Skip to Content

Petter Stordalens privatjet har hittills flugit tolv och ett halvt varv runt jorden. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Miljardär vill stoppa bilanvändning – reser själv med privatflyg

Digital utgåva

Miljardären Petter Stordalen vill förbjuda bilar i storstäderna för att rädda miljön. Samtidigt använder han ett privatflygplan och har med det släppt ut lika mycket koldioxid som hundratals bilanvändare varje år.

Publicerad: 2 oktober, 2019, 00:02

 • Svenska

Läs även

Det är den norska tidningen Dagens Næringsliv som gått igenom den uttalade miljökämpen Petter Stordalens koldioxidutsläpp från sitt privatflygplan över de senaste åren. En undersökning som kunnat visa på det omfattande hyckleri som råder från samhällets toppskikt som ofta försöker införa begränsningar för allmänheten i ”klimatets” försvar, men som samtidigt inte lever som de lär.

Petter Stordalen är känd för att han driver både en hotellkedja, Nordic Choice, och ett investmentbolag som heter Strawberry. Samtidigt har miljardären gjort flera uttalanden där han bland annat sagt sig vilja se ett förbud mot bilar i storstäder för att ”rädda klimatet”.

Petter Stordalen. Foto: Nordic Choice

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Hur har Petter Stordalen tänkt sig, hur skall gästerna komma till hotellen? Som vanligt är det koldioxid som är den största faran för klimatet? Det största hotet mot “klimatet” är okunnigheten och ledsamt nog, är det alltid dessa personer som får uttala sig?

 • Oppgjørets Time

  Petter Stordalen er bare en puppet.

 • latmask

  Al Gore har redan lärt oss om miljöfarliga utsläpp när han kommer till miljömötena i eget jetplan.
  “Ni ska inte göra som jag gör, utan som jag säger.”

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Stordalen är en tosk, det har han alltid varit

 • Vielfrass

  Nej vanligt folk här i I-länderna ska bara hålla käften & låta sig hunsas , plus “vara solidarisk” mot befolkningen i samtliga U-länder , och ta lådcyklen om dom ska ta sig någonstans . Samtidigt så ser det rika/hyperrika “finfolket” till att , förutom att tjäna ännu mer pengar , säkra sina tillgångar och säkra sin livsstil i en framtida & överbefolkad värld där vi vanliga dödliga kommer att få leva mer eller mindre som slavar och på en global tredjevärlden nivå .

  Och ja , Petter Stordalen ser ut som en typisk stekare med den , i.a.f utåt , självsäkra & dryga attityd och med välsmord käft som bara framgång & gott om pengar ger . MenMen . . Det är ju lätt å skita när röva är full så att säga för denna hycklare . . .Fi Dong . . . X( .

 • Jan Molin

  Badar man i pengar kan man välja det bekväma alternativet med privatjet, vi vanliga dödliga skall minsann varken flyga eller köra bil, Pöbeln skall hålla sig på mattan. Så det så.

Polen: Nationalkonservativa PiS behåller makten

UTRIKESDen 13 oktober 2019 hölls val till Polens parlament, som består av två kammare: Sejmen och senaten. Varje röstande kan avge en röst på varje kammare. Resultatet var i stort i enlighet med prognoserna. Det innebär att sittande regerings-listan Lag och rättvisa (PiS) fick knappt 44 procent av rösterna till sejmen. Huvudalternativet till PiS, den vänsterliberala Medborgarkoalitionen fick hela 17 procent mindre röster och slutade på drygt 27 procent.

Storbritanniens värste pedofil mördad

BROTT OCH STRAFFRichard Huckle, 33, hittades den 13 oktober död i sin fängelsecell, knivhuggen till döds av en annan fånge. Så slutade livet för den man som kallats för Storbritanniens värste pedofil.

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Polen visar vägen

UTRIKESSöndagen den 13 oktobers val till det polska parlamentet (Sejm) och Senaten ledde till en seger för de polskvänliga, det vill säga äkta europeiska värderingar. Enligt beräkningar i skrivande stund fick partiet PiS drygt 43 procent av polackernas röster. Det innebär en komfortabel övervikt i landets parlament.

Regeringsfientliga oroligheter i Irak: Kanske på anstiftan av USA

UTRIKESOroligheter pågår i Irak och de upproriska kräver presidentens avgång. Källor utanför systemmedierna hävdar att USA är anstiftare till oron och att skälet är amerikanskt missnöje med en president som för en i tilltagande grad självständig och USA:s intressen motsatt politik. En brittisk veteranpolitiker gör en egen analys: Oroligheterna håller på att få tyngdpunkt bland shiiterna.

Saudiska markstyrkor tillintetgjorda

UTRIKESHouthi-rörelsen, som sedan 2015 kämpar mot den saudiskledda militära interventionen av Jemen, har genomfört ett storskaligt bakhåll på gränsen till södra Saudiarabien som resulterat i massiva förluster för Riyadh och dess allierade. Tusentals saudiskledda koalitionssoldater dödades, skadades och tillfångatogs. Det skedde mindre än två veckor efter houthiernas förödande luftattack den 14 september mot två mycket viktiga oljeanläggningar i Saudi­arabien, vilket i ett slag halverade oljediktaturens export. Västmedia har valt att ignorera eller tona ned den historiska nyheten.

Finska journalister ville byta namn på Negerön – staten stoppar namnbytet

UTRIKESI Finland har Norra Karelens journalistförening länge varit obekväma med namnet på journalisternas egen rekreationsö – Negerön. I februari beslutade journalisterna på sitt årsmöte att namnet är kränkande och därför ska bytas. Men nu meddelar Lantmäteriet i Finland att något namnbyte inte kommer att beviljas. Beslutet går stick i stäv med den bedömning som Lantmäteriet i Sverige gör, som nyligen tog bort det sista ortsnamnet med ordet ”neger”.

Frankrikes sista hälsning till de mördade poliserna

UTRIKESTisdagen den 8 oktober, i ett regnigt Paris, samlades representanter för de olika polisavdelningarna, regeringsmedlemmar samt vänner och anhöriga till de fyra stupade poliserna. Stupade, därför att de dödades på sin arbetsplats. Ceremonin hade en oerhört känsloladdad karaktär. Från BFM TV:s studio hördes snyftningar, någon av kommentatorerna hade svårt att hålla tillbaka sina känslor. Fegt och konformistiskt väljer svensk media att dölja denna händelse i ett flöde av medialt brus.

Gå till arkivet

Send this to a friend