Skip to Content

Petter Stordalens privatjet har hittills flugit tolv och ett halvt varv runt jorden. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Miljardär vill stoppa bilanvändning – reser själv med privatflyg

Digital utgåva

Miljardären Petter Stordalen vill förbjuda bilar i storstäderna för att rädda miljön. Samtidigt använder han ett privatflygplan och har med det släppt ut lika mycket koldioxid som hundratals bilanvändare varje år.

Publicerad: 2 oktober, 2019, 00:02

 • Svenska

Läs även

Det är den norska tidningen Dagens Næringsliv som gått igenom den uttalade miljökämpen Petter Stordalens koldioxidutsläpp från sitt privatflygplan över de senaste åren. En undersökning som kunnat visa på det omfattande hyckleri som råder från samhällets toppskikt som ofta försöker införa begränsningar för allmänheten i ”klimatets” försvar, men som samtidigt inte lever som de lär.

Petter Stordalen är känd för att han driver både en hotellkedja, Nordic Choice, och ett investmentbolag som heter Strawberry. Samtidigt har miljardären gjort flera uttalanden där han bland annat sagt sig vilja se ett förbud mot bilar i storstäder för att ”rädda klimatet”.

Petter Stordalen. Foto: Nordic Choice

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Hur har Petter Stordalen tänkt sig, hur skall gästerna komma till hotellen? Som vanligt är det koldioxid som är den största faran för klimatet? Det största hotet mot “klimatet” är okunnigheten och ledsamt nog, är det alltid dessa personer som får uttala sig?

 • Oppgjørets Time

  Petter Stordalen er bare en puppet.

 • latmask

  Al Gore har redan lärt oss om miljöfarliga utsläpp när han kommer till miljömötena i eget jetplan.
  “Ni ska inte göra som jag gör, utan som jag säger.”

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Stordalen är en tosk, det har han alltid varit

 • Vielfrass

  Nej vanligt folk här i I-länderna ska bara hålla käften & låta sig hunsas , plus “vara solidarisk” mot befolkningen i samtliga U-länder , och ta lådcyklen om dom ska ta sig någonstans . Samtidigt så ser det rika/hyperrika “finfolket” till att , förutom att tjäna ännu mer pengar , säkra sina tillgångar och säkra sin livsstil i en framtida & överbefolkad värld där vi vanliga dödliga kommer att få leva mer eller mindre som slavar och på en global tredjevärlden nivå .

  Och ja , Petter Stordalen ser ut som en typisk stekare med den , i.a.f utåt , självsäkra & dryga attityd och med välsmord käft som bara framgång & gott om pengar ger . MenMen . . Det är ju lätt å skita när röva är full så att säga för denna hycklare . . .Fi Dong . . . X( .

 • Jan Molin

  Badar man i pengar kan man välja det bekväma alternativet med privatjet, vi vanliga dödliga skall minsann varken flyga eller köra bil, Pöbeln skall hålla sig på mattan. Så det så.

Mali: Frankrike förlorar 13 militärer i helikopterkollision – Värsta franska förlusten på 36 år

UTRIKESTretton franska soldater som bekämpar ett långvarigt islamistuppror i Mali dödades när deras helikoptrar kolliderade under en undsättningsoperation. Olyckan inträffade när de två franska helikoptrarna, en Tigre attackhelikopter och en Cougar transporthelikopter, på låg höjd var på väg för att lyfta ut en specialstyrka på marken som hamnat i strid med tungt beväpnade jihadister. Frankrike har den senaste tiden mött allt starkare motstånd från islamist-terroristerna i Mali, något som fått Paris att börja oroa sig.

Kemikalier i flingor

UTRIKESEnligt en studie från miljöorganisationen Environmental Working Group har man hittat skadliga mängder med miljögifter i flera matprodukter, däribland flera amerikanska märken av frukostflingor. Två av dessa säljs i Sverige.

Baltikum: Estniska myndigheter trakasserar rysk nyhetsbyrå

UTRIKESFör tillfället undanber sig bankerna i Estland allt samröre med den ryska nyhetsbyrån Sputnik. Enligt Sputniks tyska redaktion är orsaken till detta hinder som estniska myndigheter lägger i vägen för ryssarna. Sputniks farhågor är inte tagna ur luften. De baltiska staterna sköter över huvud taget sina kontakter med Ryssland på ett sätt som står i strid med egna nationella intressen.

Turkiet ger tyska stridsvagnar till jihadister – Underrättelsekällor varnar för konsekvenserna

UTRIKESTysk tidning avslöjar att Turkiet överlåtit tysksålda Leopard 2-stridsvagnar till en turkstödd ”rebellgrupp” i Syrien. Detta i strid med slutanvändarvillkoren i försäljningsavtalet och tysk lag rörande vapenexport. Rebellgruppen består av radikala islamister som vill införa en islamisk stat under sharia-lagar och har tidigare begått upprepade krigsbrott. Underrättelsekällor varnar nu för konsekvenserna av att jihadister utbildas att använda en avancerad stridsvagn, som är huvudvapnet i flera europeiska arméer, däribland den svenska.

Sverige ersätter namnet Vitryssland med Belarus – som en hyllning till ”civilsamhället”

UTRIKESI officiella sammanhang kommer det närliggande landet Vitryssland istället att kallas vid sitt ursprungliga namn, Belarus. Detta görs enligt utrikesminister Ann Linde för att ge belarusierna som folk erkännande för sin egen identitet, men framför allt som en markering att man från svensk sida stödjer det så kallade ”civilsamhället”, i realiteten den vänsterliberala oppositionen.

Groypers – ny högerrörelse i USA

UTRIKESPå senare tid har en ny högerrörelse börjat träda fram i USA. De kallas groypers, och är skeptiskt inställda till den konservatism som Republikanerna representerar idag. Det som definierar rörelsen är bland annat engagemanget för vita människor i den samtida amerikanska demografin, kritik mot HBTQ-rörelsen samt det de uppfattar som USA:s villkorslösa stöd till Israel. Den unge youtubern Nick Fuentes anses vara representativ för rörelsen och dess maskot är en variation av grodan Pepe.

Media kände till Epsteins övergrepp tre år innan de blev offentliga

UTRIKESEn majoritet av USA:s befolkning tror inte att den dömde sexförbrytaren Jeffrey Epstein verkligen begick självmord. Samtidigt visar en läckt inspelning att medieföretaget ABC News kände till anklagelserna mot Epstein redan för tre år sedan, men valde att tysta ned historien. Detta ska bland annat ha skett av hänsyn till brittiske prins Andrew, som umgicks mycket med Epstein i olika sammanhang.

Spektakulärt museiinbrott i Dresden

UTRIKESDresden – delstaten Sachsens huvudstad – kallas också för ”Florens vid Elbe”. Det eldhav som genom en allierad bombning i februari 1945 drabbade staden, och utplånade kända barockbyggnader, lyckades aldrig att knäcka de överlevandes vilja att återuppbygga staden. En av byggnaderna som endast delvis skadades var Grünes Gewölbe med sin skattkammare. Det var August II, ”August den starke” (1670-1733), kurfurste av Sachsen, kung av Polen och samtida med Karl XII som älskade prakt och lyx och byggde slottet Zwinger (idag museum) och samlade dyrbarheter, bland annat ädelstenar.

Gå till arkivet

Send this to a friend