Skip to Content

Petter Stordalens privatjet har hittills flugit tolv och ett halvt varv runt jorden. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Miljardär vill stoppa bilanvändning – reser själv med privatflyg

Digital utgåva

Miljardären Petter Stordalen vill förbjuda bilar i storstäderna för att rädda miljön. Samtidigt använder han ett privatflygplan och har med det släppt ut lika mycket koldioxid som hundratals bilanvändare varje år.

Publicerad: 2 oktober, 2019, 00:02

 • Svenska

Läs även

Det är den norska tidningen Dagens Næringsliv som gått igenom den uttalade miljökämpen Petter Stordalens koldioxidutsläpp från sitt privatflygplan över de senaste åren. En undersökning som kunnat visa på det omfattande hyckleri som råder från samhällets toppskikt som ofta försöker införa begränsningar för allmänheten i ”klimatets” försvar, men som samtidigt inte lever som de lär.

Petter Stordalen är känd för att han driver både en hotellkedja, Nordic Choice, och ett investmentbolag som heter Strawberry. Samtidigt har miljardären gjort flera uttalanden där han bland annat sagt sig vilja se ett förbud mot bilar i storstäder för att ”rädda klimatet”.

Petter Stordalen. Foto: Nordic Choice

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Hur har Petter Stordalen tänkt sig, hur skall gästerna komma till hotellen? Som vanligt är det koldioxid som är den största faran för klimatet? Det största hotet mot ”klimatet” är okunnigheten och ledsamt nog, är det alltid dessa personer som får uttala sig?

 • Oppgjørets Time

  Petter Stordalen er bare en puppet.

 • latmask

  Al Gore har redan lärt oss om miljöfarliga utsläpp när han kommer till miljömötena i eget jetplan.
  ”Ni ska inte göra som jag gör, utan som jag säger.”

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Stordalen är en tosk, det har han alltid varit

 • Vielfrass

  Nej vanligt folk här i I-länderna ska bara hålla käften & låta sig hunsas , plus ”vara solidarisk” mot befolkningen i samtliga U-länder , och ta lådcyklen om dom ska ta sig någonstans . Samtidigt så ser det rika/hyperrika ”finfolket” till att , förutom att tjäna ännu mer pengar , säkra sina tillgångar och säkra sin livsstil i en framtida & överbefolkad värld där vi vanliga dödliga kommer att få leva mer eller mindre som slavar och på en global tredjevärlden nivå .

  Och ja , Petter Stordalen ser ut som en typisk stekare med den , i.a.f utåt , självsäkra & dryga attityd och med välsmord käft som bara framgång & gott om pengar ger . MenMen . . Det är ju lätt å skita när röva är full så att säga för denna hycklare . . .Fi Dong . . . X( .

 • Jan Molin

  Badar man i pengar kan man välja det bekväma alternativet med privatjet, vi vanliga dödliga skall minsann varken flyga eller köra bil, Pöbeln skall hålla sig på mattan. Så det så.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend