att jag lagt ut det på Facebook. De hävdar att det försvårar för dem att hitta bevismaterial och att gripa gärningsmannen – men det dröjde ju flera dagar innan de ens själva tog sig till brottsplatsen. Det var ju först när jag lade ut det på Facebook som polisen ens brydde sig om att ta tag i allt. Det känns som att de vill skuldbelägga mig nu.

Uppståndelse på sociala medier

På fredagskvällen, ett dygn efter det inträffade, publicerade Mikaela ett inlägg på två Facebooksidor, brottsplats Forshaga-Deje och anslagstavlan Forshaga Deje, där hon skrev om det hon blivit utsatt för och publicerade bilder på såren.

– Det blev så stort, folk var helt vansinniga. I vanliga fall hör man ju ingenting om våldtäktsförsök men det här blev jättestort. Förra veckan var det ett våldtäktsförsök i Säffle men det blev bara en liten notis i tidningen. Det är ju så de vill ha det, säger hon och åsyftar polis och media.

– Den enda anledningen att jag lade ut det var att försöka få kontakt med en kvinna som blev överfallen här i Deje för två veckor sedan. Jag tänkte att det kanske var samma man som gjorde det. Jag gjorde det inte för att få något medlidande. Jag ser mig inte som ett offer – det är något man väljer att vara, och jag väljer att inte vara det. Det jävla äcklet ska inte få påverka mitt liv. Visst skakar jag och får ångest av situationen, men det är bara nu.

Hon säger att överfallet, i kombination med myndigheternas agerande, har gjort att hon fått upp ögonen för problemen i samhället.

– Allt det som jag har börjat ifrågasätta om samhället blev så bekräftat det första dygnet. Man kommer inte ens fram till 112. Hon jag pratade med fnyste bara och sade till mig ”du får ju sitta i lite telefonkö om du vill göra en anmälan, det är så det går till”.

Efter händelsen har Mikaela bestämt sig för att inte vara tyst längre.

– Det som det här har lett till är att mina åsikter är mer radikala än innan. Jag kommer inte längre att vara rädd för att säga vad jag tycker och tänker, för jag har rätt. Jag har rätt att säga det här.

Spridningen av inläggen blev enorm, med tusentals delningar, och det dröjde inte länge förrän statusen plockades bort av administratörerna på ”Brottsplats Forshaga-Deje”, efter att flera personer anmält inlägget för ”rasism” då gärningsmannen pekades ut som afghan i kommentarsfältet. Sedan valde administratörer att stänga ned hela sidan.

Liknande saker skedde på Facebooksidan ”Anslagstavlan Forshaga/Deje” där aktuella händelser i kommunen publiceras. Sidan kontrolleras av Veronica Oldne, som varit en högt uppsatt socialdemokrat i Forshaga.

En annan administratör på sidan skriver att de tvingats ta bort Mikaelas inlägg om brottet eftersom ”det innehåller ett utpekande av en person som skyldig”, och fortsätter: ”Det är inte legitimt att peka ut en person på det här sättet innan polisen är klar med eventuellt förundersökning. Just nu tas inlägget bort eftersom det pekar ut en person.”

Administratören menar att det i ett litet samhälle som Deje blir utpekande att gå ut med ett signalement.

”Hur stort måste ett samhälle vara för att man skall kunna gå ut med signalement?” frågar sig Dejebon Dick Dahlgren ironiskt under inlägget. Det är han som senare anordnar en stödmanifestationen för Mikaela.

Administratören går så långt som att hävda att Mikaelas inlägg var förtal. Men Mikaela hade inte pekat ut någon: bara skrivit signalement på mannens kläder, inte något om namn eller bakgrund. Det var först i kommentarsfältet som andra pekade ut mannen som boende på Migrationsverkets anläggning.

Nu blev alltså Mikaela, som vid det här laget mådde mycket dåligt över våldtäktsförsöket, själv utpekad för förtal för att ha skrivit om vad som drabbade henne.

– Jag mådde så dåligt över det. Just att inlägget var offentligt och att alla kunde se det.

På denna plats skedde det brutala våldtäktsförsöket på Mikaela. Foto: Nya Tider

 

Folket anordnar spontan stödmanifestation

Under lördagen den 20 oktober formligen exploderade händelsen efter att det lagts ut på fredagskvällen på sociala medier.

– Manifestationen anordnades av folk jag inte känner. Det gick som en löpeld genom bygden. Vi hade ingen aning om att det var på gång; vi läste det plötsligt på Facebook, berättar Mikaela.

Det var cirka 80 människor som två dagar efter överfallet spontant samlades torget i Deje – människor från alla åldrar. Initiativtagaren, Dick Dahlgren, kallade manifestationen ”Visa att våld inte hör hemma i Deje”. Men nu blev det fart på polisen. Enligt uppgifter till Nya Tider fruktar polisen att lokalbefolkningen i Deje ska bilda medborgargarde och ”ta lagen i egna händer”. Två polispatruller och en civilpolis bevakade den fredliga antivåldsmanifestationen.

Efter manifestationen polisanmäls Dahlgren för brott mot ordningslagen – av polisen själv. Lokalbefolkningen menar att polisen gör allt för att kväsa att lokalbefolkningen själva organiserar sig, men att det bara kommer få motsatt effekt. På stödmanifestationens Facebookgrupp är många upprörda. Några häcklar polisen för att vilja stoppa fredliga stödmanifestationer men inte våldtäktsförsök. En användare skriver: ”Härligt att se att polisen är på plats och beivrar brott mot ordningslagen; det vore ju dumt om de slösade bort sin tid på att gripa en våldtäktsman. Kanske man helt kan avskriva våldtäktsfallet med en kod 291 och frigöra alla resurser inför framtida olagliga protester mot polismakten.”

– Nästa gång någon blir utsatt för en överfallsvåldtäkt så säg att ni ska ha en fredlig demonstration på torget så kommer polisen direkt, skämtar Mikaela.

Polisen skriver på sin hemsida att de 80 personerna ”vill uttrycka missnöje mot polisens hantering av ett specifikt våldtäktsärende”. Man uppger att uppgifterna om den planerade manifestationen kom till polisens kännedom under lördagen och att personal avdelades för att ”hantera den”.

Omkring 80 personer samlades spontant på detta torg i Deje två dagar efter överfallet för att protestera. Foto: Nya Tider

 

Men enligt deltagarna var manifestationens budskap bara att våld inte hör hemma i Deje. Det handlade inte om att visa något missnöje med polisen.

– Ett övergrepp på en är ett övergrepp på hela samhället, sade en av talarna vid manifestationen.

Flera uppgiftslämnare berättar att stödmanifestationen blev den utlösande faktorn för Dejeborna att öppet börja tala om den otrygghet och det våld som massinvandringen fört med sig. En äldre kvinna ska ha trätt fram på torget och berättat att hennes man avlidit i sviterna av en misshandel på öppen gata. Gärningsmannen var asylsökande. Änkan berättade att polisen sagt åt henne att vara tyst om det inträffade. Sedan dess har hon enligt egen uppgift suttit instängd ensam i sin lägenhet och varken vill eller vågar gå ut. Men när kvinnan hörde vad som hänt Mikaela Blixt bestämde hon sig för att delta på stödmanifestationen och själv berätta om sitt livsöde och den munkavle hon belagts med av polisen.

– De vill inte att befolkningen ska veta att sådant händer här i Deje. Vi talar om en dödsmisshandel som det inte ens finns en notis om i någon tidning. säger flera källor till Nya Tider.

Att ett åttiotal personer samlas på torget i ett litet samhälle som Deje hör definitivt inte till vanligheterna. De som Nya Tider talar med säger att de inte kan minnas när det senast hände. Men stödmanifestationen är kontroversiell. Medierna ville tona ned antalet och skrev att det var 50 åhörare, trots att polisens officiella rapport skrev att det var 80.

På tidigare nämnda Facebooksida, anslagstavlan Forshaga/Deje, som handlar om att tipsa lokalbefolkningen om aktuella händelser, plockades evenemanget ned av den tidigare kommunpolitikern Veronica Oldne. Oldne valdes in på socialdemokratiskt mandat i kommunfullmäktige 2014, där hon sedan också blev ledamot för kommunstyrelsen och ordförande för barn- och utbildningsförvaltningen. Hon skriver i ett privat meddelande till Mikaela att man valt att ta bort all information om stödmanifestationen. Anslagstavlan har 1 600 medlemmar och nu hotar Oldne att till och med stänga av Mikaela från gruppen:

”Evenemanget kunde ha blivit godkänt på anslagstavlan, men på grund av händelseförloppet så kommer allt rörande detta tas bort. Det tar fokus från sidan och skapar debatt vilket sidan inte är till för. Ber att du slutar kommentera på den här sidan om detta, annars kan vi inte ha kvar dig som medlem för det blir fel fokus”, hotar Veronica Oldne i ett meddelande till Mikaela.

Hon skriver också på sin offentliga Facebooksida om sin ilska och frustration över att Mikaela försökte ”förstöra” för henne genom att berätta om överfallet:

– Nu har vi fått ändra gruppen till sluten och hemlig, satt upp tydliga regler, vi kommer måsta godkänna nya medlemmar och jag tror det var det som gjorde mig så arg och ledsen ikväll, känslan av att någon klampade in och förstörde när vi försöker skapa bra saker.

När stödmanifestationen sedan hölls på söndagen dök inte en enda lokalpolitiker upp, varken från Socialdemokraterna eller något annat parti.

Thomas Nilsson, Moderaternas gruppledare i kommunen, fick en personlig inbjudan av arrangören Dick Dahlgren. ”Hälsa Mikaela att hon har kommunens fulla stöd!” hade han sagt till Dahlgren, men valde sedan att inte närvara vid manifestationen av rädsla att bli kallad ”rasist”.

Media vägrade skriva att det var en asylsökande

Sedan händelsen inträffade har Mikaela blivit nedringd av ett flertal medier.

– Värmlands Folkblad och Nya Wermlands Tidning var först. Sen var det SVT lokalt, P4 Värmland.  Även Expressen har skrivit om det. Det är jättemånga som har ringt.

”Den utsatta kvinnan har beskrivit gärningsmannen som en man i 30-35-årsåldern klädd i kamouflagefärgade cargobyxor, bruna slitna kängor och omkring 180 centimeter lång”, står det i Expressens artikel.

– Jag har sagt till alla medier att det var en afghan. Men ingen har skrivit om det, säger Mikaela.

Frustrationen över hur samtliga medier valde att inte skriva ut att gärningsmannen var invandrare och att det skedde i närheten av asylboendet har fått Mikaela att inte ge några fler intervjuer till de etablerade medierna.

– Jag kände efter ett tag att jag vill inte prata med media för de ger inte en rättvis bild av vad som hänt. Kan man inte skriva att killen ser ut att vara från Afghanistan eller åtminstone att han inte är svensk, då är inte det ett riktigt signalement. Jag har sagt det till alla men det är ingen som har skrivit det, inte ens att han kom från Migrationsverkets lägenheter i närheten.

En reporter på Brottscentralen, Expressens tv-satsning, skriver för fullt till Mikaela. De har dagen dessförinnan pratat på telefon. Men Brottscentralen har förklarat till Mikaela att hon inte får säga något om gärningsmannens ursprung.

– Hon talade om för mig vad jag inte skulle säga. Om jag skulle säga något sådant så klipper de bort det. Hon förklarade inte varför, utan sa bara att det var ”irrelevant”.

När Mikaela fick höra villkoren för reportaget sade hon att hon inte var intresserad av att medverka.

– Jag har inte sett samhället på det här sättet tidigare, ska jag ärligt säga. Men nu har jag verkligen börjat sett hur illa det är, hur korrupt det är – media, sociala myndigheter, polis. Om man inte har upplevt det själv så tycker man kanske fortfarande att samhället fungerar.

Stöd från lokalbefolkningen

Trots den misstro Mikaela känner inför polisens, lokalpolitikernas och medias hantering av händelsen, är hon märkbart rörd när hon berättar om det stöd hon känner från de vanliga invånarna i Deje.

– Trots att det är ett litet brukssamhälle har det varit en otrolig uppslutning bland de som bor här. Det finns trots allt civilkurage i vårt samhälle. Det märks vad folk tycker i den här bygden om afghaner och andra som vi har haft en uppsjö av. Det här har varit ett jättelugnt och fint samhälle, det låter lite klyschigt, men det har verkligen varit idylliskt i Deje tidigare.

Att politiker valde att bojkotta manifestationen bryr hon sig inte det minsta om. Hon beskriver det som att folket är så mycket större än ”PK-människorna”:

– Det känns som att PK-människorna som grupp är så mycket mindre än de som ser verkligheten. Politikerna är tillbakatryckta just nu. Det är massor med folk som lämnat deras grupper, folk är vansinniga.

På frågan om vilka som har stått upp för Mikaela svarar hon:

– Invånare i samhället. Vanliga svenskar.

NyT: Är det en folkvrede som riktar sig mot både asylsökande och politiker som vill tysta ned det?

– Absolut är det så.

NyT: Går det att tysta ned det?

– Inte nu.

NyT:
Kvinnor som drabbats av våldtäkter. Vad säger du till dem?

– En fullbordad våldtäkt … jag tror inte att det finns någonting som kan tvätta bort det, det finns inga läkmöjligheter. Livet är förstört. Hur ska man någonsin kunna bli hel efter en sådan sak? Jag fattar inte det. Det finns ju där för alltid.

Anklagelserna om ”rasism” avfärdar hon helt.

– Det handlar inte om det! Det blir kulturkrockar och det är vi kvinnor som får ta den smällen. Och här har vi i alla år slagits för kvinnans rätt i samhället, att vi ska vara lika värda, med jämlikhet och så vidare. Men det gäller inte om det är en utlänning som gör något, för de har ”rätt” att göra så här – de har ju PTSD och mår dåligt och vi ska ta hand om dem. Och då ska vi säga att det är okej?

Mikaela berättar att hon tidigare höll på att ge upp hoppet för Deje och Forshaga men att det stöd hon fått nu har lett till att hon känner en kärlek till bygden och till lokalbefolkningen.

– Jag har fått upp ögonen för hur starkt och fint Deje är. Det är ett litet samhälle och jag känner hur folk ställer upp för varandra.

– Jag har ju tyckt att Deje och Forshaga är ett jävligt snett samhälle på grund av sossarna här. Har haft en negativ syn. Jag har funderat på att flytta men nu känner jag snarare tvärtom efter manifestationen och allt folk har skrivit, hur de har tagit min rygg. Jag har inte behövt slåss för mig själv utan andra har tagit fighten för mig. Det känns verkligen jättebra. En stor tumme upp för hela den här bygden ärligt talat, säger hon med tårar i ögonen.

 

Gillade du artikeln?

Stöd tidningens arbete genom att teckna en prenumeration och att donera till verksamheten.

123 037 97 35

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Enough

  Vilken framgång för landet det skulle bli, om kvinnor läser detta och försöker förstå det som de absolut inte trodde var möjligt……

 • Vethut

  En mycket läsvärd artikel. Starkt gjort av Mikaela att stå upp för sin rätt. Fantastiskt att bygdens invånare reser sig upp och stöttar Mikaela i hennes ensamhet och utsatthet. Händelsen är inte bara en verklighet i brukssamhället Deje utan en verklighet i hela Sverige där myndigheter, 7-klöverpolitiker och PK-media gör sitt yttersta för att tysta ner kriminella händelser som inte är ”passande” för svenska ögon och öron.

  Folkets demokrati, folkets rätt till ett tryggt samhälle är inte prioriterande. Prioriteringen är att gömma undan sanningen, högakta fake news, pixling och hjärntvätta folket till att tro att samhället är tryggare mer än någonsin.

  När bubblan spricker, vilket den kommer att göra, då är det försent att vakna. Förintelsens helvete tar över och Sverige försvinner från kartan. Frågan är när? Gissningsvis inom 2 till 3 generationer om rådande politik får fortsätta.

  • Knutkalas

   landet försvinner inte, men dom som byggde upp det försvinner

 • Rudolf Ter

  Klart att polisen,media inte vill berätta identiteten. Dom hoppas att vi ska fortsätta med att tro massinvationen är bra för landet, och gör det inget att svenska tjejer eller kvinnor får offra sina underliv. Allt för att vara PK.

  • Jappe

   Med betoning på svenska tjejer…..hedersbrott läggs det enorma resurser på…ja det pågår ett folkmord.

 • latmask

  Nå polisen, vad är er uppgift i samhället? Skydda och betjäna eller förtrycka och bötfälla? Betraktar ni allmänheten som er fiende?

 • Clas

  Såhär är det i dagens samhälle! myndigheter,politiker och media gör allt för att skydda dessa sk flyktingar!

 • Realisten

  Det sjuka med mörkningen är att det befäster Barcelona-avtalet, den kommmande FN-konventionen etc etc! Och svensken gör absolut inget, oavsett vad som händer! En undran, vad gjorde pojkvännen, hennes familj, släkt och vänner? Härom året, var i Sverige kommer jag tyvärr inte ihåg, konfronterade den svenskpolska släkten asylboendet, då deras kvinnliga släkting hade blivit utsatt för liknande! Var är den svenske mannen med ryggrad? Varför inte anamma deras mentalitet – öga för öga, tand för tand!?

 • Leif Sandström

  Så har Sverige blivit, polisen och MSM skyddar buset, kriminella och våldsverkare. Politikerna har massimporterat dom. 82.5% röstar ändå på dom. Jag är väl en av de sista som skulle behöva oroa mig. Jag är pensionär nu men 1.90 lång och 90 Kilo, vältränad och en gång utbildad vid ett elitregemente, inklusive i militär närkamp. Även jag kände det obehaglig att ta en kvällspromenad. Som IT ingenjör är jag vida berest i världen och har bott långa perioder utomlands på många ställen. I februari lämnade jag Sverige, jag kommer inte tillbaka. Jag bosätter mig i Kina, här kan jag vara trygg, kvinnor går säkra, polisen håller efter buset, uppviglarna, och den utlänning som missköter sig åker ut, snabbt. Det känns bara så tragiskt, Sverige var en gång ett utmärkt land. Det är borta nu.

  • Lennart Johansson

   håller med dig till fullo Leif, skall försöka arbeta ett par år till sen drar jag och min fru till Nanning i södra Kina där vi köpt en lägenhet. har under alla dessa år jag varit i Kina alldrig råkat ut för något utan bara träffat vänliga och gästfria människor. utvecklingen i Sverige är skrämmande och jag ser dessvärre inget ljus utan bara mörker

  • Jappe

   Det är precis det dom vill, söndra och härska….skulle aldrig falla mig in att flytta till ett land och en kultur jag inte har ett dugg gemensamt med, onaturligt och i längden kommer du att känna dig isolerad.
   Du är i princip lika ynkryggad som alla vuxna män som ”flyr” hit 😉

   • Leif Sandström

    Jag håller faktiskt med dig där. Jag har hållit på med Kina sedan tonåren, jag har rest och bott här i omgångar, jag vet vad jag flyttar till, och Sverige har blivit ett land och en kultur jag nu inte har ett dugg gemensamt med längre, landet känns onaturligt och i Sverige känner jag mig nu isolerad. Jag är pensionär nu, har några år kvar, och jag vill leva ett bra liv. Jag är 90 Kg, 1.90 lång, vältränad och med militär utbildning i närkamp. Ändå känns det obehagligt att gå ut på kvällen i Sverige. Nu när jag nu tar en promenad på torget omges jag av hundratals ungar som far som torra skinn på el-brädor, cyklar, och sparkskotrar, hoppar rep, sparkar boll, folk diskuterar politik, dansar, spelar Mahjong och kort, eller läser tidningen – på mobilen. Det är så jag vill ha det

 • RAWSURREAL

  Undrar hur länge politiker media och polis ska mörka tillståndet i nya Sverige? Tills vi har glömt? Tills vi har resignerat?

  Dessutom är alla som opponerar sig rasister fascister så det är bara att tiga och ta emot eller så gör vi processen kort med politikerasen som vanställt och deformerat
  sverige till mellanöstern nivå. Kallar sin politik feministisk.. Frågor på det?

  • Varmlandstok

   Vi kan ju inte glömma så länge problemet finns kvar, och problemet kommer att finnas kvar och dessutom förvärras så länge som dessa människor finns kvar i landet.
   Normal rättskänsla kräver hämnd i en situation som denna.

   • Richard Casimir Strage

    Boiling frog, de görs sakta så kommer befolkningen inte märka det lika mycket

  • Jappe

   Kanske dags att sluta vara rädd för att bli kallad ”rasist”….;)

  • Knutkalas

   resignerat har vi väl redan gjort

 • Elisbeth

  Det här var en fruktansvärd händelse för en ung flicka. Sedan att
  uppleva att varken politiker eller polis bryr sig om att utreda brottet
  är ändå mer skrämmande.
  Man behöver inte vara rasist för att känna förakt för en så sådan
  handling.
  Kämpa på Mikaela du har rätten på din sida.

 • pappa sven

  POLISEN tar ställning eller?

 • pappa sven

  Expressen har redan sin inställning kristallklar….

 • Knutkalas

  det är beklämmande att ta del av dessa berättelser som så tydligt beskriver hur makten behandlar den enskilda människan som bara försöker få upprättelse för det hon råkat ut för sorgligt tack NT

 • Routsalainen

  Hela jävla skiten är ju genomkorruopt, allt ifrån MSMedia som inte vill gå ut med signalement till polisen som inte ens försöker lösa brotten. Vad i helvete är det frågan om?

 • Hoppas att rättssystemet inser vikten av att gärningsmannen får sitt straff och påföljande utvisning, samt därefter gärna ”trampar på en mina” i sitt hemland. Han är ett hot mot alla kvinnor överallt tills det inträffar.

  • Leif Sandström

   Det svenska rättsväsendet är helt enkelt inte anpassat för detta, som vi ser här i detta fallet. Det är anpassat för svenskar. Förmodligen blir det inga påföljder alls, kanske man ”finner” att förövaren inte kan ”säkert identifieras”, att inga ”bevis” finns, polisen lägger ner fallet, och om något alls händer kan det ta många månader och får närmas formen av, som australiensarna säger, ”a slap on the wrist with a wet bus ticket”. Det finns bara två val, antingen anpassar sig Sverige till dessa personer och mäter ut snabb och hård rättvisa som förövaren känner av, eller så kastar vi ut dom. Själv är jag glad att jag nu har vänt eländet ryggen och flyttat ut ur landet, men det känns bara så tragiskt.

   • Om du flytta till ett annat EU-land för att undslippa problemet så kom ihåg att EU har ”fri rörlighet” för EU-medborgare. (sic) När ”problemen” får medborgarskap i EU så hälsar de på dig igen.

   • Chung chakrii

    Så voldtar han på nytt. Jeg håper han voldtar dattera til polisen. Han må jo ut av samfunnet.

 • Ombudsman Today

  Det finns ju något som heter Justitieombudsmannen. Men det alltmer tillspetsade läget i Sverige kan folkrättsligt motivera ett regelrätt folkuppror där man kastar av sig oket. Frågan bör nu diskuteras helt öppet. Riksdagen har ju i praktiken redan avsatt sig själv och någon form av interimsregering kan övervägas. Mer om folkuppror: https://uprisingeu.wordpress.com/ Hela EU befinner sig på explosionspunkten.

  • Leif Sandström

   VAd du skriver kan bli verklighet. De mitt inlägg ovan till Gnurduff von vinkelstjärt

 • Gnurduff von vinkelstjärt

  Vi har visst kommit till den punkt där man måste gå till den lokala motorcykelklubben för att köpa sin rättvisa ?

  Man behöver bara fixa namn , bild och en påse pengar på den eller de som ska ”åtgärdas” för att återställa lugnet .

  Det är vid denna punkt som EU’s våta dröm blir verklighet ! ?

  • Leif Sandström

   Jag har gått och funderat på ditt inlägg under dagen. Om ingen radikal ändring sker, polisen – dom man skulle ha mest förtroende för i samhället, har uppenbar svikit. Grovt svikit. Jag tror inte någon ”motorcykelklubb” kommer att behövas, men en slags rättvisa som Sverige knappas någonsin har sett genom historien kommer kanske att till slut ta vid. Frankrikes förre inrikesminister, Gerard Collomb, sa nyligen att ett uppror kan komma om ingen ändring sker. Samtidigt tänker jag på när en samling bondesoldater med skramliga gevär jagade väldens största, bäst utrustade och mest effektiva krigsmakt på flykten, det var 1975 i Vietnam. Frågor som jag ställer mig, hur kommer polisen att ställa sig, och militären. Hur kommer sveket från politiker och kanske ännu mer journalisterna att ses, och hur kommer dom personerna att behandlas. Journalisterna bär ju kanske huvudansvaret för dagens situation, och det gäller även dagens händelse, man mörkar, ljuger, vinklar och desinformerar. Deras uppgift är att granska, tala sanning, och rapportera. Det gör man inte. Jag själv har lämnat Sverige bakom mig, men det finns andra militärt välutbildade som kan komma att göra en insats som vi helt inte vill tänka på.

 • Willy Ustad

  For meg virker det som om myndigheter, politi og i en viss grad media er redde for å ta fatt i problemer der de vil møte sterke reaksjoner. Sannsynligvis fordi de føler et press fra en del hold -. Man er redd ”rasismekortet”.
  I midlertid burde man snart ha lært at slike problemer ikke forsvinner med å dysses ned. Neddyssing og vegring mot å handle i slike tilfeller, fører til mistro mot både politi og myndigheter, og til en økende misnøye hos vanlige mennesker.
  Hva innvandrere og asylsøkere angår, vil en slik tilnærmet fullstendig unnfallenhet føre til to forskjellige reaksjoner:
  – Hos den mer ansvarlige delen asylsøkere og innvandrere kan det medføre en intern selvjustis av en art vi helst vil slippe å se, fordi de vet at handlinger som den omtalte her rammer alles omdømme og i neste omgang den politikken som holder dem i Sverige og – i noen tilfelle – i live.
  – Hos dem som derimot er tilbøyelige til å begå slike handlinger, og som betrakter kvinner som kveg, vil unnfallenhet bare medføre at de styrkes i sin tro. Det viser seg allerede at dette skjer, og det burde være et alvorlig varsko for svenske myndigheter.

 • Adam Niklas Bohlin

  Jag spyr när jag läser detta!
  Sverige har Europas sämsta gränsbevakning inte konstigt när vi inte kan skydda de mest utsatta och svaga i samhället och då menar jag fysiskt svaga, barn, äldre och kvinnor.
  Polisen är bättre på att skjuta medborgare med downs-syndrom än att klara upp våldtäkter eller försök till våldtäkt, misshandel, inbrott. De lägger hellre resurser på att jaga våra äldre som växte upp under än annan tid då vissa ord var accepterade, samt fakta och sanning stod över känslor och lögn.
  Politiker och statligt anställada som har speciellt lagskydd och inte går att åtala eftersom alla myndigheter är korrupta.
  Staten som tvingar oss att betala för fortsatt stöd åt regimer som begått de värsta av mänskliga brott nu och genom historien.
  SvT/SR plus resten av boulevardtabloiderna som får press-stöd av oss skattebetalare där de utan att blinka hänger ut alla oliktänkande så att vårt undermåliga rättssystem som är infiltrerat av Sharialagar och anhängare till dessa.
  medans globalister, oikofober, liberalsocialistiska nihilister och Gulagkommunister smörjer kråset på ett helt land och dess innvånare.
  Inte undra på att när jag som arbetar utomlands nu möts av lite halvspydiga kommentarer om hur är det att leva i västvärldens Nordkorea, ja….de har ju rätt så vad skall jag säga, bevisen talat sitt tydliga språk vare sig jag vill eller inte.
  Tack för ordet! Adam Bohlin

 • 82%ValdeDetta

  Ta lagen i egna händer!!!!! När polis och myndigheter inte har resurser och hinner inte göra något så har ni rätt att göra så!

 • Residence Wiberg

  Och vi utlänningar blir våldtagen varje dag varje minut, varje gång vi går ut! Du våldtar mej när du tittar på mej. Du hånar mej spottar på mej, du skrattar åt mej.

  • Jappe

   Då är det bara att åka hem…era ynkryggar !

 • Gugge2014

  Det är för djävligt…, är det priser för Sveriges solidaritet med ”för tryckta folk” från MENA?

 • Självklart är det rasism – från afghanens sida.

 • Mija Derdour

  Vad sysslar polis & politiker med? Hur sjuk är inte detta, ska vi kvinnor inte ens få hjälp vid försök till våldtäkter el full
  bordad våldtäkt, misshandel osv som nu Mikaela fick utstå. Tänk på det när er egna dotter tjej fru osv blir utsatta. Kämpa Mikaela du är fruktansvärt stark, styrkekramar

 • Jappe

  Inte nog att massinvandringen skall fortsätta uppe på det skall dessutom brottslingar tex våldtäktsmän få stanna kvar….ni som i er enfald tyckte AfS var ”extrema” kanske borde tänka till.
  Tack Michaela för att du vågar, både att försvara dig och för att du vågar gå ut med sanningen !!!
  Vi svenskar måste stå upp emot dårskapen som pågår !!!

 • Realisten.

  Stackars tjej och stackars lille hund i mötet med den utstuderade galna själviska perversa våldsamma respektlösa ondskan.

  Att rättsystemet sviker förvånar mig inte alls med tanke på den pågående partipolitiska agendan som helt hänsynslöst via uppenbara sadister på styrelseposter vilka tillåter detta hemska fullt ut, medan de provocerar folket med alla dessa vidriga tillåtna övergrepp i ett dagligt förnedrande på sin befolkning där de skyldiga trots bevis ändå släpps fria utan egentliga rättmätiga straff för de avslöjade som förövarna är i så många fall.

  Att inte fler genomskådar denna bevisade orsak och verkan genom denna omänskliga brutala agenda som fullt strategiskt plågar landets oskyldiga vänliga invånare oavsett härkomst förvånar mig däremot oerhört mycket och gör mig mäkta bedrövad.

  Vad ska vi som invånare göra då tycker vi för visst har vi fått nog med råge av dårskapen som spottas ut över Sveriges oskyldiga?

  Har ni förslag på åtgärder i att försöka hindra att detta pågår och skadar ännu flera för nu fattar vi väl ännu mer av oss att detta som tillåts fullt medvetet i landet av idag ifrån de som vill tysta ner detta de vet verkligheten så klart, men de har planer som ett annars lagligt ingripande i dessa händelser försvårar för de utstuderade som har sin grymma planering med ett elakt syfte vilket alltså leder till att de då tystar ner viktiga obestridliga fakta.

  För det gör alltid de med onda avsikter för att just kunna bedra och härska över andra med sina uppenbart svekfulla onda motiv.

  Det fattar vi va???

 • Emma-Lee PT Molander

  Hade tänkt gå in och titta på FB-gruppen Brottsplats Forshaga Deje där man diskuterat detta, men gruppen tycks vara avstängd. Censuren går snabbt fram ibland…

 • Nagajken

  Så fruktansvärt illa det kunde ha gått för Mikaela. Illa nog det som hände. Det hemska är också att det offentliga samhället i Deje med omnejd, Karlstad t.ex., försöker mörka händelsen och t.o.m. tysta Mikaela.
  Troligtvis kommer våldtäktsmannen att gå fri. Polisen troligen inte att engagera sig i fallet mer. Däremot kommer de förmodligen att ha koll på folket i Deje vad gäller fler manifestationer och ev. medborgargarden.
  Hoppas att Dick Dahlgren m.fl. ordnar flera manifestationer mot detta våldtäktsförsök i Deje.
  Var är de svenska männen i Deje i detta läge? Skäms å det grövsta om ni inget gör.

 • steffenc

  I bananrepubliker finns det en ökad risk för militärkupper. Sverige skall som en veritabel självförnekande bananrepublik inte anse sig vara immun mot en sådan kupp(eller liknande). Det vore tragiskt, men när de demokratiska institutionerna kollapsar öppnas dörren för odemokratiska styren.

 • no comment

Arab misshandlade svensk flickvän med basebollträ – fick inte ringa ambulans trots elva frakturer

BROTT OCH STRAFFDen 24-årige Mohammad misstänkte att hans svenska flickvän hade varit otrogen mot honom och inledde en extremt brutal och utdragen misshandel mot den unga kvinnan med ett basebollträ. Under misshandeln, som gav kvinnan elva frakturer och täckte henne med blåmärken, tvingade han henne att sträcka ut benen – så att han skulle kunna träffa bättre. Efter misshandeln förbjöd han henne att ringa ambulans och lät henne därefter ligga svårt skadad i ett dygn enligt åtalet.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Ingrid Carlqvist och Maria Celander frias från hets mot folkgrupp

BROTT OCH STRAFFDen 23 november kom domslutet från Helsingborgs tingsrätt rörande åtal för hets mot folkgrupp gentemot journalistduon Ingrid Carlqvist och Maria Celander. Utfallet blev en friande dom. Ingrid Carlqvist säger i en kommentar till Nya Tider att domen är en seger för yttrandefrihet och fri journalistik men också för alla de röstsvaga som mainstreammedier inte över huvud taget bryr sig om.

Pedofil ångrar inget – snart fri igen

BROTT OCH STRAFFDen dömde barnvåldtäktsmannen och pedofilen Martin Ahlström, 40, jobbade som läkare i Sundsvall innan han dömdes till tre års fängelse för upprepade brutala våldtäkter av en 14-årig pojke. Han förlorade läkarlicensen, men enligt uppgifter till Nya Tider har han sökt och fått läkarlicens i Norge. Den dömda barnvåldtäktsmannen uppvisar ingen som helst ånger för sina brott och tycker inte att det borde vara olagligt att våldta barn.

Vaccinet Sverige skall få är undermåligt – 62 procent effektivt

INRIKESSverige har tecknat ett avtal med Astra Zeneca om att köpa in sex miljoner doser av deras vaccin, förutsatt att det är säkert. Under måndagsmorgonen kom nyheten om att vaccinets effektivitetsgrad nu är fastställt och att resultatet beskrivs som en besvikelse. Vaccinet rapporteras bara vara 62 procent effektivt.

Gå till arkivet

Send this to a friend